Gość: wiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.15, 16:38 Czy ,może ktoś z państwa byl w listopadzie jak z pogodą zastanawiam się nad wykupieniem wycieczki i sama już nie wiem czy nie lepszy będzie pażdziernik ,z góry dziękuje za każdą wypowiedż. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
caesar_pl Re: fuerta w listopadzie 26.04.15, 22:34 Bylem na przelomie pazdziernik -listopad 2014.Plaza esquinzo miedzy Calma i Moro Jable.Temperatura wody mierzona wlasnym termometrem -24 stopnie.Mimo wiatru do wody wchodzi sie i wychodzi bez stresu.To trudno zrozumiec,ze po wyjsciu z wody mimo silnego wiatru nie jest zimno. Rano o 8 ok.17stopni.Wydaje sie ze jest cieplej.W dzien .ok.30 stopni,termometry sa na slupach przy plazach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: fuerta w listopadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.15, 11:36 Dzięki za odpowiedż,czyli początek listopada może być uf,fajowo. Odpowiedz Link Zgłoś
haneczka40tka Re: fuerta w listopadzie 27.04.15, 15:01 Byłam na Fuerte na przełomie listopada i grudnia w Coralejo. W dzien i owszem było cieplutko zwłaszcza na terenie przy hotelowym basenie, który był osłonięty budynkami, ale nie był to "dziki" upał. natomiast gdy plazowałam na słynnej plazy przy wydmach obok hotelu RIO wiało mocno i raczej kąpiel w wodzie nie należała do przyjemności. W dzień swobodnie spacerowałysmy, opalałysmy się, było w mieście cieplutko, ale gdy zachodziło słonko, koło 17tej sweterek i długie spodnie były niezbędne a przy spacerach brzegiem morza przydawał się polar, czy lekka kurka. Generalnie Fuerte w listopadzie to cudowna odkocznia od naszej surowej pogody. ja osobiście jednak polecam Coralejo bo podobno tutaj najmniej wieje, ja nie wybrałabym okolic plaży Sotavento, ale każdy ma inne potrzeby i oczekiwania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: fuerta w listopadzie 29.04.15, 09:06 Sugeruję skorzystać jednak także z pogodowych danych wieloletnich: es.wikipedia.org/wiki/Fuerteventura#Clima bah77 Odpowiedz Link Zgłoś