Dodaj do ulubionych

Wyspy organizowane samemu, pomoc

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.12, 11:30
Witam

Mam kilka pytań i jeśli byłby ktoś uprzejmy to proszę o pomoc :)
Przeszukałam trochę tego forum ale nie wszystkie informacje znalazłam.
Chcielibyśmy we wrześniu ze znajomymi wybrać się na Wyspy, tylko myślimy o zwiedzeniu Teneryfy, Gran Canarii, Gomery. Czy jest to w ogóle wykonalne, żeby zwiedzić te wysepki za jednym razem ?
1. Nigdy nie byliśmy na wyspach i dlatego chciałam zapytać jak wygląda sprawa z promami,statkami żeby przemieścić się z jednej wyspy na drugą ?
2. Czy ktoś orientuję się ile kosztuję wypożyczenie samochodu na 2 dni ? Bo większość piszę tu o wypożyczeniu na 10 dni.
3. Czy jechał już ktoś na wyspy organizując sobie wyjazd samemu? I orientuję się mniej więcej jakie są koszty noclegów ?

Jeśli macie jakieś sugestie albo inne ważne informację to proszę napiszcie :)

Z góry bardzo dziękuję za pomoc

Pozdrawiam

Ania
Obserwuj wątek
    • motylanoga71 Re: Wyspy organizowane samemu, pomoc 24.07.12, 12:03
      Jest wykonalne, pytanie - ile macie na to czasu.
      > 1. Nigdy nie byliśmy na wyspach i dlatego chciałam zapytać jak wygląda sprawa z
      > promami,statkami żeby przemieścić się z jednej wyspy na drugą ?

Promy:
      www.fredolsen.es/en-us/
      Mozna tez korzystać z lini miejscowych (samolot) ktore nie sa wcale drogie (ok 30 - 70 euro)
      www.islasnet.com/index.php
      www.bintercanarias.com/eng
      > 2. Czy ktoś orientuję się ile kosztuję wypożyczenie samochodu na 2 dni ? Bo wię
      > kszość piszę tu o wypożyczeniu na 10 dni.

Na Kanarach im dluzszy okres tym taniej, moze byc np. za 2 dni 70 eu a za tydzien 90.
      Tu namiar na dobra wypozyczalnie
      www.arcarhire.com/alquiler-coches/alquiler-de-coches-autoreisen.html

> 3. Czy jechał już ktoś na wyspy organizując sobie wyjazd samemu? I orientuję si
      > ę mniej więcej jakie są koszty noclegów ?

Tu masz hiszpanska oferte prywatnego wynajmu :

es.rentalia.com/houses/search_res.php?idpais=1&tpre=s&idzona=&idzonaski=&idgeo=477&idmuni=&de=dd%2Fmm%2Faaaa&a=dd%2Fmm%2Faaaa&capacidadmin=2&preciomax=300&idtipo1=1&idtipo2=1&idtipo3=1&nb=1&nr=1&nc=1&ns=2
      Poza tym nie powinno byc szczeg. w popularnych kurortach z brakiem miejsc noclegowych ale oczywiscie warto sie wczesniej zorientowac.

>
      > Jeśli macie jakieś sugestie albo inne ważne informację to proszę napiszcie :)
      >
      > Z góry bardzo dziękuję za pomoc
      >
      > Pozdrawiam
      >
      > Ania
      • Gość: mourie11 Re: Wyspy organizowane samemu, pomoc IP: *.adsl.szeptel.net.pl 28.07.12, 15:52
        Mam do odsprzedania dwa bilety na 25 września Fuerteventura- Mediolan- Warszawa z Ryanair. Przesiadka jest w Mediolanie kolejnego dnia. Cena za oba bilety to 722 zł bez bagażu rejestrowanego + opłata za zmianę nazwiska. Nie została wykonana odprawa on-line więc jest mozliwośc dokupienia bagażu. O szczegóły proszę pytać.
    • Gość: aaa Re: Wyspy organizowane samemu, pomoc IP: *.ipcom.comunitel.net 24.07.12, 23:08
      hej
      Ceny promow znajdziesz na stronach armas i fred olsen (armas.es fredolsen.es) bez problemu przemiescicie sie pomiedzy trzema wyspami. Moim zdaniem najlatwiej byloby za baze wybrac Teneryfe. Na gomere dostaniecie sie z Los Cristianos na Teneryfie, a na Gran Canarie z Santa Cruz de Tenerife. Fred Olsen jest drozszy, ale plynie szybciej. Lepsza alternatywa moim zdaniem to podroze samolotem. Auto na 2 dni to cena max okolo 30e. Taniej jest wynajac na wiecej dni. Mozna przemieszczac sie miedzy wyspami wynajetymi autami. Noclegi mozecie zabukowac od 25e za dzien / apartament z kuchnia.
    • Gość: bo76 Re: Wyspy organizowane samemu, pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.12, 20:21
      Ceny noclegów - nigdy nie płaciłam za apartament z salonem i osobną sypialnią więcej, niż 50 euro. Biorę przeważnie z booking.com - ceny na Kanarach mają b. dobre, a plusem jest, że nie płacisz przy rezerwacji, a dopiero w hotelu - możesz anulować do 24h przed przyjazdem.
      Ceny wyjanmu auta - im dłużej, tym taniej, ja gorąco polecam autoreisen - ceny genialne, ostatnio na tydzień na Teneryfie płaciliśmy 77euro!!! za aveo z klimą.
      Na promach się nie znam, ale kombinuj lecąc np ryanair wylot na jedną wyspę a powrót z innej, pomiędzy nimi przemieść się promem.
      No i powodzenia w organizacji - jak dla mnie mega radość z samego przygotowania a potem z dużych oszczędności w porównaniu z biurem:)
      • Gość: rowerzyści Re: Wyspy organizowane samemu, pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.12, 12:39
        Dziękuje wszystkim za pomocne informacje :)
        Każda z nich Nam się przydała :)))
        Teraz już wiemy mniej więcej co i jak :)

Jeszcze raz BARDZO dziękujemy za pomoc ! :)))

Pozdrawiam

Ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka