Dodaj do ulubionych

RIU Vistamar - G.C.

12.03.08, 11:31
Witajcie,
w maju lecę na Gran Canarię do hotelu RIU Vistamar przy Playa de
Amadores. Przeglądałam już oceny tego hotelu na holidaycheck ale
ciekawi mnie opinia osób, które tam były. Czy polecacie ten hotel?
Czy dojazd do hotelu jest dosyć uciążliwy ( ok. 2km od plaży
Amadores ). Czy moglibyście polecić mi jakąś sprawdzoną
wypożyczalnię samochodów w okolicy? Będę bardzo wdzięczna za
wszelkie informacje.
serdecznie pozdrawiam
ANia
Obserwuj wątek
    • Gość: Joanna Re: RIU Vistamar - G.C. IP: *.europe.hp.net 12.03.08, 11:55
      Byliśmy w RIU Vistamar w 2006 r. Hotel bardzo dobry, dojazd do plaży
      nie stanowi problemu ponieważ od rana co 30 min autobus zawozi gosci
      na plażę. od 9.00 rano do 18.00 Samochód wypożyczyliśmy z TUI już w
      Polsce - 13 dni - 274 Euro. Paliwo o ponad złotówkę tańsze niż u
      Nas. Życzu udanego wypoczynku pozdrawiam Joanna
      • sonniaczka Re: RIU Vistamar - G.C. 12.03.08, 12:13
        Joasiu,
        bardzo dziękuję za odpowiedź. Byłam juz dwukrotnie na G.C. i znam
        plażę Amadores stąd mój wybór padł właśnie na ten hotel. Ja wybrałam
        ofertę z niemieckiego TUI gdyż cena była naprawdę atrakcyjna. Napisz
        mi proszę jeśli możesz, czy w garażu hotelowym jest na tyle duzo
        miejsc że spokojnie nie trzeba się o nie zabijać i czy należy je
        sobie wcześniej zarezerwować? Jak wygląda kwestia kolacji. WIem,że
        odbywa się ona w dwóch turach, ale nie wiem czy muszę iść zgłosić
        komuś o której chcę ją spożywać? Na Dominikanie musiałam to
        wczesniej zaznaczyć stąd moje pytanie.
        raz jeszcze serdecznie dziękuję
        Ania
        • art1970 Re: RIU Vistamar - G.C. 05.04.08, 22:12
          My też lecimy z Tui Deutschland do tego hotelu na długi weekend majowy. Byłem
          tam dwa lata temu, bardzo dobrze oceniam ten hotel. Jeśli chodzi o kolacje to są
          dwa terminy 21.30 i 20.00. W pierwszym dniu deklarujesz się jaki termin
          wybierasz, potem otrzymujesz swój stolik i tak przez cały pobyt. Nie wiem jak z
          miejscami w garażu, bo nie wypożyczałem samochodu. Jak masz jakieś pytania
          odnośnie hotelu to służę pomocą.
          • soniaczka Re: RIU Vistamar - G.C. 06.04.08, 15:31
            Art1970, dziękuję za odpowiedź. My będziemy w tym hotelu od 4 maja na 1 tydzień
            i mam nadzieję, że wrócimy stamtąd w pełni zadowoleni. Napisz mi proszę czy
            rezerwacji pory kolacji dokonuję w recepcji czy w restauracji pierwszego dnia?
            Na którym piętrze mieliście poprzednio pokój? My lecimy z 13-letnią córką a
            wykupiony mamy pokój dwuosobowy z dostawką. Czy pokoje są na tyle spore że bez
            problemu obsługa hotelowa zmieści dodatkowe łózko? Zastanawiam się nad dopłatą
            do pokoju 3-osobowego ale to dopiero na miejscu. Jak posiłki? Sieć RIU słynie z
            doskonałej kuchni tak więc mam nadzieję, że i w tym hotelu są one bogate i
            doskonałe w smaku. Duzy jest wybór w drinkach? he he. Pamiętam all z Dominikany
            (też RIU) i marzy mi się znowu ta niekończąca się ilość orzeźwiających
            drineczków do wyboru. O pogodę nie pytam bo ona jest raczej gwarantowana.
            Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
            pozdrawiam, ania
            • bemeta Re: RIU Vistamar - G.C. 06.04.08, 17:11
              Ríu Vistamar: o miejsce w garazu wogole sobie glowy nie zawracaj,
              jest na tyle duzy ze nawet personelowi pozwalaja parkowac.
              Zmiany kolacji daje recepcja w zalezonosci od ilosci miejsc na obu
              zmianach. Jezeli chesz jakas konkretna zmiane to wyslij juz teraz
              maila do hotelu i ci to zalatwia bez problemu:
              clubhotel.vistamar@riu.com
              Pozdro z Pto. de Mogán
              bart.
              • sonniaczka Re: RIU Vistamar - G.C. 07.04.08, 10:03
                Do Bemeta: bardzo dziękuję za odpowiedź. Może rzeczywiście wczesniej
                napiszę e-mail do hotelu w sprawie kolacji choc to akurat nie
                stanowi dla nas problemu. Jaka pogoda obecnie panuje na Gran
                Canarii? Woda w oceanie jest już cieplutka? Jestem strasznym
                zmarźluchem i uwielbiam gdy temp. wody oscyluje w granicach 22st. A
                Puerto de Mogan pamietam - piękna jest ta Wasza kanaryjska Wenecja.
                pozdrawiam z deszczowego Poznania
                ania
                • bemeta Re: RIU Vistamar - G.C. 08.04.08, 22:50
                  Jak na razie pogoda jest OK, jak na kwiecien bardzo cieplo,
                  przedwoczoraj lalo (ale tylko w nocy) dzisiaj wiatr do przesady, na
                  plaze nie bylo mowy zeby wyjsc, ale juz jest spoko. Woda jaka jest
                  to nie wiem, napewno cieplejsza niz Baltyk latem, ja sie kapie tylko
                  w sierpniu, wrzesniu - lubie zupe mianowicie.
                  Ríu Vistamar to swietny wybor, zaprojektowany jako All i bez
                  improwizacji jak na przyklad Ríu Waikiki. Jak dla mnie troche
                  miejsce slabe bo co tam robic na tej gorze?
                  Pozdrawiam,
                  Bart.
                  • sonniaczka Re: RIU Vistamar - G.C. 09.04.08, 16:14
                    RIU Waikiki znam i rzeczywiscie nie rzuca na kolana natomiast ten
                    hotel wybrałam głównie ze względu na jego położenie. Nie straszne mi
                    codzienne spacerki pod górkę zresztą planujemy wynająć auto na 3-5
                    dni i nieco objechać wyspę. Bart może posiadasz jakieś namiary na
                    sprawdzone wypożyczalnie samochodów w rejonie Puerto Rico czy
                    Amadores, które z czystym sumieniem możesz polecić? z góry wielkie
                    dzieki.
                    pozdrawiam, ania
                    • art1970 Re: RIU Vistamar - G.C. 09.04.08, 20:35
                      Z tego co pamiętam to w hotelu jest oddział wypożyczalni samochodów. Co ciekawe
                      są dwa różne cenniki dla klientów TUI Deutschland i TUI Polska. Oczywiście
                      różnica na korzyść Niemców.
                      • sonniaczka Re: RIU Vistamar - G.C. 10.04.08, 11:05
                        Ale wywyślają z tymi cennikami. Tak samo wygląda sprawa z kupnem
                        wakacji. Gdybym zdecydowała się na ten hotel ale z oferty TUI Polska
                        przepłaciłabym prawie 1000zł na osobę. Na szczęście do zachodnich
                        sąsiadów mam niedaleko więc nie miało to dla mnie znaczenia czy
                        swoją ofertę wykupuję z katalogu polskiego czy niemieckiego. Art, my
                        miniemy się zapewne ostatniego dnia. 4 maja lądujemy na Gran o godz.
                        09.20 tak więc Ty zapewne będziesz w tym czasie zażywał ostatnich
                        kąpieli....albo spożywał obfite śniadanko... Choroba, już odliczam
                        dni do wyjazdu zwłaszcza że za oknem taka aura...
                        pozdrawiam ania
                        • art1970 Re: RIU Vistamar - G.C. 14.04.08, 23:34
                          Możemy sie spotkać na lotnisku, bo my mamy powrót o 10.15, więc pewno będziemy
                          już tak po ósmej.
                          PS. Pierwsze trzy dni naszego urlopu pojawiły się już na długoterminowej
                          prognozie pogody, 24 - 26 stopni w dzień i słonko :)
                          • sonniaczka Re: RIU Vistamar - G.C. 15.04.08, 09:58
                            Art, o pogodę jestem spokojna bo gdy kilka lat temu bawiłam na
                            Kanarach w styczniu to temp. powietrza nie spadała poniżej 23-24st.C
                            tak więc w maju na pewno będzie pięknie. Lecisz z rodziną czy we
                            dwoje? Ja lecę z moją drugą połową i 13-letnią córką. Jak docieracie
                            do Lipska? My zamierzamy dzień wcześniej wyjechać z domu, żeby ze
                            spokojem dotrzeć 4 maja na godz.03:30 na odprawę. Nocka z głowy ale
                            co tam...Czekam jeszcze na bilety z TUI, mam nadzieję, że lada
                            moment dotrą do nas. Już powoli odliczam dni do wylotu.
                            pozdrawiam, ania
                            • art1970 Re: RIU Vistamar - G.C. 15.04.08, 20:42
                              Lecimy z grupą pięciu osób. Do Lipska docieramy samochodem. Mamy wylot o 14.15,
                              więc spokojnie powinniśmy dotrzeć z Warszawy. Dziś dostałem bilety z TUI.
                              Zostało tylko pakowanie i za 11 dni w drogę.

PS. CO do temperatury to się nie obawiam, zawsze jest ciepło, jedyne ryzyko to
                              ten jeden dzień deszczowy, który średnio przytrafia się w maju :)
            • art1970 Re: RIU Vistamar - G.C. 06.04.08, 21:17
              Witam i odpowiadam:

1.Rezerwacji pory kolacji dokonuje się w restauracji pierwszego dnia pobytu.
              Przynajmniej tak było w roku 2006.
              2.Pokój mieliśmy na 2 piętrze, ale nie ma to znaczenia, piękny widok na ocean
              jest chyba ze wszystkich pokoi.
              3.Dostawki są w pokojach.
              4.Posiłki wyśmienite, sok ze świeżych owoców dwa razy w tygodniu do śniadania itp.
              5.Wybór w drinkach jak w hotelu tej klasy, były różne, ale głównie na bazie
              alkoholi lokalnych.
              6. Pogoda to wieczna wiosna, temperatura między 20 a 25 stopni. Bez upałów.
        • Gość: Joanna Re: RIU Vistamar - G.C. IP: *.europe.hp.net 22.04.08, 10:09
          Kwestia garażu - jest dostatecznie duży, nie ma problemu z
          parkowaniem bez rezerwacji. Kolację ustalisz po przylocie na
          recepcji ( 19 lub 20 - nie ma najmniejszego problemu. Przy kolacji
          jeżeli jedziecie w towarzystwie lepiej poprosić kierownika o
          przydzielenie wspólnego stolika, ponieważ miejsca są już stałe na
          cały pobyt (oczywiscie tylko przy kolacji).
          Pozdrawiam serdecznie życzę udanego wypoczynku
          Joanna
          • sonniaczka Re: RIU Vistamar - G.C. 22.04.08, 10:32
            Joasiu,
            bardzo dziękuję za odpowiedź. Lecimy 4 maja, bilety z TUI juz
            odebrałam, pozostaje nam tylko wymienić odpowiednią ilość pieniędzy
            i rozpocząć końcowe odliczanie do wylotu. A pogoda będzie idealna,
            przynajmniej na taką się zanosi. Mam jeszcze do Was pytanie.
            Orientujecie się gdzie na Gran Canarii mogę kupić oryginalne ( żadne
            podróby ) perfumy w atrakcyjnej cenie? Czy lepiej zaopatrzyć się w
            nie na lotnisku ( wylot z Lipska ) czy poszukać na samej wyspie? Nie
            wiem czy nadal jest to opłacalne.... dziękuję serdecznie
            Ania
            • teekla_la Re: RIU Vistamar - G.C. 08.06.08, 21:46
              Witam

Mama pytanie z jakiego biura podróży Pani leciała ?
              • sonniaczka Re: RIU Vistamar - G.C. 09.06.08, 12:12
                Witam serdecznie
                Ofertę wykupiłam z niemieckiej oferty TUI. Było cudownie, sam hotel,
                obsługa, wyżywienie - pierwsza klasa! Jedynym minusikiem ale nie
                mającym (jak dla mnie) wpływu na ogólną ocenę była odległośc od
                plaży. Na szczęście co godzinę spod hotelu codziennie odjeżdża
                autobus dowożący bezpłatnie gości hotelowych do pieknej Plaży
                Amadores. Polecam ten hotel z czystym sumieniem. Zresztą hotele
                sieci RIU słyną ze znakomitego serwisu.....
                pozdrawiam
                • art1970 Re: RIU Vistamar - G.C. 11.06.08, 09:13
                  A nie mówiłem....
                  • sonniaczka Re: RIU Vistamar - G.C. 11.06.08, 14:20
                    Mówiłeś, mówiłeś.....dziękuję, zresztą znając inne hotele RIU
                    wiedziałam, że urlop będzie należał do udanych. Juz planuję kolejny
                    wyjazd również na Wyspy Kanaryjskie i koniecznie do hotelu tej
                    sieci. Dzisiaj mija już miesiąc od naszego powrotu - rany jak ten
                    czas leci....jak sobie przypomnę te uginające się od potraw stoły to
                    ślinka leci....i ta niesamowita obsługa...nie wspomnę już o walorach
                    wyspy...ech...
                    • Gość: edyta Re: RIU Vistamar - G.C. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 19:16
                      przeczytałm te wypowiedzi z uśmiechem na ustach czasami zaśmiewałam
                      sie gromko. Sonniaczka...rozbroilaś mnie. Najpierw pytasz o
                      odleglośc od plazy potem gdy ktos naprawde miły ci odpowiedział ty
                      na to: w sumie odległość nie sprawi mi problemu lubie spacerki ale
                      powiedzcie jakz kolacjami słyszałam ze w 2 turach. może od razu
                      napisze maila do hotelu po czym info: ale to dla nas nie problem. Za
                      chwile pytanie o pogodę - po to by odpisać - o pogodę na GC jestem
                      spokojna. No naprawdę ....rozbrajające. Rozumię ze watek z potrzeby
                      serca...i konieczności nawiązania relacji bo z jakiej innej?:)
                      hahaha pozdrawiam ! dzieki takim osóbkom jest fajnniiutko na forum.
                      Ale bardzo łądnie się zachowali doradcy i czytacze - nikt sie nie
                      zezłościł nie zapytał: to po co pytasz- mili ludzie tak wogóle:)
                      • sonniaczka Re: RIU Vistamar - G.C. - do Edyty 19.06.08, 13:47
                        Witaj,
                        szczerze mówiąc nie do końca rozumiem Twojego posta. Wydaje mi się
                        że zadawałam bardzo rzeczowe i konkretne pytania związane z hotelem
                        i cieszę się, że znalazły się wśród forumowiczów tak miłe osoby
                        które udzieliły mi odpowiedzi. Sama chyba również byłam uprzejma i
                        konkretna więc nie wiem skąd Twoje zdziwienie? Na brak kontaktów nie
                        narzekam i nie muszę szukać nowych znajomości akurat na forum
                        turystyka. Niemniej jednak cieszę się, że wprawiłam Ciebie w pogodny
                        nastrój i zyczę jak najwięcej usmiechu a jeśli masz jakieś pytania
                        dotyczące hotelu RIU Vistamar i samej Gran Canarii to służę pomocą
                        bo chyba temat tego posta związany jest ściśle z tym hotelem,
                        nieprawdaż?
                        pozdrawiam
                        Ania
                        • Gość: edyta Re: RIU Vistamar - G.C. - do Edyty IP: 194.181.108.* 25.06.08, 15:09
                          :) z hotelem ściślewątek związany - choć pytałas też o pogodę...a to
                          tak nie do końca tylko w Tym hotelu...:) NO naprawdę miło się ciebie
                          czyta:) Faktycznie wprawiłąś mnie w fajny humor i nie jestem
                          złośliwa. Zwracam tylko uwagę że pytałas konkretnie- fakt i potem
                          sama szybciutko zapewniałaś ....np o pogodę właśnie - pisząc potem z
                          e włąściwie o nią jesteś spokojna. :) Pytałaś konkretnie tylko po
                          co?:)
    • wkhotel Opinie n/t RIU Vistamar 30.06.08, 18:23
      Opinie n/t RIU Vistamar
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54131&w=81534710
    • Gość: aga Re: RIU Vistamar - G.C. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 21:14
      Czy ktos leci tam 27.08.08? z berlina wylot
      • Gość: der Re: RIU Vistamar - G.C. IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.08, 17:25
        sama przeciez nie bedziesz miala samolotu tylko dla siebie!
        • Gość: anka pytanie - do bemeta?? IP: 80.50.234.* 29.08.08, 08:46
          Ríu Vistamar to swietny wybor, zaprojektowany jako All i bez
          improwizacji jak na przyklad Ríu Waikiki

Cytuję wyżej twoją wypowiedź. Możesz wyjasnić co znaczy improwizacja
          w Riu Waikiki. Byłam tam na pobycie, ale nie umię sobie odpowiedziec
          na to pytanie??????
          • bemeta chetnie odpowiem... 29.08.08, 14:18
            Riu Waikiki zostal zaprojetkowany w czasach kiedy o all nikt nie
            slyszal, od wielu lat nalezy do Ríu ale dopiero (o ile dobrze
            pamietam) w 2004 roku oferuje i to wylacznie, opcje all. Hotel taki
            jak Ríu Waikiki nie ma instalacji przygotowanych na zaspokojenie
            zwiekszonych potrzeb produkcyjnych.
            Np. planowano mix klientow na 1000 sniadan, 800 kolacji i jakies 200
            obiadow w Pool barze. Teraz jest 1000 sniadan, 1000 kolacji, 1000
            obiadow i do tego bezustannie napoje w pool barze, do posilkow i w
            dyskotece.
            Zeby temu podolac w juz istniejacym hotelu trzeba improwizowac, jak
            dla mnie kompletny galimatias wszelkiego rodzaju rur
            doprowadzajacych premixy i wode. W kuchni centralnej nie
            przygotowanej na to zmywarka o zbyt malej przepustowosci. Magazyny
            adaptowane na pomieszczenia kuchenne. Zbyt male chlodnie i produkty
            poutykane gdzie sie da. itd. itd.
            A na widoku klienta dozowniki do napoi zamontowane gdzie sie da i
            jak sie da. A juz naprawde problem to brak pomieszczen (o
            koniecznych wymiarach) w restauracji zeby pomiescic naczynia z
            jednej zmiany i co za tym idzie transport naczyn w czasie kolacji.
            Dla mnie to jest wlasnie improwizacja i dotyczy kazdego hotelu ktory
            oferuje all jako jedyna opcje a nie zostal zaprojektowany od
            poczatku w tym wlasnie celu.
            Mialem okazje byc pare razy w trakcie budowy i otwarcia w Vistamar
            wiec mialem moglem porownac wzornictwo objektu.
            Pozdrawiam,
            Bart.
            • Gość: sylwia Re: chetnie odpowiem... IP: *.icpnet.pl 03.09.08, 10:43
              Witam,
              we wrześniu wylatuje z niemieckiego TUI do hotelu Vistamar,
              dużo już się o nim dowiedziałam, ale chciałam sie jeszcze dowiedzieć
              jak wygląda sprawa z leżakami przy basenie i na plaży. Zdarzało mi
              się, że np. w Grecji ludzie o 7 rano wstawali po to, by zarezerwować
              sobie leżak ręcznikiem, i wstajac na śniadanie okazywało się, że
              wszystkie leżaki przy basenie są zajęte, chociaż nikgog nie ma...
              Jestem ciekawa jak to wygląda w takim duzym hotelu.
              Proszę o info, może we wrześniu hotel nie jest tak oblegany?
              Będę wdzięczna za info:)
              • art1970 Re: chetnie odpowiem... 03.09.08, 20:34
                Byłem w tym hotelu kilka razy w maju i w marcu i nigdy nie było problemów z
                wolnymi leżakami. Jeśli nawet basen na 8 piętrze był mocno oblegany to zawsze
                znalazło się miejsce piętro wyżej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka