Dodaj do ulubionych

Gran Canaria plaże

IP: *.nfz.gov.pl 04.10.11, 15:16
Wybieram się na Gran Canarię do Taurito, Czy ktoś może polecić jakieś plaże do których można dotrzeć samochodem, najlepiej jakieś odludne, albo wyjątkowe publiczne?
Obserwuj wątek
    • colin1974 Re: Gran Canaria plaże 05.10.11, 09:20
      Plaża Amadores jak dla mnie urocze miejsce
      • rege2 Re: Gran Canaria plaże 05.10.11, 09:51
        Amadores cudna, ale nie odludna, wręcz zatłoczona do granic możliwości, wrzask!
    • Gość: Amanda Re: Gran Canaria plaże IP: *.Red-88-22-86.staticIP.rima-tde.net 06.10.11, 00:06
      Na www.wycieczki-teneryfa.pl zobacz foto wydm Maspalomas na Gran Canarii - tam znajdziesz super plaże.
      • Gość: jaco Re: Gran Canaria plaże IP: *.dynamic.chello.pl 06.10.11, 21:08
        uwaga tylko na facetów z obnażonymi kutasami
        • Gość: jasiu... Re: Gran Canaria plaże IP: *.dip.t-dialin.net 07.10.11, 10:37
          a czemu uwaga tylko? Ja bym proponował skupić uwagę na pięknie krajobrazu.

Jeśli ktoś decyduje się na wyjazd na Wyspy Kanaryjskie, to powinien wiedzieć, że wszędzie może się natknąć na nudystów. Dotyczy to plaż na każdej wyspie, a najwięcej ich oczywiście na Fuerteventurze, choć na wschodnim krańcu Playa la Tejita (Teneryfa) zawsze są również. Gran Canaria żadnym wyjątkiem oczywiście nie jest.

Nagusy są również w Chorwacji, we Włoszech, w Grecji, że nie wspomnę o Bułgarii, czy niemieckiej części wybrzeża Bałtyku. I jakoś żaden polski kołtun nie może zrozumieć, że nie ma sensu zwracać na nich uwagi. Polskiemu kołtunowi przeszkadza wszystko, nawet nagość na plaży, jakby nie mógł w tym momencie patrzeć się w innym kierunku.

Oczywiście, niejednokrotnie pisałem, przed wyjazdem należy szczególnie z dzieciakami porozmawiać, że to takie miejsce, gdzie ludzie (panowie i panie) lubią opalać się bez ubranka i że to jest w tym miejscu normalne i nie należy się tamu dziwić. Jeśli ktokolwiek uważa, że jest inaczej, proponuję, jak co roku, jechać do Władysławowa, a ostatecznie do Turcji.Tam spacerujących nagusów się nie widzi.

Bo tylko Polak potrafi się wydrzeć tak, że słychać na całej plaży "popatrz, ale jej cycki wiszą". Inni rozumieją, że jak mają 60 lat, to mają prawo wisieć. Obowiązku patrzenia się na golasów nie ma, a więc wpis jaco uważam za niepotrzebny.

Przy okazji - jeśli widzimy czteroletnią panienkę na plaży, nie w majteczkach, ale w kompletnym kostiumie kąpielowym, w ciemno do jej mamusi możemy odezwać się po polsku.
    • Gość: moshica Re: Gran Canaria plaże IP: *.sukcesnet.pl 07.10.11, 12:02
      Jeśli zależy Ci na odludnych plażach (między innymi kamieniste) to polecam plaża Tasarte oraz przylądek la Aldea (południowy-zachód GC). Piszę pod kątem fotografii, jeśli mają być piaszczyste to nie będą odludne ! albo tak labo siak, każda piaszczysta przy kurortach będzie zatłoczona. Jedyną w miarę odludną piaszczystą spotkałem w Las Meloneras, pieszo z Maspalomas dojdziesz deptakiem a potem ze skarpy w dół...
    • Gość: jasiu... Re: Gran Canaria plaże IP: *.dip.t-dialin.net 07.10.11, 17:02
      trochę na temat masz w linku: www.holidaycheck.pl/atrakcje-turystyczne-informacje+Pla%C5%BCa+de+Guigui+Guigui-zid_33893.html

Niestety, trzeba kawałek dojść, ale spacer jest naprawdę wspaniały. Oczywiście tu też adidasy na nogach wystarczają.
    • Gość: mirko_kan Re: Gran Canaria plaże IP: *.xdsl.centertel.pl 14.10.11, 00:07
      Jeżeli szukasz naprawdę czegoś dzikiego i pięknego zarazem to polecam plaże QuiQui ( Kiki ) podczas odpływu . Wiem że jest to trochę wymagająca wyprawa ale według mnie warto. Trzeba poświęcić cały dzień . W polskiej szkółce nurkowej na plaży w Taurito ( albo w inny sposób ) należy sie dowiedzieć o godzinach odpływu , wynajętym samochodem pojechać do Tasartiso - około1,5 godz. , i czerwonym szlakiem około 12 km przez góry i przełęcz dojść do plaży . Widoki naprawdę super a na plaży bardzo nieliczne osoby . ja tak mialem , i byłem z tego ogromnie zadowolony . Powrot tą samą trasą . Miałem buty trekingowe ale myślę że dobre adidasy wystarczą , szlak jest dobrze utrzymany . i pamiętać o zapasie wody. Cywilizacja i zasięg telefonów jest dalego . Powodzenia
      • martinaa_2010 Re: Gran Canaria plaże 18.10.11, 12:46
        Chyba chodziło o plaże GuiGui (ŁiŁi) :-). Plaży KiKi nie ma na GC. Jest GuiGui Grange (Duża) i Chico (Mała). Na Grande idzie się przez góry, a Mała jest dostępna tylko podczas odpływu.
        • Gość: mirko_kan Re: Gran Canaria plaże IP: *.xdsl.centertel.pl 20.10.11, 11:40
          Tak , tak - chodziło mi o Guigui - sorki , ale sie trochę przeliterowałem .
          Na obie plaże idzie sie przez góry , ale warto być tam w czasie odpływu.
    • bah77 Re: Gran Canaria plaże... 20.10.11, 10:00
      Z Taurito będziesz miała blisko np. na plaże:
      - Puerto de Mogan (ładna publiczna):
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,874,88970518,92011226.html
      - Veneguera (odludna):
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,874,88970518,92026017.html
      W fotorelacji także wiele innych plaż...

Pzdr

bah77
    • Gość: silencio Reportaż o plażach Gran Canarii IP: *.play-internet.pl 06.12.11, 15:25
      Tutaj coś na temat: lukaszstec.blox.pl/2011/11/W-80-kilometrow-dookola-swiata.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka