Gość: Ren IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 20:39 czy nadają się dla kogoś kto lubi szybką jazdę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maczores Re: Fisher RX4 co o nich sądzicie? 04.11.06, 17:35 Rx4 to bardziej dla relaksu, polecalbym bardziej RX9 - twarde, ciezkie ale b. szybkie.Jezdzilem na nich 2 sezony i wszystkim polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o_andrzej Re: Fisher RX4 co o nich sądzicie? IP: *.cyf-kr.edu.pl 04.11.06, 17:41 > Rx4 to bardziej dla relaksu, polecalbym bardziej RX9 - twarde, ciezkie ale b. > szybkie.Jezdzilem na nich 2 sezony i wszystkim polecam. Ale RX9 to narta z wiekszym promieniem skretu, jedyna taka z serii RX. RX4 jest dosc lagodna narta, jeszcze bez rdzenia drewnianego. RX6 i RX8 sa zblizone do siebie, roznia sie twrdoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
inka-karolinka Re: Fisher RX4 co o nich sądzicie? 22.12.06, 20:53 a czy jest sens kupic nowe narty ale z sezonu 04/05 czy duzo lepiej byloby dolozyc troche i kupic tego badz tamtego roczne??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o_andrzej Re: Fisher RX4 co o nich sądzicie? IP: 83.175.180.* 22.12.06, 22:22 > a czy jest sens kupic nowe narty ale z sezonu 04/05 czy > duzo lepiej byloby dolozyc troche i kupic tego badz tamtego roczne??? W technologii nic waznego sie nie zmienilo. BTW, RX4 tez maja rdzen drewniany, zle napisalem w poprzednim watku (lepiej by tego Zolv nie doczytal :)). Roznice, niewielkie, wystepuja w taliowaniu. RX4 04/05 sa nieco mniej taliowane, a wiec maja nieco wiekszy (pewnie ok. 1 m) promien skretu. Co kto lubi. Nie wiem jak to jest w przypadku serii RX, ale dla serii Race najlepszym rocznikiem byl 03/04. Pozniej juz bylo tylko gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozzo Re: Fisher RX4 co o nich sądzicie? IP: *.dsl.bell.ca 22.12.06, 23:12 Ja kupuje narty z mininych sezonow o ktorych cos wiem i je przejezdzilem. Czasmi kupuje narty z bierzacego ale to inna sprawa mam duze upusty ze wzgledu na przynaleznosc do powiedzmy grup uprzywilejowanch ;-) pod koniec sezonu je sprzedaje malo przejezdzone za dos dobra cene dla mnie i kupujacego. Ale basowe narty to narty o ktorych cos wiem jezdzielm demo tch modeli. Ja bym sie nie obawial nart z minonych sezonow no chyba ze to jakis podejzany sklep i nie byly odpowiedznie skadowane. Jozzo Odpowiedz Link Zgłoś
inka-karolinka rx4 , rx6 22.12.06, 23:51 dzieki za odpowiedzi i mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie czy duza roznica jest miedzy rx4 i rx6 mysle o twardosci, trudnosci jazdy, kiedys jezdzialam na rc4 ale kolano rozwalne i brak wiezadel krzyzowych zmuszaja do zmiany narty na nieco delikatniejsza. wiec co o tym myslicie?? a moze jeszcze jakies inne propozycje tylko w 1000zl chcialbym zakonczyc zakup dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o_andrzej Re: rx4 , rx6 IP: 83.175.180.* 23.12.06, 11:40 RX4 sa bardziej miekkie od RX6 i nie maja systemu FTI (stabilizacja przy wiekszych predkosciach - bajer). W Twoim przypadku bierz RX4. Rozwaz tez narty z grupy women. Kiedys nie bylem ich zwolennikiem, ale czasy sie zmieniaja. Takie narty sa lzejsze od ich uniseksowych odpowiednikow, a poza tym w niczym im nie ustepuja. Jakies Balanze Atomica czy Visin Fischera czy Rossignole. Na allegro widze, ze nawet te z gornych stanow mieszcza sie w 1000 zl. Odpowiedz Link Zgłoś