Dodaj do ulubionych

Hotelu Riu Buena Vista na Teneryfie

IP: *.bb.online.no 04.12.11, 14:30
Witam. Po bardzo udanym zeszłorocznym świąteczno-noworocznym pobycie na Lanzarote w tym roku skusiła nas oferta do hotelu Riu Buena Vista na Teneryfie. Lecimy na tydzień 25.XI. Przekopałam internet i myślę, że z hotelu będziemy zadowoleni, choć może coś się zmieniło w ostatnim czasie, bo opinie na forum są dość stare. Wiem, że miejscowośc jest mało atrakcyjna, dlatego na pewno wypożyczymy samochód na cały pobyt. Mam szereg pytań do zorientowanych (jak zwykle:)) odnośnie hotelu, wyspy, atrakcji, wypożyczalni aut, pogody...
Czy ktoś z forumowiczów był niedawno w tym hotelu? Czy klub dla dzieci jest dodatkowo płatny (mamy all incl) Animacje, ciekawe? Jakie są mniej więcej ceny aut w wypożyczalniach? Co warto zwiedzić z dwójką wytrzymałych dzieciaczków (6 i 12 lat) i trzecim w drodze:)? Czy świąteczne i sylwestrowe posiłki w hotelu są w jakiś sposób szczególne? Gdzie polecacie wybrać się w sylwestrową noc?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Sylwia Re: Hotelu Riu Buena Vista na Teneryfie IP: *.bb.online.no 05.12.11, 11:53
      nikt nie pomoże?
      • Gość: kamila Re: Hotelu Riu Buena Vista na Teneryfie IP: *.7-1.cable.virginmedia.com 05.12.11, 15:47
        Hotel jest swietny,zreszta jak kazdy z sieci Riu. Jedzenie pyszne,alkohole rowniez,obsluga fantastyczna,pokoje czyste...ach dlugo by sie rozpisywac. Okolica rzeczewiscie nudnawa,ale wystarczy wypozyczyc auto. Loro parque obowiazkowo dla dzieci,slyszalam ze siam jest super ale my nie korzystalismy.
        • Gość: sylwia Re: Hotelu Riu Buena Vista na Teneryfie IP: *.bb.online.no 05.12.11, 15:59
          Dziękuję za odpowiedź i liczę na więcej:)
          • facebook Re: Hotelu Riu Buena Vista na Teneryfie 05.12.11, 19:04
            Ja wybieram sie 29-go grudnia i bede na poludniu wyspy, zarezerwowalem samochod przez firme Auro Reisen na lotnisku, cenowo byla najlepsza, kilka osob na forum ja polecilo. Oplata za samochod dopiero przy odbiorze bez zadnej zaliczki. Na Teneryfie jeszcze nigdy nie bylem wiec wiecej nie moge pomoc, sam szukam informacji, pozdrawiam i zycze udanego wypoczynku.
            • Gość: Sylwia Re: Hotelu Riu Buena Vista na Teneryfie IP: *.bb.online.no 05.12.11, 19:31
              Dzięki wielkie, Tobie też życzę cudownych wakacji!
    • Gość: elżbieta Re: Hotelu Riu Buena Vista na Teneryfie IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.12, 20:05
      bylismy tam 19.07 na wczasach
      polecam! wszsytkie hotele z sieci RIU są wypasione,kuchnie są europejskie-dobre
      trochę kucharze oszukuja.ale da sie wytrzymać
      wszystko jest podane świeże,kelnerzy są zarąbiście grzeczni,usmiechnięci i wszystko podane elegancko!jedzenei smaczne i to kazda potrawa!!
      animatorzy są wyjatkowi,świetni!dawają fajne programy wieczorkeim
      od rana na basenach sie udzielaja,zabawiają ludzi,nie zostawiają wczasowiczów samym sobie
      wszedzie jest czysto,bary są dobrze zaopatrzone,niczego nie brakuje
      atrakcją sa :LORA PARK,AKVA PARK..polecam!
      dla nas były to zarabiste wczasy! dbają o swych wczasowiczów!
      • Gość: Nela elzbieta IP: *.centertel.pl 13.09.12, 21:48
        Twoja opinia jest wyjatkowo cenna.Dzieki kwiecistemu opisowi, ja dziekuje losowi za moje wyksztalcenie.
        • Gość: WTM Re: elzbieta IP: *.Red-83-35-34.dynamicIP.rima-tde.net 16.09.12, 23:36
          Witam,

Wlasnie jestem w Riu Buena Vista i z czystym sumieniem moge polecic. Ponizej kilka spostrzezen:
          - obsluga bardzo mila i usmiechnieta, dzieci traktuja bardzo dobrze i milo
          - baseny ok, tylko z rezerwacja miejsca musisz startowac od 8 rano, bo inaczej nie ma szans na fajne miejsce (najlepiej lokowac sie na dolnym basenie po prawej stronie przy wejsciu jak najblizej wody)
          - jedzenie jest dobre, tylko malo urozmaicone, co 3 dnI powtorka tego samego z karty menu
          - dostep do netu 6 euro za dobe i mozesz orzystac tylko w lobby - lepiej wykupic dostep w otwartej sieci, ktora kryje cala miejscowosc - koszt ok 16 euro za tydzien - tym przypadku lepiej placic karta kredytowa
          - pokoje sa czyste i schludnie urzadzone, maja pewne defekty, ale nie jest zle
          - dla gosci jest bezplatny parking

Generalnie miejscowosc nie ma zadnych atrakcji. Plaza hotelowa w zasadzie nie istnieje, a to co jakis czas temu bylo na stronie RIU to fikcja - czarny piach, zero lezakow. Pomimo tego polecam :)
    • Gość: Jolanta Re: Hotelu Riu Buena Vista na Teneryfie IP: *.eaw.com.pl 11.12.13, 20:20
      Nie polecam hotelu osobom samotnym i parom szukającym spokoju i ciszy. Hotel przystosowany dla rodzin z dziećmi. Obiekt ogromny (ok 500 pokoi, w tym większość rodzinnych) na małej powierzchni, co powoduje wszechobecny tłok i hałas. Dwa duże baseny nieogrzewane w II połowie listopada. Wyżywienie monotonne, bez rewelacji. Dwie restauracje. Pokoje rezerwowane przez Tui ubogo wyposażone; bez krzeseł, stolika oraz od strony północnej bez promyka słońca przez cały dzień. Łazienki mikroskopijne. Do ładnej promenady blisko, do kilku sklepików z upominkami ok 500 m. Ok 10 km do Las Americas kursuje autobus hotelowy. Na podkreślenie zasługuje czystość w hotelu i uprzejmość obsługi. Cena pobytu wygórowana.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka