Dodaj do ulubionych

Wyspy w Listopadzie

05.09.16, 21:39
Witam, po prośbie przyszłam.
Chciałam się tylko dopytać. Wyczytałam,że na listopad dobra jest Gran Canaria, Lanzarote,Teneryfa. Czy się nie mylę? A może któraś z wysp jeszcze?
To pierwszy raz w tym kierunku. Nie liczę na upały, bo w sumie upałów nie znoszę ale fajne ciepełko by się przydało.
Poradzicie?
Z góry ślicznie dziękuję
Obserwuj wątek
    • ja.s.i.u Re: Wyspy w Listopadzie 06.09.16, 16:22
      Się mylisz.

Nie można wszystkiego do jednego worka wrzucać. Listopad to taki polski lipiec, jest jeszcze bardzo ciepło, a woda w oceanie doskonale nadaje się do kąpieli. Jest naprawdę ciepła.

Problem w tym, że nawet na jednej wyspie, mimo kilkudziesięciu kilometrów odległości możesz trafić na dość zróżnicowaną pogodę. Ot na Teneryfie w Adeje będzie upał, a po drugiej stronie, w Puerto de la Cruz może w tym czasie nawet lać.

Nie w listopadzie, ale w październiku: tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/swiat,27/rwace-potoki-plynely-ulicami-teneryfy-jedna-osoba-nie-zyje,146564,1,0.html Podejrzewam, że na południu wyspy tego deszczu było zdecydowanie mniej, może nawet wcale nie było.

Czy wobec tego warto jechać - ależ jak najbardziej, ale nie traktuj wysp, jako całości, bo są miejsca, szczególnie północne części GC, czy Teneryfy, których raczej nikt ci nie poleci. To naprawdę mocno zróżnicowany region.
    • peony99 Re: Wyspy w Listopadzie 07.09.16, 23:53
      Hej! Ja lecę w listopadzie na Gran Canarie i mam nadzieje ze bedzie cieplo!!!
      • w_isienka Re: Wyspy w Listopadzie 09.09.16, 22:59
        W listopadzie jest ciepło, woda w oceanie jest wtedy najcieplejsza, ale może zdarzyć się również deszcz. Polecam południe GC: Np. Maspalomas, okolice Puerto de Mogan, playa Amadores lub południową Teneryfę: np. Costa Adeje.
        Różnice w pogodzie pomiędzy północą a południem wysp, nie wspominając już o górskich wycieczkach - są duże.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka