Dodaj do ulubionych

Teneryfa - samochód

IP: *.centertel.pl 09.06.08, 08:53
Czy do wypożyczenia samochodu na Teneryfie potrzebna jest karta
kredytowa, a jeśli tak czy powinna być to karta wypukła?
Obserwuj wątek
    • Gość: andrej Re: Teneryfa - samochód IP: *.mia.three.co.uk 10.06.08, 00:38
      98% placi kartami wiec trudno okreslic czy gotowke biora-ale raczej
      tak-placisz z gory,tylko niewiem co z ewentualnym wypadkiem,niby
      jest ubezpieczenie.Najlepiej w PL zarezerwuj samochod i zaplac-
      wyjdzie taniej,ale tam jest tyle wypozyczalni ze klopotow zadnych
      niema no i PB95 po ok.85eurocencikow:)
      • Gość: olo Re: Teneryfa - samochód IP: *.centertel.pl 10.06.08, 08:21
        No tak, tylko jeśli karta to czy wypukla czy zwykła wystarczy? Na GC
        płaciliśmy gotówką i było ok
        • Gość: maprin Re: Teneryfa - samochód IP: 77.209.172.* 12.06.08, 19:26
          Nie dam sie za to zabic, bo mi pamiec szwankuje ale wypozyczalam
          samochod na Teneryfie i Lanzarote i raczej nie placilam wypukla
          tylko zwyczajna debetowa.
          • Gość: peter-11 Re: Teneryfa - samochód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 01:47
            ja placilem gotowka na furte i gran canari i nie bylo problemu

spisuja dowod itd
            tylko ja bralem z pełnym ubezpieczeniem wiec nic nie ryzykowali ;)
            • Gość: olo Re: Teneryfa - samochód IP: *.centertel.pl 13.06.08, 10:33
              dzięki, mam nadzieję, że uda nam się wypożyczyć za gotówkę, jak do
              tej pory to tylko w Portugalii był problem tam chcieli kartę i
              blokowali jakąś kwotę.

• Gość: lf Re: Teneryfa - samochód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.08, 12:13
                Potwierdzam
                1. Mnie w Portugalii też zablokowali jakąś kwotę - równoważnik
                ubezpieczenia
                2. Ode mnie wymagali na Tene tylko kredytowej (wsio rawno - mogła
                być wypukła lub z chipem).

Poza tym miałem kłopoty z wynajęciem auta - był sierpień i trzeba
                było sporo się nałazić, aby coś znaleźć
              • darek712 Re: Teneryfa - samochód 19.06.08, 18:16
                Przy wypożyczeniu samoch. możesz płacić jak chcesz. Karta WYPUKŁA
                potrzebna jest w celu zabezpieczenia na wypadek ewentualnych
                roszczeń (np. mandaty). Wypożyczalnia "odbija" nr karty WYPUKŁEJ z
                danymi na umowie wypożyczenia. Jak nie masz karty kredytowej
                WYPUKŁEJ, to może będzie trzeba zostawić zastaw gotowkowy - zwrotny.
                • Gość: Tomasz Re: Teneryfa - samochód IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.08, 20:03
                  W wypożyczalniach np. Europcar można płacić gotówką, oferują pełne ubezpieczenie, biorą kaucję w wysokości 100 euro na wypadek gdyby ktoś zwrócił samochód z pustym bakiem. Ja brałem od nich Citroena C3 na 3 dni za 104 euro.
                  • bochun4 Re: Teneryfa - samochód 28.06.08, 23:31
                    Polecam w 100% Orcar dosc dlugo szukałem i wybrałem właśnie ich
                    chyba najlepsze ceny zapłaciliśmy 88 euro za seata cordobe z
                    klimatyzacją na 4 dni.Samochód zarezerwowałem przez internet
                    dostałem potwierdzenie rezerwacji i z tym po przyjezdzie udałem sie
                    do ich biura i juz po 5 minutach siedziałem w aucie także naprawdę
                    polecam
                    • Gość: Kiper Re: Teneryfa - samochód IP: 212.160.172.* 09.07.08, 13:53
                      Witam,
                      Czy Orcar ma może biuro w Adeje? A jak nie to gdzie najblizej?
                      Dzieki z gory
                      • Gość: Elka Re: Teneryfa - samochód IP: *.klc.vectranet.pl 09.07.08, 16:38
                        Tutaj masz mapkę www.tenerife-hire-a-
                        car.com/car_hire/paso_ofic.html - my samochód w Purto Colon to jrst
                        na granicy Las Americas i Adeje.Rezerwowalismy na 5 dni punto za 81
                        euro a dostalismy Seata ibize(przełom czerwca/lipca 2008)
                      • bochun4 Re: Teneryfa - samochód 10.07.08, 11:18
                        Najlepiej wejdz na ich strone i sprawdz tam jest wykaz wszystkich
                        punktów jakie maja na wyspie a jest ich kilka takze na pewno nie
                        bedzie problemu z wybraniem najblizszego jedne jest na pewno w
                        Puerto Colon a my odbieralismy z Fanabe.Pozdrowienia
                        • asoadam Re: Teneryfa - samochód 11.07.08, 01:44
                          witam, właśnie wróciłem /10,07/ z Teny /playa los americas/
                          i miałem Pande /taką chciałem/ z www.teneryfarentacar.pl - bez
                          zastrzeżeń, możliwośc załatwienia auta w wszelaki sposób, płacisz
                          jak chcesz gotówka, kartą - PEŁNE UBEZPIECZENIE, żadnych problemów,
                          DODATKOWO pomoc w innych sprawach, porady - bez problemów
                          Duży plus - POLECAM!!!!
                          • Gość: olo Re: Teneryfa - samochód IP: *.centertel.pl 11.07.08, 08:50
                            Wypożyczyłem Citroena Saxo z klimą i pełnym ubezpieczeniem za 69E,
                            Saxo to nie Mercedes ale całkiem dobrze sobie radził na krętych
                            górskich drogach.
                            • atomm Polska wypozyczalnia... 23.07.08, 15:28
                              Na Teneryfie w Las Americas jest nieduza wypozyczalnia samochodow
                              prowadzona przez polskie malzenstwo.
                              Znajduje sie w hotelu Columbus po prawej stronie od glownego wejscia
                              na nizszym poziomie.
                              Ceny dosc konkurencyjne, a w dodatku sympatyczna obsluga z
                              informacjami co warto zobaczyc, o czym nie pisza przewodniki...
                              My dzieki tym informacjom np dotarlismy do Roque de las Bodegas,
                              gdzie w knajpie udalo nam sie zjesc prawdziwe potatoes z ryba (w
                              zadnym hotelu czy restauracji takich nie dostaniecie...).
                              teneryfarentacar.com/
                              • belika Re: Polska wypozyczalnia... 05.08.08, 12:26
                                Od ponad roku wypożyczalnia mieści się TU:

CC ESMERALDA 3
                                38678 Callajo Salvaje

• Gość: olo Re: Teneryfa - samochód IP: 212.76.37.* 31.07.08, 18:34
      ja wypożyczałem samochód za gotówkę ale z pełnym ubezp.
      Spisali tylko paszport i prawko. wszystko załatwiłem na miejscu, pod hotelem,
      może przepłaciłem 10-20 EUR ale uważam, że 120 E za 3 dni za Vectre z climą to w
      miarę dobra cena - bez żadnych ceregieli - w zasadzi samochód mogłem mieć w
      ciągu godziny ale zamówiłem z jednodniowym wyprzedzeniem. Oni z tego, żyją i
      wypożyczalnie są na każdym rogu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka