Dodaj do ulubionych

Kanary - lipiec

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.14, 20:24
Witam, chciałabym w tym roku spędzić w lipcu urlop na Kanarach - Teneryfie lub GC. O ile wiem jak wyglądają Fuerteventura i Lanzarote pod kątem wietrzności - to czy na pozostałych wyspach też wiatr potrafi być silny? Jaką miejscowość - spokojną, ładną, niezatłoczoną, z ładną plażą polecilibyście?
Obserwuj wątek
    • Gość: jasiu... Re: Kanary - lipiec IP: *.unitymediagroup.de 02.02.14, 20:33
      jeśli jedziesz w lipcu, to za ten wiatr podziękuj Panu Bogu, bo dzięki temu tropików nie czuć. A gdzie - wybierz coś nawet z forum, łatwiej odradzać, niż do czegokolwiek przekonywać. Ja bym przede wszystkim Fuerteventury nie skreślał. Plaże najładniejsze, chyba że masz inne priorytety.
      • Gość: klimatologowiec Re: Kanary - lipiec IP: *.wroclaw.vectranet.pl 02.02.14, 21:28
        1. Nigdy nie lubię "spokojnych zapupiów", choc wcale nie lubie dyskotek itp. Dlatego rozważ jednak Los Cristianos, nie ma jednak az takiej rozrywkowości jak w Playa Americas, a jest gdzie pospacerować, plaże są nawet niezła jak na Teneryfę, z ładnym jasnym piaskiem.
        2. Upałow i tak nie ma, wiatr zwykle raczej mniejszy niż w Playa czy C. Adeje, bo Los Cristianos jest oblewane oceanem od poludnia, nie zachodu. Wlasnie im dalej od Playa Americas tym spokojniej, mniej wietrznie (a juz w C. Adeje sa duze fale). Los Cristianos to fajne miejsce na spacerowanie, kilka km deptakiem do Playa Americas wzdluz oceanu.
        W lipcu bedziesz miec z 28 st. Jak czekalem w czerwcu na pokoj w hotelu, bylem w sweterku w poludnie w tej temp. :) (bo w Polsce 5 st. nocą :)
        3. Polnocna Teneryfa - pogodowe nieporozumienie, nawet w lipcu pochmurno...
        • Gość: klimatologowiec Re: Kanary - lipiec IP: *.wroclaw.vectranet.pl 02.02.14, 21:35
          Z tym wiatrem w poludniowej Teneryfie - nie wiem czy Ci to cos powie, slabszy niz na Rodos, porownalbym z sierpniowym meltemi na Krecie czy Kos co najwyzej.
          Reasumując - wschodnie Los Cristianos tak kolo portu.
          No i na pewno super baza wypadowa na wycieczki - jakis objazd wyspy z wulkanem na pewno warto, Santa Cruz mi sie podobala, Loro Park warto rozwazyc. Mysle ze w ogole Teneryfa ma wiecej do zaoferowania niz Fuert. czy Lanz.
          W lipcu jest tez duzo fajnych wyprzedazy.
          W ogóle jest tam czysciutko porownując np. z Grecją (choć Grecja ma duzo innych zalet).
          Woda w lipcu juz w miare w tym oceanie - 22-23.
          Najcieplejsza jest we wrzesniu, 2 m-sce - sierpien i pazdziernik, 3 m-sce - lipiec 4. czerwiec i ... listopad (tam sie cieplota przesuwa na jesien :), wiec woda ma podobne temp. w maju i grudniu :)
          • Gość: Brigitte Re: Kanary - lipiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.14, 14:09
            Dziękuję Ci bardzo za bardzo dokładny opis i wyjaśnienia, na pewno się przydadzą. Zadupi też nie lubię, ale za bardzo zatłoczonych miejscowości też nie.
        • megi1991r Re: Kanary - lipiec 03.02.14, 12:56
          Polecam Fuerteventurę :))))

Zapraszam do obejrzenia naszego Teledysku z Fuerteventury :)
          • megi1991r Re: Kanary - lipiec 03.02.14, 12:58
            Polecam Fuerteventure:)))
            Zapraszam do obejrzenia naszego teledysku z Fuerteventury:)
            www.youtube.com/watch?v=krMYPT50dBM
      • Gość: Brigitte Re: Kanary - lipiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.14, 14:07
        Do końca Fuerty nie skreślam (choć ten wiatr trochę mnie zniechęca, dlatego pytam czy może na tych innych wyspach może mniej wieje w lipcu). Wolałabym też zobaczyć coś nowego. Plaże są ważne, ale nie jest to główny priorytet.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka