Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

gdzie w maju na narty????

13.04.09, 20:49
    Witam.Chcialbym sie dowiedziec gdzie na poczatku maja mozna wybrac sie na
    narty??? Interesuja mnie Wlochy lub Austria.Moja kobieta jest poczatkujaca
    wiec potrzebujemy latwych stokow. Z gory dziekuje za pomoc!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: cesenatico Re: gdzie w maju na narty???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 21:57
        Każdy lodowiec jest w górnej partii płaski i łatwy. Na dół można kolejką.
        Kaunertal, Pitztal, Rettenbach, Stubai, Hintertux, Kitzteinhorn, Moelltaler - to
        Austria.
        Schallstal, Stilfser, Tonale - Włochy.
        Super jest w Saas Fe - Szwajcaria Francja - za daleko i nie warto.
        • lover11 Re: gdzie w maju na narty???? 14.04.09, 06:31
          witam i dzieki za odpowiedz. ktory z tych osrodkow polecasz najbardziej???
          dodam ze chodzi nam o ladne miasteczko,dobre jedzonko i ewentualnie termy.
          • Gość: raf Re: gdzie w maju na narty???? IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.09, 12:54
            :) ale masz wymagania ! hehehehe
            ja jadę na majówkę do Stubai po poleceniu tutaj na forum.
            miasteczko Neustfit (z basenem!) blisko Innsbrucka :)
            • lover11 Re: gdzie w maju na narty???? 19.04.09, 09:00
              Jaka kobieta takie wymagania!!!hehehe
              A co myslicie o Solden???

W poprzednim poscie polecili mi Saas-fe. Super miescowosc ale
              troszke daleko.
              Jeszcze mam kilka dni na podjecie decyzji.
              Mam jeszcze male pytanko.Do kiedy sa wyprzedaze sprzetu
              narciarskiego/snowboardowgo w Austrii???
              • siejest Re: gdzie w maju na narty???? 19.04.09, 09:12
                Wyprzedaż nart w Zell am See nawet do sierpnia.
              • Gość: raf Re: gdzie w maju na narty???? IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.09, 13:09
                O Soleden wypowiadałem się wątku "relacja" i tam możesz poczytać. Osobiście
                zastanawiałem się czy na Hintertux jechać ale forumowicze wybili mi go z głowy i
                zdecydowanie polecili Stubai (też jest o tym wątek - polecam).

BTW Polecam czytać historie - poruszony przez Ciebie temat był mocno wałkowany
                :) ostatnio .
                • Gość: Outlanderek Re: gdzie w maju na narty???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.09, 23:46
                  Heja,

Wróciłem właśnie z 5-dniowego wypadu na lodowiec Pitztal. Warunki
                  śniegowe rewelacja tak samo jak pogoda między 15-20
                  kwietnia.Mieszkałem w miejscowości Plangeros jakieś 3 km od dolnej
                  stacji kolejki PITZEXPRESS w bardzo fajnym pensjonacie za 35 ojro ze
                  śniadaniem. Jazda na wysokości 2840-3440 m npm. Temperatura
                  socylowała wgranicach 0 st. na 2800 do -10 na górnej stacji
                  gondolek. Trasy przygotowane rewelacyjnie i jak dla mnie OK.
                  Szerokie i dobrze oznakowane. Większość tras czerwonych i chyba 3
                  czarne. Ludzi prawie wogóle a ci co byli to w większości Niemcy i
                  knedle. Cenowo na stoku w miarę przystępnie i zdecydowanie taniej
                  niz np w ISCHGLczy na Kronplatz we Włoszech. Przykladowo lunch
                  składający się z spaghetti bolognese, sałatka, browarek, woda i
                  deser: 15 ojro. Karnet na 4 dni: 126 ojroi obejmuje sieć skibusów.

Jak macie jakieś pytania to chętnie odpowiem.

/D
          • Gość: raf Re: gdzie w maju na narty???? IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.09, 19:22
            a tu opisy lodowców w Austrii:
            www.skionline.pl/stacje/index.php?co=newsy&id_newsa=5300
            Lodowce w
            Austrii
            • wrb1 Re: gdzie w maju na narty???? 25.04.09, 19:16
              Swego czasu popełniłem coś takiego:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=35495165&a=35495165
              może się przyda
      • Gość: taki jeden Re: gdzie w maju na narty???? IP: *.dclient.hispeed.ch 26.04.09, 20:56
        w maju to sie jedzie na tenisa (albo rowery), (albo na surfy) a nie
        na narty
        • Gość: Misio_Zloty A dlaczego Nie ?! IP: 81.15.172.* 27.04.09, 08:45
          W samym stwierdzeniu ze w maju jedzie się tam gdzie wskazałeś jest i
          fałsz i pewien niczym nie podparty mit. Już za kilka dni jadę na
          Molltala i w obecnej chwili są tam super warunki a jako porównanie
          mam zeszłoroczny weekend majowy gdzie w tym samym miejscu były
          znakomite warunki, co noc świeże opady sniegu, ujemne temperatury i
          na dokładkę piękne słoneczko. Jedynym miejscem gdzie ok. 13 było już
          mocno rozjeżdżone i miękko była "zwężka" na trasie nr 9. Czasu na
          rower, dechę, kajaki czy tenis jest dość, a skoro można jeździć na
          nartach to szkoda sobie odpuszczać. Po co zamykać sezon skoro póki
          co, jeszcze trwa.
          • Gość: taki jeden Re: A dlaczego Nie ?! IP: *.dclient.hispeed.ch 27.04.09, 19:30
            masz swieta racje, ja tez bylem taki, ze sezon konczylem jak stawala
            kolejka na Kasprowym. Raz mi sie to zdarzylo nawet 9-tego maja. Tyle
            ze ja teraz jedze " z röznych waznych powodöw" od 15-go listopada do
            polowy kwietnia 2-3 dni w tygodniu i pod koniec sezonu marze juz
            tylko o letnich zajeciach
            pozdrowienia
            • Gość: Misio_Zloty hehe IP: 81.15.172.* 29.04.09, 08:27
              No jesli o mnie chodzi, to cały rok raczej o nartach myslę, trudno
              taka obsesja :)). W tym sezonie się trochę odkuwam też i za
              sezon '06 - '07 który był wyjątkowo kiepski, tylko 7 dni na
              śniegu !!!. Zadne rowerki czy kajaki latem '07 nie ukoiły mego żalu
              za spapranym sezonem. Dlatego też obecnie wykorzystuję, jeśli można,
              każdą nadarzającą się okazję by nartkować do woli. Sporty i inne
              letnie formy wypoczynku mają na to spokojnie swój czas.
      • Gość: narciarz Val Senales - Maso Corto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 19:51
        co prawda juz czerwiec, ale polecam Maso Corto. Lodowiec czynny cały rok,
        wyciągów i tras w sam raz, raczej trudniejsze trasy. Hotel Cristal i
        Senales(jeden kompleks) przy samych trasach i wyciagach. Super mała miejscowość
        wysoko położona na ponad 2000 m. Byliśmy w tym roku pod koniec marca, zima w
        pełni z mrozami i snieżycami. Na lodowcu często było -20 st. Wyjazd
        zarezerwowalismy w portalu Cititravel, fachowa obsługa. Karnety na miejscu ok.
        130 €, jest market na miejscu, a w hotelu duży olimpijski basen i strefa Spa.
        Super hotel i region. Polecam
        • Gość: Oetzi Re: Val Senales - Maso Corto IP: *.ghnet.pl 19.06.09, 10:23
          Ten rejon leży w Południowym Tyrolu, tam podstawowym językiem /Muttersprache/
          jest niemiecki. Lepiej napisać, że chodzi o Schnalstal i Kurzras. Nazwy włoskie
          są mało znane w Polsce.
      • Gość: dorrisneu Re: gdzie w maju na narty???? IP: *.mtvk.pl 22.10.13, 13:10
        skipedia.pl/64/gdzie-na-narty-w-weekend-majowymacie kilka ciekawych info
      • ehschool Re: gdzie w maju na narty???? 01.11.13, 21:19
        Witam serdecznie , polecam wyjazd na majówkę z EHschool, który odbędzie się w Maso Corto. Ciekawa propozycja sportowo-rozrywkowa, zapoznaj się z oferta: www.ehschool.pl/index.php/wyjazdy/majowkowy-zjazd-w-maso-corto.html
      • Gość: ciociaagnieszka333 Re: gdzie w maju na narty???? IP: *.play-internet.pl 12.11.13, 23:29
        Ja polecam Stubai z Beskidtravel i Polską Szkołą Narciarską. 110 km zroznicowanych tras. Pojeździ każdy. A instruktorzy po prostu świetni. W tym roku też z nimi jedziemy.
      • Gość: micwoj narty lodowiec hintertux IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.15, 08:20
        Moim zdaniem jedyne rozsądne miejsce, drożej niż we Francji, ale wszystko jest tam super.
        Polecam byłam tam raz tym razem też będę.

XIX The Polish Pow(d)er Week.

www.zillertalinfo.eu/pl/aktualnosci/pokaz/416,xix_the_polish_powder_week_in_hintertux
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka