20.02.07, 13:43
Witam przyszlych sasiadow bloku B-1, mam pytanie jaki byl termin oddania
wczesniejszych blokow o ile miesiecy bylo opoznienie?
Jezeli chodzi o blok B-1 trace cierpliwosc, kazdy z pracownikow mowi zupelnie
co innego. Czytajac wasze spostrzezenia az boje sie myslec co mnie jescze
czeka
Obserwuj wątek
    • zygzak14 Re: pytanko 20.02.07, 16:39
      hej
      my w B3 mieliśmy termin zakończenia na 31-06-06, a odebraliśmy mieszkanko jakoś
      we wrześniu. ale tylko dlatego że akurat niewiele było do poprawy.
      z tego co wiem, to nieliczni jeszcze nie odebrali...

ale bez histerii, moim zdaniem Arta jest w miarę ok. prędzej czy później
      skończą:). ale trzeba swojego pilnować i wszystko dokładnie obejrzeć przed
      odbiorem.
      • pospieszka1 Re: pytanko 21.02.07, 09:30
        zgadzam sie. W końcu oddadzą, no ale musisz uzbroić się w cierpliwość. A takie
        opóźnienia to na budowach raczej normalne.
      • aniezestan Re: pytanko 21.02.07, 10:10
        Z tego co piszesz to i tak nie czekaliscie zbyt dlugo, jezeli chodzi o blok B-1
        to na dzien dzisiejszy Beksa mowi ze termin oddania to koniec czerwca. A z
        podpisanej umowy termin oddania to grudzien 2006. Pozatym bez przerwy cos
        knoca.
        Skora juz tam mieszkasz powiedz jak samo wykonczenie, czy cieplo jest w
        mieszkaniu czy nie ma zadnych grzybow a i jeszcze jedno czy masz kuchnie
        elektyczna czy gazowa?
        Ja troche pozmienialam jezeli chodzi o plan mieszkania, tzn. zrezygnowalam z
        kuchni na rzecz pokoju a z duzego pokoju zrobilam pokoj z aneksem i chialaby
        wstawic tam kuchnie elektryczna.
        • pospieszka1 Re: pytanko 21.02.07, 15:16
          aniezestan napisała:

> Skora juz tam mieszkasz powiedz jak samo wykonczenie, czy cieplo jest w
          > mieszkaniu czy nie ma zadnych grzybow a i jeszcze jedno czy masz kuchnie
          > elektyczna czy gazowa?

U mnie w mieszkaniu jest ciepło. Poza łazienką, gdzie jest nawiew do pieca.
          Temperature mozna sobie samemu ustawic.

Mam kuchnie gazowa ale z własnego wyboru. Przynajmniej u mnie w B-3, było
          gniazdko z siłą, czyli można podłaczyć kuchnię elektryczną.
          • aniezestan Re: pytanko 22.02.07, 11:36
            Czy masz juz podpisany akt notarialny, czy byly z tym jakies trudnosci. No i
            chyba najwazniejsze czy to byl notariusz narzucony przez Max Art czy swoj.
    • cenjar Re: pytanko 21.02.07, 20:35
      oj grzybów to można się spodziewać, nas niestety dopadły i nie mam tu na myśli
      grzyba na skórze
      • aniezestan Re: pytanko 22.02.07, 11:38
        Ciekawa jestem jak wam teraz tego grzyba usuna bo w umowie tego typu rzeczy
        nalezy zglaszac, no ale umowa umowa a zycie robi swoje?
        • zygzak14 Re: pytanko 22.02.07, 14:03
          > Ciekawa jestem jak wam teraz tego grzyba usuna bo w umowie tego typu rzeczy
          > nalezy zglaszac, no ale umowa umowa a zycie robi swoje?

u mnie na razie żadnych usterek nie widać (a mieszkamy gdzies od października) -
          więc praktyki usuwania usterek nie znam.
          ale jeśli chodzi o teorię to mamy 2 lata (czy jakoś tak) gwarancji na mury i
          rok na instalacje. grzyba (czyli wilgotne mury) trzeba więc zgłosiću Arty i
          mają obowiązek to zrobić. nie ma znaczenia czy było to w protokole odbioru czy
          nie.
          ważne jest aby taką usterkę zgłaszać w formie pisemnej i mieć jej kopię z
          potwierdzeniem odbioru przez Artę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka