Dodaj do ulubionych

Letnie Praktyki Badawcze

19.05.10, 23:56
Szukacie ciekawego zajęcia na wakacje?
Chcecie wziąć udział w różnorodnych projektach naukowo-badawczych bądź
komercyjnych?
Potraficie myśleć analitycznie i chcecie wykorzystać swoją wiedzę??

Letnie Praktyki Badawcze to inspirowane brytyjskimi wzorcami,
interdyscyplinarne warsztaty przeznaczone dla studentów i doktorantów
kierunków ścisłych, ekonomicznych i technicznych, odbywające się w miesiącach
letnich, lipiec - wrzesień, w Warszawie.

Dołącz do nas! www.praktyki.ibspan.waw.pl/
Obserwuj wątek
    • moskit14 Re: Letnie Praktyki Badawcze 28.02.15, 18:48
      Ruszyła rekrutacja na interdyscyplinarne praktyki badawcze w Polskiej Akademii Nauk. Praktyki te łączą ze sobą naukę i biznes i przeznaczone są dla osób, które chcą poszerzyć swoje horyzonty myślowe oraz nabyć nowych umiejętności. Więcej na: www.praktyki.ibspan.waw.pl/
      • moniamonia6 Re: Letnie Praktyki Badawcze 22.03.15, 02:43
        A co się robi na takich praktykach i czy łatwo jest się na nie dostać?
        • freefeynman123 Re: Letnie Praktyki Badawcze 23.03.15, 11:13
          Głównym zadaniem jest rozwiązanie kilku problemów z pogranicza nauki i biznesu - grupa spędza czas nad opracowywaniem koncepcji i późniejszym wprowadzaniu ich w życie. Łatwo nie jest się dostać, ale z tego powodu już na starcie pracuje się tylko z najlepszymi.
          • karolinak118 Re: Letnie Praktyki Badawcze 25.03.15, 21:43
            hej, a co oni biorą pod uwagę wybierając kandydatów? Mam nadzieję, że nie oceny!
            • wikotul Re: Letnie Praktyki Badawcze 27.03.15, 10:51
              Jakoś listu motywacyjnego i opinii pewnie.
              • moskit14 Re: Letnie Praktyki Badawcze 27.04.15, 23:03
                Polecam fb Letnich Praktyk Badawczych www.facebook.com/pages/Letnie-Praktyki-Badawcze/103712082997776
                • wikotul Re: Letnie Praktyki Badawcze 14.05.15, 23:14
                  A twittera nie mamy? :(
                  • wolfendoom Re: Letnie Praktyki Badawcze 16.05.15, 19:37
                    I co, udało się komuś dostać? Chyba nie jest za latwo, co?
                    • moskit14 Re: Letnie Praktyki Badawcze 16.05.15, 20:36
                      Na tegoroczną edycję praktyk rekrutacja nadal trwa - pozostało jeszcze kilka wolnych miejsc. Przy wyborze kandydatów brane są pod uwagę: rekomendacje, CV i list motywacyjny w pewnym stopniu też, a także jakość napisanych prac, które są zlecane w dalszym procesie rekrutacji.
                      • kufajka3 Re: Letnie Praktyki Badawcze 09.06.15, 22:41
                        Czy na tegoroczną edycję można się zgłaszać w tym tygodniu? Z tego co jest w sieci wynika, że tak, ma ktoś jakieś konkrety? Szkoda by było takie fajne praktyki odpuścić, denerwuję się, że mnie już nie przyjmą.
                        • moskit14 Re: Letnie Praktyki Badawcze 09.06.15, 23:55
                          Masz jeszcze duże szansę się dostać. kamilkulesza.innpoland.pl/117819,nauka-i-biznes-wakacyjna-konfrontacja-badawcza-ad-2015
          • karolek744 Re: Letnie Praktyki Badawcze 11.06.15, 14:18
            Hurry up!
            Przyjmujemy zgłoszenia na ostatnie wolne miejsca na liście uczestników
            XI Letnich Praktyk Badawczych.
            Na Praktyki zostanie zakwalifikowanych ok. 30 starannie wybranych studentów i doktorantów, którzy w okresie wakacyjnym przez ok. 2 miesiące będą zajmować się interdyscyplinarnymi projektami komercyjnymi oraz badawczymi. Program Praktyk przeznaczony jest dla osób o szerokiej skali zainteresowań naukowych, począwszy od matematyki i informatyki, poprzez nanotechnologię, do ekonomii i zarządzania.
            Jeżeli jesteś zainteresowany, więcej informacji znajdziesz na oficjalnej stronie praktyk:www.praktyki.ibspan.waw.pl
            • kufajka3 Re: Letnie Praktyki Badawcze 17.06.15, 16:49
              Ha, zgłoszenia jeszcze są przyjmowane, właśnie czekam na odpowiedź :) Śpieszcie się, jeszcze można się zgłosić.
              • karolek744 Re: Letnie Praktyki Badawcze 18.06.15, 17:13
                Uwaga!
                Ostateczny termin nadsyłania zgłoszeń na XI Letnie Praktyki Badawcze upływa 28 czerwca 2015 r.
                • wikotul Re: Letnie Praktyki Badawcze 24.06.15, 12:16
                  Szkoda, że od początku nie był podawany. Z pewnością byłoby to mniej konfudujące...
    • makowski1990 pisaniepracmgr@onet.pl pisanie prac magisterskich 16.12.15, 22:58
      W końcu trafiłem na solidna firme pisaniepracmgr@onet.pl jeżeli chodzi o pianie prac magisterskich. Wcześniej się naciołem bo wziełem firme z reklamy w wyszukiwarce i straciłem pieniądze bo praca była do nieczego i poo rozdziale zrezygnowałem. Dopiero jak polecono mi pisaniepracmgr@onet.pl to byłem zadowolony. Staneli na wysokosci zadania bo juz długo zajmuja sie pisaniem prac magisterskich i maja doswiadczenie, wiedza jak pisac prace magisterskie na poziomie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka