Gość: olo IP: *.centertel.pl 09.06.08, 08:53 Czy do wypożyczenia samochodu na Teneryfie potrzebna jest karta kredytowa, a jeśli tak czy powinna być to karta wypukła? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: andrej Re: Teneryfa - samochód IP: *.mia.three.co.uk 10.06.08, 00:38 98% placi kartami wiec trudno okreslic czy gotowke biora-ale raczej tak-placisz z gory,tylko niewiem co z ewentualnym wypadkiem,niby jest ubezpieczenie.Najlepiej w PL zarezerwuj samochod i zaplac- wyjdzie taniej,ale tam jest tyle wypozyczalni ze klopotow zadnych niema no i PB95 po ok.85eurocencikow:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Teneryfa - samochód IP: *.centertel.pl 10.06.08, 08:21 No tak, tylko jeśli karta to czy wypukla czy zwykła wystarczy? Na GC płaciliśmy gotówką i było ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maprin Re: Teneryfa - samochód IP: 77.209.172.* 12.06.08, 19:26 Nie dam sie za to zabic, bo mi pamiec szwankuje ale wypozyczalam samochod na Teneryfie i Lanzarote i raczej nie placilam wypukla tylko zwyczajna debetowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter-11 Re: Teneryfa - samochód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 01:47 ja placilem gotowka na furte i gran canari i nie bylo problemu spisuja dowod itd tylko ja bralem z pełnym ubezpieczeniem wiec nic nie ryzykowali ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Teneryfa - samochód IP: *.centertel.pl 13.06.08, 10:33 dzięki, mam nadzieję, że uda nam się wypożyczyć za gotówkę, jak do tej pory to tylko w Portugalii był problem tam chcieli kartę i blokowali jakąś kwotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lf Re: Teneryfa - samochód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.08, 12:13 Potwierdzam 1. Mnie w Portugalii też zablokowali jakąś kwotę - równoważnik ubezpieczenia 2. Ode mnie wymagali na Tene tylko kredytowej (wsio rawno - mogła być wypukła lub z chipem). Poza tym miałem kłopoty z wynajęciem auta - był sierpień i trzeba było sporo się nałazić, aby coś znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
darek712 Re: Teneryfa - samochód 19.06.08, 18:16 Przy wypożyczeniu samoch. możesz płacić jak chcesz. Karta WYPUKŁA potrzebna jest w celu zabezpieczenia na wypadek ewentualnych roszczeń (np. mandaty). Wypożyczalnia "odbija" nr karty WYPUKŁEJ z danymi na umowie wypożyczenia. Jak nie masz karty kredytowej WYPUKŁEJ, to może będzie trzeba zostawić zastaw gotowkowy - zwrotny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Teneryfa - samochód IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.08, 20:03 W wypożyczalniach np. Europcar można płacić gotówką, oferują pełne ubezpieczenie, biorą kaucję w wysokości 100 euro na wypadek gdyby ktoś zwrócił samochód z pustym bakiem. Ja brałem od nich Citroena C3 na 3 dni za 104 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
bochun4 Re: Teneryfa - samochód 28.06.08, 23:31 Polecam w 100% Orcar dosc dlugo szukałem i wybrałem właśnie ich chyba najlepsze ceny zapłaciliśmy 88 euro za seata cordobe z klimatyzacją na 4 dni.Samochód zarezerwowałem przez internet dostałem potwierdzenie rezerwacji i z tym po przyjezdzie udałem sie do ich biura i juz po 5 minutach siedziałem w aucie także naprawdę polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiper Re: Teneryfa - samochód IP: 212.160.172.* 09.07.08, 13:53 Witam, Czy Orcar ma może biuro w Adeje? A jak nie to gdzie najblizej? Dzieki z gory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka Re: Teneryfa - samochód IP: *.klc.vectranet.pl 09.07.08, 16:38 Tutaj masz mapkę www.tenerife-hire-a- car.com/car_hire/paso_ofic.html - my samochód w Purto Colon to jrst na granicy Las Americas i Adeje.Rezerwowalismy na 5 dni punto za 81 euro a dostalismy Seata ibize(przełom czerwca/lipca 2008) Odpowiedz Link Zgłoś
bochun4 Re: Teneryfa - samochód 10.07.08, 11:18 Najlepiej wejdz na ich strone i sprawdz tam jest wykaz wszystkich punktów jakie maja na wyspie a jest ich kilka takze na pewno nie bedzie problemu z wybraniem najblizszego jedne jest na pewno w Puerto Colon a my odbieralismy z Fanabe.Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
asoadam Re: Teneryfa - samochód 11.07.08, 01:44 witam, właśnie wróciłem /10,07/ z Teny /playa los americas/ i miałem Pande /taką chciałem/ z www.teneryfarentacar.pl - bez zastrzeżeń, możliwośc załatwienia auta w wszelaki sposób, płacisz jak chcesz gotówka, kartą - PEŁNE UBEZPIECZENIE, żadnych problemów, DODATKOWO pomoc w innych sprawach, porady - bez problemów Duży plus - POLECAM!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Teneryfa - samochód IP: *.centertel.pl 11.07.08, 08:50 Wypożyczyłem Citroena Saxo z klimą i pełnym ubezpieczeniem za 69E, Saxo to nie Mercedes ale całkiem dobrze sobie radził na krętych górskich drogach. Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Polska wypozyczalnia... 23.07.08, 15:28 Na Teneryfie w Las Americas jest nieduza wypozyczalnia samochodow prowadzona przez polskie malzenstwo. Znajduje sie w hotelu Columbus po prawej stronie od glownego wejscia na nizszym poziomie. Ceny dosc konkurencyjne, a w dodatku sympatyczna obsluga z informacjami co warto zobaczyc, o czym nie pisza przewodniki... My dzieki tym informacjom np dotarlismy do Roque de las Bodegas, gdzie w knajpie udalo nam sie zjesc prawdziwe potatoes z ryba (w zadnym hotelu czy restauracji takich nie dostaniecie...). teneryfarentacar.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
belika Re: Polska wypozyczalnia... 05.08.08, 12:26 Od ponad roku wypożyczalnia mieści się TU: CC ESMERALDA 3 38678 Callajo Salvaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Teneryfa - samochód IP: 212.76.37.* 31.07.08, 18:34 ja wypożyczałem samochód za gotówkę ale z pełnym ubezp. Spisali tylko paszport i prawko. wszystko załatwiłem na miejscu, pod hotelem, może przepłaciłem 10-20 EUR ale uważam, że 120 E za 3 dni za Vectre z climą to w miarę dobra cena - bez żadnych ceregieli - w zasadzi samochód mogłem mieć w ciągu godziny ale zamówiłem z jednodniowym wyprzedzeniem. Oni z tego, żyją i wypożyczalnie są na każdym rogu. Odpowiedz Link Zgłoś