Dodaj do ulubionych

Riu Paraiso Lanzarote-wróciłam

IP: *.aerostrada.com.pl 26.07.11, 18:07
Chętnie udzielę informacji o tym hotelu, pomimo że Polaków tam baaardzo mało to może ktoś się wybiera:)
Obserwuj wątek
    • Gość: kama Re: Riu Paraiso Lanzarote-wróciłam IP: *.7-1.cable.virginmedia.com 26.07.11, 22:11
      Ja chetnie dowiem sie jak tam jest. To moja ulubiona siec hoteli a w tym jeszcze nie bylam. Na kanarach bylam w Riu na teneryfie bylo bosko:-) Co prawda niema porownania z Egiptem,ale jak na europejskie satandardy to 5+
      • Gość: kasia Re: Riu Paraiso Lanzarote-wróciłam IP: *.aerostrada.com.pl 28.07.11, 22:29
        Według mnie Riu Paraiso zasługuje na 4* czyli na tyle ile ma. Obiekt jest bardzo rozległy, część hotelowa składa się z ogromnego (rozłożystego)budynku głównego i bungalowów położonych w ogrodzie. My mieszkaliśmy w bungalowach i byliśmy b.zadowoleni. Mieliśmy do dyspozycji pokój dzienny z sypialnią oraz całkiem sporą łazienke. Pokoje codziennie, bardzo dokładnie sprzątane. Na terenie hotelu są dwa kompleksy z basenami, jeden przy restauracji głównej (tam były animacje) i drugi z barem typu swimm up i z barem z przekąskami.
        Korzystaliśmy raczej z tego pierwszego. Ręczniki kąpielowe bez kaucji, wymieniane codziennie.Jedzonko niestety najsłabsze z jakim spotkałam sie na kanarach (a byłam 5 raz). Duża powtarzalnośc i dość mały wybór. Sytuację ratowały restauracje tematyczne: azjatycka (bardzo dobra) i meksykańska (niezła). Obsługa na wysokim poziomie, spokojnie mozna się porozumieć po angielsku lub niemiecku. Niemców w hotelu jakieś 70%, sporo Anglików, Hiszpanów. Z Polski byliśmy tylko my i dwie rodziny polskie mieszkajace w Niemczech. Zaraz za hotelem plaża, bardzo szeroka ale oczywiście ciemna (nie czarna). Na plaży pustki, raczej spacerowicze niz chętni na kapiel. Golasów nie widziałam.
        W hotelu zdażyły nam się dwa niemiłe incydenty: raz ktoś ukradł mojej córce okulary do pływania a drugi raz zakoszono nam ręcznik kąpielowy z leżaka. Na szczęście otrzymaliśmy nowy. Jest kącik internetowy, dwa sklepy z pamiątkami.
        • Gość: mip Re: Riu Paraiso Lanzarote-wróciłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.14, 20:16
          hotel wspaniały, własnie wróciłam i jestem zachwycona. Wszystko na tip-top, absolutnie do niczego nie można się przyczepić. No może jedynie do tego, że internet płatny i brak polskiej TV w pokoju. Reszta na 6 z plusem. Polecam
          • jo-75 mip 20.03.14, 06:38
            a jaka teraz jest pogoda? czy jest szansa na plażowanie? czy niekoniecznie?
            • Gość: mip Re: mip IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.14, 20:07
              byliśmy na początku marca i pogoda była bardzo ładna. Kilka dni troszkę wiało, ale był to ciepły wiatr choć po wyjściu z wody było troszkę zimno. Poza tym piękne niebo, kilka chmurek, pogoda jak najbardziej na plażowanie. Choć woda w basenie bez podgrzewanej wody była troszkę chłodna, na szczęście RIU ma 2 podgrzewane baseny.
              • Gość: Gosia Re: mip IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.14, 22:52
                Witam,

mam do Was pytanie:)
                do której godziny jest czynne all in jeżeli chodzi o napoje? Na stronie riu jest informacja o czynnym barze do godziny 2 w dyskotece.Czy rzeczywiście tak jest?

Pozdrawiam?
                • Gość: Gosia Re: mip IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.14, 19:49
                  up up
                  • Gość: ewa Re: mip IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.14, 18:52
                    hej, ja sie wybieram:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka