Dodaj do ulubionych

Gran Canaria

IP: 62.61.42.* 14.09.10, 22:53
Mam pytanie odnośnie Gran Canaria. Czy przy plażach są parkingi? czy parkowanie jest bezpłatne, czy w większości płatne? Jaki hotel bądź apartamenty byście polecili i okolice blisko oceanu i z piaszczystymi ładnymi plażami? Która część Gran Canarii jest waszym zdaniem najpiękniejsza i warta zobaczenia? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • bah77 Re: Gran Canaria... 15.09.10, 08:11
      > okolice blisko oceanu i z piaszczystymi ładnymi plażami?

Puerto de Mogan:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,874,88970518,92011226.html

> Która część Gran Canarii jest waszym zdaniem najpiękniejsza i warta zobaczenia?

Wybrzeże Anden Verde ze wspaniałymi klifami:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,874,88970518,92095387.html

Oczywiście, wydmy Maspalomas także warto bliżej poznać:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,874,88970518,91962499.html

Polecam obejrzenie fotek z całej wycieczki... :)

Pozdrawiam

bah77
      • Gość: maria.m do bah-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 18:24
        Bardzo cenię Twoje rzeczowe odpowiedzi na tym forum
        i twoje trasy zwiedzania-te z GC były wprost niesamowite,jeździłam twoim śladem, szczególnie dziękuję za niesamowity Wąwóz Veneguera....
        Mam pytanko-czy da się znaleźć wszystkie twoje zdjęcia z podróży pod jednym linkiem,czy muszę szukać w poszczególnych tematach? jakie obszary Grecji zwiedziłeś i gdzie znajdę zdjęcia z tych podróży?
        Pozdrawiam.
        • bah77 Re: do Marii.m... 15.09.10, 19:53
          Bardzo dziękuję za miłe słowa. :)

bah77

P.S.:
          > Mam pytanko-czy da się znaleźć wszystkie twoje zdjęcia z podróży pod jednym linkiem?...
          Nie, ale zdecydowaną większość moich fotek możesz znaleźć na FF Podróże w ramach kolejnych wycieczek.

> jakie obszary Grecji zwiedziłeś i gdzie znajdę zdjęcia z tych podróży?
          Fotki z moich objazdów Grecji kontynentalnej znajdziesz na 2 wątkach:
          fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,50565337,50682895,0,2.html?v=2
          fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,97614212,97614212,0,2.html?v=2
          • Gość: maria.m Re: do Marii.m... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 23:02
            dzięki bah-u,z przyjemnością sobie pooglądam.
    • sibeliuss Re: Gran Canaria 15.09.10, 12:59
      Gość portalu: ewa30 napisał(a):

> Mam pytanie odnośnie Gran Canaria. Czy przy plażach są parkingi?

Jesteś chyba pierwszą osobą, która zamierza zwiedzać plaże. Parkingi są, co prawda nie na samej plaży, ale w pobliżu. Naturalnie płatne.
      • bah77 Re: Gran Canaria... 15.09.10, 13:49
        Drugą. ;-)

bah77
        • Gość: evulevu Re: Gran Canaria... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.10, 14:45
          Eeee.... trzecią :)
          A co w tym złego? Niektórzy zamiast leżeć wyłącznie na przyhotelowej plaży i brać auto na 2 dni, by z wywieszonym jęzorem w ciągu 2 dni "zwiedzić" czy raczej oblecieć wyspę i mówić, że widziało się całą GC, biorą sobie autko np na tydzień, by spokojnie przejechać wyspę a przy okazji po drodze w ramach relaksu trochę pobyczyć na jakichś innych plażach.
          Parkingi są, płatne lub bezpłatne- wszystko zależy gdzie, np przy plaży Puerto de Mogan- płatny, ale wystarczy zaparkować kawałek od plaży przy ulicy, gdzie są wyznaczone miejsca do parkowania- jest bezpłatnie, przy Amadores- duży parking bezpłany- tylko w weekend czasem trudno o znalezienie miejsca..., przy Maspalomas można spokojnie zaparkować przy ulicy. Mi w każdym razie nie zdarzyło się płacić, zawsze się znajdzie miejsce bezpłatne- wystarczy poszukać.
          Co do interesujacych miejsc wartych zobaczenia- warto skorzystac z wyszukiwarki ;)
          • Gość: hania Re: Gran Canaria... IP: 178.73.49.* 22.09.10, 07:52
            Słuchajcie a czy ktos z Was było może w Maspalomas ?
            Wybieramy z mężem coś fajnego na następnmy rok i w sumie w orbis travel jest dobra cena bo 1670zł.Ale nie słyszałam o tym mieście,może ktoś z Was słyszał,był ?
            • sibeliuss Re: Gran Canaria... 22.09.10, 10:53
              Maspalomas jest częścią Costa Canaria, osada turystyczna ze słynną latarnią morską i wydmami. Plaża nie za duża, piękny bulwar, pola golfowe i to chyba wszystko co tam mozna znaleźć.
              • Gość: Alicja Re: Gran Canaria... IP: *.pgi.waw.pl 22.09.10, 12:01
                A czy na te wydmy mozna sobie wchodzić? czy to jakie rezerwat czy cos w tym stylu?
                • sibeliuss Re: Gran Canaria... 22.09.10, 15:00
                  Na wydmy można wchodzić, opalać się tam i turlać z wiatrem na dół. Należy się przygotować, że są ulubionym miejscem naturystów, ale chyba nikomu to nie przeszkadza. Nie mozna tylko wchodzić do Charca de Maspalomas - zbiornika wody słodko-słonej i do na sucholubne krzewy. Ale te miejsca są odgrodzone od reszty. Przez wydmy można przejechać wynajętym wielbłądem, albo polatać nad nimi na spadochronie.
                  • Gość: gosc Re: Gran Canaria... IP: *.Red-88-13-76.dynamicIP.rima-tde.net 22.09.10, 20:01
                    Ze Maspalomas jest czescia osady Costa Canaria? Pierwszy raz o czyms takim slysze.
                    Ze plaza jest mala?
                    Zalezy co sie rozumie jako "mala", ma ok 5-6 km.
                    • sibeliuss Re: Gran Canaria... 23.09.10, 08:45
                      Maspalomas jest częścią gminy San Bartolome de Tirajana, gmina ma status multicipium (tak jak polskie Władysławowo). Costa Canaria to określenie dotyczące konurabacji turystycznej od Bahia Feliz po Meloneras. Plaża jako całość jest ogromna - wszak łączy się z Playa del Ingles, ja piszę o części "miejskiej".
                      ps. ulżyło?
                      • Gość: asia Re: Gran Canaria... IP: *.pools.arcor-ip.net 23.09.10, 14:42
                        Plaża w Maspalomas jest wielka i bardzo fajna.A widok na wydmy zapiera dech.Po południu gdy piasek sie nagrzeje od słonca to ciężko nogę postawic bo piasek gorący.Na wielbłądach tez jeździlismy i nawet było fajnie.Przejażdżka trwa około pół godziny i kosztuje o ile sie nie myle 13 E od osoby a potem za piec euro mozna jeszcze nabyc zdjecie z tej przejażdżki.Ale wielblądy nie chodzą po całych wydmach a tylko po ich niewielkiej części i od strony Playa del Ingels bo wiadomo ze zapaskudziły by plażę ;D
                        Mi osobiście plaża w Maspalomas podobała sie najbardziej bo jest bardzo długa i mozna spacerowac do woli.Ale poza tym numerem 1 dla mnie jest Playa Amadores (ze sztucznym piaskiem)widok wspaniały.
                        Maspalomas jako miejscowość jest również bardzo zadbana.GC jest piękna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka