Dodaj do ulubionych

Konsystencja...

25.08.06, 09:53
Dziewczyny popełniłam wczoraj mydełka. Nie jestem do końca pewna czy ich
konsystencja była taka jak należy bo niestety nie obyło się bez grudek i
jakieś klejące takie okropnie to byo. Czy to mydełko roztopione powinno
wyglądać jak roztopiony wosk???Używałam mydła Powszechnego z wielbłądem,
dodany olejek eteryczny grejpfrutowy niestety nie zdołał się przebić przez ten
nieprzyjemny zapach. Pozdrawiam.

Nie dam się będę próbować dalej!!!
Obserwuj wątek
    • ilusione Re: Konsystencja... 25.08.06, 10:15
      hmmm... mozna dodac wiecej wody ale wtedy z wysychaniem moga byc problemy... ja
      jak mieszam w garze wytrwale w kompieli wodnej to nie musze wlewac jej bardzo
      duzo i nie ma grudek... a konsystecja hmmm... moge postarac sie zrobic jakies
      fotki w trakcie gotowania :) ogolnie dosc szybko zastyga tak wiec trzeba
      szybciutko przelewac do foremki zeby rownomiernie ja wypelnila... co do zapachu
      to w miare jak mydelka beda schly powinien troche znikac zapach "jeleniowy" i
      pojawiac sie ten ktory mu nadalismy... ale nie wiem jak zle jest u ciebie ;) na
      pocieszeie powiem ze w kazdej chwili mozesz je ponownie przetopic i dorzucic cos
      jeszcze pachnacego :) najlepiej jak juz wyschnie daj jakiemus bezstronnemu
      testerowi do powachania nich ci powie co czuje :)
      • rozalka19 Re: Konsystencja... 25.08.06, 11:41
        Dzięki:)Czekam na zdjęcia a dzisiaj podejmę kolejną próbę!Mój "tester" ma chya
        dosyć po ostatnich moich poczynaniach.Może dzisaj bedzie lepiej.
        • ilusione Re: Konsystencja... 25.08.06, 11:53
          hihi... wiesz to trzeba testera wyrzucac z domu i dopiero na gotowe wolac... jak
          juz wyschna... bo takie gotujace sie mydelko to smierdzi okrotnie... :) moj
          tester juz jakos polubil mydelka za to domownicy naja dosc jak tylko sie za
          gotowanie zabieram ;) sprobuj z kawa albo cynamonem albo jedno i drugie... to
          nawet bez olejkow zmieni zapach mydelka... no i bedziesz miala swietnie
          peelingujace :)
          zdjatka zrobie jak tylko jakas nowa partie bede robila i aparat bedzie pod reka :)
          • rozalka19 Re: Konsystencja... 25.08.06, 15:54
            Może i ja się pokuszę żeby wstawić jakieś zdjątko, jeśli oczywiście będę
            zadowolona z efektu bo może znowu będą wióreczki nieroztopionego
            mydełka:(Dzisiaj na pierwszy ogień pójdzie cynamon!!!W kawę muszę się zaopatrzyć
            bo nie pijamy, tak przy okazji to zapytam. Dodaje się kawę zaparzoną?!Wybacz za
            to ostatnie pytanie ale wolę się upewnić hehe.
            • ilusione Re: Konsystencja... 25.08.06, 17:52
              kawe sypka nierozpuszcalna prosto o mydelka... tak jak cynamon... ;) i dokladnie
              wymieszac..
            • ilusione Re: Konsystencja... 25.08.06, 17:52
              a zdjatka wstaw koniecznie :D
              • zarianka Re: Konsystencja... 14.09.06, 08:52
                moje miały konsystencje surowego ciasta (w ogóle kojarzyły mi się z piernikami)
                i nie zzastygały tak "w locie", zsiadły się ładnie, dziś powinny wyschnąć. a
                tak w ogóle ile czasu schnie takie mydełko?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka