Gość: bestania11 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.07, 09:06 jadę z rodzina w listopadzie, czy ktos wlasnie wrocil z los zocos? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mimi Re: nowe informacje o los zocos IP: *.chello.pl 16.09.07, 22:02 ja wrocilam tydzien temu. chetnie odpowiem na Twoje pytania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniabest11 Re: nowe informacje o los zocos IP: 193.59.95.* 17.09.07, 09:28 cześć, czy daleko jest do plazy? w ofercie piszą że hotel z dostępem do plaży. czy przy zakwaterowaniu ma znaczenie że przyjechali Polacy (tak jak ma to miejsce np w egipcie - dostaliśmy gorsze pokoje - lepsze były dla Niemców)? czy są jakieś atrakcje dla dzieci? jedziemy z 4 letnią córką, animacje tylko po angielsku? Z jakiego biura podrozy bylas? my lecimy z itaką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: nowe informacje o los zocos IP: *.chello.pl 17.09.07, 20:37 Nie ma zadnej roznicy skad pochodzisz przy zakwaterowaniu. Mysle, ze w tym przypadku biora pod uwage tylko ile osob ma mieszkac. My bylismy we dwie osoby i dostalismy pokoj w nowej czesci (remontowanej w tym roku), ktory byl super - skladal sie z dwoch pokoi (sypialnia i salon)oraz aneksu kuchennego (w pelni wyposazonego)oraz lazienki. Jak wspomnialam calosc nowiutka i czysciutka - nie mialam najmniejszych zastrzezen. Wiem, ze np. liczniejsze grupy byly zakwaterowane w starszej czesci hotelu i ona w srodku byla brzydsza, tzn. wszystko tez bylo czyste tyle tylko, ze nie swiezo po remoncie. Atrakcje dla dzieci - byc moze jest jeszcze w hotelu polska animatorka Klaudia, ale nie jestem pewna. Poza tym sa animatorzy z Anglii, ktorzy prowadza animacje tylko po angielsku (Anglikow w hotelu jest najwiecej). Codziennie o 20:30 jest mini disco dla dzieci, wiec Twoja coreczka napewno chetnie sobie potanczy z innymi dziecmi. Do tego nie musi znac angielskiego :-) Do plazy nie jest daleko - trzeba wyjsc z hotelu, przejsc na druga strone ulicy za takie mini centrum handlowe i wychodzi sie prosto na nadmorska promenade prowadza do glownej plazy Las Cucharas (spacerkiem jakies 5-7 minut, ale naprawde dobrze sie idzie). Generalnie plaze sa na kazdym kroku, jedne ladniejsze, drugie brzydsze, z kamieniami lub bez. Dla dzieci najlepsza jest ta o ktorej wspomnialam - Las Cucharas - nie ma tam kamieni, jest ladny piasek i przyjemnie sie tam siedzi. Lezaki na plazy sa platne - 8 eur za dwa lezaki i parasol, ale my z tego nie korzystalismy. Wiekszosc ludzi rozklada sie po prostu bezposrednio na piasku (za to na szczescie nie trzeba placic :-). Aha..woda w oceanie niestety zimna..(no ale nie tak jak nasz Baltyk). Co do jedzenia - my mielismy opcje all inc, wiec generalnie nie jedlismy na miescie. Jedzenia w hotelu duzo, ale czesto powtarzaja sie te same potrawy lub tylko troche zmodyfikowane (no ale tak jest wszedzie). Generalnie kazdy cos dla siebie znajdzie, tym bardziej ze hotel nie serwuje tylko typowej kuchni hiszpanskiej, ale jest tez kuchnia chinska, meksykanska, wloska a nawet trafilo sie sushi :-) Moja zmora byly sniadania robione typowo pod Angoli - jajka, bekon, kielbaski, fasola, ziemniaki. Jak patrzylam jakie ilosci oni tego pochlaniaja to robilo mi sie slabo :-) Na szczescie jest tez opcja dla "normalnego czlowieka" - roznego rodzaju platki i muesli z mlekiem, dzemy, sery wedliny, jajecznica, warzywa, tosty itp. Kazdy napewno znajdzie cos dla siebie. Ogolnie - polecam wyspe i hotel. Ja tez bylam z Itaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: nowe informacje o los zocos IP: *.chello.pl 17.09.07, 22:45 I jeszcze jedno - woda w basenie jest bardzo zimna i pomimo slonca wcale sie nie nagrzewa.....:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniabest11 Re: nowe informacje o los zocos IP: 193.59.95.* 18.09.07, 14:55 Dzięki wielkie - właśnie o takie informacje mi chodziło. odnośnie zimnej wody - już się przyzwyczaiłam, gdziekolwiek byliśmy woda lodowata. jade z corka mężem i tesciami i boje sie żeby nas nie zakwaterowali w jednym apartamencie , tak jak to miało miejsce w eg=ipcie i już na koniec spytam o rezydenta - tak z ciekawości kto jest z itaki? nie zamierzam przeżywać tak jak niektórzy tego eryka, ale jade z dzieckiem wiec jeśli potrzebny bylby lekarz to wolalabym zeby nas nie olał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: nowe informacje o los zocos IP: *.chello.pl 18.09.07, 22:09 Wiesz co...jak wykupowaliscie wspolnie wycieczke to moze sie okazac, ze was z tesciami zakwateruja...chyba, ze wyraznie masz w umowie 2 razy po 2 pokoje, to wtedy nie ma opcji zeby bylo inaczej. Rezydentem na Lanzarote jest Eryk :-) i jest naprawde w porzadku. Fajny, sympatyczny czlowiek i nie slyszalam ani jednej skargi na niego, ani nie zauwazylam zadnej dziwnej sytuacji. Generalnie mam wrazenie, ze ktos zrobil na niego niepotrzebna nagonke. Trudno ocenic obiektywnie jakas sytuacje znajac wersje tylko jednej strony i nie bedac jej naocznym swiadkiem. Takze proponuje nie nakrecac sie niepotrzebnie :-) A w razie czego po prawej stronie od hotelu, idac w kierunku plazy jest duza przychodnia - szyld widoczny z daleka (ale napewno nie bedzie Wam potrzebna :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniabest11 Re: nowe informacje o los zocos IP: 193.59.95.* 19.09.07, 10:14 Dzięki, zaraz dzwonię sprawdzić bo już sama nie wiem czy mamy zapisane dwa oddzielne. może masz rację - ktoś o nim źle napisał, i następni jechali negatywnie nastawieni. a może masz jakieś zdjęcia jak wygląda hotel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: nowe informacje o los zocos IP: *.chello.pl 20.09.07, 22:27 zdjec hotelu jakos nie robilam, bo nie pomyslalam ;-) ale fragmenty, ktore sa widoczne na zdjeciach Itaki sa zgodne z prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: nowe informacje o los zocos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 18:29 byłam tam w czerwcu jeśli chcesz rady to poproś o pokój nie na parterze bo wtedy mozna spokojnie zostawić otwarty balkon np w sypialni (nie ma okna) w nocy ponieważ nie ma klimatyzacji pokoje są przydzielone już przed przyjazdem więc lepiej zrobić taki dopisek przy tezerwacji w itace nad basenami są płatne parasole i jest ich bardzo mało ale są zadaszenia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: nowe informacje o los zocos IP: *.chello.pl 20.09.07, 22:25 W moim pokoju byl balkon w salonie i okno w sypialni (takie uchylane), ktore bez problemu mozna zostawic otwarte. Klimy rzeczywiscie nie ma, ale przy panujacych tam temperaturach zupelnie to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: nowe informacje o los zocos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 11:53 byam zakwaterowana w nowym pawilonie zaraz za restauracją w moim 2- osobowym apartamencie było duże okno balkonowe w salonie i małe w sypialni nie mogłabym zostawić otwartych balkonów w dzień a także w nocy bo parter był zbyt nisko bez problamu zamieniłam apartament na 3 piętro z wyjazdu byłam ogromnie zadowolona wszystko było super pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: nowe informacje o los zocos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 14:29 jest bardzo fajnie czysto, dobre jedzenie i picie, fajni animatorzy Odpowiedz Link Zgłoś