Gość: renata IP: *.quarto.pl 21.09.09, 17:31 Bede wdzieczna o porade ktora z wysp wybrac na styczen, chodzi mi o temperatury powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gosc Re: Kanary na styczen. IP: *.Red-88-11-119.dynamicIP.rima-tde.net 22.09.09, 21:13 Jak styczen to Gran Canaria. Jest najcieplejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marika Re: Kanary na styczen. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 13:24 Hm, ja chciałabym wybrać się na Kanary w lutym. Jaką miejscowośc polecacie i dobry hotel z ładną plażą? Która z wysp jest najciekawsza, jeśli chodzi o widoki zapierające dech? Odpowiedz Link Zgłoś
kontogazetka Re: Kanary na styczen. 28.09.09, 11:12 Ja tez polecam gran canarie, miejscowosc puerto rico. W maspalomas niestety w tym czasie bardzo wieje. Odpowiedz Link Zgłoś
uaplde Ja bym na Coralejo - Fuereteventura 29.09.09, 22:51 corralejo.beepworld.de/pl.htm Corralejo zajmuje z grubsza 2,5 kilometra kwadratowego, co czyni je największym ośrodkiem wypoczynkowym wyspy. W centrum pozostało tradycyjne miasteczko rybackie, jednak większość zabudowań znajduje się poza nim. Wzdłuż linii brzegowej wybudowano promenadę, wzdłuż której znajdują się kawiarnie i restauracje. Port zapewnia regularne przeprawy promowe na Lanzarote. Główną atrakcją są plaże, z których największa to ponad 10 kilometrów drobnego piasku, na południowy wschód od miasta. Plaża w głąb lądu przechodzi w wydmy, uznane za rezerwat przyrody. Wody wokół Corralejo są przejrzyste i mają intensywnie niebieski odcień; występują w nich silne prądy. Plaże miejskie są położone w zatoczkach, i ograniczone skałami wulkanicznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga71 Re: Ja bym na Coralejo - Fuereteventura 30.09.09, 12:25 porownaj sobie temperatury w lutym na GC i na Fuerte a potem polecaj dopiero ta druga. Zeby plazowac ( a na Fuercie wiele wiecej nie zrobisz) to trzeba miec pogode plazaowa. 24 stopnie w sloncu ( FUE) a 25 w cieniu (GC) to spora roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
4canarias Teneryfa z Alfa Star 06.10.09, 11:31 Polecam Teneryfę,nawet "zimą" jest ciepło i pięknie, a i nie nudno bo wycieczka na wulkan jest niesamowitym przeżyciem, polecam zdjęcia z wyjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś