Dodaj do ulubionych

bahia feliz hotel orquidea

IP: *.centertel.pl 01.06.07, 22:28
witam. mam pytanie odnośnie hotelu orquidea w bahia feliz. czy ktoś wybiera
się tam 18.07? czy ktoś może podzielić się wrażeniami z pobytu w tym hotelu?
wybieram się tam w lipcu z żoną, ale bez dzieci.
Obserwuj wątek
    • Gość: ala6 Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 18:04
      ja wybieram się z rodziną 15.08.
      • Gość: Kamyk Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 23:01
        Wybieramy się z rodzinką do tego hotelu od 4 do 11 lipca. Jak wrócimy to
        podzielimy się wrażeniami. Pozdrawiamy
      • Gość: Halina z południa Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.07, 21:27
        Witam! Ja tez wybieram sie z mężem i 2 dzieci do tego hotelu 15.08. Mam nadzieje
        ze pobyt będzie udany bo hotel jest mało znany i jest o nim bardzo mało recenzji;)
    • Gość: kaczjoan Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 22:20
      Witam, byłam tam od 30 maja na tydzień. Było cudownie:)

tj. hotel jak najbardziej w porządku, pokoje zgodniez opisem, widok jest
      bezpośredniona ogórd palmowy i ocean lub częsciowo na ocean. Jedzenie pyszne i
      mnóstwo - do wyboru i koloru:) można się najeść do syta aż człowiek chciałby
      zjeść więćej a tu nie wchodzi:) do śniadania napoje za darmo(kawa, herbata,
      soki) do obiadokolacji - płatne woda niegazowana 1,5 EUR.
      na terenie hotelu jest piekny ogód palnowy, bardzo duzo zieleni, baseny ok,
      leżaków b.duzo - także można sobie znaleść miejsce albo koło basenów albo pod
      palmami, plaża kamienista i mała - także w jednym miejscu teoretycznie można
      się kąpać ale raczej mało przyjemnie. przystanki autobusowe niedaleko hotelu w
      obie strony - na północ i południe. Bylismy na dwóch wycieczkach organizowanych
      przez Scana - po wyspie - koszt ok. 45EUR i na Teneryfę ok. 93EUR.
      w razie pytań proszę podać maila i tam. ew. odpowiem.
      pozdrawiam i zazdroszczę pobytu. Ja wypoczywałam i wrażenia mam super!:)
      kaczjoan
      • Gość: Janeczka Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 07:23
        Ktoś na innym wątku napisał, że jest mozliwość "wypożyczenia" klimatyzacji??
        O ile wiem to hotel takowej nie posiada, moim zdaniem ten ktos nie ma
        rozeznania, ale może to JA się mylę?? i klimę mozna na miejscu załatwić? Ponoc
        za 40 euro.
        Jakos mi się w to wierzyc nie chce.
        Wiesz cos na ten temat? ( na stronce Scana nic o takiej możliwości nie piszą ).
        • Gość: kaczjoan Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 22:05
          nic nie wiem a temat klimatyzacji - tj ja nie korzystałam - bo w pokojubyło
          przyjemnie i nie gorąco. Natomiast było w pokoju zamontowane urządzenie do
          klimatyzacji zablokowane na temp. 25% - byc może po dopłacie istnieje możliwość
          ustawiania ręcznego temperatury. W moim pokoju nie było slonca przez cały
          dzień, było naprawdę bardzi przyjmnie i chłodno - i az nas to dziwiło, że na
          dworze taki gorąc a w pokoju można odetchnąc z przyjemnością:)
          • Gość: Janeczka. Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 22:13
            • Gość: Janeczka Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 22:16
              Jeszcze raz pisze, bo widzę, ze tekstu nie ma.
              Bardzo Ci dziękuję za wyjaśnienie. Jak rozumiem to jestes z pobytu zadowolona?
              Myśleliśmy o tym hotelu, ale wyjazd byłby z końcem września.
              Pozdrawiam i jeśli zechciałabyś jeszcze coś napisać o samym pokoju, okolicy
              i w ogóle o warunkach w tym miejscu - będę wdzięczna.
              • Gość: kaczjoan Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 16:42
                jestem bardzo zadowolona z pobytu. Hotel naprawdę do rzeczy. 10pietrowy, 3
                windy, pokój duzy, w moim było podwójne łoże i dostawka też szeroka, telewizor
                z kilkoma kanałami - za dopłatą jest więcej, czajnik, codziennie czyste
                szklanki, sprzatnie, zmiania pościeli 3 razy na 7 dni pobytu., balkon duzy i
                nanim suszarka na ubrania, łazienka duża z suszarką do włosów (taka jak na
                basenach. Dodatkowo w pokoju w szafie w przedpokoju sejf który mozna wynając za
                dopłatą nie pamiętam ale ok. 15 EUR, jest też lodówka też za dopłatą. Jedyne
                co mi się nie podobało - to wieczory - było bardzo głosno - bo co wieczór
                organizowano imprezki głównie dla dzieci, muzyka b.głośno grała - zazwyczja do
                ok. 24. Przy zamkniętych oknach było słychać. Kwestia jeszcze gdzie będzie
                pokój czy z dala od tej częsci czy blisko. No i można się przyzwyczaić albo iśc
                i bawić do północy. :))) jedzenie b.dobre śniadania od 8 do 10;30 obiadokolacje
                od 18.30 do 22 z pólgodzinną przerwą w trakcie. Przy hotelu trzy baseny, piękny
                ogórd palmowy - także zieleni wkoło mnóstwo. Bardzo przyjemny widok z okna:)
                proszę o więcej pytań w razie co. pozdrawiam,
                • Gość: Janeczka Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.07, 09:12
                  Wielkie dzięki. Pobyt w tym hotelu planuję w okresie sylwestrowym.
                  Serdecznie pozdrawiam.
                • Gość: ala6 Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 17:18
                  mam pytanie czy w hotelu można dopłacić i ile by mieć all inclusive i czy tv
                  płatne
                  • Gość: kaczjoan Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 21:51
                    W tym hotelu nie ma pełnego wyżywienia, natomiast jest w pokoju tv z kilkoma
                    kanałami, więcej kanałów dostępnych za dopłatą. niestety nie wiem bo sama nie
                    korzystałam
                    • Gość: ANNA Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 20:58
                      koniecznie odwiedz puerto rico ,przepiekna promenada wzdluz oceanu dojdziesz do
                      pieknej bialej plazy,najlepszej do plazowania na gran canarii,odwiedz tez wydmy
                      w maspalomas
                    • Gość: ala6 Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 20:06
                      witaj man jeszcze jedno pytanie jak przedstawiają się ceny w hotelu na
                      przekąski napoje typu cola woda oraz drinki pozdrawiam
                      • Gość: rysiek Re: bahia feliz hotel orquidea IP: 217.116.102.* 09.07.07, 21:22
                        witam. mam pytanie odnośnie plaży w bahia feliz. czy naprawdę jest taka mała i
                        kamienista?
                        • Gość: Kamyk Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 23:07
                          Witam. Wróciliśmy z Bahia Feliz 11 lipca. Fakt plaża nie jest duża i jest
                          kamienista, ale dla nas to nie był żaden problem bo plażowaliśmy przy basenach
                          na terenie hotelu. Przynajmniej mielismy cały czas na oku nasze dziecko. Hotel
                          ogólni bardzo fajny. W tym roku bylismy tylko na tydzien, ale w przyszłym juz
                          planujemy wybrac sie tam na 2 tyg.
                          • Gość: ala Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 18:45
                            ponawiam pytanie jak ceny napojów i przekąsek w hotelu orquidea
                            • Gość: ewa Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 13:31
                              napoje ok. 2 euro, a przekąski 4,5- 6 euro
                              • Gość: ulabi6 Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 14:39
                                witaj ewa rozumiem że wróciłaś z oquidei jak wrażenia czy jesteś zadowolona
                                pozdrawiam i dziękuję za poprzednie informacje
                                • Gość: ewa Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 15:46
                                  byliśmy tam dwa tygodnie. wróciliśmy 18 07. jesteśmy bardzo zadowoleni. dojadać
                                  zawiele nie bylo trzeba. widoki przepiękne, hotel ok. po przeczytaniu rożnych
                                  opiń z tego forum, to aż się balam jechać, a bylo super. to prawda, że jest tam
                                  glównie nastawienie na anglików i skandynawię, ale wcale nie zaklócali oni
                                  ciszy, ani nie zachowywali się niegrzecznie, klimatyzacja jest nie potrzebna,
                                  lodówki są, tv platne, ale nie bylo czasu na oglądanie. aż ci zazdroszczę
                                  • Gość: ulabi6 Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 16:14
                                    cieszę się że miałaś udane wakacje to może i my też je miło spędzimy napisz mi
                                    proszę czy byli polscy animatorzy tak jak mówili w scanie i czy było trochę
                                    polaków w hotelu i jeszcze jedno czy w pokoju jest czajnik elektryczny i
                                    suszarka do włosów i czy w wersji 2+2 jest jedna podwójna dostawka czy dwie
                                    pojedyncze pozdrawiam
      • marzenak44 Re: bahia feliz hotel orquidea 22.07.07, 13:04
        jak wygląda wycieczka na Teneryfę czy warto jechać? co sie zwiedza?
        • Gość: ulabi6 Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 14:27
          czy też się wybierasz do orquidei i kiedy ja kiedyś błam na gc z tui i
          wycieczka na teneryfę wyglądała tak że zawieżli ich na wulkan a potem do
          wieczora mieli czas wolny w parku na teneryfie do hotelu przyjechali póżno w
          nocy bardzo zmęczeni i nie bardzo zadowoleni
          • Gość: ewa Re: bahia feliz hotel orquidea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 14:48
            w hotelu jest czajnik, suszarka i dwie oddzielne dostawki. na teneryfie nie
            byliśmy. wucieczka wyjeżdżala o 6.00 i wracali o 22.00. w programie byl tylko
            lolo-park. jeżeli chodzi o polskich animatorów, to byly dwie dziewczyny, ale
            prowadzily zajęcia dla dzieci. wieczory nalezaly do animatorów angielskich i
            szweckich. polaków trochę bylo, ale raczej niezauważalni
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka