Dodaj do ulubionych

Hotel Mension Nazaret

IP: *.ftnet.pl 06.05.07, 15:30
Właśnie wróciłam z Mension Nazaret na Lanzarote. Chętnie odpowiem na pytania.
Obserwuj wątek
    • rubin777 Re: Hotel Mension Nazaret 07.05.07, 18:48
      Będę w tym hotelu w czerwcu 2 tygodnie.Napisz parę słów na temat pobytu,jak
      oceniasz sam hotel,wyżywienie.Mam zarezerwowany apartament,czy są różne
      standardy zakwaterowania.
      • Gość: Kasia Re: Hotel Mension Nazaret IP: *.ftnet.pl 07.05.07, 20:51
        Wczoraj wróciłam z Nazaret. Hotel ok., poza : koszmarną łazienką (nad wanną
        porośnięte między kafelkami jakimś czymś obleśnym )Pokoje mocno zużyte,
        suszarka taka jak na basenie, ale też mało sympatyczna. Są 3 baseny, jeden z
        podgrzewaną wodą, ale była teraz za zimna, a do dwóch pozostałych nie dało się
        nogi wsadzić bo była tak zimna. Apartamenty są na 1 i 2 piętrze. Jest to pokój
        z tarasem na dole i aneksem kuchennym po scodach wchodzi się na górę i tam jest
        łóżko i łazienka. Mój apartament był mocno zużyty i pozostałe pewnie też bo
        słyszałam jak trochę ludzie narzekali. Rano na klamce wiszą świeże bułeczki.
        żarcie : śniadania typowe : dżemik, ser, wędlina,sałatki, płatki, jajka bekon
        itp. skromnie ale można się najeść. Kolacja też skromna,( w porównaniu np. z
        Majorką ), ale zawsze jest jakaś ryba, mięso, frytki, gotowane warzywa,
        makaron, 1 zupa i surowe warzywa : pmidory, ogórki, sałata, sosy. Do tego
        sałatka ze świeżych owoców, 3 rodzaje lodów. Napoje są płatne.Obok hotelu jest
        sklep spar, gdzie można wszystko kupić, oraz knajpa gdzie są super ciasta i
        pizza i przesympatyczna obsługa. Sklepu przy hotelu nie polecam jest drogi.
        Przed samym hotelem jest przystanek autobusowy skąd za 1 euro można skoczyć do
        Arecifu - stolicy - a warto bo jest fajny deptak. W Costa Tegise też jest fajny
        wzdłuż Atlantyku. Jeśli coś jeszcze to pytaj.
        Pozdrawiam
        Kasia
        • Gość: Art Re: Hotel Mension Nazaret IP: *.dop.szczecin.pl 08.05.07, 09:36
          Czy polecasz ten hotelik dla dziecka w wieku 2 lat, tzn. czy jest w miarę czysto, ponieważ palnuję wycieczkę z Itaki 2 wyspy i najprwdopodbniej tam spedze tydzień. Jeszcze jedno pytanie dotyczące pogody, czy było aż tak zimno że nie można się kapać w basenie i oceanie.
          • Gość: mery Re: Hotel Mension Nazaret IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 17:48
            Ja również byłam w tym hotelu i nie zgadzam się z opinią Kasi . Jak na 3
            gwiazdki hotel jest b.przyzwoity.Jedzenie smaczne i przede wszystkim świeże.
            Rodzin z dziećmi było w tym czasie sporo . Jeżeli chodzi o pogodę , to jest
            ciepło , tylko trochę wietrznie , ale wiatr jest ciepły . Polecam .
        • Gość: Jurek42 Re: Hotel Mension Nazaret IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.05.07, 13:34
          Byłem w tym hotelu od 12.05. Jeśli dla kogoś śniadania i kolacje były skromne
          to ciekawe jak jada w domu. Hotel bardzo przyzwoity, może i nie najnowszy ale
          czysty i bez żadnych niespodzianek. Polecam
    • rubin777 Re: Hotel Mension Nazaret 08.05.07, 19:27
      Dzięki Kasia za informacje o Mension.Trochę zdziwiłam się,że tak słabo oceniasz
      stan pokoju i wyżywienie ponieważ na www.wakacjach w ocenach hoteli ma bodajże
      4 opinie o dość wysokich notowaniach.Ale rozumiem,to Twoje odczucie,każdy może
      mieć inny pogląd.Mam jeszcze pytanie,czy korzystałaś z wycieczek fakultatywnych
      czy zwiedzałaś wyspę samodzielnie?Pozdrawiam.
      • ela15 Re: Hotel Mension Nazaret 10.05.07, 14:43
        Bez obaw mozesz wybrac ten hotel.Ja mialam pokoj bez antresoli,obszerny pokoj
        dzienny z wneka kuchenna doskonale wyposazona ,duza lazienka bez nawisu na
        suficie i sypialnia z 2 lozkami.Jedzenie niezle jak na hotel 3+*.2 baseny i
        mnostwo sklepow,restauracji w okolicy,w odleglosci ok.150m piekna plaza Las
        Cucharas.Hotel ten ma rowniez w ofercie TUI ale chyba nie polskie tylko
        niemieckie.Pozdrawiam i zycze milego wypoczynku,prosze pozdrowic pania Mercedes
        wlascicielke hotelu przemila osobe.
        • justyna19721 Re: Hotel Mension Nazaret 11.05.07, 11:33
          hej,
          Ja wybieram się do tego hotelu z dzieckiem w lipcu na 2 tyg. Czy możecie mi
          podać w jakich godz. są posiłki, i czy są serwowane czy jest szwedzki stół?.
          Jeżeli chodzi o basen to jaka jest +/_ głebokośC, tzn. czy od razu wchodzi sie
          na głęboką wodę czy najpierw jest płytkie wejście?
          Czy w okolicy są jakieś atrakcje dla dzieci?
          Pozdrawiam,
          • Gość: Karrlos Re: Hotel Mension Nazaret IP: 62.218.146.* 15.05.07, 15:12
            Jak na 3* i cenę 1500 za tydzień to standard hotelu jest nawet wyższy niż cena.

Śniadania w stylu angielskim + dodatki warzywno owocowe, nutella, dżemy itd itp
            od 8 do 10
            Obiadokolacje 18-21 i tu wybór był zawsze spory, mięso, jakaś ryba, owoce
            morza, frytki, ziemniaczki po miejscowemu, pasty, sałatka, warzywa, owowce,
            sosy.
            Jedzenie ciepłe i smaczne.

Baseny - woda faktycznie zimna, są raczej nieduże, ale po co basen jak jest
            Ocean !!!. Baseny mają różną głebokość
            Ocean - Woda piękna, temperatura - na poczatku szok, potem można siedzieć i się
            pluskać do woli. Chyba że ktoś jest zmarźlakiem.

Plaża - wolę tą po prawej od Cucharas - fajna Lagunka z piaskiem i skałami.
            Są ryby. Proponuję zabraqć okulary do nurkowania bo woda słona i trochę oczy
            pieką. (maska i fajka dla poszukiwaczy ryb :) )

Wycieczki - my wybraliśmy fakultety, gdyż po prostu nie chciało nam się
            jeździć.
            Ceny ok 40 - 50 Euro i musowo trzeba zrobić część południową i północną -
            niezapomniane widoki zapierające dech w piersiach.
            W cenie, przejazd, polski pilot, bilety wstępu, lunch (smaczny).
            Co do auta - można samemu wypożyczyć (uwaga na limity km, ograniczone
            ubezpieczenie itd itp. Full z Itaki to 35 E za dzień, 70 za 2, ok 120 za 5 lub
            7 dni.
            Drogi są super oznaczone, wyspa jest mała, na mapach w sklepie są pozaznaczane
            szlaki (PD i PN) i najwazniejsze atrakcje.

Brakowało nam w nocy klimy bo wtedy było bardzo duszno.

Centrum Handlowe w Arecife (dokładnie Playa Honda) to Deilan, kosmetyki taniej
            niż w bezcłówce - pan daje discount :)

Jeśli macie pytania - pytajcie.
            P.S. Zawsze można ponarzekać - tylko po co?
            Dostaliśmy pokój - na jednym poziomie to zmieniliśmy na ten z antresolą z
            widokiem na ocean (na dole była wielka dziura).

Nie pasowały nam baseny chodziliśmy na plaże (jakby pasowały to też bym
            chodził).

Słońce opala na czerwono i zawsze (jak są chmury też - autopsja) Także dużo
            olejka i na początek wysoki faktor.
            • Gość: Karrlos Re: Hotel Mension Nazaret IP: 62.218.146.* 15.05.07, 15:15
              atrakcje dla dzieci to zależy ile mają lat i co by to miało być.
              Jest aquapark, jest mini oceanarium (rybki - rekiny i inne), placów zabaw nie
              szukałem więc nie wiem.,
              Oczywiście szwedzki stół i jak wszedzie gdzie HB do kolacji napoje płatne, ale
              nikt się nie narzuca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka