Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

kaski - never ending...

25.11.06, 18:22
    a ja mam takie troche przekorne pytanie. Otoz moj syn ma kask. Jedziemy do
    Wloch i tam jest obowiazek posiadania kasu na stoku przez dzieci od lat 14.
    Pytanie jest: kiedy dziecko staje sie doroslym? w wikeu 18 lat, czy gdy musi
    placic dorosly karnet.
    Pytanie jest akademickie. Syn i tak bedzie uzywal kasku - to do tych
    wszystkich, co by mnie zaraz pouczali, ze kask warto miec dla wlasnego
    bezpieczenstwa
    Obserwuj wątek
      • ortodox Re: kaski - never ending... 25.11.06, 18:40
        Staruch, nie wiem kiedy Twój syn stanie się dorosłym ...życzę Tobie, żeby było
        to jak najpóźniej, bo z "dorosłymi" dziećmi większy problem niż z tymi
        niedorosłymi. Z punkt widzenia noszenia kasku, nie widzę żadnego problemu - 14
        lat ukończone zwalnia go z tego obowiązku. Odpowiadać karnie może jako dorosły
        już chyba od 17-go roku życia, ale chcą to obniżyć. Prawa wyborcze i dowód
        osobisty dostanie jak skończy 18 lat, a kandydować na najwyższe stanowiska może
        bodajże od 21-go lub 23-go roku życia w zależności od fuchy.
        pozdawiam
      • Gość: zolv Re: kaski - never ending... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 19:20
        dorosly karnet to chyba od lat 16stu?

a bycie doroslym... jak ktos tu wczesniej powiedzial (chyba do mnie) niektorzy
        nie wyrastaja i sa dziecinni do konca :)

pzdr
        zolv
        • staruch5 Re: kaski - never ending... 25.11.06, 19:54
          przepraszam za to pytanie. cos mi sie popieprzylo. jasne, ze obowiazek jest DO
          lat 14stu.
          pzdr i dzieki za wyrozumialosc.
          • Gość: beabike Re: kaski - never ending... IP: *.dip.t-dialin.net 26.11.06, 09:57
            Z ta dorosloscia to prawda... niektorzy pozostaja dziecmi,ale moze to i czasami
            lepiej.
            A, a propos kaskow, to bedac teraz na Stubai'u stwierdzilam, ze na stoku ilosc
            ludzi w kaskach na glowach przewyzsza ilosc czapek lub zupelnie golych glow.
            Nawet panie z tzw "nienaruszalnymi tapirami" na glowach uzbrojone sa juz w
            kaski.Chyba powszednieje juz temat ,ze kask to fanaberia.
            Pozdrowienia.Beata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka