Dodaj do ulubionych

Aparthotel Aloe Club Resort/Fuerta

09.07.12, 16:26
witam, 29 lipca lece z rodzinką do Aparthotel Aloe Club bardzo mało informacji znalazłam na temat tego hotelu, najbardziej interesuje mnie plaża i dostęp do niej, w katalogu jest zmianka mała plaża w odległości 700 m od hotelu, a 3 km dalej wielokilometrowa. Może ktoś był i będzie tak miły i napisze jak to wygląda w realu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bob Re: Aparthotel Aloe Club Resort/Fuerta IP: *.home.aster.pl 09.07.12, 16:45
      Witam,

Byłem w tym hotelu w sierpniu tamtego roku. Hotel ogólnie O.K, jedzenie poprawne można nawet powiedzieć dobre. Jeżeli chodzi o plaże to sytuacja wygląda tak, że plaża ta 700m od hotelu jest bardzo małą plażą miejską, natomiast faktycznie około 3 km od hotelu są plaże na wydmach obok hoteli Riu. Dojazd do plaży zagwarantowany był przez hotel autobusem codziennie po kilka razy. W razie pytań jestem do dyspozycji. Pozdrawiam
      • olgap1976 Re: Aparthotel Aloe Club Resort/Fuerta 09.07.12, 17:15
        czy na plaży zarówno tej hotelowej i tej drugiej sa parasole, leżaki? jak wygląda płatność za nie? dziękuje za odpowiedź:)
        • Gość: Bob Re: Aparthotel Aloe Club Resort/Fuerta IP: *.home.aster.pl 09.07.12, 17:50
          Ta pierwsza nie jest plażą hotelową a przynajmniej ja bym jej tak nie nazwał :) jest po prostu słaba :). Plaże przy hotelach Riu jak dla mnie są jednymi z najpiękniejszych na Fuercie, tak są leżaki i parasole jednak ja z nich nie korzystałem więc nie mam pojęcia ile kosztują. Pozdrawiam
          • Gość: jasiu... Re: Aparthotel Aloe Club Resort/Fuerta IP: *.unitymediagroup.de 09.07.12, 20:13
            Na Wyspach kanaryjskich żaden hotel nie ma prywatnej plaży nad oceanem. Wszystkie są państwowe, a wynajęcie leżaków i parasola zawsze jest płatne. Ceny nie są stałe na wszystkich plażach, ale w Corralejo będzie to ok. 12 Euro za komplet na dobę. Na La Tejicie na Teneryfie było 6 Euro, ale na Fuerteventurze jest zawsze drożej.
    • zyrafywchodzadoszafy Re: Aparthotel Aloe Club Resort/Fuerta 12.07.12, 14:50
      witam
      bylismy w zeszłym roku
      plazy przy hotelu nie ma a ta co jest najbliżej nic ciekawego, jest plaza przy porcie, i jeszcze jedna bliżej "centrum" w miasteczku
      na plaze taka z prawdziwego zdarzenia wozi autobus hotelowy dwa razy dziennie, można tez dojechać autobusem liniowym, są parasole, lezaki za ile nie wiem - nie korzystaliśmy, jak wracasz autobusem hotelowym to jesteś na plaży ok. 3 godz i nam przy małym dziecku nie były potrzebne, jest bar - ceny do zaakceptowania, są wielbłady i duuuuuuuuużo miejsca do zabaw
      a "hotelu" pisałem w zeszłym roku - jak coś pytaj
      • olgap1976 Re: Aparthotel Aloe Club Resort/Fuerta 13.07.12, 19:10
        orientujesz sie może ile kosztuje dopłata do doby hotelowej, lot powrotny mamy dopiero 22,30 pokój pewnie w południe trzeba opuścić, a z dzieciakami pewnie domyślasz sie jak to jest:) bardzo dziękuje za odpowiedzi, pozdrawiam Olga
        • zyrafywchodzadoszafy Re: Aparthotel Aloe Club Resort/Fuerta 16.07.12, 08:08
          Witam
          z przedłużeniem doby hotelowej nie było problemu, dogadaliśmy się w recepcji i ze znajomymi, ze jeden pokój zwalniamy normalnie, a w drugim możemy być do czasu wyjazdu - ceny nie znam zrobili to gratis.
          pzdr.
          • Gość: Kasia Re: Aparthotel Aloe Club Resort/Fuerta IP: 195.245.213.* 18.07.12, 14:40
            To bardzo sympatyczne miejsce na wakacje. Plaza - zdecydowanie polecam kurs autobusem hotelowym na przepiękną plażę przy hotelach Riu. Przedłużenie pokoju do godziny 20 kosztuje 30 euro (dane z czerwca tego roku) i jest uzależnione od obłożenia hotelu. Można też przedłużyć wyżywienie typu all inclusive - płatne od osoby.
            • olgap1976 Re: Aparthotel Aloe Club Resort/Fuerta 18.07.12, 16:19
              a opaski musisz oddać przy zdaniu pokoju? bylismy w maju w Turcji pokoj zdalismy o 12 ale opaski mogliśmy zatrzymać do czasu wyjazdu i korzystac z all.
              • olgap1976 pytanie o internet 27.07.12, 17:16
                czy na terenie hotelu oprócz kącika internetowego jest internet WIFI?
                • framp ogólnie ok ale 06.08.12, 10:31
                  internet w pokoju jest możliwy po wykupieniu kodu w recepcji, ogólnodostępne vifi jest w holu głównym
                  co więcej o hotelu - główna klientela to rodziny z dziećmi i na nie hotel jest nastawiony, co nie oznacza że inni goście nie mogą się w nim zatrzymać, standard jest dobry, hotel jest przyzwoity, dobrze sprzątany, apartamenty przestronne, baseny czyste, wszystko dobrze zorganizowane i jeżeli ktoś nastawia się na zażywanie rekreacji przy basenie (a jest ich 6, więc jest gdzie), darmowe drinki (all inclusive) tudzież wieczorne animacje zorganizowane przez hotel, to pewnie może być zadowolony.
                  natomiast jeżeli ktoś jest zainteresowany aktywnym wypoczynkiem poza hotelem, to jest z tym mały problem - z hotelu jest wszędzie daleko. zarówno do samego miasteczka Corralejo (jest położony na obrzeżach miasta) jak i do głównej atrakcji Grandes Playas i Dunas de Corralejo czyli wielkiej plaży i wydm rozciągających się kilka kilometrów za miastem w stronę Puerto del Rosario. a więc aby się tam dostać trzeba korzystać z hotelowego busika dowożącego na plażę przy hotelu Riu (ale to nie jest najładniejsza część plaży) albo jeździć taksówkami (dość droga opcja) albo wynająć samochód (też dość drogo, ale jednak taniej). jak ktoś się zdecyduje na wynajem wozu, to proszę ruszyć tyłek z hotelu, iść do miasteczka i nie korzystać z hotelowej wypożyczalni Avis - można sporo zaoszczędzić, w mieście na każdej ulicy jest 3 wypożyczalnie samochodów, ceny od 30 eu za dzień (full insurance) w zależności od rodzaju auta (w Avis od 47 + ubezpieczenie). ta opcja jest też najlepsza dla chcących zwiedzać wyspę (da się objechać w jeden dzień ale jeżeli chce się pozwiedzać szczegółowo i poleżeć na pięknej plaży Sotavento na południu, to lepiej zaplanować dwa dni.
                  i jeszcze o stołówce: jedzenia jest w bród, można się najeść do woli, podobnie z napojami, ale tutaj zgadzam się z przedmówcą, który mówił, że żarcie jest pod angielski gust i raczej mało wyrafinowane. mało potraw kuchni hiszpańskiej, mało ryb, owoców morza i trochę monotonne.
                  • olgap1976 poprawka interent tylko w hallu 06.08.12, 20:27
                    internet w pokoju nie ejst mozliwy od miesiac maja awarie, dzis rano wrocilismy z tego hotelu, sorry aparthotelu. Hotel dla mało wymagajacych, odrazu na wejsciu została nam klamka w reku i zatrzasnely drzwi do łazienki, rano przyszedl technik i otworzył, animacje wieczorne dla dzieci bardzo słabe, jedzenie nawet smaczne mały wybor, ale na plus brak kolejek po jedzenie, potwierdzam co pisze framp malo potraw z ryb, napoje wydawane z barku przy basenie dla mnie daleko im było do coli czy fanty, zupełnie iiny smak tych na stołowce, w pokoju nie ma co liczyc na wode mineralna,baseny czyste, toalety przy basenach płynace woda, błotem i czyms jeszcze, do plazy codziennie dowozi o 10.00 autobus wraca o 13, plaza cudowna szeroka, piaszczysta, lezaki płatne 3 euro za lezak i 3 euro parasolka, miasteczko małe, kilka sklepow, glownie chinszczyzna, dla rodzin z dziecmi polkecam wypad do oasis parku, codziennie dowozi bezplatny autobus, na miejscu bilet 24 euro dorosly i 11 euro dziecko do 12 lat, Fuerta super hotel dla naprawde mało wymagajacych, ktorzy sie nie rozczaruja, pokoje faktycznie duze, ale wszystko takie jakby nie domyte, woda w prysznicu leciala po kropelce raz wrzatek a raz lod, Panie sprzatajaca byla raz w poniedzialek a przylecielismy w nocy z niedzieli na poniedzialek przez caly tydzien stal tylko jej wozek z przyrzadami i z papierem toaletowym ktory podbieralismy, ale za to ostatniego dnia zegnala nas bardzo miło, pokoj musielismy opuscic o 11 i ani minuty dluzej nawet doplacic nie mogłam.
                    • tbg01 a ja mam pozytywne wrażenia 07.08.12, 12:03
                      Byłam z TUI w tym aparthotelu w lipcu i podobało mi się prawie wszystko z wyjątkiem lokalizacji właśnie. Apartamenty są bardzo duże, choć słabo wyposażone w meble (są za to akcesoria kuchenne i zastawa stołowa zupełnie zbędne w opcji all inclusive), hotel kameralny, dużo basenów, leżaków, czysto i często sprzątane - u mnie sprzątaczka była co drugi dzień, sprzątała całość i wymieniała wszystkie ręczniki, brak natomiast mydełek, szamponików itp. Animacje są fajne i po polsku - moje dzieci były zachwycone i bawiły się świetnie, znacznie lepiej niż na poprzednich wyjazdach. Dla dorosłych natomiast propozycje raczej poniżej średniej. Smak napojów w barze faktycznie dyskusyjny, podobnie jak wino czy piwo w stołówce, a kawa to już w ogóle dramat. Jedzenia sporo, dość różnorodne, czasem smaczne, częściej nijakie i niedoprawione, ot taka średnia europejska, w gorszych hotelach jadałam lepiej. Faktycznie mało hiszpańskich potraw, chyba dwa razy była paella, dwa razy jakaś miejscowa ryba i to wszystko. Fatalne pieczywo, fasolka na śniadanie, na diner hamburgery i hot dogi. Lokalizacja hotelu natomiast rzeczywiście fatalna, bo spacer do miasteczka to 40 minut piechotą, a na wydmy praktycznie nie da się dotrzeć bez auta. Wycieczki fakultatywne TUI (na przykład na Lanzarote) są drogie.
                      No i najważniejszy minus - wykwaterowanie z pokoju musi być do godziny 11, natomiast transfer na lotnisko jest o godzinie 19.30, a więc bujasz się cały dzień na mieście lub nad basenem po to, aby potem całą noc lecieć i wylądować w Polsce nad ranem. Nie było możliwości przedłużenia pobytu, dopłaty za kolejną dobę, bo już czekała na zameldowanie kolejna grupa siedząca na walizkach aż sprzątną pokoje. I to zepsuło mi bardzo pozytywny obraz pobytu w tym hotelu.
                      • Gość: renia Re: a ja mam pozytywne wrażenia IP: *.ronus.pl 07.08.12, 22:18
                        byliśmy we wrześniu zeszłego roku. Trafiliśmy na szefową kuchni włoszkę . Serwowała nam przepyszny makaron z owocami morza - naprawdę smaczny . Codziennie był inny wieczór tematyczny z kilkoma tradycyjnymi potrawami (kuchnia włoska , azjatycka itp) Jeśli chodzi o lunch to nie tylko hot dogi -posiłek był skromniejszy niż kolacja , ale można było znaleźć coś smacznego . Ktoś napisał o 6 basenach-troszkę przesadził :) Z jednej strony jest mniejszy basen z jakuzi + brodzik . Z drugiej strony większy basen z wysepką , przedzielony mostkiem + brodzik . Na uboczu jest jeszcze jeden mały basen także z osobnym brodzikiem , ale to już rozmiar mini :)
                        I jeszcze jedno -hotelowy autobus dowożący na plażę jeździ także po południu-odjazd sprzed recepcji o 15.00 powrót o 18.00
                        Ręczniki plażowe dostępne w recepcji po uiszczeniu zwrotnej kaucji (tam też wymienia się je na czyste )
                        Rezydent o tym nie wspomniał i sporo osób brało na plażę i basen ręczniki z łazienki.
                        W porcie można wykupić wędkowanie katamaranem motorowym.
                        W mieście jest też sporo regionalnych biur organizujących wycieczki.
                        • olgap1976 Re: a ja mam pozytywne wrażenia 07.08.12, 23:24
                          ten po południu już nie kursuje:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka