IP: 195.93.162.* 19.10.14, 12:16
Witam ja też kiedyś kupowałam w sklepie Makalu ale ich wygląd to do pierwszego prania, ubrania farbują po praniu wyglądają jak stary ciuch. Problem dopiero wtedy gdy chcesz coś reklamować bez sądu nic z tego mimo, że ubranie farbuje rozciągnęło się o trzy rozmiary nie uznają reklamacji. Wiedzą, że w przypadku tych tanich ciuszków do 200 zł. nikomu nie chce się bawić w sądy, ponadto trzeba znać specyfikę kroju czyli wymiary do cięcia materiału czego nie chcą powiedzieć. Pozdrawiam IW
Obserwuj wątek
    • mart772 Re: Makalu 23.04.15, 12:50
      proponuję sklepy internetowe - marka MAKALAU - polska dobra marka, dobrej jakości ciuszki, zgodne z opisem, fajne promocje i zniżki SUPER pozytywne wrażenia przy obsłudze klienta, przesyłka na czas , piękne ciuchy !!! jestem happy! :)
      • sharlotqa Re: Makalu 23.01.17, 21:41
        Niestety mam zupełnie odmienną opinie o wyrobach tej firmy. Dzianina bardzo kiepskiej jakości. Sweter po 2 założeniach zmechacony okrutnie, źle zszyty, dziury na rękawach. Ogromne problemy z reklamacją - nie została uznana, oddano mi dziurawy sweter napisawszy w odpowiedzi, tu cytuję: "okresowa konserwacja wyrobu w postaci prania, prasowania, usuwania zmechaceń oraz zabiegów krawieckich należy do obowiązków konsumenta w ramach dbałości o produkt. Piling można usunąć za pomocą powszechnie dostępnych golarek". Nawet nie zaszyto dziur w szwach na rękawach a przecież szyją odzież i maszyny mają pod ręką. A jak wejdziesz do sklepu zostajesz po prostu napadnięta przez nachalny personel, który zgarnie kasę i wtedy w nogi...nawet nie miałam dziś z kim porozmawiać w sklepie. Mogę dalej składać odwołanie poprzez ich stronę w Internecie...ODRADZAM STANOWCZO.
        • odrzuconareklamacja.pl Re: Makalu 24.01.17, 15:49
          Tutaj fajny schemat co robić poniżej

konsumentwsieci.pl/kolejna-reklamacja-wadliwego-towaru-na-podstawie-rekojmi-procedura/

Jak wyczerpiesz wszystkie możliwości możesz sprzedać prawo do reklamacji za 50% ceny zakupu. Odzyskasz połowę ceny.
          Tutaj informacja:
          www.facebook.com/odrzuconareklamacja/
          odrzuconareklamacja.pl/

Pozdrawiam
          Łukasz
        • Gość: GAZETA.PL Re: Makalu IP: 95.175.1.* 15.09.20, 11:32
          ONI TE SWETRY PEWNIE SPROWADZAJĄ ,A TYLKO PODSZYWAJA METKI I USTALAJA CENY ,swetrow nie szyją ,bo nie mają szwalni ,sukienki tez daja do przeszyc- jakośc okropna nie do noszenia ,ładne im tylko wychodza reklamy i modelki.
    • Gość: Ania Re: Makalu IP: *.telnaptelecom.pl 30.07.20, 13:05
      Makalu zeszło o cztery poziomy niżej. Nie mają już szwalni a produkty przekazywane są do przeszycia. Brak kontroli jakości produktów. Sukienki kiepskiej jakości, rękawy wszyte nieprawidłowo co drugi model sukienki układa się fatalnie, ciągnie się pod pachami . Poza tym reklamacje nie są uwzględniane. Nie szanują ani klientów ani też swoich pracowników. Ceny zbyt wysokie do jakości produktu. Nie polecam tej marki.
      • Gość: GAZETA.PL Re: Makalu IP: 95.175.1.* 15.09.20, 11:35
        PRAWDA 100%
    • Gość: GAZETA.PL Re: Makalu IP: 95.175.1.* 15.09.20, 11:19
      Witam ,sukienki są bardzo źle uszyte ,nie wiem kto to kroi i szyje ,ciągną się ,stan jest za długi ,albo za krótki,materiały to same poliestry ,a ceny powalają z nóg ,wolę kupić w innym sklepie za mniejsza cenę, bo jakość tu zeszła na ilość, na chęć zysku ,a modelka i te wasze reklamy nijak mają się do zwykłych kobiet ,które chcą dobrze wyglądać zwłaszcza jak mamy tyle płacić .Chyba nie macie kontroli jakości i z tego co wiem nie posiadacie szwalni ,to są przeszycia ,a obsługa tez pozostawia wiele do życzenia ,bo nie chcą widzieć,szarych myszek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka