szafran47 27.02.13, 20:05 Kochani , napiszcie czy na Teneryfie kupię likier 43 ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bemeta bez problemow to popularny trunek 28.02.13, 09:10 Moze w hotelowym kiosku nie ale w wiekszych sklepach bez problemow. Co prawda produkuje sie na na Polwyspie a dokladnie w Cartagenie (poligono industial de los Camachos), ale w Carrefour jest, Alcampo jest... itd. bart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szafran47 Re: bez problemow to popularny trunek IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.13, 18:26 aA nie orientujesz się w jakiej cenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Re: bez problemow to popularny trunek IP: *.unitymediagroup.de 28.02.13, 19:38 To nic nadzwyczajnego, tylko w Polsce w marketach jest on drogi. Porównaj ceny w Niemczech: www.getraenke-treitz.de/licor-43-cuaranta-y-tres-likoer-07l.html Uważaj, oprócz klasycznego likoru pojawiły się likiery z tym samym znaczkiem, ale o posmaku mlecznym, owocowym, waniliowym. Niby to samo, a jednak trochę inne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: bez problemow to popularny trunek IP: 153.95.95.* 01.03.13, 14:09 0,7 l za 12-14 eur, w każdym większym markecie jest. I nie dyskryminujcie sklepików hotelowych, bo ja - po bezkutecznych poszukiwaniach w różnych częściach Teneryfy- w takowym właśnie, piętro pod naszym pokojem w Los Gigantes, znalazłam mój ulubiony likier Drag's. A nawet go w trzech odwiedzonych Casa de los Balcones nie mieli ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bemeta Re: bez problemow to popularny trunek 01.03.13, 15:14 Drogi Jasiu, z ciekawosci i kompletnego zaskoczenia na tego linka co zapodales, no nie ma tam mowy o 43 o smaku mleka tylko ze sie mowi ze niemieccy turysci pija to z mlekiem i nazywaja Milch 43, podobnie jak koniak z kakao to Lumumba itd. Na oficialnej stronie Licor 43 ani slowa o jakis wariantach, w koncu sie sprzedaje od lat 50tych jak cieple bulki. Po pakerni polazlem do Alcampo (Auchan) i zapytalem czy cos wiedza.... z ciekawosci bo zajmuje sie F&B od 10 lat, dyrektor Alcampo nie wie nic na ten temat, a to moj sasiad wiec kitow by mi nie wciskal. Jezeli mozesz to wrzuc linka do tych wynalazkow. Mowie serio.... bo tu nikt nic nie wie 43 to 43...... chociaz byc moze te nowosci jeszcze nie dotarly na GC. Pozdro, bart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Re: bez problemow to popularny trunek IP: *.unitymediagroup.de 01.03.13, 16:59 Doszło do mnie (zasłyszane w lokalnym Getränkemarktcie), że BERENTZEN-GRUPPE AG, firma dystrybuująca między innymi Likor 43, chce produkować napoje alkoholowe na bazie tego likieru. A że i tak pije się go najczęściej z mlekiem, to oni chcą już gotowy o posmaku mlecznym rozlewać i nie wiem, czy tego już nie robią, podobnie mają i inne "nuty smakowe" dodawać. Biorąc pod uwagę, co w Niemczech zrobili z "Puschkinem", mam prawo przypuszczać, że z 43 będzie podobnie, bo w sumie chodzi o "nowe towary na rynku", czyli nowe pieniądze wyciągnięte od konsumentów. Może na wyspach pozostanie oryginał, ale w Rewe będzie można pewnie już wkrótce kupić Likor 43 o każdym możliwym smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
bemeta 14,74 za litr w Alcampo Telde GC 06.04.13, 15:41 I tyle na ten temat. Berentzen jest tylko dystrybutorem, jak bym Ci Drogi Jasiu napisal co mozna uslyszec u mnie w warzywnym to bys z podziwu nie wyszedl. Nie powtarzaj opowiesci z magla. Moze cos wypuszca np. Likör 34 i bedzie prawie to samo ale nie to samo ale w roznych smakach. Czasem napiszesz wartosciowy post, a czasem sie krecisz jak maly Kazio po duzym piwie. Naprawde uwazasz ze pani z Getränkehalle jest wiekszym autorytetem niz oficjalny dystrybutor Licor 43? Pamietasz jak pisales ze Licor 43 zawdziecza nazwe 43 kochankom Beatriz de Bobadilla? Chociaz prawda jest ze sie ja uwaza za rozwiazla i nawet sugeruje romans z Kolumbem.... Sorry za moj typowy nieco zgryzliwy ton wypowiedzi, pozdrawiam serdecznie i ide na plaze, bart Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... 11.99 Euro za 0.7 l. w Dursty IP: *.unitymediagroup.de 10.04.13, 16:20 Byłem bo piwo się kończyło. Dursty Getränkemarkt miał dzisiaj Licor 43 po 11.99 €. Oczywiście kupiłem. Aha - cena oczywiście brutto, jestem zwyczajnym klientem. A co do plotek, wszędzie słyszysz tyle informacji, że naprawdę trudno jest oddzielić to co prawdziwe od fantazji wielu ludzi. Oczywiście za prostowanie wielu informacji dziękuję, ja często muszę właśnie od ludzi brać informacje, no bo skąd. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś