Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Myslenice Zarabie

30.01.07, 16:15
    zgodnie z ta informacja
    www.narty.pl/index.php?id=1936&tx_pbnartywarunkipolska_pi1%5BshowUid%5D=108&cHash=71717b37cd

ruszaja jutro. Bardzo jestem ciekawy opinii. prosimy o relacje.
    Obserwuj wątek
      • Gość: kot Re: Myslenice Zarabie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 16:27
        Jeśli ktoś chce zniszczyć narty i stracić nerwy, to niech tam jedzie.
      • Gość: renia Re: Myslenice Zarabie IP: *.ceti.pl 30.01.07, 17:15
        otwarcie bylo w niedziele, warunbki byly tak fatalne, ze przeniesli na jutro tj
        srode...
        znajomi byli i narzekali- warunki fatalne, kamienie, grudki lodu etc-> narty do
        calkowitej regenracji...
        ale bylam tam rok temu 25 marca, tuz po otwarciu- ogolnie wrazenia b.dobre,
        stok (ten przy krzesle 4os) moze nie powala, ale jak na nasze warunki to i
        nachylenie jest przyzwoite... no i dla mnie plus, bo z Krakowa to mam pare
        minut;)
        • staruch5 Re: Myslenice Zarabie 30.01.07, 18:27
          no walsnie, to mam na mysli. To moim zdaniem jedyny w miare sensowny stok, na
          ktory mozna wypasc na wieczor na 2 h (z Krk). Nie pamietam, czy tam juz jest
          oswietlenie. Nie bylem tam.
          • Gość: renia Re: Myslenice Zarabie IP: *.ceti.pl 30.01.07, 18:37
            czy jest oswietlenie nie pamietam, ale skoro karnety sprzedaja do 23 to logika
            wskazuje, ze swiatlo byc powinno;) aczkolwiek znajomi narzekali, ze z
            infrastruktura wciaz do bani- rok temu (fakt, ze to byl marzec i w ogole dziwne
            ze otwierali stok) nie bylo zywcem nic- ani lazienki, ani baru (a ten przydalby
            sie wtedy bardzo bo jak wymarzlam na tym krzeselku z dolu po 20 minutach to
            herbata byla mi bardziej potrzebna niz kiedykolwiek. na szczescie zero ludzi i
            slonce sprawilo, ze sie zle wrazenia zatarly;))
            • staruch5 Re: Myslenice Zarabie 31.01.07, 16:12
              podbijam i pytam, czy ktos byl.
              Oswietlenie jest. Jest tez skibus z Krk spod hali Wisly.
              Kamera na stoku nie dziala :-(
              • Gość: web Re: Myslenice Zarabie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 16:23
                relacji nie będzie
                jedź z nami na śnieżnicę :)
                • staruch5 Re: Myslenice Zarabie 31.01.07, 16:38
                  chetnie, ale troche mam daleko. Jakies 1200 km.... Ostatnio tam bylem chyba w
                  1996(?).
                  Za "mlodzienczych czasow" to byl dobry stoczek.
                  Pzdr.
                  • Gość: web Re: Myslenice Zarabie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 17:10
                    hmmm, sądziłam, że skoro pytasz o Myślenice, to wróciłeś do Kraka :)
                    Byłam tam też za zamierzchłych czasów, jak orczyk na rope chodził :)
                    • staruch5 Re: Myslenice Zarabie 31.01.07, 18:05
                      dokladnie tak! W kamerce i z info na ich stronie widac, ze wiele sie tam
                      zmienilo. Ciagle jednak chyba nie podciagneli stoku i wyciagu do samego szczytu.
                      Pzdr.
                      • Gość: mihumor Re: Myslenice Zarabie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 22:20
                        Ja tam często jeżdrze (Śnieżnica), spod domu 50 minut, stok ciągnać do góry
                        raczej bez sensu bo tam już jest prawie calkiem płasko, od 96 roku to zbocze
                        lekko przeryli wiec jest nieco przyjemniejsze no i krzesło - jeszcze nie
                        próbowałem ale w przyszłym tygodniu przetestuję. Żal metalowego orczyka, tak
                        pięknie w zeszłym roku przy tych dużych mrozach tyłek do niego przymarzał. To
                        mój ulubiony stok na jednodniowe wypady w tygodniu - mało ludzi i jazda na
                        okrętkę.
                        • Gość: z Kasinki Re: Myslenice Zarabie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 22:27
                          I wiecznie muldy na nieprzygotowanym stoku.
                          • Gość: mihumor Re: Myslenice Zarabie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 13:57
                            Ja jeżdrzę rano, na otwarcie o 9 tej i wyłącznie w tygodniu, stok zawsze był
                            przygotowany znakomicie. Przez ostatnie 3 lata byłem z 15 razy więc pewien
                            pogląd mam.
                            • Gość: web Re: Myslenice Zarabie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 15:00
                              a jak jest na nocnej jeździe? Bo sie wybieramy w niedzielę
                              • Gość: mihumor Re: Myslenice Zarabie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 23:23
                                Osobiście nie byłem, jeżdrzę tylko rano i to w tygodniu. Kolega bywa tam na
                                nocnej regularnie i sobie chwali choć stok bywa zjeżdrzony - zależy od pogody.
                                Jeździłem na nocną do Rabki i czasem jak było twardo to stok wieczorami bywał
                                prawie idealny ale jako popadało albo nie było mrozu to lepiej nie mówić.
      • Gość: m Re: Myslenice Zarabie IP: *.chello.pl 01.02.07, 23:59
        Ruszyli w zeszły weekend, ale warunki były fatalne. Górna połowa kamienie, dolna
        bryły lodu. Stok sam w sobie ciekawy,średniotrudny, ok 900m długości, krzesełko
        4osobowe.
        Z parkingu na Zarabiu pod dolną stację wyciągu kursują 2 darmowe busy co ok 10
        minut, parking na dole podobno niepłatny. Na dole koło drugiego parkingu
        wypożyczalnia sprzętu.
        Teraz pewnie też nie najlepsze warunki, jest dość ciepło, więc pewnie wszystko
        spływa.
        • Gość: Kross Re: Myslenice Zarabie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 18:18
          Bylem w zeszlym roku zaraz po otwarciu. Stok jak na bliskosc KRK super fajny -
          900m o przyzwoitym nachyleniu. Gdyby byl gdzies dalej to szkoda fatygi - az tak
          fajny nie jest :-)

W zeszlym roku problemem byl totalny brak infrastruktury - wyciag porzadna
          kanapa 4os. doppelmayr, ale bez oslon, ktore z racji krotkiej trasy i
          zalesienia nie sa jednak niezbedne, gorzej jednak z knajpa, serwisem, miejsce
          do tego zeby gdziekolwiek usiasc.

Na gorze byly dwa budynki w stanie surowym - jeden to mial byc hotel a drugi
          knajpa. W zeszlym roku szczegolnie brakowalo knajpy. Czy te budynki zostaly w
          koncu wykonczone - tego nie wiem.

Plany w zeszlym roku byly ambitne, ale wyraznie jest problem z dotrzymywaniem
          terminow. Poza obsuwa z otwarciem - planowane bylo na poczatek roku, a otwarli
          chyba 25 marca, czym skutecznie zaprzepascili super okazje do zwrotu czesci
          kase na niemala inwestycje w nowiutka kanape. Od tego roku planowali
          zastapienie jednoosobowego krzesla z dolnego parkingu... gondolka. Podobno w
          zeszlym roku zaklepano juz kupno uzywanych wagonikow gdzies ze Szwajcarii.
          Miano zainstalowac nowe podpory i liny; dokonac faceliftu wagonikow i wszystko
          na ten sezon przygotowac - niestety jak widac kolejna obsuwa, bo o gondoli nikt
          juz nawet teraz nie wspomina... a szkoda, bo ten jednooosobowy wyciag to
          zdecydowanie pieta achillesowa tego miejsca. Jedzie sie archaicznym krzeslem
          chyba z 15 minut do gory.

Do dolnej stacji kanapy mozna dostac sie tylko za pomoca tego krzesla, a
          podobno od tego roku takze kursujacymi z dolu busami... i dobrze, ze chociaz
          tyle, bo moja druga polowa, ktora zobaczyla to krzeslo 1-os. byla tak
          wystraszona, ze sie zbuntowala i zmusila mnie do podjechania do doppelmayr'a
          samochodem. Jest to mozliwe poza jednym olbrzymim ale... jest droga ale jest
          tez znak zakaz wjazdu z tabliczka pod spodem "nie dotyczy mieszkancow". 600
          metrow za znakiem stal oczywiscie patrol policji, z ktorym odbylismy dluzsza
          pogawedke - na szczescie mandatu nie bylo, ale prawda jest taka, ze autem
          wybierac sie pod dolna stacje koleji liniowej nie polecam. Pozostaje wiec stare
          krzeslo lub podobno kursujace busy.

Ceny widze, ze tez niemale. Plany ambitne sa - knajpa, hotel, gondolka. Do tego
          ma sie pojawic druga trasa na prawo od kanapy - tez 900 m. o podobnym
          nachyleniu i szerokosci jak ta obecna. Co z tego bedzie... na razie widze, ze
          nie wszystko biegnie tak jak zaplanowano. Przy obecnej zimie, inwestor moze sie
          skutecznie zniechecic, a szkoda bo pomysl na taki osrodek w bezposredniej
          bliskosci Krakowa przy odpowiednich warunkach to wspaniala recepta na sukces.
          • Gość: Kross Re: Myslenice Zarabie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 18:21
            Jeszcze mala korekta - krzeslem 1os dostaniemy sie na gorna stacje
            doppelmayr'a; busem (czyli droga), da sie podjechac pod dolna stacje. W kazdym
            razie aby dojechac do dolnej kanapy, to sa to te dwie opcje.

To tak dla tych osob, ktore lubi dbac o szczegoly i nie wahaja sie wytykac im
            innym :-)
            • staruch5 Re: Myslenice Zarabie 02.02.07, 18:53
              czy cala Twoja relacja jest TYLKO z zeszlego marca, czy tez byles tam tez w
              ostatnich dniach?
              • Gość: ruuuuud Re: Myslenice Zarabie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 23:16
                Jest tak: są dwie trasy 900m oraz nowa 1100m. różnica wysokości to ok.240m co
                czyni je trasami dosyć trudnymi. U góry zakończona juz została budowa Karczmy,
                dojazd do dolnego 4-osob. krzesła Doppelmayra jedynie bazpłatym Skibusem z
                parkingu na Zarabiu, ewentualnie dojazd starym 1-osob. krzesłem (2006m.)do
                górnej stacji 4osob. kolei. Jedynie czego brak to mrozu i dużej ilości śniegu.
                Na stacji jest 17 armatek, 3 ratraki i niestety jeszcze mało doświadczony
                personel...
                Na wiosne już na 100% demontaż starego krzesła i montaż gondolki na szczyt
                Chełmu.
                • staruch5 Re: Myslenice Zarabie 03.02.07, 14:18
                  chyba ktos ta, jezdzi.

www.zarabiesport.pl/pl_,kamera.php
                  nie wiem, z kiedy to ujecie. to nieprzyzwoite, ze nie ma daty i godziny. O
                  temp. juz nie wspomne. To juz jest standard (gdzie indziej).
                  • staruch5 Snieznica 03.02.07, 14:21
                    u konkurencji tez jezdza.

www.snieznica.pl/webcam/bigimg.php
                    • Gość: web Re: Snieznica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 10:02
                      Byliśmy na śnieżnicy na jaździe nocnej 16-21.00. Stok - muldziasto strasznie,
                      śnieg raczej mokry. Mają tam 2 ratraki, ale one dopiero pracują po zakończeniu
                      jazdy wieczornej. Karnety magnetyczne umieszczone z prawej strony. Pobieraja
                      kaucję 10zł za karnet. Dzieci do lat dziesięć gratis, uczniowie 25zł, dorośli 35
                      zł. Obrócilismy wielokrotnie więc statystyczny zjazd wyszedł nam tanio.
                      Minusy
                      - brak przerwy po jeździe dziennej dla wyrównania stoku
                      - źle wykonana pochylnia do wysiadania na górnej stacji - od czasu do czasu
                      krzesło kogoś "zabiera"
                      - kiepski parking

oczywiście były też kamienie, ale to raczej wynik aury, a nie zaniedbanie
                      właścicieli
              • Gość: Kross Re: Myslenice Zarabie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 12:07
                Jak zaznaczono, relacja jest "TYLKO" - czyli stan na zeszly rok. Warunki
                pogodowe sie tak zmieniaja, ze ciezko mi powiedziec cokolwiek wiecej na temat
                samych warunkow obecnie tam panujacych. Wypowiadalem sie natomiast o
                infrastrukturze, stoku i planach i tylko w tym zakresie chcialem cos wniesc do
                dyskusji. Z relacji znajomych, ktorzy byli w tym roku ostatnio - z dolu sa
                busy, na gorze dziala jakas knajpka. Warunki raczej trudne - ciezki snieg,
                ktorego nie ma zbyt duzo - niestety na temperature nie mamy wplywu. Czekamy na
                lepsza zime i gondole za rok.
                • staruch5 Re: Myslenice Zarabie 05.02.07, 12:17
                  no i wiele wniosles do dyskusji. Jako autor watku - bardzo dziekuje i
                  pozdrawiam.
      • Gość: janato Re: Myslenice Zarabie IP: *.fut-core.lama.pl 07.02.07, 21:41
        W sumie OK, ale na każdym słupie jest głośnik z wrzeszczącym Roxy FM. Aż echo
        niesie, własnych myśli nie słychać. A wokół piękne lasy i większość narciarzy
        woli chyba słuchać szumu drzew a nie szczekaczki na stoku. A jak już muszą grać
        to może n.p. wzorem Zawoi mogliby puszczać to tylko przy dolnej stacji. I nie
        na cały regulator!
        • Gość: jacenty Re: Myslenice Zarabie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 23:19
          Dobrze prawisz, brawa za taka postawe. Jeden z nielicznych ale dobrze że
          jeszcze sa tacy.
          • staruch5 Re: Myslenice Zarabie 07.02.07, 23:35
            a gdzie jest tak "przyjaznie"? W Myslenicach, czy na Snieznicy?
        • Gość: jar Re: Myslenice Zarabie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 11:22
          To idiotyczna "moda" na polskich wyciągach. Wrzaskliwa muzyka gra na cały
          regulator, w ogóle nie da się odpocząć. Nigdzie w Alpach się z tym nie
          spotkałem. Tam cichą muzyczkę słyszy się tylko w restauracji. Co innego, jak
          jest jakaś impreza - ale to jest wiadome wcześniej i można pojechać w inne
          miejsce. Głośniki -szczekaczki /jak za komuny na latarniach/ są zamontane na
          podporach.Głupota.
          • staruch5 (znowu lamie regulamin) 08.02.07, 11:41
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=56510997&v=2&s=0
            • Gość: zolv Re: (widze) ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 11:52
              mialem nic nie pisac w srodku, ale zamieszczanie pustych postów tez jest wbrew
              regulaminowi ;)

pzdr
              zolv
              • Gość: web Re: (widze) ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 12:43
                na Śnieżnicę ciszą przerywaja komunikaty, aby nie jeździć pod podporami i nie
                wsiadać przy czerwonym świetle :)
                • Gość: Pawelhks Re: (widze) ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 13:28
                  Na Snieznicy bylem w poniedzialek rano.
                  Stok przygotowany dobrze, nawet bardzo dobrze, rewelacyjne nowe krzeslo 4
                  osobowe - ogromny przelom w stosunku do starego orczyka.
                  Ludzi umiarkowana ilosc, wiec jazda na okraglo. Niestey kolo poludnia snieg byl
                  juz mokry i ciezki, ze wzgledu na panujaca dodatnia temperature.
                  Muzyki na stoku brak :)
                  Generalnie wyjazd na czworke z duuuzym plusem

a pamietacie Slotwiny w Krynicy i ich niesmiertelna plyte z muzyka lat 60
                  (Alibabki i te klimaty). W sumie calkiem wesolo bywalo....
                  • malinad Z Myślenic i Kasiny wybieram Lubomierz :) 09.02.07, 13:59
                    Chełm ma zadatki na super stok. Fajne nachylenie, no i wielkie plany
                    inwestycyjne. Jednakże, ze względu na aurę, w Myślenicach na górze jeździ się po
                    kamieniach...
                    Wczoraj byłem w Kichawie, przepraszam, Kasinie Wielkiej i bardzo
                    szybko zabrałem sie do Lubomierza. To był strzał w dziesiatkę! Piękne
                    słońce, stok bardzo dobrze przygotowany. Wieczorem zaczęło mrozić i
                    jeździło się po betonie - dobre krawędzie mocno wskazane.
                    Ale żeby Lubomierzowi tak nie kadzić, to łyżka dziegciu: - parking
                    wprawdzie bezpłatny, ale mógłby być lepiej przygotowany, - słynne 100
                    metrowe podejście do wyciągu.
                    Reasumując: jeżeli chcecie pojeździć, to wybierzcie jednak Lubomierz.
                    Tam mają śnieg. :)
                    Mogę sobie pozwolić na taką kryptoreklamę, ponieważ nie boję się
                    tłumów - w weekend jadę na Słowację. :))) A do Lubo wpadnę w tygodniu.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka