lover11 13.04.09, 20:49 Witam.Chcialbym sie dowiedziec gdzie na poczatku maja mozna wybrac sie na narty??? Interesuja mnie Wlochy lub Austria.Moja kobieta jest poczatkujaca wiec potrzebujemy latwych stokow. Z gory dziekuje za pomoc!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cesenatico Re: gdzie w maju na narty???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 21:57 Każdy lodowiec jest w górnej partii płaski i łatwy. Na dół można kolejką. Kaunertal, Pitztal, Rettenbach, Stubai, Hintertux, Kitzteinhorn, Moelltaler - to Austria. Schallstal, Stilfser, Tonale - Włochy. Super jest w Saas Fe - Szwajcaria Francja - za daleko i nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
lover11 Re: gdzie w maju na narty???? 14.04.09, 06:31 witam i dzieki za odpowiedz. ktory z tych osrodkow polecasz najbardziej??? dodam ze chodzi nam o ladne miasteczko,dobre jedzonko i ewentualnie termy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: gdzie w maju na narty???? IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.09, 12:54 :) ale masz wymagania ! hehehehe ja jadę na majówkę do Stubai po poleceniu tutaj na forum. miasteczko Neustfit (z basenem!) blisko Innsbrucka :) Odpowiedz Link Zgłoś
lover11 Re: gdzie w maju na narty???? 19.04.09, 09:00 Jaka kobieta takie wymagania!!!hehehe A co myslicie o Solden??? W poprzednim poscie polecili mi Saas-fe. Super miescowosc ale troszke daleko. Jeszcze mam kilka dni na podjecie decyzji. Mam jeszcze male pytanko.Do kiedy sa wyprzedaze sprzetu narciarskiego/snowboardowgo w Austrii??? Odpowiedz Link Zgłoś
siejest Re: gdzie w maju na narty???? 19.04.09, 09:12 Wyprzedaż nart w Zell am See nawet do sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: gdzie w maju na narty???? IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.09, 13:09 O Soleden wypowiadałem się wątku "relacja" i tam możesz poczytać. Osobiście zastanawiałem się czy na Hintertux jechać ale forumowicze wybili mi go z głowy i zdecydowanie polecili Stubai (też jest o tym wątek - polecam). BTW Polecam czytać historie - poruszony przez Ciebie temat był mocno wałkowany :) ostatnio . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Outlanderek Re: gdzie w maju na narty???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.09, 23:46 Heja, Wróciłem właśnie z 5-dniowego wypadu na lodowiec Pitztal. Warunki śniegowe rewelacja tak samo jak pogoda między 15-20 kwietnia.Mieszkałem w miejscowości Plangeros jakieś 3 km od dolnej stacji kolejki PITZEXPRESS w bardzo fajnym pensjonacie za 35 ojro ze śniadaniem. Jazda na wysokości 2840-3440 m npm. Temperatura socylowała wgranicach 0 st. na 2800 do -10 na górnej stacji gondolek. Trasy przygotowane rewelacyjnie i jak dla mnie OK. Szerokie i dobrze oznakowane. Większość tras czerwonych i chyba 3 czarne. Ludzi prawie wogóle a ci co byli to w większości Niemcy i knedle. Cenowo na stoku w miarę przystępnie i zdecydowanie taniej niz np w ISCHGLczy na Kronplatz we Włoszech. Przykladowo lunch składający się z spaghetti bolognese, sałatka, browarek, woda i deser: 15 ojro. Karnet na 4 dni: 126 ojroi obejmuje sieć skibusów. Jak macie jakieś pytania to chętnie odpowiem. /D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: gdzie w maju na narty???? IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.09, 19:22 a tu opisy lodowców w Austrii: www.skionline.pl/stacje/index.php?co=newsy&id_newsa=5300 Lodowce w Austrii Odpowiedz Link Zgłoś
wrb1 Re: gdzie w maju na narty???? 25.04.09, 19:16 Swego czasu popełniłem coś takiego: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=35495165&a=35495165 może się przyda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden Re: gdzie w maju na narty???? IP: *.dclient.hispeed.ch 26.04.09, 20:56 w maju to sie jedzie na tenisa (albo rowery), (albo na surfy) a nie na narty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio_Zloty A dlaczego Nie ?! IP: 81.15.172.* 27.04.09, 08:45 W samym stwierdzeniu ze w maju jedzie się tam gdzie wskazałeś jest i fałsz i pewien niczym nie podparty mit. Już za kilka dni jadę na Molltala i w obecnej chwili są tam super warunki a jako porównanie mam zeszłoroczny weekend majowy gdzie w tym samym miejscu były znakomite warunki, co noc świeże opady sniegu, ujemne temperatury i na dokładkę piękne słoneczko. Jedynym miejscem gdzie ok. 13 było już mocno rozjeżdżone i miękko była "zwężka" na trasie nr 9. Czasu na rower, dechę, kajaki czy tenis jest dość, a skoro można jeździć na nartach to szkoda sobie odpuszczać. Po co zamykać sezon skoro póki co, jeszcze trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden Re: A dlaczego Nie ?! IP: *.dclient.hispeed.ch 27.04.09, 19:30 masz swieta racje, ja tez bylem taki, ze sezon konczylem jak stawala kolejka na Kasprowym. Raz mi sie to zdarzylo nawet 9-tego maja. Tyle ze ja teraz jedze " z röznych waznych powodöw" od 15-go listopada do polowy kwietnia 2-3 dni w tygodniu i pod koniec sezonu marze juz tylko o letnich zajeciach pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio_Zloty hehe IP: 81.15.172.* 29.04.09, 08:27 No jesli o mnie chodzi, to cały rok raczej o nartach myslę, trudno taka obsesja :)). W tym sezonie się trochę odkuwam też i za sezon '06 - '07 który był wyjątkowo kiepski, tylko 7 dni na śniegu !!!. Zadne rowerki czy kajaki latem '07 nie ukoiły mego żalu za spapranym sezonem. Dlatego też obecnie wykorzystuję, jeśli można, każdą nadarzającą się okazję by nartkować do woli. Sporty i inne letnie formy wypoczynku mają na to spokojnie swój czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narciarz Val Senales - Maso Corto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 19:51 co prawda juz czerwiec, ale polecam Maso Corto. Lodowiec czynny cały rok, wyciągów i tras w sam raz, raczej trudniejsze trasy. Hotel Cristal i Senales(jeden kompleks) przy samych trasach i wyciagach. Super mała miejscowość wysoko położona na ponad 2000 m. Byliśmy w tym roku pod koniec marca, zima w pełni z mrozami i snieżycami. Na lodowcu często było -20 st. Wyjazd zarezerwowalismy w portalu Cititravel, fachowa obsługa. Karnety na miejscu ok. 130 €, jest market na miejscu, a w hotelu duży olimpijski basen i strefa Spa. Super hotel i region. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oetzi Re: Val Senales - Maso Corto IP: *.ghnet.pl 19.06.09, 10:23 Ten rejon leży w Południowym Tyrolu, tam podstawowym językiem /Muttersprache/ jest niemiecki. Lepiej napisać, że chodzi o Schnalstal i Kurzras. Nazwy włoskie są mało znane w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorrisneu Re: gdzie w maju na narty???? IP: *.mtvk.pl 22.10.13, 13:10 skipedia.pl/64/gdzie-na-narty-w-weekend-majowymacie kilka ciekawych info Odpowiedz Link Zgłoś
ehschool Re: gdzie w maju na narty???? 01.11.13, 21:19 Witam serdecznie , polecam wyjazd na majówkę z EHschool, który odbędzie się w Maso Corto. Ciekawa propozycja sportowo-rozrywkowa, zapoznaj się z oferta: www.ehschool.pl/index.php/wyjazdy/majowkowy-zjazd-w-maso-corto.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciociaagnieszka333 Re: gdzie w maju na narty???? IP: *.play-internet.pl 12.11.13, 23:29 Ja polecam Stubai z Beskidtravel i Polską Szkołą Narciarską. 110 km zroznicowanych tras. Pojeździ każdy. A instruktorzy po prostu świetni. W tym roku też z nimi jedziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micwoj narty lodowiec hintertux IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.15, 08:20 Moim zdaniem jedyne rozsądne miejsce, drożej niż we Francji, ale wszystko jest tam super. Polecam byłam tam raz tym razem też będę. XIX The Polish Pow(d)er Week. www.zillertalinfo.eu/pl/aktualnosci/pokaz/416,xix_the_polish_powder_week_in_hintertux Odpowiedz Link Zgłoś