Dodaj do ulubionych

do ADE :) pytanie o Jacarandę

IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.11, 20:39
Hej Ade:), wyczytałam na forum, że właśnie wróciłaś z Teneryfy hotel Jacaranda. Ja wybieram się do tego hotelu w czerwcu z mężem i 2 maluchów i jestem bardzo ciekawa Twojej opinii o hotelu i wyspie. Dużo czytałam o tym hotelu ale jestem bardzo ciekawa Twoich wrażeń - jakie jedzenie, napoje, drinki. Jak jest z pokojami? Jaki standard, o które najlepiej prosić? Czy są udogodnienia dla dzieci? Jaka okolica? Czy byliście gdzieś na wycieczkach? będę bardzo wdzięczna za opis Twoich wrażeń na świeżo po powrocie. Mam nadzieję, że dokonałam dobrego wyboru hotelu.
Obserwuj wątek
    • w_isienka Re: do ADE :) pytanie o Jacarandę 07.03.11, 08:16
      Co prawdę nie do mnie to pytanie, ale ...mieszkalismy po sąsiedzku (w Fanabe Costa Sur) i Jacaranda jest na skrzyżowaniu dwóch dość ruchliwych ulic - więc jeśli to wam nie przeszkadza....
    • Gość: Stefcio Re: do ADE :) pytanie o Jacarandę IP: *.bb.online.no 07.03.11, 21:19
      www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g562820-d263429-Reviews-Jacaranda_Hotel-Playa_de_las_Americas_Tenerife_Canary_Islands.html
      Hotel raczej sredni. Bylem i uwazam ze ani dobry ani zly. Jak dla rodziny to polecam hotel Las Dalias. Do Siam Parku na piechothe 5 minut. Dobre polozenie. Supermarker zaraz po drugiej stronie ulicy wiec mozna wszystko kupic co trza i w pokojach mala lodowka gdzie mozna sobie umiescic czy to napoje czy jedzenie.
    • Gość: ADE :) Re: do ADE :) pytanie o Jacarandę IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.11, 21:24

Witaj :)
      Po kolei:)
      Jedzenie przepyszne i duuużoooo :D dla dzieci też :) Przytyłam 4 kilo w dwa tygodnie ;)
      Jeśli chodzi o napoje dla dorosłych do obiadu piwo,wino,woda i napoje gazowane a dla dzieci soki(są dystrybutorki) Dodatkowo kakao,kawa,herbata itp. Zależy czy masz opcję all...
      Drinki rozcieńczane ;) ale w opcji all bez ograniczeń i jedna osoba może brać brać kilka na raz (byliśmy większą grupą )Trzeba podpisywać rachunki nazwiskiem i numerem pokoju.Nie uważam,żeby to było uciążliwe,chociaż czytając w necie opinie niektórzy tak uważali.
      Pokoje czyste(przynajmniej nasz był) ale jakiejś wielkiej rewelacji nie ma jeśli chodzi o wyposażenie.Nam wystarczało bo praktycznie tylko w nim spaliśmy i kąpaliśmy się.Mają fajne szerokie łóżka,nawet dla dzieci ale lekko "chybotliwe" tak to bym nazwała ;) może akurat nam się takie trafiły w każdym razie nie utrudniały życia a w niektórych sytuacjach wręcz przeciwnie ;) :D
      Prosić o jakie pokoje nie wiem-nam trafiły się na 3 piętrze naprzeciwko tarasiku nad basenami.Plusem było to,że wszędzie blisko(basen,restauracja,recepcja)Minusem-balkon od strony ulicy ale wieczorem woleliśmy w piano barze albo na tarasie posiedzieć niż na balkonie więc nie narzekaliśmy.
      Karaluchów w pokoju nie uwidziłam jak by co bo i takie opinie były....

Udogodnienia dla dzieci-fajne animacje,przy basenie tzw"placyki dla dzieci" z osobami prowadzącymi zabawy-za darmo.Bilard dla starszych(moje uwielbiały- 6 i 7 lat)
      Wieczorem Mini disco.Po disco jeszcze różne pokazy-niby dla starszych ale dzieci też oglądały.
      Miały nawet specjalne małe krzesełka:)
      Okolica jak dla mnie prześliczna.Plaża przy hotelu nie ciekawa.Warto wybrać się parę minut dalej na Del Duque.
      www.trivago.pl/costa-adeje-31914/plaza/del-duque-835921/fotki
      Jeśli chodzi o wycieczki zwiedziliśmy praktycznie wszystkie najważniejsze miejsca(wypożyczyliśmy samochód na trzy dni)
      Koniecznie pójdźcie do Loro Parku i jeśli lubicie parki wodne-Siam Parku chociaż ten akurat na kolana mnie nie powalił.
      Warto też wybrać się na Teide tylko jeśli chcecie wejść na sam szczyt konieczne będzie wcześniejsze załatwienie pozwolenia.Jeśli masz małe dzieci-odradzam-dość stromo i zimno chociaż pewnie latem temperatura będzie wyższa.
      Udana mieliśmy też wycieczkę katamaranem w stronę Los Gigantes-widzieliśmy wielorybki i stado delfinów :)
      W stolicy i La Lagunie praktycznie nie ma możliwości zaparkowania jeśli pojedziecie w południe lub po więc uważajcie.
      Polecam też wycieczkę na Mascę
      www.teneryfarentacar.pl/polw_masca.shtml
      To chyba tyle pokrótce.Mam nadzieję,że będziecie zadowoleni i już Wam zazdroszczę :)
      Pozdrawiam:)

• Gość: ADE :) Re: do ADE :) pytanie o Jacarandę IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.11, 21:47
        A tak jeszcze dopiszę...
        Jak czytam opinie niektórych osób to naprawdę ich nie rozumiem.Wymagają nie wiadomo czego,wszędzie szukają minusów,zawsze muszą się do czegoś przyczepić.Wiadomo,w każdym hotelu znajdzie się coś co nie będzie komuś odpowiadać ale trzeba wziąć na luz i cieszyć się z pobytu :)
        Zupełnie nie rozumiem np. jednej pani która obsmarowała gdzieś w necie obsługę hotelu,że nieżyczliwa i takie tam..
        Albo pana który twierdził,że jedzenie niedobre-to co on w takim razie jada-co dzień kawior rano i wieczorem?
        Dużo jeżdżę i z ręką na sercu-jeszcze nigdzie obsługa nie była tak miła i tak życzliwa jak w tym hotelu-poczynając od pań sprzątających po kelnerów i kucharzy.
        Żresztą-jaki Ty jesteś dla ludzi tacy ludzie są dla Ciebie :)
        I uśmiechem można dużo więcej załatwić(np. wylot mieliśmy przesunięty o ponad pół dnia i za DARMO mogliśmy w tym hotelu właśnie bagaże zostawić a wieczorem jeszcze po całym dniu udostępnili nam pokój na wzięcie prysznica i przygotowanie prowiantu do samolotu.
        Miło :)
        • Gość: kamis1502 Re: do ADE :) pytanie o Jacarandę IP: 82.177.194.* 08.03.11, 09:08
          Ade, wielkie dzięki za odpowiedź. My mamy opcję AI i jeżeli chodzi o drinki to czy są dostęne w tej opcji również jakieś koktajle alkoholowe typu Pina Colada lub San Francisco?
          • Gość: ADE :) Re: do ADE :) pytanie o Jacarandę IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.11, 10:30
            San Francisco w tym hotelu akurat jest bez alkoholu a pina colada -50% w all czyli 2,50 euro :)
            • Gość: Kamis1502 Re: do ADE :) pytanie o Jacarandę IP: 82.177.194.* 08.03.11, 14:35
              Dziękuję za odpowiedź. Jeszcze nawiązując do tych driknów czy są jakieś koktajle alkoholowe dostępne w ramach AI czy tylko typu wódka z colą lub gin z tonikiem? Czy do Loro Parku warto jechać wypożyczonym samochodem czy skorzystać z przewozu oferowanego przez biuro podróży lub autobusu? Planujemy również wybrać się do stolicy. Czy rzeczywiście jest tam taki problem z zaparkowaniem samochodu? Może lepiej pojechać autobusem. Pewnie z Adeje jest bezpośrednie połączenie. Jak długo jedzie się do stolicy. Pytam bo jedziemy z dwójką dzieci 2 i 5 lat i mam wątpiwości czy damy radę dojechać autobusem.
              • Gość: ADE :) Re: do ADE :) pytanie o Jacarandę IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.11, 16:23
                Jeśli chodzi o koktajle to jest campari(nie wiem czy można zaliczyć :) ) i jeszcze dwa inne ale nazw nie pamiętam.
                A tak to właśnie wódka,whisky,gin,brandy i takie tam-mieszasz z czym chcesz albo samo.
                Są też likiery-bananowy,kokosowy i brzoskwiniowy.Normalnie dają tylko z lodem a ja kokosowy prosiłam z mlekiem i miałam malibu ;)
                Barmani są bardzo mili i jak dobrze zagadasz w ramach all coś fajnego Ci wykombinują :)
                Do Loro Parku jest autobus -w hotelu wszystkiego się dowiecie.Jedzie się ok półtorej godziny.
                Jeśli chodzi o Santa Cruz-z Adeje jest ok. 65 kilometrów.
                Autobus jest-kosztuje 5,50 od osoby.
                Z parkowaniem jest ciężko:)
                Jeździliśmy ok. godziny i nie było żadnego wolnego miejsca-zajęty jest każdy skrawek na którym można bez zapłacenia mandatu zaparkować-serio... byłam w lekkim szoku :)
                Jedynym wyjściem jest parking płatny pod dworcem PKS albo Placem Hiszpańskim.
                Jeszcze jedno-ogólnie uliczki są ,jak to napisać-strome?Podjazdy niezłe i jeszcze wąsko.
                • Gość: Kamis1502 Re: do ADE :) pytanie o Jacarandę IP: 82.177.194.* 09.03.11, 09:33
                  ADE dziękuję za informację. Pisałaś wcześniej, że wypożyczyliście samochód na 3 dni. Możesz napisać co zwiedzaliście. Masz jakieś sugestie co warto zobaczyć a z czego można zrezygnować. Czy na Teide przeznaczyć cały dzień czy np. można połączyć ze zwiedzaniem np. Puerto de La Cruz (bez Loro Parku) i Orotavy. Nie bardzo wiem jak sobie zorganizować te 3 dni żeby zobaczyć to co warto i nie za bardzo umęczyć dzieci. Do Loro Parku chcemy pojechać autobusem. Co do stolicy to jeszcze się waham czy samochodem czy autobusem.
                  Będę bardzo wdzięczna jakbyś mogła mi opisać trasy waszych wycieczek i Twoją opinię o zwiedzanych miejscach. A i jeszcze możesz napisać coś o Siam Parku. Kojarzę że nie za bardzi Ci się podobało. Dlaczego?
                  • Gość: Kamis1502 Re: do ADE :) pytanie o Jacarandę IP: *.static.getin.3s.pl 10.03.11, 09:30
                    Ade, czy mogę liczyć na odpowiedź
                  • Gość: ADE :) Re: do ADE :) pytanie o Jacarandę IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.11, 23:10
                    Dokładnie już nie pamiętam :)Do Loro Parku i Siam Parku jechaliśmy autokarem...
                    Samochodem pierwszy dzień-południowo-zachodnim wybrzeżem najpierw do San Juan-obejrzeć min. piękną zatokę.Potem w stronę Los Gigantes i na Mascę.
                    Następnie na cypel północno-zachodni przez Punta Morro del Diablo-niesamowite wrażenie-jedzie się drogą na pionowych ścianach nad samym oceanem na wysokości kilkuset metrów :D (nie wiem jak to napisać :/)
                    Następnie zahaczyliśmy o Garachico obejrzeć zalany lawą port(ale chyba z małymi dziećmi nie warto tam jechać.) Jak dla mnie fajny był tam rynek.
                    Potem oczywiście Drago Milenario-drzewo smocze :)
                    Na chwilkę wstąpiliśmy też do Puerto de la Cruz a potem już prosto do Hotelu autostradą ...
                    Drugi dzień-Teide (mieliśmy wejście między 13 a 15 ) Z hotelu wyjechaliśmy przed 10 bo dość długo czeka się tam na wjazd kolejką.Nie ma na co tak naprawdę przeznaczać całego dnia na wulkanie no chyba,że chcecie zwiedzić jeszcze park-my nie mieliśmy czasu ;)
                    Jeśli chodzi o Teide-załatwiacie sobie pozwolenie na wejście na sam szczyt?Wygląda to tak:wjeżdża się kolejką do pewnej wysokości i tam można podziwiać widoki.Dalej trzeba mieć pozwolenie i tu uważam,że raczej z dwulatkiem nie ma sensu się pchać-stromo,dość niebezpiecznie i wieje.....Ale widoki niesamowite.......Musisz sama zadecydować....
                    Po wyjściu z kolejki spacer na szczyt w jedną i drugą stronę zajął nam 2 godziny.
                    Następnie-La Orotava.
                    Zostało nam jeszcze trochę czasu więc podjechaliśmy kawałek do Sauzal-znajduje się tam muzeum wina i fajny sklepik gdzie masz ich duży wybór :)
                    Jest też degustacja win-nie wiem jaka jest cena(raczej niewysoka) bo nas poczęstowali za darmo(urok mojego munża ;) )
                    Potem La Laguna gdzie nie mieliśmy gdzie zaparkować hehehe i tak samo Santa Cruz ;) ;) ;)
                    Ale godzina nam zeszła-podziwialiśmy miasto z samochodu ;)
                    W drodze do hotelu zahaczyliśmy jeszcze o Candelarię obejrzeć Bazylikę.Atrakcją było też dla nas wybrzeże za bazyliką gdzie wspaniale rozbijały się fale...
                    Dzień trzeci-Santa Cruz-zakupy :)
                    Następnie Playa de las Teresitas-z piaskiem z Sahary,pięknie wygląda z góry jadąc drogą na Los Banquitos.
                    I ostatnia miejscowość- El Bailadero-po drodze przepiękne widoki,jazda w chmurach(super sprawa) i temperatura 8 stopni a my prosto z plaży ;) Fajne wrażenie. :)

I to tyle-wyznaczcie sobie wcześniej trasę z mapą i przewodnikiem i GO!

Jeśli chodzi o Siam Park-nie za bardzo mi się podobał w porównaniu z innymi aqua parkami np: we Włoszech czy na Słowacji.Ogólnie mało atrakcji i największa dla dzieci czyli płynięcie pontonem wzdłuż całego aqua parku(między innymi oglądanie rekinów) akurat w remoncie :/
                    Ale Wam może się spodoba.
                    Przepraszam za chaotyczny opis ale nie mam za dużo czasu :)
                    Pozdrawiam :)

• Gość: Jacek Re: do ADE :) pytanie o Jacarandę IP: *.ip.netia.com.pl 16.03.11, 15:09
                      Zdecydowanie odradzam Siam Park. Byliśmy w nim w sierpniu 2010 r.. Straszne tłumy. Do większości atrakcji czeka się w kolejce 30 do 50 min. Ja po trzech zjazdach ( 2 godziny stania w kolejce) spędziłem resztę czasu na sztucznej fali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka