Dodaj do ulubionych

Temperatury wieczorem na Fuercie - pytanie

IP: *.play-internet.pl 07.07.14, 22:06
Mam pytanie czy wieczorem na Fuercie jest chłód, który wymusza aby mieć jakąś bluzę i czy wieje podobnie jak na Lanzarote? Dwa lala temu byłam w lipcu na Lanzarote i nie zapomnę mojego zdziwienia i odczucia chłodu jaki towarzyszył wieczorom. Pamiętam, że nie byłam przygotowana na taką ilość bluzek z długim rękawem i chyba nawet dokonałam na miejscu jakiegoś zakupu (przypominam - wyjazd był w lipcu), nie jestem zmarźluchem, ale naprawdę miałam "gęsią skórkę". Teraz wyjeżdżam do Costa Calma i zastanawiam się czy to miejsce również jest tak wietrzne? Prośba o rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mia Re: Temperatury wieczorem na Fuercie - pytanie IP: *.play-internet.pl 07.07.14, 22:07
      Dodam, że będę tam z dzieckiem, 9 latkiem.
    • Gość: Mia Re: Temperatury wieczorem na Fuercie - pytanie IP: *.play-internet.pl 07.07.14, 22:55

Przepraszam, żadna Costa Calma, tylko Caleta De fuste - tam jadę ;)
      • Gość: anna967 Re: Temperatury wieczorem na Fuercie - pytanie IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.14, 20:33
        Byłam na Fuercie 2x w okolicach Morro Jable, czyli bardziej na poludnie. W 2012 (pierwsza połowa lipca) wieczorami wiało bardzo mocno, było chłodno, bluza i dłuższe spodnie (absolutnie nie dżinsy, wystarczały dłuższe płócienne) bardzo się przydawały. Byliśmy dwa tygodnie, mąż żałował, że zabrał tylko jedną cieplejszą bluzę.
        W 2013- druga połowa sierpnia- było jak nie na Fuercie, prawie nie wiało, jeśli wiało- wiatr był ciepły. Bluza jedna, raczej "pro forma", na powrót skoro świt do Polski, w zupełności by wystarczyła. Ale skądinąd wiem, że zeszły rok był zupełnie nienormalny pogodowo.
        Raczej spodziewaj się chłodnego wiatru wieczorem. Ja używam przelicznika- tydzień pobytu=jedna polarowa bluza+jedne długie płócienne spodnie+jedna para skarpetek (bardzo marzną mi stopy). W tym roku jadę po raz kolejny, nastawiam się mimo wszystko na chłodniejsze wieczory.
        • Gość: anna679 Re: Temperatury wieczorem na Fuercie - pytanie IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.14, 20:39
          Aha, dla dziecka zestaw cieplejszy jak dla dorosłego. Jeśli dziewczynka- żadne kapelusiki i czapeczki z daszkiem od słońca, najlepiej sprawdza się chusteczka na głowę, inne nakrycia wiatr po prostu zabiera. Z chłopcem większy problem... Kapelusz "kowbojski" z wiązaniem pod szyją ;)
          Na plażę nakrycie głowy niezbędne, słońce świeci prawie pionowo. I WIEJE...
    • Gość: Mia Re: Temperatury wieczorem na Fuercie - pytanie IP: *.play-internet.pl 08.07.14, 20:54

Dziękuję bardzo za info, czyli tak jak na Lanzarote. Trochę szkoda, ze trzeba brać kilka "długich" ubrań ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka