Dodaj do ulubionych

Do bah7.....

IP: *.winn.cable.ntl.com 18.05.07, 19:32
Witam
Zauwazylam ze jestes w temacie tutaj.... Jesli moglabym Cie serdecznie prosic
o rozjasnienie mi czy opcja 7+7 na Teneryfie i La Gomerze bedzie dobra opcja
i czy da sie to polaczyc jakos. Chodzi mi o promy i jak zorganizaowac
najlepiej przelot. Ja mieszkam na stale w Anglii dodam....
Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • Gość: karolcia Re: Do bah7..... IP: 62.189.41.* 19.05.07, 04:08
      ...lub np zacumowac sie na stale na 2 tyg na teneryfie i wyskoczyc np na 2 dni
      na gran canarie i na 2 dni na \gomere. Jest to wogole realne? Jak jest z
      promami, ile kosztuja i co bys Ty polecil...
      • Gość: karolcia Re: Do bah7..... IP: *.winn.cable.ntl.com 19.05.07, 21:51
        ...czy moze lepiej na GC zacumowac i stamtad. Generalnie gdzie jest wiecej do
        zobaczenia?
        • bah77 Re: Od bah77..... 19.05.07, 22:16
          > Generalnie gdzie jest wiecej do zobaczenia?

Zajrzyj tu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&a=20180827

Pozdrawiam

bah77
      • bah77 Re: Od bah77..... 19.05.07, 22:13
        > ...lub np zacumowac sie na stale na 2 tyg na teneryfie i wyskoczyc np na 2
        > dni na gran canarie

GC to równie duża i ciekawa wyspa - raczej na kolejny wyjazd.

> na 2 dni na \gomere.

Można, fajnie byłoby zobaczyć tam Organy!

> Jest to wogole realne?

Oczywiście.

> co bys Ty polecil...

Poleciłbym zwiedzanie kolejnych wysp podczas kolejnych wyjazdów na Kanary (po 2
        tygodnie):
        Teneryfa, GC, Lanzarote (z 2-dniową wycieczką na Fuerteventurę), La Palma (w
        lecie), Gomera+Hierro...

Pozdrawiam

bah77

• bah77 Re: Od bah77..... 19.05.07, 22:04
      Witaj Karolciu!

> o rozjasnienie mi czy opcja 7+7 na Teneryfie i La Gomerze bedzie dobra opcja

A w jaki sposób zamierzasz spędzić te 14 dni?

Na Teneryfie jest mnóstwo rzeczy do zwiedzania, spokojnie starczy na 2 tygodnie.

O Gomerze poczytaj sobie na tym Forum - to mała wyspa na bardzo spokojne
      spędzanie urlopu...

Z promami nie ma problemu:

www.fredolsen.es/lineas/ingles/index.asp

Pozdrawiam serdecznie

bah77
      • Gość: karolcia Re: Od bah77..... IP: *.winn.cable.ntl.com 19.05.07, 22:55
        Hej

Dzieki wielkie, ale.... co jest z tymi promami? Widze tylko do lipca.... I jak
        z autem? Brac na ok 10 dni i smigac z nim, bo widze chyba lepiej wynajac na
        Gomerze czy GC po przyplynieciu...
        • bah77 Re: Od bah77..... 20.05.07, 03:42
          > co jest z tymi promami? Widze tylko do lipca....

Spoko, pływają cały rok.

bah77
          • Gość: karolcia Re: Od bah77..... IP: *.winn.cable.ntl.com 20.05.07, 15:01
            AAa, to mnie uspokoiles, hehe. Pewnie ceny maja ustalone na najblizszy okres.
            Bahu mam pytanko jeszcze, bo dzis chyba bukuje bilet (caly czas jednak wacham
            sie z GC) jakbys zaplanowal pobyt na Teneryfie, bo skorzystam Twojej propozycji
            na GC gdzie chyba skoczymy na 2-3 dni.
            Masz jakies trasy bo miejsca uznane juz widzialem na forum....
            • bah77 Re: Od bah77..... 20.05.07, 20:29
              O trasach (kilkudniowych) po GC pisałem tu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&a=10243040

Na Teneryfie, oprócz dojazdu i przejażdżki po kalderze Teide drogą TF21
              (polecam dojazd przez Vilaflor), Górach Teno (TF436, TF445 i TF82) i Anaga
              (TF12, TF123, TF121, TF13 i TF134), świetną górską trasą widokową jest droga
              Puerto de la Cruz - Dolina Orotava - La Esperanza - La Laguna (TF21 + TF24).

Kilka punktów widokowych jest też na drodze TF28: Los Cristianos - Arico -
              Guimar - Taco.

Napisz, jak ułożysz szczegółowy plan pobytu - może cóś będę mógł Ci zasugerować.

Pozdrawiam

bah77
              • Gość: karolcia Re: Od bah77..... IP: 62.189.41.* 21.05.07, 03:56
                Bah... stary takim ludziom jak Ty powinni tutaj placic moderatorzy, hehe
                Dzieki, na pewno pojade, sprawdze i ocenie. Jutro biore mape w reke i zaczne
                ukladac te klocki...
                Tak sie jednak zastanawiam patrzac na te wysepke, czy aby tych wszystkich
                atrakcji za szybko sie nie zaliczy. My lecimy na 2 tyg, jednak jak pisalam juz
                Tobie na pewno bedziemy sie starali skoczyc na Gomere na 1 dzien (nie wiem czy
                starczy?) i na 2 dni tez Twoja trase zaliczyc na GC. A pozostale 11 dni...?
                Jak powiedz TY to widzisz?
                Pozdrawiam
                • bah77 Re: Od bah77..... 21.05.07, 07:35
                  Karolciu, póki co, od kobietek liczę sobie 1 uśmiech za 1 info. ;)

> Tak sie jednak zastanawiam patrzac na te wysepke, czy aby tych wszystkich
                  > atrakcji za szybko sie nie zaliczy.

Objechać Teneryfę można w tydzień, ale to będzie tylko pobieżne zaliczenie...

> na Gomere na 1 dzien (nie wiem czy starczy?)

Minimum: 1 dzień - objazd wyspy, 2 dzień - rejsik w kierunku niezwykłych klifów
                  Los Organos...

> na 2 dni tez Twoja trase zaliczyc na GC.

Z plażowaniem, to te moje 3 trasy starczą na 10 dni...

Pozdrawiam

bah77
                • Gość: ludka Re: Od bah77..... IP: *.centertel.pl 24.05.07, 15:17
                  ..przecież mu placą...nie wiedziałąś??
                  • Gość: karolcia Re: Od bah77..... IP: 62.189.41.* 25.05.07, 03:54
                    Nie widzialam?? A niby skad... Nie mowili o tym wczoraj w Faktach. Ach....
              • Gość: karolcia Re: Od bah77..... IP: 62.189.41.* 21.05.07, 03:58
                Bah.... wyjasnij mi jeszcze to - "i przejazdzki po kalderze Teide". Ucielo Ci
                cos tutaj czy chodzi o 1 miejsce??
                • bah77 Re: Od bah77..... 21.05.07, 08:11
                  Chodziło mi o to, że każdemu z ciekawych "miejsc" na Teneryfie, o których
                  pisałem na Forum, można poświęcić wiele czasu.

Np. na terenie P.N. Teide jest m.in.: prawie 40 km dróg, kilkanaście parkingów,
                  kolejka linowa, 'it', parador i ponad 100 km szlaków pieszych.

Można tam zrobić sporo fotek, np. takich, jakie zamieściłem na FotoForum:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,59854596,59854596,0,2.html?v=2

A już sam dojazd przez Rezerwat Corona Forestal każdą z 4 dróg jest także
                  bardzo atrakcyjny, bo widoki są niezwykłe i wspaniałe, a strefy klimatyczne
                  zmieniają się jak w kalejdoskopie.

Podobnie jest z innymi miejscami, które można albo zaliczyć, albo zwiedzić.

A przecież są jeszcze plaże, np. urocza Plaża Tejita koło lotniska (jej część
                  naturystyczna - pod czerwoną górą Montańa Roja - do południa jest w cieniu)...

bah77
                  • Gość: karolcia Re: Od bah77..... IP: *.winn.cable.ntl.com 21.05.07, 20:37
                    Rozumiem i znam temat bo tak samo zwiedzalismy kaniony w USA, zaliczajac
                    niestety tylko ze wzgledu na brak czasu.
                    Wynotuje sobie ta plaze (jesli masz inne miejsca ktore sa mniej popularne bede
                    wdzieczna)
                    Nie chce juz Cie wiecej zameczac pytaniami, ale mam jeszcze dwie kwestie:
                    - Chcemy wziac apartament w Playa de America i czy to jest najlepsze miejsce na
                    pozniejsze wypady na samej Teneryfie jak i na inne wyspy?
                    - Od czego wogole rozpoczac zwiedzanie i czy sa rzeczy na ktore trzeba zwracac
                    tam uwage poruszajac sie.
                    - Jesli masz gdzies w zanadrzu jakis plan tez nie pogardze..:)
                    • bah77 Re: Od bah77..... 21.05.07, 23:32
                      > jesli masz inne miejsca ktore sa mniej popularne bede wdzieczna)

Opisałem je na w/w zdjęciach i kilka razy na tym Forum - użyj Wyszukiwarki, np.:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=39880&w=59080688&v=2&s=0

> - Jesli masz gdzies w zanadrzu jakis plan tez nie pogardze..:)

Przejrzyj Forum, potem ułóż i przedstaw swój program zwiedzania.

bah77
    • Gość: karolcia Re: Do bah7..... IP: 62.189.41.* 22.05.07, 04:21
      Jasne... Daj mi troche czasu, a zeby podtrzymac watek... Napisz mi prosze gdzie
      najlepiej uchwycic zachod slonca z najlepszymi fotkami jednoczesnie...
      • bah77 Re: Od bah77..... 22.05.07, 07:56
        Oczywiście na zachodnim wybrzeżu, np.: Punta de Teno, Los Gigantes itd.

bah77
    • Gość: karolcia Skrypt nr 1 IP: *.winn.cable.ntl.com 26.05.07, 19:02
      Bah... zgodnie z obietnica sporzadzilam skrypt wstepny do zwiedzania Teneryfy.
      Zerknij prosze, ocen i jesli mozesz zasugeruj cos, co mozna zobaczyc w poblizu
      poszczegolnych miejsc, czy co pominelam wogole:
      Dzien 1 - Masca, Garachico, Portela
      Dzien 2 - Los Gigantes, Chirche
      Dzien 3 - Icod w tym jaskinie - Cueva del Viento,
      Cueva de San Marcos, La Orotava
      Dzien 4 - Teide (nie wiem jaka tu strategie przyjac, tzn jakie szlaki ewent)
      Dzien 5 - Villaflor, Adeje
      Dzien 6 - El Medano dalej w kierunku Fasnia, Gumar

Nie wiem jak z polnoca gdzie warto jechac - Taganana, Las Teresitas?

Dzien 7-8 - Gran Canaria
      Dzien 9 - Gomera

Czekam Bahu na pierwsze sugestie....Mam nadzieje ze w koncu wypracujemy plan
      ktory pewnie przyda sie niejednemu

• marusia811 Re: Skrypt nr 1 27.05.07, 09:31
        świetny przykład jak można pracować ze sobą, drogi bah77

nie zarzucaj więc innym, że posługują się wieloma nickami
        • Gość: edyta Re: Skrypt nr 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 17:01
          marusia811 musisz uważać bo za takie wnioski wobec baha77 kasuja posty:) On na
          tutaj ochronkę. wiesz ...taką zawodową:)pozdrawiam
      • bah77 Re: Skrypt nr 1... 27.05.07, 12:18
        Witaj Karolciu!

> Mam nadzieje ze w koncu wypracujemy plan ktory pewnie przyda sie niejednemu

Może kilku osobom się przyda, bo różne są sposoby spędzania urlopu.

> Dzien 1 - Masca, Garachico, Portela

Rozumiem, że to wycieczka samochodowa, która nie obejmuje zejścia i wejścia
        Wąwozem Masca?
        A jeśli tak, to chyba można połączyć z programem np. dnia następnego.

> Dzien 3 - Icod w tym jaskinie - Cueva del Viento,
        > Cueva de San Marcos, La Orotava

Będę czekał na Twoje wspomnienia z jaskiń po powrocie.

> Nie wiem jak z polnoca gdzie warto jechac - Taganana, Las Teresitas?

Warto i tu, i tu, bo to bardzo malownicza okolica:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=39880&w=59080688&a=59704655

> Dzien 4 - Teide (nie wiem jaka tu strategie przyjac, tzn jakie szlaki ewent)

Można np. rano wjechać na Teide, potem objechać kalderę i wybrać sobie któryś z
        pieszych szlaków:

reddeparquesnacionales.mma.es/en/parques/teide/itinerarios.htm

> Dzien 6 - El Medano dalej w kierunku Fasnia, Gumar

Lepiej być na Plaży Tejita po 12-tej.

> Dzien 7-8 - Gran Canaria

Rozumiem, że samolotem?

Pozdrawiam

bah77
        • Gość: karolcia Re: Skrypt nr 1... IP: *.winn.cable.ntl.com 27.05.07, 17:04
          Hej

Pewnie zwrociles uwage ze nie bez przyczyny w 1-ych czterech dniach umiescilem
          najwkesze atrakcje wyspy, aby np. Najpierw objechac sobie masce, a pozniej jak
          piszesz wrocic tam po kilku dniach i zejsc pieszo, co osobiscie bardzo bym
          chcial aby uniknac ciaglej jazdy.
          Powiedz mi prosze jak jest z tym zejsciem i zostawieniem auta, bo czytalem ze
          sa rozne opcje...
          Pyt nr2 - Teide - ktory ze szlakow bys polecal, jak jest z pozwoleniem bo wiem
          ze chyba w santa trzeba je dostac, tu rowniez pytanie o auto...
          Pyt nr3 - Dlaczego na GC samolotem? Myslalem o promie...

Na razie tyle zeby nie przesadzac :)
          • bah77 Re: Skrypt nr 1... 27.05.07, 18:45
            Zmieniłaś płeć?

bah77
            • Gość: karolcia Re: Skrypt nr 1... IP: 62.189.41.* 28.05.07, 03:45
              Hehe...dobre, tak na chwile piszac slowami mojego chlopaka. On rowniez jest
              zywo zainteresowany nasza dyskusja i (czasem) tez ma jakies sugestie, hehe
              Ten przedostatni jak slusznie zauwazyles on pisal co mam nadzieje w niczym nie
              przeszkadza...oby, hehe
              Wiec wracajmy do tematu...
            • Gość: ludka Re: Skrypt nr 1... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 19:56
              znudziło mi sie czytać niby dialogi a tak naprawdę monologi gościa bah77 ze
              soba samym Robi to bo mu za to płacą Gość około 1000 postów wypracował przez 5
              miesięcy. To ma być forum dla turystów .
              • Gość: karolcia Re: Skrypt nr 1... IP: 62.189.41.* 01.06.07, 00:57
                ...i widac ze ma problemy pisac z facetami, hehe. Jak wspomnialam ze moj
                chlopak ze mna skrobie tutaj, znikl...
                • orchidea27 Re: Skrypt nr 1... 08.06.07, 10:52
                  A ja sie zastanawiam nad ulomnosciami rodzaju ludzkiego ... Dziwie Ci sie
                  karolciu, ze piszesz w ten sposob, po tym, jak wiele informacji udzielił Ci
                  bah. I jednoczesnie jest mi smutno, bo podwazasz moja wiare w ludzi i ich dobre
                  intencje. Czy nie widzisz, gdzie lezy prawda ?
                  • Gość: karolcia smich na sali IP: *.winn.cable.ntl.com 08.06.07, 19:41
                    Sluchaj no piekna orchideo... Widac daleko tobie do interpretacji pelnej
                    definicji internetu, a twoja watpliwa zawartosc mozgu i percepcja pozostawiaja
                    wiele do zyczenia.
                    Jestes jakas zakompleksiona matrona ktora co najwyzaej stac na zajrzenie na
                    forum, a to jakim kto jest turysta gow..o tobie do tego. Jezdze po calym
                    swiecie, gdybys choc troche byla rozgarnieta widzialabys nr IP, ale czy on
                    tobie wogole cos mowi.... Zal mi sluchac takie poczwary
                    Po wtore wreszcie mam przyjemnosc pisac i wymieniac watki a takim szumowinom
                    jak ty powinno sie wprowadzic ban (jesli wiesz rowniez co to znaczy)
                    • orchidea27 Re: smich na sali 23.06.07, 10:27
                      Przypuszczam, ze znane Ci jest angielskie przyslowie What bred in the bone
                      comes out in the blood. Po Twojej riposcie nic dodac, nic ujac ...
                      • Gość: karolcia Re: smich na sali IP: 62.189.41.* 25.06.07, 03:58
                        Ty jeszcze tu warujesz..... Hahahahaha, smich na sali z tym twoim bredem
              • orchidea27 Re: Skrypt nr 1... 08.06.07, 10:56
                Niemila ludko !!! Najlatwiej jest szkalowac kogos. Wbrew Twojemu mniemaniu, to
                bah jes 250 % turysta, a tacy jak Ty nie dorastaja mu do piet. I stad ich
                problemy ...
    • Gość: karolcia Re: Do bah7..... IP: *.winn.cable.ntl.com 27.05.07, 17:07
      aha... jeszcze krociutko bo doczytalam ze lepsza opcja jest wejscie na Pico
      Viejo? Podobno malo ludzi, olbrzymi krater no i chyba bez pozwolenia...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka