Dodaj do ulubionych

Naukowcy z Gliwic chcą zbudować androida

21.04.05, 08:42
różnica między nerwem przewodzącym a odwodzącym ?????
hmmmmmmmmm rzeczywiscie nauka idzie do przodu, mnie na medycynie uczono ze sa
wlokna nerwowe czuciowe, ruchowe i autonomiczne, ale przewodzace i odwodzace?
ale widocznie przewodnia mysla projektu jest odwodzenie gospodyn domowych od
ich obowiazkow
zarty na bok :) trzymajmy odwiedzione kciuki za naszych chlopakow !
Obserwuj wątek
    • Gość: asd Re: Naukowcy z Gliwic chcą zbudować androida IP: *.abacus.sanok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 08:53
      Nerwem przywodzącym a nie przewodzącym.
      • Gość: homo sapiens MYŚLĘ, ŻE R. GIERTYCH TO CAŁKIEM UDANY PROTOTYP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 09:01
        • Gość: m Re: MYŚLĘ, ŻE R. GIERTYCH TO CAŁKIEM UDANY PROTOT IP: *.osk.pl / *.osk.pl 21.04.05, 09:04
          a ja myślę że wyjątkowo nieudany
          • meerkat1 Jak nie ma w Polsce WRODZONEJ inteligencji... 21.04.05, 09:06
            ... to trzeba pracowac nad sztuczna!

"Naukowcy ruszaja w poscig za USA".

Cybernetykom w Stanach Zjednoczonych juz trzesa sie ze strachu lydki! :-))))))))
            • Gość: Andre Re: Jak nie ma w Polsce WRODZONEJ inteligencji... IP: *.les.ar.krakow.pl 21.04.05, 12:30
              Trzęsą nie trzęsą. Podejrzewam, że oni zrobią tego robota, a potem zjawi sie
              ktoś u nich kto go kupi za duże pieniądze, które z kolei okażą sie niezbędne
              dla twórców do sfinansowania kosztów prac badawczych i konstrukcyjnych. Później
              dowiemy się o genialnym wynalazku amerykańskich, japońskich lub niemieckich
              uczonych. Tak właśnie bylo z niebieskim laserem.
          • Gość: Ike_T Re: MYŚLĘ, ŻE R. GIERTYCH TO CAŁKIEM UDANY PROTOT IP: *.aster.pl 21.04.05, 10:22
            Udany to byl Pawlak. Android cudo i juz pare lat temu.
        • Gość: Borsuuk Niestety zupełnie nie wyszła im głowa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 11:14
          Mimika żadna, inteligencja za mało ludzka - mocno tchnie sztucznością. Ale
          aparat ruchowy znośny. Nie taki jak u Krzaklewskiego.
        • Gość: Oszalom Re: MYŚLĘ, ŻE R. GIERTYCH TO CAŁKIEM UDANY PROTOT IP: 209.247.222.* 21.04.05, 11:20
          Reszta już pójdzie łatwo, bo Stenzel ma te same Giertychowskie korzenie. Szalom
      • Gość: bez_23 jaki nerw przewodzący?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 09:45
        "Teraz muszę pytać żony, która jest lekarzem, jaka jest różnica między nerwem
        przewodzącym a odwodzącym" - ludziska, jezu!!! To w gazecie wyborczej nie ma
        nikogo, kto by to skorygował? Przecież to ośmieszanie tych ludzi. Nie wiem, może
        chodziło o mięśnie przywodziciele i odwodziciele?
    • Gość: M. Re: Naukowcy z Gliwic chcą zbudować androida IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.05, 08:58
      ZA COOOOOO???????
    • Gość: Pinezka Do Sejmu z nim! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.05, 09:09
      Albo do serialu "M jak miłość". Android ożywi akcję.
    • Gość: mi Cypherll, cale szczescie IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 21.04.05, 09:13
      ze ludzi nie probujesz leczyc jesli tak Cie tej anatomii wyuczyli. Nerwy
      przywodzace czyli czuciowe i odwodzace czyli ruchowe. Przewodzace sa oczywiscie
      wszystkie nerwy, ale czego wymagasz od redaktorzyny GW? Zeby umial dokladnie
      napisac to co uslyszal? Nie za to im placa...
    • Gość: atareturrimeum ale w jakim celu kopiować człowieka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 09:19
      chyba tylko dla wprawy.

dziwią mnie trochę te usilne próby stworzenia mechanicznej kopii człowieka.
      • Gość: Borsuuk W celu ulżenia ciężko pracującym ludziom. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 11:19
        A wiesz jak dużo ludzi wykonuje prace całkowicie uwłaczające ludzkiej godności
        i inteligencji? Pewnie nawet nie zastanawiasz się, kto dba żeby kibel zabierał
        z twojego domku i okolicy odchody, kto traci zdrowie żebyś miał na stacji
        benzynę bezołowiową, kto musi po kolana w łajnie chodzić, żebyś mógł sobie
        wędlinkę w Tesco kupić?
        • Gość: Adomas Re: W celu ulżenia ciężko pracującym ludziom. IP: 83.238.99.* 21.04.05, 12:40
          A co się stanie z tymi ludźmi których zastąpią roboty?
          Bezrobocie 80%?
          • Gość: Haggis Re: W celu ulżenia ciężko pracującym ludziom. IP: *.dur.ac.uk / *.dur.ac.uk 21.04.05, 13:10
            > A co się stanie z tymi ludźmi których zastąpią roboty?
            > Bezrobocie 80%?

Mylisz się. Bezrobocie jest jak nie ma robotów ;-)

A tak na poważnie, to jest bardzo wyświechtany argument. Zajrzyj do pierwszej z
            brzegu fabryki samochodów i zobacz ile tam robotów pracuje. Niekoniecznie
            człekokształtnych. A ludzie to przede wszystkim mają myśleć, a nie śrubki wkręcać.
            • Gość: nibco Re: W celu ulżenia ciężko pracującym ludziom. IP: *.acn.waw.pl 21.04.05, 17:33
              "Wyswiechtany" i trafny.
              Czy firmy zwiekszajace swoją konkurencyjnosc poprzez wprowadzanie nowoczesnych
              technologii nie zmniejszaja zatrudnienia? Konkurencyjnosc jest tym wieksza im mniej potrzeba
              ludzi do wyprodukowania danego towaru. Wiec nie przypinaj temu argumentowi etykietki
              "wyswiechtany".
              Dla mnie wyswiechtane to sa te argumenty o raju na ziemi jaki uzyskamy poprzez nowoczesne
              technologie. Ludzie wiazali z nimi kiedys duze nadzieje na pokoj i dobro ludzkosci. Ale mimo
              wynalzienia samolotow i wielu innych rzeczy nastapily wojny swiatowe a takze powstaly
              przemyslowe, "nowoczesne" obozy zagłady.
              "Ludzie maja myslec" - Garri Kasparow przegrał z Deep Blue czy Deep Tought w szachy,a
              wiec to tez sie da obejsc.
              Komputery nie maja swiadomosci, nie maja Ducha, nie maja swiadomosci wspoluczestnictwa.
              Niestety czlowiek moze byc podobny do robota i to go wtedy os~adza, bo roboty sa lepsze w
              swojej robocie.
      • gadery Re: ale w jakim celu kopiować człowieka? 21.04.05, 11:19
        Np do rozbrajania bomb, pracy z materiałami niebezpiecznymi dla zdrowia itp.
      • Gość: xyz Re: ale w jakim celu kopiować człowieka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 00:53
        Bo, widzisz, sztuczne twory mozna produkowac w wielu egzemplarzach.
        Raz sie takiego wychowa "na czlowieka" i potem tylko kopiowac.
        Gorzej, jak sie wychowa na bestie...
    • Gość: hmm Re: Naukowcy z Gliwic chcą zbudować androida IP: *.gdynia.mm.pl 21.04.05, 09:38
      Bedzie jak zwykle - pewnikiem go zaiwania jak te smieci bedzie wynosil...no
      chyba, ze sam da drapaka.
    • Gość: gizmo Re: Naukowcy z Gliwic chcą zbudować androida IP: *.ds.ae.wroc.pl 21.04.05, 09:39
      Pierwszego androida stworzył przeciez Bareja w "Alternatywy 4" :)
    • j.przy Re: Naukowcy z Gliwic chcą zbudować androida 21.04.05, 09:44
      No moment - to kto zbudowal androida Wa.Pawl(aka)? Myslalem ze to dzielo
      inzynierow a wychodzi na to ze to ktos w garazu albo w stodole zbudowal?
      • Gość: RafalN Re: Naukowcy z Gliwic chcą zbudować androida IP: *.ipt.aol.com 21.04.05, 10:18
        Juz jednego zbudowali. Nazwali go Waldemar Pawlak i wypuscili w Warszawie
    • Gość: RafalN Re: Naukowcy z Gliwic chcą zbudować androida IP: *.ipt.aol.com 21.04.05, 10:17
      Juz jednego zbudowali. Nazwali go Waldemar Pawlak i wypuscili w Warszawie... ;-)
    • Gość: były student Re: Naukowcy z Gliwic chcą zbudować androida IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 10:18
      Było to trochę czasu temu, jak zdawało się u Stencla laborki z
      energoelektroniki. Pozdrowienia dla naukowców i sukcesów w pracy!!!
    • Gość: ike_T Re: Naukowcy z Gliwic chcą zbudować androida IP: *.aster.pl 21.04.05, 10:21
      HEHE:) chyba raz mowi o nerwie nieskladnie. hmm nerwy nieprzewodzace.. pradu;)
      a pozniej jeszcze miesniami sie dobil- odwodzacy:)
      Pozdro
    • Gość: pathek www.androidworld.com IP: *.aster.pl 21.04.05, 10:33
      Powinni sie zglosic!
    • mweclawski No tak... 21.04.05, 10:48
      Najpierw androidy będą zabawką dla maniaków komputerowych, potem zaczną być
      równie popularne jak komórki czy cyfrowe aparaty fotograficzne. Najpierw będą
      ciekawostką, potem zaczną być wykorzystywane do wynoszenia śmieci, potem opieki
      nad starcami i dziećmi, następnie ktoś wpadnie na pomysł, aby zrobić
      zrobotyzowane love-dolls. I na koniec będziemy się wszyscy pytali, czy potrafią
      śnić o elektrycznych owcach i czy mogą wytworzyć dwojego "ducha"... Może się
      okazać że trzeba będzie utworzyć Zaawansowaną Policje (AD Police) i
      Bladerunnerów, a i Sekcja 9 nie zawadzi.

Witamy w XXI wieku! :P
    • Gość: paweł Nerw przywodzący............... IP: *.dint.wroc.pl 21.04.05, 10:51
      Nerw przywodzący przywodzi mi na myśl wszystkie androidy naszej sceny politycznej.
      My się pultamy a one robią bardzo duże pieniądze i sią smieją z nas.
    • gatorinho Juz zbudowali- to Grzegorz Rasiak!!! 21.04.05, 11:20
      • Gość: Borsuuk Rasiak - dendroid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 11:47
        Nieee... Rasiak to Dendroid. Człowiek zbudowany tak, aby udawał pniak.
      • Gość: amator Juz zbudowali- to Grzegorz Rasiak! - kto to jest? IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.04.05, 23:37
        całkiem poważnie, niech ktoś napisze kto to jest Grzegorz Rasiak bo nie znam...
    • Gość: elmacop CO ZA BREDNIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 12:12
      Najtrudniejsze w robocie, jest to żeby się poruszłał i był sprawny manualnie jak
      człowiek. A oni najpierw zajmą się głową.
      Co mi po uśmiechającej się i gadającej głowie, która będzie leżała na biurku.

Z całym szcunkiem,
      do androida jeszcze im daleko.

Do Bani.
    • Gość: Lem A to będzie Trurl czy Klapaucjusz :-D IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.05, 21:01
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka