Gość: rysiek IP: *.centertel.pl 01.06.07, 22:28 witam. mam pytanie odnośnie hotelu orquidea w bahia feliz. czy ktoś wybiera się tam 18.07? czy ktoś może podzielić się wrażeniami z pobytu w tym hotelu? wybieram się tam w lipcu z żoną, ale bez dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ala6 Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 18:04 ja wybieram się z rodziną 15.08. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamyk Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 23:01 Wybieramy się z rodzinką do tego hotelu od 4 do 11 lipca. Jak wrócimy to podzielimy się wrażeniami. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina z południa Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.07, 21:27 Witam! Ja tez wybieram sie z mężem i 2 dzieci do tego hotelu 15.08. Mam nadzieje ze pobyt będzie udany bo hotel jest mało znany i jest o nim bardzo mało recenzji;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczjoan Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 22:20 Witam, byłam tam od 30 maja na tydzień. Było cudownie:) tj. hotel jak najbardziej w porządku, pokoje zgodniez opisem, widok jest bezpośredniona ogórd palmowy i ocean lub częsciowo na ocean. Jedzenie pyszne i mnóstwo - do wyboru i koloru:) można się najeść do syta aż człowiek chciałby zjeść więćej a tu nie wchodzi:) do śniadania napoje za darmo(kawa, herbata, soki) do obiadokolacji - płatne woda niegazowana 1,5 EUR. na terenie hotelu jest piekny ogód palnowy, bardzo duzo zieleni, baseny ok, leżaków b.duzo - także można sobie znaleść miejsce albo koło basenów albo pod palmami, plaża kamienista i mała - także w jednym miejscu teoretycznie można się kąpać ale raczej mało przyjemnie. przystanki autobusowe niedaleko hotelu w obie strony - na północ i południe. Bylismy na dwóch wycieczkach organizowanych przez Scana - po wyspie - koszt ok. 45EUR i na Teneryfę ok. 93EUR. w razie pytań proszę podać maila i tam. ew. odpowiem. pozdrawiam i zazdroszczę pobytu. Ja wypoczywałam i wrażenia mam super!:) kaczjoan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janeczka Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 07:23 Ktoś na innym wątku napisał, że jest mozliwość "wypożyczenia" klimatyzacji?? O ile wiem to hotel takowej nie posiada, moim zdaniem ten ktos nie ma rozeznania, ale może to JA się mylę?? i klimę mozna na miejscu załatwić? Ponoc za 40 euro. Jakos mi się w to wierzyc nie chce. Wiesz cos na ten temat? ( na stronce Scana nic o takiej możliwości nie piszą ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczjoan Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 22:05 nic nie wiem a temat klimatyzacji - tj ja nie korzystałam - bo w pokojubyło przyjemnie i nie gorąco. Natomiast było w pokoju zamontowane urządzenie do klimatyzacji zablokowane na temp. 25% - byc może po dopłacie istnieje możliwość ustawiania ręcznego temperatury. W moim pokoju nie było slonca przez cały dzień, było naprawdę bardzi przyjmnie i chłodno - i az nas to dziwiło, że na dworze taki gorąc a w pokoju można odetchnąc z przyjemnością:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janeczka. Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 22:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janeczka Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 22:16 Jeszcze raz pisze, bo widzę, ze tekstu nie ma. Bardzo Ci dziękuję za wyjaśnienie. Jak rozumiem to jestes z pobytu zadowolona? Myśleliśmy o tym hotelu, ale wyjazd byłby z końcem września. Pozdrawiam i jeśli zechciałabyś jeszcze coś napisać o samym pokoju, okolicy i w ogóle o warunkach w tym miejscu - będę wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczjoan Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 16:42 jestem bardzo zadowolona z pobytu. Hotel naprawdę do rzeczy. 10pietrowy, 3 windy, pokój duzy, w moim było podwójne łoże i dostawka też szeroka, telewizor z kilkoma kanałami - za dopłatą jest więcej, czajnik, codziennie czyste szklanki, sprzatnie, zmiania pościeli 3 razy na 7 dni pobytu., balkon duzy i nanim suszarka na ubrania, łazienka duża z suszarką do włosów (taka jak na basenach. Dodatkowo w pokoju w szafie w przedpokoju sejf który mozna wynając za dopłatą nie pamiętam ale ok. 15 EUR, jest też lodówka też za dopłatą. Jedyne co mi się nie podobało - to wieczory - było bardzo głosno - bo co wieczór organizowano imprezki głównie dla dzieci, muzyka b.głośno grała - zazwyczja do ok. 24. Przy zamkniętych oknach było słychać. Kwestia jeszcze gdzie będzie pokój czy z dala od tej częsci czy blisko. No i można się przyzwyczaić albo iśc i bawić do północy. :))) jedzenie b.dobre śniadania od 8 do 10;30 obiadokolacje od 18.30 do 22 z pólgodzinną przerwą w trakcie. Przy hotelu trzy baseny, piękny ogórd palmowy - także zieleni wkoło mnóstwo. Bardzo przyjemny widok z okna:) proszę o więcej pytań w razie co. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janeczka Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.07, 09:12 Wielkie dzięki. Pobyt w tym hotelu planuję w okresie sylwestrowym. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala6 Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 17:18 mam pytanie czy w hotelu można dopłacić i ile by mieć all inclusive i czy tv płatne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczjoan Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 21:51 W tym hotelu nie ma pełnego wyżywienia, natomiast jest w pokoju tv z kilkoma kanałami, więcej kanałów dostępnych za dopłatą. niestety nie wiem bo sama nie korzystałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANNA Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 20:58 koniecznie odwiedz puerto rico ,przepiekna promenada wzdluz oceanu dojdziesz do pieknej bialej plazy,najlepszej do plazowania na gran canarii,odwiedz tez wydmy w maspalomas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala6 Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 20:06 witaj man jeszcze jedno pytanie jak przedstawiają się ceny w hotelu na przekąski napoje typu cola woda oraz drinki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Re: bahia feliz hotel orquidea IP: 217.116.102.* 09.07.07, 21:22 witam. mam pytanie odnośnie plaży w bahia feliz. czy naprawdę jest taka mała i kamienista? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamyk Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 23:07 Witam. Wróciliśmy z Bahia Feliz 11 lipca. Fakt plaża nie jest duża i jest kamienista, ale dla nas to nie był żaden problem bo plażowaliśmy przy basenach na terenie hotelu. Przynajmniej mielismy cały czas na oku nasze dziecko. Hotel ogólni bardzo fajny. W tym roku bylismy tylko na tydzien, ale w przyszłym juz planujemy wybrac sie tam na 2 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 18:45 ponawiam pytanie jak ceny napojów i przekąsek w hotelu orquidea Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 13:31 napoje ok. 2 euro, a przekąski 4,5- 6 euro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulabi6 Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 14:39 witaj ewa rozumiem że wróciłaś z oquidei jak wrażenia czy jesteś zadowolona pozdrawiam i dziękuję za poprzednie informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 15:46 byliśmy tam dwa tygodnie. wróciliśmy 18 07. jesteśmy bardzo zadowoleni. dojadać zawiele nie bylo trzeba. widoki przepiękne, hotel ok. po przeczytaniu rożnych opiń z tego forum, to aż się balam jechać, a bylo super. to prawda, że jest tam glównie nastawienie na anglików i skandynawię, ale wcale nie zaklócali oni ciszy, ani nie zachowywali się niegrzecznie, klimatyzacja jest nie potrzebna, lodówki są, tv platne, ale nie bylo czasu na oglądanie. aż ci zazdroszczę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulabi6 Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 16:14 cieszę się że miałaś udane wakacje to może i my też je miło spędzimy napisz mi proszę czy byli polscy animatorzy tak jak mówili w scanie i czy było trochę polaków w hotelu i jeszcze jedno czy w pokoju jest czajnik elektryczny i suszarka do włosów i czy w wersji 2+2 jest jedna podwójna dostawka czy dwie pojedyncze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marzenak44 Re: bahia feliz hotel orquidea 22.07.07, 13:04 jak wygląda wycieczka na Teneryfę czy warto jechać? co sie zwiedza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulabi6 Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 14:27 czy też się wybierasz do orquidei i kiedy ja kiedyś błam na gc z tui i wycieczka na teneryfę wyglądała tak że zawieżli ich na wulkan a potem do wieczora mieli czas wolny w parku na teneryfie do hotelu przyjechali póżno w nocy bardzo zmęczeni i nie bardzo zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 14:48 w hotelu jest czajnik, suszarka i dwie oddzielne dostawki. na teneryfie nie byliśmy. wucieczka wyjeżdżala o 6.00 i wracali o 22.00. w programie byl tylko lolo-park. jeżeli chodzi o polskich animatorów, to byly dwie dziewczyny, ale prowadzily zajęcia dla dzieci. wieczory nalezaly do animatorów angielskich i szweckich. polaków trochę bylo, ale raczej niezauważalni Odpowiedz Link Zgłoś