Dodaj do ulubionych

SBH Monica Beach Fuerteventura

14.07.12, 19:53
wróciłam, służę informacjami
Obserwuj wątek
    • lakunio10pies Re: SBH Monica Beach Fuerteventura 15.07.12, 00:04
      Bardzo proszę o informacje odnośnie plaży, tj. odległości od hotelu, ilości leżaków, baru na plaży. Ponadto jakie wycieczki fakultatywne warto wybrać i co można ciekawego zobaczyć na wyspie. Jakie są pokoje i jedzonko. Za info z góry dziękuję
      • szopat Re: SBH Monica Beach Fuerteventura 20.07.12, 10:01
        plaża bliziutko, wystarczy przejść przez pas krzaczków, praktycznie przy hotelu. Leżaków raczej nie brakuje, bo płatne.Sam leżak 4 Euro, 2 leżaki + parasol 12. Na plaży nie ma baru, jest przy zejściu na plażę. Warto pojechać na objazdówkę po Fuercie, można się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy...jak choćby to , że jasny piasek na plażach wcale nie pochodzi z Sahary tylko z dna morskiego (przewodniki podają , że z Sahary :)). Koszt u rezydenta 45 euro z lunchem, wycieczka od 9-18. Na Lanzarote nie popłynęliśmy, bo ludzi narzekali, że w autokarze puszczają płytę i tak się odbywa cała wycieczka, a koszt 80 euro więc nie mało.
        Warto wypożyczyć auto i pojechać na wydmy w Corralejo - zupełnie białe plaże, fajne widoki.
        Polecam też spacer plażą (w prawo od hotelu) na plażę dla surferów, ok. 1 h spaceru, trzeba się wybrać ok 9.30-10 z uwagi na pływy i klify , które są zalewane. Plaża przepiękna choć mocno wieje, o wiele bardziej niż przy hotelu. Po drodze na klifach można spotkać pręgowce berberyjskie. Pokoje skromne, nawet bardzo ale czysto. Pierwsze wrażenie nas trochę przeraziło ale nie było tak źle.Część jest po remoncie, jednak Polakom kazali dopłacać po 6 e za osobę za dzień. Niemcy mieli je w standardzie :). Jedzonko bardzo dobre, na śniadanie wyciskane soki, lody przy basenie bez ograniczeń. Ogólnie nie było źle, bywaliśmy w lepszych hotelach a do tego jechaliśmy z pełną świadomością warunków. Poza pokojami wszystko w porządku.
        • Gość: ja szopat IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.12, 00:13
          Niemcy mieli w ,,standardzie" lepsze pokoje, bo placili o te 168 euro wiecej w sezonie pierwotnie niz polacy za wycieczke.
          Wiec nie szukajmy sensacji. My po doplacie 168 euro za 2plus jeden na 2 tytgodnie w centrum sezonu dostalismy pokuj na karte o standardzie 4 gwiadzek. Cena identyczna z ta, co niemcy placa bez doplaty w biuze podrozy.
          I nie czarujmy pokoje na klucz pozostawiaja wiele do zyczenia. Ja osobiscie w tamtych nie wytrzymalabym. Natomiast ogolnie otel oceniam na 4 z plusem. Super animacje, swietne jedzenie, polozenie, mila obsluga... Natomiast jesli chodzi o ten barek tuz przy morzu o nazwie Afrika to 30 sekund od oceanu drogi. Nie widzialam, zeby jakis pobliski hotel mial tak blisko barek.
          • Gość: jasiu... Re: szopat IP: *.unitymediagroup.de 02.08.12, 16:15
            Hotel (położony bardzo blisko) Fuerteventura Playa ma tapas-bar jeszcze bliżej, z ogromnymi szybami, za którymi znajduje się już tylko plaża. Na tym zdjęciu go widać: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2412933,5,12,50572,Fuerteventura,Fuerteventura.html to ta centralna budowla, z spadzistym dachem (trzcina) i właśnie z ogromnymi szybami w roli ogrodzenia. Gotował tam ogromny murzyn (ze dwa metry wzrostu) i naprawdę był mistrzem w swoim fachu. No i ta kolacja z widokiem na ocean, bo można było zjeść i w tapasie i w restauracji głównej - niektórzy z All jedli dwie kolacje ;-).
      • Gość: mechan Re: SBH Monica Beach Fuerteventura IP: *.cdma.centertel.pl 20.07.12, 12:16
        Ciepła woda w oceanie?
        • Gość: piter Re: SBH Monica Beach Fuerteventura IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 21.07.12, 11:00
          szopat, żałuj że nie zdecydowaliście się na wycieczke na Lanzarote, straciliście wyjątkowo piękne widoki. nie warto słuchać innych turystów tylko spróbować na własnej skórze. oczywiście nie polecam wycieczek zorganizowanych autokarowych , zdecydowanie warto wypozyczyc autko i samemu pojechac na Lanzarote i pojezdzić. Wypożyczając dostaniesz mape gdzie wszystkie najwazniejsze miejsca sa zaznaczone i opisane, a samo poruszanie sie po wyspie jest banalne,wszystko jest bardzo dobrze oznakowane
          • szopat Re: SBH Monica Beach Fuerteventura 23.07.12, 09:02
            tak mieliśmy zrobić, ale w planie był rejs jachtem na Lanzarote, który w efekcie nie wypalił.Także Lanzarote polecam na własną rękę z przewodnikiem pod pachą :).
            A woda w oceanie całkiem, całkiem. Pogłoski o lodowatej wodzie trochę przesadzone.
            • juju.1 Re: SBH Monica Beach Fuerteventura 05.08.12, 20:34
              A ja polecam wycieczkę zorganizowaną na Lanzarotte. Ja byłam z TUI i była zorganizowana super.
      • danusia5656 Re: SBH Monica Beach Fuerteventura 03.08.12, 10:42
        Hotel pierwsza klasa. Bardzo miła obsługa. Plaża jest bardzo blisko hotelu. Przy plaży znajduje sie bar. Jeżeli jedziecie w 4 osoby lub więcej wynajmijcie sobie samochód nie korzystajcie z wycieczek fakultatywnych oferowanych przez biura. Wynajęcie samochodu jest nawet tańsze i więcej zobaczysz. Nikt nie będzie cie gonił i popędzał. Polecam objechać całą wyspę. Zajmie to dokładnie 2 dni
        • Gość: dana Re: SBH Monica Beach Fuerteventura IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.12, 20:47
          masakryczny hotel !!!
          basenik to brodzik, bar- koszmarek, mnóstwo pokoików na małym terenie - all dla ubogich niemców i ...polaków
          nie mieszkałam, ale bywałam u znajomych - nie polecam, ani ja ani oni :(
          • Gość: ja dana IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.12, 23:37
            To,
            Ty chyba na ,,bańce" tam chadzałas. Chotel ma kilka basenów. Najfajniejszy hotel w okolicy. Coś Ci się chyba pomyliło z hotelem Cristal Beatch. Bowiem Monica ma basen głowny, tuż obok brodzik, po prawej stronie brodzik i drugi basen ze zjezdzalniami dwiema. Nie wiesz o czym piszesz, bo hotel ma najbardziej rozwlekły teren.
            • zjawa1 Re: dana 09.08.12, 00:30
              Zgadzam sie w 100% bylam w tym hotelu 15 dni na przelomie lipca i sierpnia. Niby hotel 3 gwiazdkowy ale o niebo lepszy od pobliskich niby 4 gwiazdkowych. Sasiadujace tuz obok Taro i Cristal Beatch to dno. Ten hotel ma najlepsze jedzenie. Wiele barkow tj. Przy plazy przy 2 duzych basenach ogolnie bary, nie liczac restauracji jest 5.
              Jeden przy wyjsciu z recepcji przy gl. basenie z mostkiem, dwa bary przy basenie ze zjezdzalniami. Kolejny przy plazy bar Africka i piaty tam, gdzie animacje sie odbywaly.Jesli chodzi o baseny to jak juz wspomnialam jeden z mostkiem obok brodzik, drugi basen i dwie zjezdzalnie. Tuz obok kolejny, glebszy brodzik dla dzieci.
              Nie rozumiem stwierdzenia ,,barku dla ubogich". Podawali co dusza zapragnie poczawszy od reginalnych trunkow, konczywszy na Camparii, koniakach, whisky itp. Czy konkretnych drinkach/koktajlach podawanych w sposob klasyczny jak w hotelach typu np.Sheraton.
              Jedynie trzeba bylo doplacic 168 euro za 2 tygodnie, aby miec pokoj o standardzie takim jak np. Francuzi czy Niemcy. Jednak ich ta wycieczka o te 168 euro za 2 tygodnie drozej, pierwotnie kosztowala.
              • Gość: milton Re: dana IP: *.dynamic.mm.pl 13.08.12, 09:58
                monica to dno w porownaniu z Taro Beach
                • Gość: mee Re: dana IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.12, 21:25
                  Ja mieszkałam w Taro i bardzo żal mi tego, że nie wybrałam Monicki Beatch. Chodziłam po terenie tamtego hotelu-rewelacyjny.
    • Gość: Mała Re: SBH Monica Beach Fuerteventura IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.13, 19:57
      Witam, wybieramy sie za trzy tygodnie, doplacilismy za pokój z widokiem za morze czy sa to odrazu pokoje o lepszym standardzie ?
      I jeszcze jedno pytanie, pani z itaki ktora sprzedawała nam wycieczkę mowila o klimatyzacji samodzielnie startowanej a teraz jak czytam opis pokoju to jest wzmianka tylko o wiatraku, jak jest faktycznie ? Będzie wdzięczna za informacje :)
      • Gość: yakall Re: SBH Monica Beach Fuerteventura IP: *.bestgo.pl 24.06.13, 18:45
        W jakim terminie będziecie?
        Nasza rodzinka (2+1) w terminie 1.07-15.07. Ciekawe czy się spotkamy.
        • robin81 Re: SBH Monica Beach Fuerteventura 25.06.13, 14:30
          w zeszlym tyg wrocilismy z Monica Beach-mielismy co prawda pokoj na klucz i w nim klimatyzacji w ogole nie bylo (procz lampy z wiatrakiem) ale widok na ocean trafil nam sie przepiekny-bez dodatkowych oplat.
          • Gość: yakall Re: SBH Monica Beach Fuerteventura IP: *.bestgo.pl 26.06.13, 00:41
            @Robin81 czy faktycznie w tym hotelu wifi jest tylko w opcji płatnej 7eu/dzień?
            • robin81 Re: SBH Monica Beach Fuerteventura 26.06.13, 11:31
              Wydaje mi sie ze nawet nie 7e za dzien a za godzine? Gdzies wpadla mi w oko taka informacja. Dlatego nawet nie myslalam o korzystaniu:)
    • Gość: Jus Re: SBH Monica Beach Fuerteventura IP: *.dg-net.pl 19.08.14, 09:02
      A jak jest z tym wiejącym wiatrem? To jest chyba jedyna rzecz która mnie przeraża. chcemy jechać z córką, która uwielbia plażowanie, więc będziemy na plaży spędzać duuuzo czasu. Da się wytrzymać czy wieje tak, że z plażowania nic nie będzie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka