kajkaaa 12.09.08, 21:03 Witam, wlasnie wrocilam z dwutygodniowych wakacji na Lanzarote. Wakacje byly cudowne, wyspa jest bardzo ciekawa. chetnie odpowiem na wszelkie pytania dotyczace wyspy, hotelu i biura podrozy. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: Lanzarote, Mansion Nazaret,Itaka -opinia IP: *.satfilm.net.pl 13.09.08, 15:42 ja rowniez sie wybieram na ta wyspe, jednak nic nie moge w necie znalezc. Mamy mieszkać w hotelu Sol Morromar, wiesz coś o nim? Hotel jest blisko lotniska i obawiam się, że możę to być uciążliwe. No i jaka jest teraz pogoda na Lanzarocie? Odpowiedz Link Zgłoś
kajkaaa Re: Lanzarote, Mansion Nazaret,Itaka -opinia 14.09.08, 21:52 Niestety nazwa hotelu nic mi nie mówi ale widzę, że jest w Puerto del Carmen,największej wypoczynkowej miejscowości. Napewno bliskośc lotniska nie będzie uciążliwa, nie martw sie. Jeśli chodzi o pogodę to jest ona bardzo zmienna- przez pierwszy tydzień silnie wiało,rano były chmury zasłaniające słońce,które prawie zupełnie znikały ok 10,11. Wieczory były chłodne i wietrzne( ja jestem zmarzluchem i nosiłam jeansy i bluzę).Natomiast drugi tydzień był zupełnie bezwietrzny,upał ok 30 st, były ze dwa dni zupełnie pochmurne ale b.ciepłe a nawet raz padało lekko w nocy. W każdym razie wróciliśmy bardzo opaleni i szczęśliwi :) pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Lanzarote, Mansion Nazaret,Itaka -opinia IP: *.szczecin.mm.pl 15.09.08, 01:53 Witaj :) Chcialabym w najblizszym czasie wybrac sie wlasnie do Lanzarote. W ofercie biura podrozy Itaka sa do wyboru : apartamenty albo pokoje typu studio. Jestem studentką i wolalabym wybrac te tansza wersje czyli pokoj typu studio. Martwi mnie jednak ze wszyscy na forach wypowiadaja sie jedenie o apartamentach a nic nie pisza o tych pozostalych pokojach. Czy wiesz cos moze o nich wiecej? Zalezy mi na szybkiej odpowiedzi bo musze sie szybko zdeklarowac i wplacic pieniadze. Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Lanzarote, Mansion Nazaret,Itaka -opinia IP: *.szczecin.mm.pl 15.09.08, 03:08 Chcialabym jeszcze zapytac o koszty takiej 2-tygodniowej wycieczki (zwiedzanie, dodatkowe jedzenie ( w hotelu jedlibysmy tylko sniadanie i obiadokolacje). Ile powinnismy zabrac ze soba pieniedzy zeby nam na pewno starczylo ? Czy ceny w sklepach sa duzo wyzsze od tych w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
rubin777 Re: Lanzarote, Mansion Nazaret,Itaka -opinia 15.09.08, 13:39 Studia to pokoje składające się z 2 pomieszczeń sypialni i aneksu kuchennego + łazienka.Są na parterze,jeden długi taras,przy wejściu do każdego stolik + 2 krzesełka.Nie ma oddzielnych balkonów. Dwa lata temu były w tej samej cenie co apartamenty i można było wybrać gdzie chce się być zakwaterowanym.Studia są jednopoziomowe w odróżnieniu do apartamentów,nie trzeba biegać po schodach.Moja znajoma właśnie zamieniła na miejscu apartament na studio z tego powodu.Ja byłam u Niej na chwilę ,nie jest źle.Może tylko trochę mniej słonecznie w pokoju. Co do kasy to nie wiem jak planujesz wycieczki,jeśli zorganizowane to ceny są w katalogu.Koniecznie trzeba zwiedzić Park Narodowy Timanfaya,do Arrecife i Teguise masz przystanek autobusowy pod hotelem.No i Muzeum Manrique. Z dodatkowego jedzenia akurat nie korzystałam,wystarczyły mi posiłki w hotelu które są smaczne i jest duży wybór. Jeśli chodzi o inne zakupy to cała wyspa jest w strefie bezcłowej. Odpowiedz Link Zgłoś
kajkaaa Re: Lanzarote, Mansion Nazaret,Itaka -opinia 16.09.08, 20:21 hej :) nie zgodze sie z przedmowca, ze na pietrze sa apartamenty a na parterze studio - to nieprawda, choc tak samo twierdzil rezydent. My zaplacilismy za studio i mieszkalismy na pietrze z dwoma pokojami (tzn taka antresola na gorze gdzie byla sypialnia i lazienka). Zaprzyjaznilismy sie potem z chlopakiem, ktory pracowal na recepcji i on pokazal nam apartamenty - sa to mini mieszkanka, wyremontowane i w "przedniej" czesci hotelu. Rzeczywiscie sa przyjemniejsze od studio ale i na studio dwupietrowe nie mozna narzekac - jest okej.W ogole nie martw sie stanem pokoju - bardziej sasiadami. w drugim tygodniu naszego pobytu, po jednej i po drugiej stronie zakwaterowali nam rodziny z malutkimi dziecmi... dramat.Placz cala noc. Ratowalismy sie korkami do uszu. Jedzenie jest pyszne i tu sie zgodze z przedmowca - sniadania i kolacje w zupelnosci nam wystarczaly, raz chyba bylismy na pizzy. Ceny sa bardzo atrakcyjne, w markecie takie jak u nas. Za super wypasione drinki z parasolkami placilismy 5 euro. My wydalismy sporo kasy bo uprawiamy sporty wodne - windsurfing, surfing, nurkowanie (polecam!!!) ale bez sportow to naprawde jest przyzwoicie cenowo. Bylismy na jednej wycieczce z biurem, tzw Grand Tour czyli objazd po wyspie. kosztowala ok 63 euro na osobe. Wycieczka byla swietnie zorganizowana i naprawde warto sie na nia wybrac. I jeszcze taka podpowiedz - jak masz mocne nerwy to nie wykupuj wakacji za wczesnie - my lecielismy pod koniec sierpnia i okolo 4 dni przed wylotem cena spadla o ok 700 pln... :) pozdrawiam i zycze udanych wakacji!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
rubin777 Re: Lanzarote, Mansion Nazaret,Itaka -opinia 17.09.08, 09:10 Widocznie coś zmieniło się na lepsze od mojego pobytu w 2006.Jak pisałam już wcześniej apartamenty i studia były w jednej cenie i opisem jaki jest na stronie hotelu.Ja też mieszkałam w apartamencie na górze ,jednak udało mi się przenieść do części tzw.zielonej.Tam też są apartamenty tylko jednopoziomowe.W tej części nasza grupa nie była kwaterowana mimo zajętych tylko kilka pokoi.Dużo lepszy standard od poprzedniego apartamentu.Tu mieszkali Anglicy,Niemcy.Mimo,że bliżej ulicy idealna cisza i spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Lanzarote, Mansion Nazaret,Itaka -opinia IP: *.szczecin.mm.pl 18.09.08, 01:53 Dziekuje wszystkim za odpowiedzi :) Juz sie zdecydowalam . 24 wyruszam tam na 2 tygodnie. Mam nadzieje ze przyedziela nam studio na pietrze i ze spedzimy milo czas :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesław Re: Lanzarote, Mansion Nazaret,Itaka -opinia IP: *.171.90.202.crowley.pl 18.09.08, 14:50 Magda, zatem do zobaczenia w samolocie. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Lanzarote, Mansion Nazaret,Itaka -opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 19:55 witam wszystkich:) 15 października mam zamiar lecieć z chłopakiem na Lanzarote do Mension Nazaret na 2 tygodnie do studia 2osobowego. Jeszcze nie mamy opłaconego wyjazd gdyż czekamy aż ceny będą niższe (aktualnie 3tysiące). Dzisiaj na zetce słyszałam że ceny wczasów mają być takie same jak w sezonie...:/ bo splajtowały jakieś hiszpańskie linie lotnicze (czy coś w tym stylu) W każdym bądź razie nie mam pojęcia czy ta cena jeszcze się zmieni, czy mam czekać???? Inne lasty były dostępne za 2100, 2200... Taka cena zupełnie by mi odpowiadała:) a te 3 tyiące to jest jednak dosyć dużo... Zotały jeszcze 3 tygodnie, a Wy długo przed wyjazdem rezerwowaliście wczasy????? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapik Re: Lanzarote, Mansion Nazaret,Itaka -opinia IP: *.icpnet.pl 08.10.08, 23:04 W Last Minute trzeba mieć trochę szczęścia. Albo czekamy i cena rzeczywi ście spada np o 300 zł albo nie lecimy z powodu wyczerpanych miejsc. Nam się dziś udało i 15.10 lądujemy na Lanzarote. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTA Re: Lanzarote, Mansion Nazaret,Itaka -opinia IP: *.osiedle.net.pl 29.09.08, 23:01 WITAM, JA MIESZKAłAM W TYM HOTELU W STUDIO I BYłAM Z MężEM I 2 LETNIM SYNKIEM. NIE BYłO PROBLEMU I MIEśCILIśMY SIę BEZ PROBLEMU. Łazienka była bardzo duża, pokój razem z sypialnią ale przedzielony ścianką. Przy pokoju kuchnia w której było wszystko czego potrzeba. Był TV i biurko. Bez problemu, nie trzeba płacić za apartament jeśli jest to dla nas za drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Lanzarote, Mansion Nazaret,Itaka -opinia IP: *.dag.pl 29.09.08, 23:13 ja niedawno wrocilam z sol morromar, polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
fiona1234 Re: Lanzarote, Mansion Nazaret,Itaka -opinia 13.10.08, 17:49 Witaj, Myślałam o tym hotelu. Proszę Cię o informację, czy w pobliżu hotelu znajdują się wypożyczalnie rowerów? Czy znajdują się biura organizujące wycieczki po Lanzarote? Czy jest to wyspa ciekawa, gdzie nie tylko trzeba się zadowolić leżeniem na plaży, ale czy przez 2 tygodnie będzie co zwiedzać? Czy może wybrać inną z wysp? Niestety jestem ograniczona datą urlopu, a tu akurat wyjazdy są sobota - sobota. Odpowiedz Link Zgłoś
me-ry Re: Lanzarote, Mansion Nazaret,Itaka -opinia 13.10.08, 19:54 Zobacz jak tam pięknie. A w hotelu byłam i jest ok. pejzaze.onet.pl/54309,g,galeria.html Odpowiedz Link Zgłoś
fiona1234 Re: Lanzarote, Mansion Nazaret,Itaka -opinia 13.10.08, 20:03 Faktycznie, widoki kuszące. Ale ja poproszę o odpowiedź na moje pytania. Czy jeśli nie mam prawa jazdy, to dotrę do tych pięknych zakątków? Czy spod hotelu są jakieś autobusy? Do wynajęcia jakieś rowery, skutery? Odpowiedz Link Zgłoś
me-ry Re: Lanzarote, Mansion Nazaret,Itaka -opinia 13.10.08, 20:18 Sieć autobusowa jest bardzo sprawna. Autobusy docierają do wielu zakątków wyspy. Przystanek jest przy samym hotelu, a bilety kupuje się u kierowcy ( są b.tanie). Rozkład jazdy jest na recepcji, trzeba tylko poprosić żeby skserowali.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
me-ry Re: Lanzarote, Mansion Nazaret,Itaka -opinia 13.10.08, 20:23 A tu masz mapę wyspy www.wyspykanaryjskie.com/mapa/lanzarote/3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Lanzarote, Mansion Nazaret,Itaka -opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 20:28 Lanzarote jest boskie już nie mogę sie doczekac bo pojutrze juz tam będę:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
fiona1234 Re: Lanzarote, Mansion Nazaret,Itaka -opinia 13.10.08, 21:27 To chyba się skuszę. Dziękuję wszystkim za podpowiedzi i proszę Cię Aniu o wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocham Lanzarote Re: Lanzarote, Mansion Nazaret,Itaka -opinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.08, 23:10 Wyspa jest przecudna. U rezydenta Itaki kupisz wycieczkę po Lanzrote podczas której zwiedzisz najważniejsze miejsca( Timanfaya, El Golfo, Heria, Jamelos del Aqua - cena 63E). Bardzo polecam tę wycieczkę, zwłaszcza że podczas objazdu po Górach Ognia w autokarze puszczana jest polska wersja płyty, która robi niesamowite wrażenie. Gorąco polecam wypad do fundacji C. Manrique ( taxi spod hotelu kosztuje około 8 E. Niezłe jest akwarium w Costa ( o ile dobrze pamietam wstęp 12E).Pozdrawiam i życzę cudownego urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja553 Re: Lanzarote, Mansion Nazaret,Itaka -opinia IP: *.3i.pl 14.10.08, 10:14 Jaką linią leciałaś? Napisz o warunkach podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebo Re: Lanzarote, Mansion Nazaret,Itaka -opinia IP: 80.50.126.* 21.06.09, 20:26 witam , właśnie się tam wybieram i mam pytanie , czy jest tam możliwość korzystania z internetu w pokoju? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goo Re: Lanzarote, Mansion Nazaret,Itaka -opinia IP: *.net.inotel.pl 03.07.09, 12:26 witaj jesli masz swoj komputer to mozesz korzystac za darmo z neta w recepcji, jesli nie to na ich komputerach 10 min kosztuje 1 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
rege2 Re: Lanzarote, Mansion Nazaret,Itaka -opinia 21.07.09, 09:25 Witam! wiele cennych info...zastanawiam się nad lastem w jesieni...do tego hotelu lub Los Zocos, Barcello...ale tyle pochlebnych opnii, że może wybiorę ten, zwłaszcza,że nastawiam się na zwiedzanie i wyjazdy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Lanzarote, Mansion Nazaret,Itaka -opinia IP: *.159.14.5.static.crowley.pl 24.07.09, 13:56 Też byłam i polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
kuchenkowa Re: Lanzarote, Mansion Nazaret,Itaka -opinia 30.07.09, 15:29 Tym, co jeszcze nie wybrali Mansion Nazaret ku przestrodze przypominam wcale niedawny wątek: forum.gazeta.pl/forum/w,39880,84179380,,Mension_Nazaret_ma_2_a_nie_3_.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiak Re: Lanzarote, Mansion Nazaret,Itaka -opinia IP: *.ghnet.pl 25.01.10, 21:00 Byliśmy w hotelu Mansion Nazaret w Lanzarote 2 dni temu. Niestety trzeba było wracać. Hotel jest bardzo ładny. Panuje w nim miła atmosfera: cicho i spokojnie mimo, że położony jest w centrum. Obsługa bardzo miła. Mieszkaliśmy w apartamencie: - duży salon, - kuchnia - dobrze wyposażona m.in. w czajnik, lodówkę, kuchenkę mikrofalową, ekspres do kawy, sztućce, filiżanki, talerze, - duża łazienka - sypialnia Na przywitanie zastaliśmy w salonie - butelkę czerwonego, wytrawnego wina, co rano mieliśmy na klamce od drzwi wejściowych powieszoną torebkę ze świeżymi bułkami. Co do ręczników - były zmieniane 3 razy, a pościel - 2 razy w ciągu tygodnia. Jedzenie - bardzo dobre, duży wybór zarówno na śniadaniach jak i obiadokolacjach. Rano i wieczorem stał kosz ze świeżymi owocami. Wieczorem na deser można było oprócz sałatek owocowych, ciastek, puddingów zjeść lody. Ogólnie - naprawdę dobry hotel, który możemy polecić, każdemu kto chce odpocząć w miłej atmosferze. * Ps. na wycieczce byliśmy z biurem Itaka, o którym naczytaliśmy się różnych opinii. Dobrych i złych. My możemy powiedzieć, że wszystko było ok. A pani rezydentka - Monika Kisiel - zadbała nawet o to, żeby podać nr autobusów, którymi można poruszać się po wyspie, żeby ją zobaczyć. * Sama wyspa - jest super. Widoki cudne. I to chyba tyle :). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Lanzarote, Mansion Nazaret,Itaka -opinia IP: *.osiedle.net.pl 26.01.10, 20:08 Polecam ten hotel. Mam porównanie z Ifa Beach (GC), oraz Palia don pedro (Teneryfa). Ten hotel najbardziej mi odpowiadał. Jedzenie lepsze niż w ww hotelach, ponieważ nie było masowo przygotowane. Lokalizacja super: 2 plaże, sklep spożywczy, przystanek autobusowy, restauracje, wypożyczalnie auta, wszystko jest bardzo blisko. Jeśli wrócę to wybiorę ten hotel i tą wyspę. Lanzarote jest najbardziej dziewicza i nie opanowana przez tłumy emerytowanych turystów. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
ali303 czesc zielona/ brazowa/ niebieska? 13.09.10, 13:11 Przeczytalam o tym hotelu wszystko, co sie da na forum i na roznych stronach. I dalej nie wiem - w ktorej czesci lepiej jest mieszkac? Brazowej czy zielonej? Gdzies jeszcze sie pare razy info o czesci niebieskiej przewija? Juz zglupialam :) Reasumujac: z ktorej czesci widac te slynna dziure, w ktorej slychac te halasy z ulicy/ pubów/ dyskoteki? Zrozumialam, ze zielona jest bardziej kameralna, ale jednoczesnie przy dziurze i z halasem z zewnatrz - dobrze zrozumialam? Rezerwujemy apartament, czyli 2 pokoje... Czy one sa tylko w jednej z tych czesci, czy w obu? Zalezy mi, zeby bylo spokojnie, i zebysmy mieli wlasny taras, a nie ten wspolny z innymi mieszkaniami... I nie wiem, o co mam prosic w recepcji. Jedziemy w listopadzie, wiec licze, ze nie bedzie tlumu, i recepcja bedzie na nasze prosby reagowac pozytywnie... I jeszcze jedno pytanie: jak to jest z internetem? Mozna zlapac siec wifi w pokoju, czy tylko w recepcji? Jesli w pokoju, to w ktorym budynku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitka Re: czesc zielona/ brazowa/ niebieska? IP: *.pljtelecom.pl 02.10.10, 18:58 Zarezerwowalam 2 tygodnie w lutym w Mansion, korzystajac z promocji, ktora byla w Itace do konca wrzesnia. Zalezalo mi na konkretnych datach, bo wiadomo, ferie zimowe u dziecka w szkole... Tak jak Ty chcialabym sie dowiedziec, w której czesci warto zamieszkać. Jak rozumiem zielona jest bliżej ulicy, ale jest bardziej kameralna - tak przynajmniej wnioskuję z tego, co na forach wyczytałam. Zależy mi na spokojnym mieszkanku, tak jak Tobie, więc boje się troche, że w tej kameralnej części będzie od ulicy hałas... Ale może się mylę? Już zaczęlam odliczać dni. Jeśli ktos był w tym roku, może powie, jak jest z internetem bezprzewodowym? Podobno teraz działa we wszystkich apartamentach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Re: Lanzarote, Mansion Nazaret,Itaka -opinia IP: *.171.122.222.static.crowley.pl 26.01.11, 19:31 Czy ktoś był w tym hotelu ostatnio? Może jakaś opinia? Odpowiedz Link Zgłoś
amertillek Re: Lanzarote, Mansion Nazaret,Itaka -opinia 29.01.11, 19:29 Hotel dobry,jedzenie też. Mieszkałam w słynnej części nad dziurą na pietrze. Dziura nie przeszkadzała(w końcu nie pojechałam stać na balkonie i gapić się w dół). Było cicho a do tzw części zielonej dochodziły hałasy z pobliskiej restauracji. Miałam pokój z częścią kuchenną i sporą antresolą na której była sypialnia i łazienka. Tylko pogoda nie dopisała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Lanzarote, Mansion Nazaret,Itaka -opinia IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 18:43 Bardzo sympatyczny nieduży hotelik z dość przyzwoitym jedzeniem. Moim zdaniem pokoje z "widokiem" na dziurę są ekstra. Też czytałam przed wyjazdem o tej dziurze i drżałam, aby mnie nie spotkało takie nieszczęście. Tymczasem atuty są takie, że jest cicho a popołudniu na balkonie słonecznie. My zawsze po popołudniowych leżakowaniach jak przy basenie był już cień szliśmy jeszcze wygrzewać się na balkonie. Poza tym siedząc na balkonie naprawdę tej dziury nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś