Dodaj do ulubionych

Maspalomas - auto z lotniska

22.11.13, 00:27
czy ktos ma jakis dobry , niedrogi:D namiar na porzydna wypozyczalnie prosto z lotniska w Las Palmas?
Jak myslicie wypozyczyc juz teraz przykladowo z duzym wyprzedzeniem? - lece z poczatkiem stycznia, czy tez na poczytku grudnia do swiat, bo wtedy ruch jest mniejszy- wiadomo ceny spadaja.
Czy wreszcie przed samym odlotem?..Czy tez nie bedzie mialo to wplywu na cene?
Dotychczas wypozyczalam na miejscu, ale teraz mam locum daleko od plazy i miasteczka, wiec chcemy juz z Las Palmas jechac samochodem i przy okazji wiecej zobaczyc niz z okiem autokaru.
Obserwuj wątek
    • kittykitty Re: Maspalomas - auto z lotniska 22.11.13, 11:25
      Hej, ja wypożyczałam w Cicar i mogę polecić Ci tę wypożyczalnię. Mają swoje biuro na lotnisku.
      Radzę też zabukować auto z wyprzedzeniem bo z moich doświadczeń wynika, że im bliżej do daty wypożyczenia tym ceny rosną. Aha, z tego co pamiętam w tej wypożyczalni płaciliśmy na miejscu po przylocie, nie trzeba było płacić z góry przy bukowaniu auta.
      • mei3 Re: Maspalomas - auto z lotniska 23.11.13, 14:20
        kittykitty napisała:

> Hej, ja wypożyczałam w Cicar i mogę polecić Ci tę wypożyczalnię. Mają swoje biu
        > ro na lotnisku.
        > Radzę też zabukować auto z wyprzedzeniem bo z moich doświadczeń wynika, że im b
        > liżej do daty wypożyczenia tym ceny rosną. Aha, z tego co pamiętam w tej wypoży
        > czalni płaciliśmy na miejscu po przylocie, nie trzeba było płacić z góry przy b
        > ukowaniu auta.

dzieki za rade. Zabukujez poczatkiem grudnia.
        • mei3 Re: Maspalomas - auto z lotniska 23.11.13, 14:22
          zaczyna sie od 216 euro, to drogo,
          szukam dalej
          • brooks44 Re: Maspalomas - auto z lotniska 23.11.13, 15:28
            tu masz wszystkie wypozyczalnie na lotnisku na GC wiec mozesz sobie zrobic porownanie dla swoich dat:
            www.aena-aeropuertos.es/csee/Satellite/Aeropuerto-Gran-Canaria/en/Page/1237553544677//Rent-a-car-desks.html
            Nie pamietam dokladnie ale na GC korzystalam bodajze z Hertza, bez problemow.
            Znam zreszta wszystkie te wypozyczalnie, nie mialam problemow z zadna z nich.
            • Gość: mei3 Re: Maspalomas - auto z lotniska IP: *.adsl.alicedsl.de 24.11.13, 00:16
              super dzieki,
              to oczywiste, ze strony lotniska najszybciej;), nie wpadlam na to od razu, bo jakos przyzwyczajona bylam do transferu i dopiero na miejscu bralismy auto.
              Zaraz przejrze oferty.
              • b.montana Re: Maspalomas - auto z lotniska 24.11.13, 10:52
                sprawdź auto plus car, za tydzień w maju płaciłam 78 euro.
                • mei3 Re: Maspalomas - auto z lotniska 24.11.13, 13:29
                  Wow,
                  to rzeczywiscie b.tanio!
                • bemeta cena z maja nie ma znaczenia w styczniu 24.11.13, 18:21
                  Maj to kompletny off season, ceny dumpingowe, styczen to okres najwiekszego oblozenia.
                  Oferty z maja nie maja sie nijak do tego co trzeba zaplacic w styczniu.
                  Pozdrawiam z GC.
                  • mei3 Re: cena z maja nie ma znaczenia w styczniu 25.11.13, 01:01
                    bemeta napisał:

> Maj to kompletny off season, ceny dumpingowe, styczen to okres najwiekszego obl
                    > ozenia.
                    > Oferty z maja nie maja sie nijak do tego co trzeba zaplacic w styczniu.
                    > Pozdrawiam z GC.

dlatego tez wlasnie szukam kogos, kto latal w styczniu:-)
                    ceny sa mi dobrze znane, mam dziecko w w szkolnym wieku, wiec moge latac tylko
                    w najwyzszym sezonie :(
                    • bah77 Re: cena z maja nie ma znaczenia w styczniu 25.11.13, 08:51
                      Decydując się na tanią wypożyczalnię, dokładnie sprawdź stan techniczny auta.
                      Ale to jest chyba oczywiste.

bah77
                      • mei3 Re: cena z maja nie ma znaczenia w styczniu 25.11.13, 21:17
                        bah77 napisał:

> Decydując się na tanią wypożyczalnię, dokładnie sprawdź stan techniczny auta.
                        > Ale to jest chyba oczywiste.
                        >
                        > bah77

a Ty pracujesz dla jednej z nich?...
                        Czy mieszkasz okresowo na GC?

Oczywiscie, ze patrze na stan auta.
                        Biore tylko mlode z przebiegiem do 30 tys.
                        • bah77 Re: cena z maja nie ma znaczenia w styczniu 26.11.13, 07:42
                          Niestety, nie zgadłaś.
                          Ale i tak gratuluję zdolności! :)
                          Ja nie potrafiłem ostatnim razem sprawdzić auta przez Internet i potem bardzo szybko odpadł zderzak a bagażnik się nie otwierał. Ale miałem trochę taniej niż np. w Cicar! :)

bah77
                          • mei3 Re: cena z maja nie ma znaczenia w styczniu 26.11.13, 09:02
                            ja ostatnio wypozyczalam na Krecie i z rocznego VW wypozyczonego na miejscu bylam bardzo zadowolona, fakt byl troche zniszczony w srodku jak wszystkie auta;)
                            Nowe auto jesli masz kupione w salonie tez moze sie zepsuc za rogiem;), zderzak faktycznie
                            nie do przewidzenia, jesli na miejscu wypozyczam tez nie szarpie z kazdej strony :D
                            kwestia pecha lub szczescia.
                        • Gość: A. Re: cena z maja nie ma znaczenia w styczniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.14, 14:34
                          Mei3, a po co ta uszczypliwość?
                          • mei3 Re: cena z maja nie ma znaczenia w styczniu 02.01.14, 23:45
                            Gość portalu: A. napisał(a):

> Mei3, a po co ta uszczypliwość?

to nie uszczypliwosc, a doswiadczenie;)
                            nie jestem zlosliwa.
                            • Gość: A. Re: cena z maja nie ma znaczenia w styczniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.14, 10:37
                              Może warto wiedzieć, że bywasz tak odbierana?Zresztą przeczytaj sobie jeszcze raz, jak odpowiedziałaś Bahowi.
            • Gość: bo76 Re: Maspalomas - auto z lotniska IP: *.centertel.pl 26.11.13, 14:29
              autoreisen. es

CAbreramedina. es

Obie sprawdzone i tanie.
    • matcin Re: Maspalomas - auto z lotniska 24.11.13, 08:01

W czerwcu wypożyczałem z Cicar. Logowałem się na stronie i rezerwowałem auto. Dużym plusem tej wypożyczalni jest to że nie musisz mieć karty kredytowej mi na tym zależało. Dostajesz auto w połowie zatankowane i tak samo oddajesz. Samochody nowe miałem Corse miała przejechane około 25 tyś.

Jeszcze sprawdź to:
      www.pluscar-grancanaria.com/booking.php?lang=en

• Gość: andrzej Re: Maspalomas - auto z lotniska IP: *.2-4.cable.virginm.net 03.12.13, 23:57
      www.autoreisen.es/ingles/CarHire_.php.
      Nie znajdziesz taniej i na lepszych warunkach. Korzystalem z tej firmy juz 5 razy. Zupelnie bezproblemowo.
      • mei3 Re: Maspalomas - auto z lotniska 05.12.13, 01:02
        Gość portalu: andrzej napisał(a):

> www.autoreisen.es/ingles/CarHire_.php.
        > Nie znajdziesz taniej i na lepszych warunkach. Korzystalem z tej firmy juz 5 ra
        > zy. Zupelnie bezproblemowo.

www.autoreisen.es/ingles/CarHire_.php
        to ma byc to?..
        tak tak, najtansze autko 200 eurasow za tydzien, dwudrzwiowego nie chce - mam dziecko
        dzieki, ale znalazlam juz o polowe tansze.
        • mei3 Re: Maspalomas - auto z lotniska 05.12.13, 01:04

> dzieki, ale znalazlam juz o polowe tansze.

4-drzwiowe kosztuje z tej wypozyczalni ok. 400 Euro

to strasznie drogo, znalazlam juz na innych stronkach tansze.
          Szukam dalej! Az znajde za 150-200 max.

• Gość: andrzej Re: Maspalomas - auto z lotniska IP: *.2-4.cable.virginm.net 05.12.13, 10:37
            Moze moj link nie dziala.
            www.autoreisen.es/ingles/
            W kazdym razie w autoreisen auto 5 drzwiowe klasy Citroena A3 za tydzien na Gran Can kosztuje 84 euro.
            Cena zawiera pelne ubezpieczenie ze zniesionym udzialem wlasnym. Foteliki dla dzieci sa w cenie.
            Auta moze nie nowki nie smigane :) ale nie ma problemow przy oddawaniu. Nawet nikt ich nie oglada, poprostu oddaje sie kluczyki. Przy rezerwacji przez internet nic sie nie placi. Placi sie karta na lotnisku i nie blokuja zadnego depozytu na karcie.
            • bemeta Re: Maspalomas - auto z lotniska 05.12.13, 12:48
              To zalezy od dokladnej daty wynajmu,
              W tej wypozyczalni C3 od 23 do 30 grudnia kosztuje 314 euro.
              Od 10 do 17 grudnia to samo auto kosztuje 84 euro.
              Dlatego w poscie powyzej pisalem ze ceny z innych okresow nie maja wiekszej wartosci informacyjnej dla kogos kto chce wypozyczyc kiedy indziej.
              Pozdrawiam,
              Bart.
              • Gość: andrzej Re: Maspalomas - auto z lotniska IP: *.2-4.cable.virginm.net 05.12.13, 14:08
                Rzeczywiscie, cena w okresie swiateczno noworocznym troche powala z nog, ale to wciaz moze byc najtaniej. Cicar np w tym okresie pokazuje ze nie ma juz samochodow. W dalszym ciagu uwazam ze autoresen jest najtanszy, oczywiscie mozna sie przyczepic do otarc czy rys na samochodach... ale mi to nie przeszkadzalo. Przynajmniej sie nie balem ze ktos sie przyczepi przy oddawaniu pojazdu i obciazy mnie za cos co niby ja zrobilem.
                Oczywiscie to jest tylko moja rada, jezeli ktos uwaza ze inne wypozyczalnie sa lepsze, to prosze bardzo. Ja sluze swoim doswiadczeniem z 5 wypozyczen w tej firmie, plus moi znajomi ktorzy tez kozystali z tej wypozyczalni i byli zadowoleni.
                Zawsze rezerwowalem najtansze auto 3 drzwiowe i zawsze dostawalem wieksze 5 drzwiowe.

• mei3 Re: Maspalomas - auto z lotniska 05.12.13, 22:48
                  Gość portalu: andrzej napisał(a):
                  W dalszym ciagu uwazam ze autoresen jest najtanszy, oczywiscie mozna sie
                  > przyczepic do otarc czy rys na samochodach... ale mi to nie przeszkadzalo. Przy
                  > najmniej sie nie balem ze ktos sie przyczepi przy oddawaniu pojazdu i obciazy m
                  > nie za cos co niby ja zrobilem.
                  ja juz raz na GC mialam przygode, wiec nie ryzykuje i biore teraz zawsze full casko.
                  Goscinni tubylcy bardzo nam wtedy pomogli:)) - przy oddaniu nie bylo problemu, bo bylo pelne ubezp.
                  • mei3 Re: Maspalomas - auto z lotniska 05.12.13, 23:00
                    full casco;)

pojechalismy na jakies za...pie, w drodze z Arucas w kierunku Agaete wyjezdzajac na wielka gore (zachcialo nam sie podziwiania widoczkow), zaklinowalismy sie w jednokierunkowej na zakrecie w jakiejs malej miejscowosci, droga byla nowiutka i pare nowych domow, ale bardzo waska, mielismy stare 4 drzwiowe auto, chyba Ford Mondeo, utknal w waskiej uliczce z bardzo wysokim kraweznikiem.3 tubylcow razem z moim mezem podniesli mnie i naszego (wtedy) dwulatka w aucie i przeniesli na glowna droge:))) Niestety nie udalo nam sie juz tego dnia wyjechac na te gore....

Ale mnie nie bylo wtedy wesolo, nie moglam otworzyc drzwi. Ogolnie bardzo pozytywne wrazenia jesli chodzi o tubylcow. Mili sympatyczni, gotowi niesc pomoc.
                    • mei3 Re: Maspalomas - auto z lotniska 06.12.13, 00:31
                      poszperalam i znalazlam
                      www.goldcar.es/en/#7
                      dzieki za propozycje, chyba do konca tego tygodnia sie zdecyduje.
                      • mei3 Re: Maspalomas - auto z lotniska 01.01.14, 23:33
                        Auto wypozyczam z Goldcar, niestety drozej niz myslalam, ale to chyba calkiem dobry wybor.
                        Ubezpieczenie pelne, bak rowniez (w tym dodatkowa oplata 85,-Euro), auto mam oddac puste, bo nie zwracaja za reszte benzyny. Ogolem 205,- Euro z benzyna za 8 dni.
                        Mamy duzo w planach, wiec chyba powinnismy benzyne wykorzystac.

Wskazowka dla wypozyczajacych:
                        zapoznanie sie ze wszystkimi dodatkowymi opcjami ze strony wypozyczalni:
                        - dodatkowe ubez. na opony i szyby, kradziez!!!
                        - dodatkowy koszt w przypadku wypadku (koszt rzeczoznawcy)
                        - zwrot auta zatankowanego, czy "pustego" - nie oplaca sie w przypadku zbyt krotkiego pobytu.
                        - ile kierowcow moze prowadzic auto (najczesciej w cenie najmu jest 1)
                        - fotelik dla dzieci - w cenie, czy za dodatkowa oplata
                        - generalnie nie lapac sie na najtansze samochody i ceny najmu ( tam wystepuja najczesciej ukryte dodatkowe koszty)

Odliczam godziny i mama nadzieje, ze nie zmokne i bedziemy mogli sie troche wygrzac:)))
                        Lece w piatek, jak wroce zdam relacje o firmie wypozyczajacej i warunkach pogodowych!

• grzegorz.pekala Re: Maspalomas - auto z lotniska 05.01.14, 10:56
      ja wypożyczałem w www.yelp.com/biz/dolar-rent-a-car-presidente-alvear-55-palmas-de-gran-canaria
      podjeżdża na lotnisko i zostawia do dyspozycji

pozdrawiam,
      GP
      praktycznyprzewodnik.blogspot.com/2012/12/gran-canaria-przewodnik-mapa-atrakcje.html
    • Gość: mechan Re: Maspalomas - auto z lotniska IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 05.01.14, 11:49
      Ja najbardziej sobie chwalę firmę Hertz, chociaż do najtańszych chyba nie należą. Ale auta są zazwyczaj nowe, poniżej roku, dodatkowo Hertz ma biura chyba na większości lotnisk na świecie i po podaniu przy rezerwacji nr lotu można odebrać auto nawet w środku nocy (ostatnio na Lanzarote odbierałem tuż po północy).
      W sierpniu 2012 w Barcelonie zarezerwowałem auto przez pośrednika - Amigo Auto, było najtaniej - wg informacji na stronie, ale w praktyce wyszło 2 razy drożej niż miało być.
      • Gość: jasiu... Re: Maspalomas - auto z lotniska IP: *.unitymediagroup.de 05.01.14, 13:47
        A przy okazji, często rezerwująz w Herzu można natknąć się na niezłe rabaty. Może się komuś przyda - www.hertz.de/rentacar/specialoffers/index.jsp?targetPage=Hertz_Sale.xml - często są to rabaty dla członków ADAC (normalnie chyba 15%), ale nie tylko. To tak w uzupełnieniu.

Też nie lubię firm które teoretycznie zapewniają najtańszy wynajem.
        • Gość: Winersznycel Lanzarote auto z lotniska IP: *.public.telering.at 06.12.14, 22:40
          Właśnie zarezerwowałem przez Autoreisen , styczeń - tydzień - 72€ . , zobaczymy jaką karetę podstawią

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka