Dodaj do ulubionych

REKRUTACJA DO LICEÓW 2002

IP: *.net-serwis.pl 16.02.02, 20:32
Jako dyrektor LXVII Liceum Ogólnokształcącego w Warszawie, ul. Mokotowska 16/20
pragnę zaprosić wszystkich zainteresowanych kandydatów i ich rodziców:
strona mojej szkoły: www.lo67.waw.ids.pl
zebrania informacyjne: 26.02 , 19.03 , 9.04 godz. 17.30 .
Informuję, że podstawą rokrutacji będą wyniki egzaminów gimnazjalnych (50%),
oceny końcowe na świadectwie gimnazjalnym (30%)i inne osiągnięcia ucznia, w tym
certyfikaty językowe z języka angielskiego (20%).
Przewidujemy, że kandydaci będą mogli składać poświadczone kopie dokumentów, co
pozwoli na równoczesne ubieganie się o przyjęcie także w innych szkołach.
Pozdrawiam serdecznie.
Krzysztof Mirowski
dyrektor
dyrmir@ids.pl
Obserwuj wątek
    • anka9009 Re: REKRUTACJA DO LICEÓW 2002 16.02.02, 21:38
      miło, że pan dba o reklamę szkoły. niestety ja do stolicy się nie przeprowadzę.
      może jakieś innomiejskie licea się przedstawią.
      • Gość: Shell Re: REKRUTACJA DO LICEÓW 2002 IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 02.03.02, 20:28
        A mnie sie ten dyro podoba. Taki jakiś... ja wiem... bliższy uczniowi. Nie taka
        bezosobowa klucha, którą się widzi raz na ruski rok.

Pozdrowienia dla pana dyrektora :)
        • Gość: Ixtlilto Re: REKRUTACJA DO LICEÓW 2002 IP: *.tvsat364.lodz.pl 02.03.02, 21:15
          Mnie tez się ten Dyro podoba!
          Wprawdzie isę do liceum (a tym bardziej w Wa-wie) nie wybieram, ale ten pan
          pokazuje, że korzysta z internetu- a nie tylko siedzi zamknięty z swoim
          gabineice.
          Prosze pana- robi pan super wrażenie! Życzę utalentowanych kandydatów.

pozdroofka, Ixtlilto
          • Gość: km Re: REKRUTACJA DO LICEÓW 2002 IP: *.net-serwis.pl 02.03.02, 21:45
            Ixtlilto + Shell
            Dziękuję za pozdrowienia i pozdrawiam Was serdecznie.
            Jako dyrektor nie lubię siedzieć zamknięty w swoim gabinecie i myślę, że praca
            i kontakt z uczniami jest tym co najpiękniejsze w moim zawodzie (uczę chemii).
            Ktokolwiek będzie to czytał, pragnę, aby wiedział, że przyjaźń z uczniami i
            otwarcie na ich potrzeby nie wyklucza stawiania im wysokich wymagań i
            tworzeniem w szkole warunków do naprawdę intensywnej pracy. Jako szkołą chcemy,
            aby nasi absolwenci stanowili w przyszłości elitę intelektualną społeczeństwa.
            Nie chcę się chwalić, ale moja szkoła (LXVII LO) zajmuje w tegorocznym Rankingu
            Liceów Warszawskich 1 miejsce dlatego, że praktycznie wszyscy absolwenci
            dostają się na oblegane kierunki studiów dziennych na państwowych uczelniach
            (głównie UW i SGH).
            Osoby zainteresowane szkołą zapraszam na naszą stronę internetową, gdzie jest
            sporo informacji dla kandydatów (www.lo67.waw.ids.pl), a także na zebrania
            informacyjne (19 marca i 9 kwietnia o godz. 17.30 - ul. Mokotowska 16/20).
            Pozdrawiam wszystkich internautów, a szczególnie uczniów III klas gimnazjalnych.
            Krzysztof Mirowski
            dyrektor szkoły
            e-mail: dyrmir@ids.pl
            • Gość: Mikey Re: REKRUTACJA DO LICEÓW 2002 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.02, 00:56
              Gość portalu: km napisał(a):

> Nie chcę się chwalić, ale moja szkoła (LXVII LO) zajmuje w tegorocznym Rankingu
              >
              > Liceów Warszawskich 1 miejsce dlatego, że praktycznie wszyscy absolwenci
              > dostają się na oblegane kierunki studiów dziennych na państwowych uczelniach
              > (głównie UW i SGH).

hehe, nie chcesz się chwalić, ale i tak cały czas to robisz, :)
              ale spoko, w sumie chciałbym mieć takiego dyrektora...
              no ale ja i tak sądzę, ze zajmujecie pierwsze miejsce głównie dlatego, że macie 3
              albo 4 razy mniej uczniów niż Staszic, a to, po pierwsze, pozwala na dużo większą
              selektywność, a poza tym, po 2., to odgrywa ogromną rolę w tym rankingu perspektyw

jakoś nie znam nikogo z twojej szkoły
              to bardzo dziwne...
              chętnie usłyszałbym jakąś uczniowską opinię o niej, bo z tego co mówisz to tam
              musi być raj, :)

pozdrawiam
              • Gość: km Re: REKRUTACJA DO LICEÓW 2002 IP: *.net-serwis.pl 03.03.02, 11:16
                Z całym szacunkiem do mojego przedmówcy. Nigdy nie ośmieliłem się mówić, że
                LXVII LO jest najlepszą szkołą w Warszawie. Należymy do elitarnego grona pięciu
                szkół, które w jedenastoletniej historii Rankingu zajmowały pierwsze miejsce.
                Zawsze z wielkim uznaniem odnoszę się do sukcesów innych szkół, wśród nich do
                Staszica, który aż trzy razy zwyciężał w Rankingu Warszawskim (ostatnio w 2001
                r). Z całą pewnością osiągnięcia Staszica w matematyce stawiają go na I miejscu
                w Warszawie. Natomiast LXVII LO nie ma równych sobie w języku angielskim
                (praktycznie wszyscy kończą szkołę z certyfikatem (CAE lub CPE), a także w
                przygotowaniu na SGH. "Wygraliśmy" także na Nową Maturę. U mnie wszyscy
                uczniowie klas IV ją wybrali, nawet ci, dla których matematyka nie jest
                ulubionym przedmiotem.
                Pozdrawiam
                Krzysztof Mirowski
              • Gość: Ixtlilto Re: REKRUTACJA DO LICEÓW 2002 IP: *.tvsat364.lodz.pl 03.03.02, 14:41
                Mikey- chętnie, tak jak Ty, poznałabym kogoś z tego LO. Jak uda ci się kogoś
                namierzyć to skieruj go na forum :)

pozdroofka, Ixtlilto

ps. tak na marginesie to uważam, że te wszystkie rankingi sa to kitu. Bo nie
                oddają tego co w szkole jes t najważniejsze- atmosfery, porozumienia, ...
    • zbyszek.pendel Re: REKRUTACJA DO LICEÓW 2002 07.03.02, 08:53
      Dyrektorzy wszystkich krajow (i szkół), bierzcie przykład z "km".
      No, może poza takim upajaniem się rankingami.
      Pozdrawiam wszystkich dyrektorów.
      pen
      • Gość: nel Re: REKRUTACJA DO LICEÓW 2002 IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 15.03.02, 20:51
        Gdyby tak dyrektorka mojej budy raczyła kiedykolwiek ze mną porozmawaić, to
        przysłałabym ją tutaj...
    • Gość: Pyzia Re: REKRUTACJA DO LICEÓW 2002 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.02, 23:13
      Ludzie co to za Warszawska propaganda? Pod tematem REKRUTACJA DO LICEÓW 2002
      powinno być chyba więcej niż jedno liceum? Jak na razie to cały czas mi się
      przewija dyrektor "km". Może by tak ktoś inny się też zareklamował? Co do
      rankingów to nie uważam żeby były robione obiektywnie i wcale mnie to nie
      przekonuje.
    • Gość: Mikey Re: REKRUTACJA DO LICEÓW 2002 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 00:55
      no to ja też zareklamuję swoje liceum, choć nie jestem dyrektorem, lecz "tylko"
      uczniem
      dzisiaj pojawiły się wyniki olimpiady matematycznej
      na 30 osób z całej Warszawy zakwalifikowanych do finału, z mojej szkoły jest...
      25 (w tym ja, :))
      czy to o czymś świadczy?
      • Gość: Majka Re: REKRUTACJA DO LICEÓW 2002 IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 16.03.02, 11:37
        Tak, że do Twojej szkoły zdecydowanie nie powinni wybierać się ludzie, którzy
        chcą tylko przeżyć ... :-))))
    • Gość: Irka szkoda ze nie do gimnazjum :( IP: 194.181.212.* 17.03.02, 01:40
      Slyszalam plotki krazace po miesicie, ze zamoierzaliscie uruchomic przy Waszym
      liceum takze gimnazjum
      Ale z tego co widac , byly to tylko pobozne zyczenia nas rodzicow :(
      Zaluje ze nie zdecydowaliscie sie na zalozenie gimnazjum. Dlaczego? Z powodow
      lokalowych?
      pozdrawiam
      matka 6-klasistki
      • Gość: km Re: szkoda ze nie do gimnazjum :( IP: *.net-serwis.pl 17.03.02, 06:48
        Dziękuję za pozdrowienia.
        Rzeczywiście przy LXVII LO nie ma i w dającej się przewidzieć przyszłości nie
        będzie gimnazjum - a sprawy lokalowe są jedną z przyczyn.
        Na ambitnych uczniów kończących obecnie szkoły podstawowe czekamy z otwartymi
        ramionami - tyle, że dopiero z trzy lata.
        Pozdrawiam
        Krzysztof Mirowski
        dyrmir@ids.pl
        • Gość: michal Re: szkoda ze nie do gimnazjum :( IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 21:43
          Witam panie Dyro... moze opowie pan kawal, taki jak na lekcjach chemii?
          Pozdrawiam!
          • Gość: km Kawał jak na lekcji chemii IP: *.kra.warszawa.supermedia.pl 03.05.02, 20:31
            Kawał jak na lekcji chemii:
            Skąd wzięła sie nazwa chlebak ?
            Chlebak jak sama nazwa wskazuje służy do noszenia granatów, bo się w nim
            chlebocą.
            Pozdrawiam serdecznie
            Krzysztof Mirowski
    • Gość: km Re: REKRUTACJA DO LICEÓW 2002 IP: *.net / *.kra.warszawa.supermedia.pl 09.05.02, 05:32
      W Warszawie od 16 maja licea przyjmują podania
      Pozdrawiam serdecznie
      Krzysztof Mirowski
      dyrektor LXVII LO Warszawa
    • Gość: km Re: REKRUTACJA DO LICEÓW 2002 IP: *.net / *.kra.warszawa.supermedia.pl 20.05.02, 22:12

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka