Dodaj do ulubionych

masca- plan dnia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.11, 15:26
witam, mam hotel w Puerto Santiago, zamierzamy jeden dzień poświęcić na zwiedzenie Maski i rejs katamaranem w poszukiwaniu delfinów;)
Możecie doradzić jak rozplanować cały dzień??
czy mamy tam jechać autem czy dojść pieszo??
wiem że trzeba schodzić do wioski pieszo kilka godzin, oczywiśćie piszemy się na to;) ale może ktoś powiedziec jak to wszystko wygląd,a czy najpierw się schodzi pieszo, czy najpierw plynie katamaranem, jak to wszystko dokladnie wygląda bo jestem zielony;)
czy jest jakiś autobus z puerto santiago do maski?? jak tak to jaki, i ile kosztuje, ile czasu jedzie??
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: masca- plan dnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.11, 11:47
      rok temu lipiec z hotelu Barcelo Varadero taksówka chyba 30 euro
      dojazd do wsi zakup biletów powrotnych na łódkę były 3 godziny do wyboru 13 ;15 i jedna której nie pamiętam; przejście wąwozu około 3 godzin 2 dzieci (9 latka i 13 latek) dojscie do oceanu można sie wykapać powrót wspomnianą łodką trzeba na nia poczekać (jest to taka która zbiera turystów z los gigantes na wycieczkę ) delfiny są po drodze ale to nic w porównaniu z definami w Loro parku i aqualandzie) powrót do hotelu taksówką .
      • mafinka21 Re: masca- plan dnia 28.04.11, 12:05
        A nie wiesz może czy nia ma tam problemu z parkingami tak jak na Teide?
        • Gość: xyz Re: masca- plan dnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.11, 13:35
          nie wiem nie zwróciłam uwagi , na Teide nie mielismy problemu z parkowaniem bo bylismy rano zgodę na wejście na szczyt mieliśmy chyba 10-12 albo 9-11 nie pamietam dokładnie
        • Gość: moshica Re: masca- plan dnia IP: *.ip.netia.com.pl 28.04.11, 15:20
          Jeśli pytasz o parkingi w Masce, to od 9 rana , a już o 10 na pewno są problemy z parkowaniem. Wzdłuż drogi pełno aut, ale najgorsze są autokary, którymi przyjeżdża chmara emerytów, raz że skrzeczą głośno, to w dodatku autem jest niezłe przeciskanie się między nimi.... mnie udało się zaparkować jakoś, ale tam namęczyłem się niemiłosiernie, parkowałem na centymetry. Wróciłem na 17 jako ostatni do auta i widziałem różnicę, pusta okolica, nie to co rano ....
          • mafinka21 Re: masca- plan dnia 28.04.11, 19:45
            No to mnie zmartwiłeś. Albo trzeba wcześnie rano wystartować, albo skorzystać z innego środka transportu. Miałam nadzieję, że w maju nie ma tylu turystów.
            • Gość: Tominator Re: masca- plan dnia IP: *.pool.mediaWays.net 28.04.11, 23:20
              Ja w zeszłym roku 21. maja (piątek) między 9 i 10 problemów ze znalezieniem miejsca nie miałem. Na mój gust koło 9 powinno być jeszcze ok, koło 10 raczej ciężko.
              • Gość: aasia Re: masca- plan dnia IP: *.static.espol.com.pl 28.04.11, 23:56
                nie interesuje mnie dojazd taxi ale autobusem. Czy z okolic Playa De La Arena lub Barcelo Santiago jeżdzą autobusy do Masca???????????
                • Gość: Tominator Re: masca- plan dnia IP: *.pool.mediaWays.net 29.04.11, 18:09
                  Nie wiem. Nigdy o takich miejscowościach nie słyszałem.
                  • Gość: gosc Re: masca- plan dnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 15:50
                    a z Los Gigantes kursuje jakiś autobus do Masca???
                    • Gość: gosc Re: masca- plan dnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.11, 10:00
                      gdzie mam zamówić tą łodkę powrotną do los gigantes?? ta łódź będzie na mnie czekala na dole czy jak to wygląda?
              • mafinka21 Re: masca- plan dnia 29.04.11, 11:44
                Dzięki w końcu jakieś pociejszające wieści. Wyjedziemy z rana i myślę, że gdzieś uda nam się zaparkować :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka