Dodaj do ulubionych

Wiatry na lanzarote

IP: *.gigainternet.pl 27.07.17, 10:44
Czy wiatry na Lanzarote w lipcu są naprawdę bardzo uciążliwe?
Wciąż czytam na forum, że wieje ale jakoś nikt nie pisał, że aż tak bardzo żeby nie dało się plażować.
Wybieram się z dwójką dzieci, które lubią plażowanie i zabawy w pisaku.
Wczorajszy widok z kamerek trochę mnie przeraził a dzisiaj to już tragedia
www.skylinewebcams.com/pl/webcam/espana/canarias/las-palmas/costa-teguise.html
Może lipiec na lanzarote to niezbyt dobry pomysł i lepiej spędzać tam wakacje w październiku? (w moim wypadku raczej wykluczone ze względu na dzieci w wieku szkolnym.
Obserwuj wątek
    • ja.s.i.u Re: Wiatry na lanzarote 27.07.17, 16:20
      Tak, są na tyle dokuczliwe, że nie ma mowy o rozstawieniu jakiegokolwiek parawanu. Dotyczy to otwartych przestrzeni. Na szczęście wszystkie plaże znajdują się w zatoczkach, dzięki temu na plażach jest spokój. Co do zabaw w piasku, to raczej nie Lanzarote.

I jeszcze jedno, gdyby nie ten wiatr, to usmażyłabyś się na miękko. Więc zamiast wypisywać bzdury na forum, lepiej kup dzieciakom czapki, chroniące też kark i dobry środek do opalania. Faktor na lipiec minimum 30, dzieciom noski i uszy możesz smarować pięćdziesiątką.
    • iziula1 Re: Wiatry na lanzarote 30.07.17, 21:21
      Byłam na Lanzarote na przełomie lipiec/sierpień. I pamiętam że był wiatr ale nie pamiętam aby szczególnie dokuczał. Ze względu na malutką wtedy córkę zwiedzanie wyspy ograniczyliśmy do minimum i owszem w wyższych partiach i odsłoniętych wiało ale na plażach, szczególnie tych mniejszych,osłoniętych skałkami było b.przyjemnie. Woda ciepła, idealna do kąpieli. W tym okresie trzeba uważać na słońce- filtry, kremy, czapki i dużo płynów do picia.
      Będzie dobrze :)
      Nie ma chyba cudowniejszych miejsc na wakacje z dziećmi niż wyspy. Przynajmniej dla mnie. Baw się dobrze.
    • Gość: Adam Re: Wiatry na lanzarote IP: 195.77.155.* 31.07.17, 17:11
      Aktualnie przebywam w Puerto del Carmen - rzeczywiście wieje, ale gdyby nie ten wiatr upał byłby nie do zniesienia. Rzekłbym wręcz, że całe szczęście, że wieje, jednego dnia mniej, drugiego bardziej. Jedynie po zmroku wiejący wiatr zmusza do założenia czegoś dodatkowo - np. koszula z długim rękawem, jakaś cienka bluza czy sweterek, nic bardzo grubego. Myślę, że zabawom na plaży wiatr nie będzie przeszkadzać, należy tylko uważać na słońce - praży niesamowicie, krem ochronny 50+ dla dzieci jest niezbędny. Ponadto, wypożyczając auto (lub dojeżdżając taxi lub autobusem) można znaleźć bardzo zaciszne zatoczki, jak np. słynne Papagayo.
    • gemowa Re: Wiatry na lanzarote 01.08.17, 14:00
      Ludzie, co wy z tym wiatrem?
      Byliście kiedyś nad morzem, np. we Władysławowie? Tam tez wieje, jak to nad każdym morzem. Na granicy dużej wody i lądu zawsze wieje wiatr, nie da się tego uniknąć. Ocena jest duzy, a wysypy małe, więc wiatr jest nieunikniony. Ten wiatr wieje raz mocniej, raz słabiej, ale przede wszystkim na samej plaży. Juz kilkaset metrów od plaży, w mieście, wieje dużo słabiej.
      Nie przesadzajcie i nie demonizujcie tych kanaryjskich wiatrów. W porywach wieje może z 30-50 km/h, czyli jak przez cały rok w Kołobrzegu.
    • Gość: Magda Re: Wiatry na lanzarote IP: *.184.212.81.ipv4.supernova.orange.pl 02.08.17, 21:13
      Czasem wieje, czasem nie, ale bez tego wiatru upał byłby nie do wytrzymania: topolino.pl/na-co-uwazac-spedzajac-urlop-na-wyspach-kanaryjskich/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka