Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

fischer rc4 wc sc

IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 02.09.06, 08:54
    Czy mode z sezonu 05/06 różni się od modelu na ten sezon?Czy jest to ta sama
    konstrukcja tylko szata graficzna zmieniona?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Jeery Re: fischer rc4 wc sc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 12:48
        Obejrzyj tą stronkę a znajdziesz odpowiedź
        www.fischer-ski.com/en/flowflex0506/
        pozdrawiam Jeery
      • Gość: ja Re: fischer rc4 wc sc IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 02.09.06, 19:53
        Czy do fischerów mod.05/06 mozna zamontować wiązania np Salomona?
        Czy nie bedzie to przeszkadzać , czy nie zmieni charakterytyki narty ?
        • Gość: o_andrzej Re: fischer rc4 wc sc IP: *.cyf-kr.edu.pl 02.09.06, 21:00
          Zdaje sie, ze one juz wszystkie sa na plycie typu szyna, np. Railflex2. Nic
          innego poza Fischerami i byc moze Tyroliami (bo Fischer nie robi wlasnych
          wiazan, tylko bierze od nich) nie podejdzie. W roczniku 04/05 mozna bylo jeszcze
          wybierac z plyta booster lub Railflex2. Przy boosterze mogles wkrecic dowolne
          wizanie.
          • Gość: ja Re: fischer rc4 wc sc IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 02.09.06, 22:31
            Ale czy przy wc sc , niebyło tylko boostera?tam chyba railflexa nie dawali.
            • Gość: o_andrzej Re: fischer rc4 wc sc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 23:40
              > Ale czy przy wc sc , niebyło tylko boostera?tam chyba railflexa nie dawali.

Masz racje. Zglupiec mozna z tymi nazwami. Tam sa plyty Racing, cos w rodzaju
              bardziej wyrafinowego boostera, a wiec teoretycznie mozna podlozyc inne
              wiazanie, ale trzeby by sie upewnic. Zasadniczo dokladali do tego wiazanie
              Tyrolii z patentem freeflex. Ten "freeflex" oczywiscie nie ma nic wspolnego z
              "raiflexem" (szyny), choc brzmi podobnie. Dwie rozne bajki i dlatego sie
              pomyslilem. Natomist w race sc byl Railflex2, nie Racing.
        • Gość: Jeery Re: fischer rc4 wc sc IP: *.pfizer.com 03.09.06, 18:17
          > Czy do fischerów mod.05/06 mozna zamontować wiązania np Salomona?
          Pewnie można ,tylko pozostaje pytanie ( po co?). Zestaw fischera - płyta racing
          plate i wiązanie fr17 freeflex jest bardzo dobry.
          > Czy nie bedzie to przeszkadzać , czy nie zmieni charakterytyki narty ?
          Raczej nie.
          Pozdrawiam Jeery
          • Gość: ja Re: fischer rc4 wc sc IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 03.09.06, 23:14
            Salomona , ponieważ mam akurat bardzo dobre wiazania tej firmy.Zakup tych nart
            bez wiązań ,czyli samych desek byłby wersją ekonomiczna.
            • kubagr Re: fischer rc4 wc sc 04.09.06, 15:11
              polecam te czesc forum dla wszystkich ktorzy maja klopot z wyborem nart
              www.skiforum.pl/showthread.php?t=697
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka