Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Alpenpanorama tydzien 15

IP: *.fornfyndet.se 10.04.07, 08:08
    Snieg lezy jeszcze i to dosc ladny od 2000m w gore.Wiekszosc resortow miala
    otwarte do wczoraj czyli 9.04.07 od dzisiaj juz jest przeglad wyciagow i
    przygotowanie do sezonú letniego. W sobote 7.04.07 zamknieto wyciagi lezace
    najnizej. Wyciagi ktore ciagna ludzi do 2500m sa otwarte do 15.04.07 od tej
    daty staje juz wszystko nawet Kronplatz chociaz sniegu jest duzo.
    Lodowce chodza i beda chodzic dopuki beda mialy snieg i temperatury nadajace
    sie do jazdy.Od dzisiaj staje rowniez Voralberg w wiekszosci mniejsze resorty
    chociaz maja niesamowite ilosci sniegu lecz brak klienteli.To juz po sezonie.
    Obejrzalem Alta Badia z przyleglosciami sniegu co niemiara ale juz tylko wysoko.
    Temperatury wtym tygodniu uderza juz letnie na wszystko Alpy i Dolomity nawet
    do 18C.
    Pzdr.Sky.
    Obserwuj wątek
      • siejest Re: Alpenpanorama tydzien 15 10.04.07, 09:21
        Oj da sie jeszcze pojezdzic, da sie. I to przy takiej pogodzie :)
        Twarze tylko smarowac, wlasnie teraz promienie sloneczne potrafia pieczyscie
        dac sie we znaki. Temperatury przy sniegu wprawdzie tylko te z 2 stopnie a nie
        zapominajmy wlasnie o sile slonca i jego odbiciu w sniegu.
      • Gość: krystian Re: Alpenpanorama tydzien 15 IP: *.dzi.vectranet.pl 10.04.07, 09:47
        Sky , po wekendzie napisze jak jest na Stubaiu.Zapowiada się ładna pogoda ,wiec
        trzeba jechac i zakonczyc naprawde niezły sezon.
        • Gość: Skyddad Re: Alpenpanorama tydzien 15 IP: *.fornfyndet.se 10.04.07, 12:55
          Stubai sie nie konczy ale niemniej chetnie poczytam,obecnie super duper jest na
          Zernatt w CH Slonce niebieskie niebo i -7C ,napisze pod koniec przeszlego
          tygodnia.
          Pzdr.Sky.
          • Gość: Filomena1 Re: Alpenpanorama tydzien 15 IP: *.101.76.83.cust.bluewin.ch 10.04.07, 16:59
            Sky, owsze, na Zermatt jest ok, ale jeszcze lepiej jest w Saas Fee.
            Na Simplonie i nawet w malych miejscowosciach. tydzien temu calkiem nieoczekiwanie spadlo wiecej
            sniegu niz oczekiwano. ponad pol metra puchu. Rzeczywiscie warunki sa rewelacyjne.
            Hm...w cztery dni swiateczne AIR Zermatt fruwal 39 razy. , tylko w niedziele wielkanocna 15 razy, i
            "tylko" dwa razy wpadlo dwoch do szczeliny lodowca, szczesliwie udalo sie ich wydobyc zywych.
            waiantowi narciarze ulegaja wypadkom, oraz carwingowcy jadacy na kreche, no prawie. Zderzen bylo
            takze kilka. naogol juz przy koncu trasy , gdy robi sie ciasno.
            A dzis jeszcze cudownie. jeszcze wyciagli w ruchu do jutra wlacznie.
            pozdrowka
            Fil.
            • Gość: Witek Re: Alpenpanorama tydzien 15 IP: 212.203.141.* 11.04.07, 17:36
              W niewielkim ośrodku Hochkar (tuż za Wiedniem, 450 km od naszej granicy)
              wyciągi chodzą do 1 maja, obecnie czynne są prawie wszystkie trasy.
              • skyddad Re: Alpenpanorama tydzien 15 11.04.07, 20:09
                Witku
                widzialem na TW1 i sie dziwilem ze tak nisko a tyle sniegu.

Filomena,moj Matti zlamal obojczyk jak sie to stalo nie wiem, bedze
                wiedzial pod koniec przyszlego tygodnia,moje dzieci tam szaleja,jedno co
                powiedzialy niech sie schowa St.Anton.
                Pzdr.Sky.
                • Gość: krystian Re: Alpenpanorama tydzien 15 IP: *.dzi.vectranet.pl 11.04.07, 20:21
                  Gdzie tak szaleja?
                • filomena1 Sky 11.04.07, 21:28
                  Oj, strasznie mi przykro, mam nadzieje, ze nieskomplikowane i bezoperacyjne.
                  sluchaj, mieszkam 20 m od szpitala, gdyby cos chetnie pomoge.
                  W szitalu mnie znaja, bo zawsze biegam z pomoca.
                  A jesli Twoi znajda czas to moga pokusic sie na wyprawe do Saas FEe, Troche trzeba wczesnie wstac,
                  ale moga byc zachwyceni. Tam wiecej w cieniu , ostrzejsze zjazdy. Jesli sie nie wybiora, to jest okazaj
                  na nastepny raz. Zeramtt ma jednak fajna przestrzen i piekna panorame. Mysle , ze dzis temperatury
                  daly do vivatu , bylo prawdziwe lato, wiec po stronie Cervini napewno byla zupa juz ok 13 tej.
                  Dzis helikopter mniej kursowal. A kazdy ladujacy na dachu szpitala mam nad moja glowa.
                  No wiec, jak co to natychmiast do mnie jak w dym.
                  pozdro i zycze polepszenia i
                  • Gość: Skyddad Filomena 1 IP: *.fornfyndet.se 15.04.07, 15:01
                    Dzieki za checi i okazane zainteresowanie.Tak masz racje bez komplikacji juz
                    jezdzi z powrotem na nartach. Chlopcy SMS-uja ,na gorze zima -7C na dole lato
                    obowiazuje T-shirt i Shorty.Maja sie dobrze Matti pracuje w punkcie sprzedazy
                    nart,serwuje narty,uczy ludzi jezdzic w wolnych chwilach sie wyrywa i jezdza w
                    trojke.Brat Mattiego tez juz konczy medycyne i matka tez jest lekarzem,takze
                    trafilo na zorientowanych w temacie.
                    Gdzie jezdza to nie wiem.Nic nie pisza sa tak zajeci,dopiero na moj SMS dostalem
                    lakoniczna odpowiedz.
                    Jeszcze raz dzieki Filomena pozdrawiam Sky.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka