Dodaj do ulubionych

Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 22:42
czy warto pójść do gimnazjum na Ostrobramską?....czy ktoś może coś na
temat tej szkoły napisać?
Obserwuj wątek
    • jovanka5 Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa 24.04.10, 14:14
      co to znaczy "warto"? bo na czym Ci na zależy? na nielicznej klasie? na poziomie
      nauki? na dobrym dojeździe? napisz na prv - odpowiem
    • Gość: gg Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: *.home.aster.pl 19.06.10, 00:54
      Najgorsza szkoła !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Jest okropnie , mój syn wlaśnie zdecydował że odejdzie bo dyrektorka
      wyrzuca najlepszych nauczycieli!!!!!!!!!!!!np P.Anna Deptula ,P.Renata
      Mizeracka
      TA DYREKTORKA I TAK DOSTAL TĄ POSADE BO JEST SIOSTRĄ STAREJ DYREKTORKI
      KTÓRA TRAGICZNIE ZMARŁA.
      minusy szkoly są taki że są dzieci z korei które czesto kradną i
      zastraszaja
      • jovanka5 Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa 03.07.10, 19:30
        Która dyrektorka zmarła? Bo ja pamietam, ze 4 lata był po prostu
        konkurs w zwiazku z przejściem na emeryturę Pani Dyrektor
        • Gość: Ola Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 15:06
          O tym, że obecna Dyrektor jest siostrą poprzednie i dzieciach kradnących nic nie wiem i raczej jest to bzdura, ale..... szkoła jest fatalna. Pani Dyrektor zmienia nauczycieli, na własnych znajomych W szkole dzieją się rzeczy niewyobrażalne. Pani która jest ponoć Psychologiem rodzicom każe łamać "charakter dziecka", podejrzewa je o skłonności satanistyczne, ponieważ oglądają horrory itp, wychowawca dzwoni do rodziców i przekazuje informacje, które uzyskał na podstawie donosów innego ucznie ( najczęściej nieprawdziwe) ,nie mile widziana jest jakakolwiek pomoc rodziców( chyba że finansowa) ani inicjatywy. Młodzież nie bierze udziału w żadnych zajęciach pozaszkolnych edukacyjnych ( Centrum Nauki Kopernik, Festiwal Nauki, itp) ponieważ wymaga to niestety dodatkowego wysiłku ( czesne 850 zł),. W tym roku 3klasy gimnazjum nie pojechały na zieloną szkołę, miały chodzić do szkoły a Pani Dyrektor zarządziła, że nieobecności w tym czasie może usprawiedliwić tylko lekarz. Na Dzień Dziecka młodzież miała bardzo "atrakcyjne wyjście" do IPN-u. Takich historii można mnożyć. Jeśli chodzi o poziom nauki bardzo mierny. W tym roku 12 osób zdawało do SLO " dwójka" nie dostał się nikt. Wynik egzaminu gimnazjalnego też jest przeciętny. W ciągu trzech lat trzy razy zmienił się nauczyciel matematyki, wynika to właśnie z konfliktowego charakteru Dyrektorki. I co z tego, że młodzież ma dwa razy więcej godzin z biologii, chemii, fizyki.... skoro od maja nic się nie dzieje w szkole, ponieważ materiał został zrealizowany. Strata czasu. Zanim ktoś zapisze tam dziecko niech dwa razy się zastanowi, szkoda pieniędz.y
          • Gość: mama Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: *.devs.futuro.pl 13.09.11, 11:30
            Za czasów poprzedniej dyrektor szkoła super. Moja starsza córka zaczynała od zerówki, było OK do drugiej gimnazjum, wtedy zmieniła się dyr i zaczęły się problemy, fizyki uczył pan od informatyki, poziom zerowy ale na świadectwie miała 4 w liceum tragedia - takie zaległości. Młodszą córkę zabrałam po trzeciej klasie podst. Żal bo była super szkoła, atmosfera, wspaniali nauczyciele od wielu lat, teraz wszyscy najlepsi odeszli.
            Ciekawostka - kiedyś przy wejściu wisiała informacja "Nasi absolwenci dostali się do następujących liceów..........." było się czym pochwalić, teraz kartka nie wisi bo i po co.
            Nie posyłajcie dzieci, szkoda ich czasu, stresu, a Waszych pieniędzy.
          • Gość: anika Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.12, 14:24
            Dziękuję za te opinie, do tej pory myślałam, że to tylko ja mam złe zdanie na temat tej szkoły. Moja Pociecha kończy w tym roku 6 klasę, uczy się bardzo dobrze, tzn, oceny ma świetne, ale niestety, czar prysł w chwili próbnych testów, wynik poniżej średniej:( Szkoła nie radzi sobie z problemami społecznymi naszych dzieci, pomówienia należą do codzienności, rozmowy z psychologiem szkolnym są przeprowadzane z ofiarami, a nie sprawcami. Podsumowując- szkoda nerwów, pieniędzy i przede wszystkim naszych dzieci.....
          • Gość: zadowolony rodzic Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.12, 11:30
            Jestem zszokowana tym co czytam. Wystarczy wejść na stronę szkoły www.1027.pl by przekonać się o jej faktycznej pracy. Tam w różnych działach znajdują się relacje i dokumentacje z tego co nasze dzieci robią w szkole i poza godzinami lekcyjnymi. Moje dziecko właśnie uczestniczyło w Pikniku Naukowym, konstruowało figury przestrzenne dla małych dzieci, tłumaczyło im świat matematyki. Z tego co czytam i obserwuję uczestniczy też w warsztatach chemicznych i matematycznych prowadzonych przez pracowników naukowych wyższych uczelni. Brało również udział w projekcie językowym Comenius. Zastanawiam się w jakim celu ludzie piszą takie bzdury.To, że szkoła trzyma poziom (o czym świadczą rankingi po egzaminach) i nie schodzi z pewnych standardów zawdzięcza m.in. temu, że nie ulega szantażom niektórych rodziców nieusatysfakcjonowanych ocenami swojego dziecka.
            • Gość: rozsądna Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.13, 09:25
              Przestrzegam przed tym miejscem. Ma właśnie tak wyglądać - profesjonalnie i pięknie. A prawda jest zupełnie inna. Działania dyrektorki doprawadzają tę szkołę do agonii. Kumoterstwo i nepotyzm . Szkoda czasu, zdrowia, pieniędzy i przede wszystkim dzieci. Dziwię się, że Zarząd Główny STO jeszcze nie interweniuje...
              • Gość: anonim Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.13, 12:32
                Fakt, że kiedy ogłoszono nabór-"egzaminy" do gimnazjum w 2012 zgłosiło się tylko 8 osób z zewnątrz. Wszystkich przyjęto, a w efekcie utworzono dwie niepełne klasy:14 i 11 osobowe, bo nie było chętnych!!!(kiedyś był full:18 osób w klasie i chętni z zewnątrz). Połowa osób , tych zresztą najlepiej ucząca się po 6 klasie odeszła.
                Chwalenie się wszelkimi "pierdołami" na stronie internetowej szkoły, typu: nasi uczniowie mieli dziś lekcję typu: (...) jest żenujące... Czy to jest powód do publikowania na stronie szkoły, że COŚ się w szkole robi???
        • Gość: rodzic Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.12, 10:46
          Może czas na małe wyjaśnienie,kto opowiada głupoty o śmierci poprzedniej dyrektorki, która cieszy się wspaniałym zdrowiem . Ostatnio była na 20-leciu szkoły. Komu zależy żeby pisać głupoty o tak wspaniałej szkole? Ktoś kto nie chce się uczyć i myśli, że jak rodzice zapłacą to będzie mieć dobre oceny to jest w błędzie. trzeba się uczyć i cieszyć, że się dostało do tak dobrej szkoły. A jeśli chodzi o obecną dyrektorkę, to jest to bardzo ciepła i miła osoba otwarta dla uczniów i rodziców.
          • Gość: matka Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.12, 00:58
            Tak poprzednia Pani Dyrektor żyje. Ale informacje o ciepłej, otwartej ...... obecnej Pani Dyrektor to takie same bzdury jak informacja o śmierci poprzedniej. Jest to straszna, nie przyjmując krytyki ani sprzeciwu baba, miła tylko dla rodziców mających takie samo zdanie jak ona lub dodatkowo finansujących szkołę.
      • Gość: gość Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.12, 12:47
        Ludzie opanujcie się!Co za bzdury!
        Dzieci z Korei?Śmierć dyrektorki?Nepotyzm?Satanizm?
        Te informacje są tak samo wiarygodne jak informacja o najeździe kosmitów na tę szkołę!!!
        Nie czytajcie tych głupot! Proponuję sprawdzić fakty osobiście!
        Żadna dyrektorka tej szkoły nie zmarła!W szkole nie ma ani jednego dziecka z Korei!!!
        Obecna dyrektorka nie jest siostrą poprzedniej!
        Obecna dyrektorka jest sympatyczną, ciepłą, otwartą osobą!Można to samemu sprawdzić!
        W szkole są zasady i normy! Ale moim zdaniem to jej zaleta!!!Dowodem jest to , że Co roku jest kilku kandydatów na jedno miejsce do pierwszej klasy!!!
        Pozdrawiam
        • Gość: matka Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: 195.8.217.* 16.03.12, 13:15
          Jestem matka dziecka, ktore uczy sie w tej szkole. Z mojego punktu widzenia (i ucznia takoz) zadna z opinii szkalujacych szkole nie jest prawdziwa. Jestem wrecz niemile zaskoczona i zniesmaczona insynuacjami w stosunku do p. dyrektor, jak tez bredniami dotyczacymi atmosfery w szkole. Pomijajac fakt, ze koreanskich dzieci w szkole nie zuwazylam, to ksnofobiczne teksty dotyczace ich rzekomych przestepstw sa zenujace. POdejrzewam sa to wymysly rodzica zawiedzionego tym, ze pomimo wplaconego czesnego pociecha nie zostala uznana za malego geniusza i przyszlosc swietowej nauki :-)
          Wymierne jest to, ze w ubieglym roku gimnazjum osiaganelo najlepsze wyniki w dzielnicy Praga pd, zarowno wsrod szkol publicznych, jak i niepublicznych.
          www.wiadomosci24.pl/artykul/ranking_gimnazjow_w_warszawie_jakie_gimnazjum_wybrac_179991-1--1-d.html
          Wiec w dalszym ciagu nie wiem skad pomowienia o niskim poziomie nauczania. To sie da zmierzyc. A o tym czego sie nie da, ja moge zaswiadczyc. W szkole panuje swietna atmosfera. PLacowka wymaga duzego zaangazowania ze strony uczniow, jak i rodzicow. Proponuje mase zajec pozalekcyjnych, oraz bardzo atrakcyjnych lekcji (uczestnictwo gosci, sposob prowadzenia).
          Wspomniana niezadowolona osoba trolluje na roznych forach i to nie pierwsza jej wypowiedz na temat szkol STO przy Ostrobramskiej, podejrzewam, ze to jeden z tych rodzicow, ktory terenowka zajezdza pod same szkolne schody rozjezdzajac trawniki i stopy bawiacych sie dzieci, ma pelno w portfelu, a pusto w glowie. Nie wszystko da sie kupic.
          • Gość: rodzic Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.12, 00:51
            Ranking. Jedna wielka bzdura . To jest szkoła społeczna, proszę spojrzeć na jej ranking na tle takich szkół w Warszawie a nie szkół praskich. Atmosfera w szkole jest fatalna, zaległości jakie mają dzieci po tej szkole ogromne a jest to konsekwencją "naciąganych" ocen. Jeśli w klasie jest 14 osób to o jakich rankingach Pan mówi , porównuje Pan je z pozycjami szkół rejonowych 30 osobowych. Ta szkoła jedyne co daje to bezpieczeństwo, nic poza tym.
          • Gość: zawiedziony Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: *.static.chello.pl 15.05.12, 22:51
            Droga Pani "Matko", niech Pani nie pisze takich insynuacji, bo w końcu nie wie Pani, kto napisał ten komentarz, jakie ma auto, itp.
            Powtórzę to, co napisałem na innym wątlk (jako rodzic 2 dzieci tej szkoły):
            - sztywna, a raczej sztywniacka, konserwatywna szkoła - standardy i kulturę "kreuje" dyrekcja, która, można odnieść wrażenie, jest niechętna dzieciom, nastawiona na karanie; w przypadku konfliktu lub wykroczenia ze strony dziecka nie ma konstruktywnego podejścia, jest twarde wyciąganie konsekwencji, nie ma wychowywania jest ociosywanie
            - wielu nauczycieli nastawionych jest pozytywnie do dzieci, pomocnych im, ale są pojedyncze osoby, które nie umieją nawiązać kontaktu, potrafią po wielokroć ukarać za wykroczenie, działania dyrekcji przesłaniają wysiłki pozytywnych nauczycieli
            - szkoła nie ma w zwyczaju sygnalizować rodzicom, że jest problem do rozwiązania, kontakt z rodzicami polega na wstawianiu uwag do dzienniczka, rodzice nie są traktowani jak partnerzy przez dyrekcję
            - szkoła oczekuje uczestnictwa w lekcjach relgii katolickiej, nie ma etyki
            - szkoła nie ma jednego spójnego pomysłu na wspólne wyjazdy młodzieży na zielone szkoły
            - poziom - nie taki zły, absolwenci tej szkoły trafiają do bardzo dobrych i dobrych liceów, aże mają dużo do nadrabiania - to specyfika wymagań liceów
            Rodzicom poszukującym szkoły radosnej, pozytywnej, konstruktywnej, przede wszystkim nastawionej na dialog z młodzieżą - nie polecam
            • Gość: mama Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.12, 07:56
              W pełni się zgadzam z opinią. Szkołę psuje "Dyrektorka", która robi czystki i zatrudnia swoje wierne "psy". Nauczycielom kazała podpisywać lojalki. Ci, którzy nie podpisali w znacznej mierze już nie pracują. Poziom szkoły bardzo spada...niestety. Niekompetentna dyrektorka, która dostała władzę dzięki układom powoli przyczynia się do rozpadu szkoły, która była wspaniała....
            • Gość: ilo Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.17, 12:00
              Witam, jestem kompletnie zdezorientowana, szukam dobrej szkoły dla obeznego 6 klasisty, klasy 7i 8. czy mogłabym uzyskac jakies info o takiej na Pradze Południe? Dokąd z STO27 zabraliście dzieci? I byliscie zadowoleni, pomóżcie, proszę.
              • Gość: gosc Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: 195.8.217.* 09.03.17, 13:11
                Nie słyszałem, żeby ktokolwiek planował zabrać dziecko z tej szkoły. Z tego co wiem, są długie listy oczekujących i trudno się dostać. Być może z racji, że po "reformie" odpada jeden rocznik, stworzą dodatkową klasę 7 i 8?
        • Gość: ja Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.12, 00:53
          Tak chyba było i to jest właśnie zasługa tej" ciepłej, wspaniałej Pani Dyrektor" Śmieszne.
    • Gość: - Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: *.cluster-h.websense.net 13.09.11, 23:17
      +
      • Gość: mother Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: *.devs.futuro.pl 16.04.12, 11:45
        Szanowni rodzice dzieci uczących się w szkole - moje dziecko kończąc tę szkołę (od zerówki do gimn.) miało dobre oceny. W państwowym liceum wyszły totalne braki z chemi, fizyki. Matematyka była ok bo uczyła pani Deptuła - fantastyczna nauczycielka, ale podobno już nie uczy - ciekawe dlaczego. Dziś żałuję, że nie zabrałam dziecka po podstawówce, do tego momentu szkoła była ok ale też nauczyciele byli inni i co najważniejsze nie zmieniali się co roku. Jeśli chodzi o dyrekcję - miałam kontakt i z poprzednią i z obecną, niestety niebo a ziemia. Poprzednia była super z obecną nie dało się dogadać.
        • Gość: OJCIEC Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.12, 15:20
          Moja córka będzie kończyła tą szkołę, nauczyciele wcale nie zmieniają się co roku bo ciągle uczą ci sami.Jeżeli któryś nauczyciel odchodzi to ma do tego prawo nie widzę w tym nic szczególnego.
          Dziecko moje jest szczęśliwe, że chodzi do tej właśnie szkoły. Przedmioty ścisłe też nie są jej konikiem ale najważniejsze, że sobie radzi dzięki wspaniałym nauczycielom, którzy ją uczą. Tak wspaniałej opinii o p. Deptule nigdy nie słyszałem ale obecna matematyczka jest super, takie jest zdanie mojego dziecka no i oczywiście moje a także innych rodziców.
          Z dyrekcją tej szkoły zawsze można się dogadać a robi dyrekcja dla dzieci tyle, że każdy może pozazdrościć. To co było kiedyś wcale mnie nie interesuje, bo dla mnie ważne jest to co teraz dzieje się w tej szkole a najważniejsze są postępy w nauce mojej córki ,widać, że dobrze uczą i dbają o dzieci.
          • Gość: mother Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: *.devs.futuro.pl 19.04.12, 12:26
            Oczywiście nauczyciele mają prawo odejść, tylko dziwnie się składa, że po pojawieniu się nowej dyr. większość pedagogów uczących w tej szkole nie rzadko od początku jej istnienia odeszło. Powód-konflikt z nową dyrekcją. Co do zadowolenia dzieci, moje też były b zadowolone, bo na klasówce z fizyki pan wychodził na 15 min z klasy i potem ocena dobra. Problemy wyszły w nowej szkole.
          • Gość: Matka Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.12, 00:41
            Trafił Pan do szkoły już po "czystkach" Pani Dyrektor. Mój syn co roku miał innego nauczyciel matematyki a podejście Pani Dyrektor do uczniów ..... no cóż widocznie mamy skrajnie inne zdanie na temat tej Pani. Musi się Pan jednak przygotować na dużoooooo dodatkowego czasu lub pieniędzy poświęconych na nadrabianie zaległości w liceum po tej szkole.
            • Gość: Monika Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.12, 10:37
              Szkołę "czyści " z bardzo dobrej atmosfery i dobrych nauczycieli Pani "Dyrektor". Bo dyrektorem trzeba być, z nie się tylko tak nazywać.
              Nie polecam tej szkoły.
              Kiedyś była bardzo dobra, dziś jest szansa, aby obecna "dyrekcja" doprowadziła ją do agonii.
        • Gość: rodzic Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.12, 00:29
          Mój syn chodził w tej szkole do gimnazjum. Zgadzam się z wypowiedzią poprzedniczki. Obecna Pani Dyrektor to największy problem tej szkoły. Pozbyła się naprawdę dobrych nauczycieli, którzy tworzyli tą szkołę a ci którzy zostali robią wszystko co Pani Dyrektor sobie życzy. Ta szkoła była największą pomyłką. Syn dostał się do dobrego liceum ale to głównie nasza praca w domu oraz korepetycje. Co w szkole w której czesne jest wcale nie niskie jest nie porozumieniem. Proszę nie dać się zmylić, że młodzież siedzi w szkole do 15, 16 . Tak, mają po 8 lekcji ale od kwietnia materiał jest zrealizowany i nic się nie dzieje. Zmarnowany czas. Syn ma duże zaległości z języka polskiego, fizyki, chemii, matematyki. Wszystko musimy nadrabiać chociaż miał średnią 5 na koniec trzeciej klasy gimnazjum. Co roku zmieniał się nauczyciel matematyki, w połowie roku Pani Dyrektor" wylała" z pracy nauczyciela historii.
          Bardzo dużo rodziców zabrało swoje dzieci (zwłaszcza te bardzo dobrze uczące się) po podstawówce i przeniosło do innych szkół. Nie polecam.
          • Gość: mama I-klasity Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.15, 17:03
            Jakieś inne opinie?
          • Gość: mamawiki Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: *.static.ip.netia.com.pl 04.08.15, 08:30
            czy obecnie nadal są złe opinie na temat tego gimnazjum? czy faktycznie jest źle czy zmieniło sie i jest dobrze? czy posłac dziecko?
          • Gość: Uczen Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 04.04.16, 21:18
            Tak naprawdę to szkoła jest Ok trzeba sie duzo uczyć ale jest tak na 4-
    • Gość: rodzic Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa- IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.04.12, 23:12
      Jestem rodzicem szóstoklasisty i od jakiegoś czasu robię rundkę po gimnazjach, aby wybrać dla mojej pociechy możliwie najlepsze gimnazjum. Przyznam, że wybór szkół nie jest łatwy. W końcu trafiłam do Społecznego Gimnazjum Nr 27 na Ostrobramską 72, na dzień otwarty i prezentację oferty szkoły.
      I uczciwie powiem, że jestem pod ogromnym wrażeniem oferty, jaką daje ta szkoła.
      Nie dość, że proponują masę warsztatów chemiczno-przyrodniczych jako ,,obudowę" programu nauczania, to jeszcze oferują nauczanie matematyki w grupach, ze względu na umiejętności dziecka. I wszystko to w ramach czesnego.Do tego dochodzą comiesięczne warsztaty językowe prowadzone przez nauczycieli-obcokrajowców.
      Duże wrażenie zrobiła na mnie pracownia chemiczna i fizyczna. Wiem, że z reguły szkoły społeczne czy prywatne nie mają takiego zaplecza, borykają się z lokalem i przestrzenią, tym bardziej jestem pod wrażeniem zarządzania tą szkołą - stworzenie takiego zaplecza na poziomie gimnazjum świadczy o przemyślanej i nastawionej na uczniów edukacji, uczeniu opartym na doświadczeniu i dobrym przygotowaniu pod liceum.
      Nie ma tu ,,złotych klamek", widać rzetelną pracę, i to, że pieniądze z czesnego faktycznie przekładają się na bogaty program szkoły.
      Duże znaczenie ma kameralność szkoły. Moje dziecko już od progu zostało serdecznie powitane przez obecnych uczniów i oprowadzone po całej szkole. Nauczyciele zorganizowali dla dzieci mini-lekcje i moje dziecko jak nigdy, z wypiekami na twarzy, przechodziło z jednej sali do drugiej. Dostrzegłam w tych ludziach pasję i zaangażowanie i o to chodzi w prawdziwej edukacji, a ja właśnie tego oczekują od szkoły dla mojego dziecka.
      Na parterze przygrywał zespół muzyczny, na ścianach puchary za osiągnięcia sportowe, prace plastyczne uczniów.
      Dochodzę do wniosku, że każdy w tej szkole może rozwijać się w sobie wybranym kierunku, bo możliwości jest faktycznie bardzo dużo.
      Powiem krótko - moje dziecko i ja jesteśmy pod urokiem tej szkoły. Mam nadzieję, że zostaniemy przyjęci.
      • Gość: rodzic Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.13, 12:34
        To tylko kampania wyborcza. Prawda jest zupełnie inna.
        Dno!
        • Gość: monika Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.13, 11:32
          To jest prawda. Kampania reklamowa a rzeczywistości w tej szkole to dwie różne sprawy. Radzę omijać z daleka i nie narażać dzieci na traumę. Szkoda zdrowia, czasu i pieniędzy.
    • Gość: tata Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: 212.160.172.* 27.06.14, 14:40
      nie polecam, największy problem do p. Dyrektor, zastrasza nauczycieli , nie podejmuje dialogu z rodzicami, problemy zamiata pod dywan,
      proszę sprawdzić ile osób zaczyna podstawówkę, a ile kończy (oczywiście należny pominąć nowy nabór),
      dobrych nauczycieli jest coraz mniej ...
      • Gość: dziadek Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.15, 00:25
        Nic się nie zmieniło. Jest jeszcze gorzej.
      • Gość: gość Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.18, 22:38
        Kolejny dyrektor co usiluje zastraszać, a na niczym się nie zna,....
    • Gość: matka odradzam!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.15, 10:49
      Szkoła nie odnosi żadnych sukcesów. Zero laureatów, zero finalistów konkursów przedmiotowych od lat. Przecież nasze dzieci nie są niezdolne, brak tylko nauczycieli. Kadra pedagogiczna w większości to towarzystwo wzajemnej adoracji dyrektorki (dyrektorki tylko z nazwy).Zajęcia dodatkowe to plastyka, scrabble, kursy gotowania. Popatrzcie jakimi sukcesami się chwalą: konkursy plastyczne itp... Czy trzeba tyle płacić za coś takiego?
      • trasek Re: odradzam!!! 16.04.15, 17:03
        A to ciekawe, bo właśnie pojawiła się na stronie szkoły informacja o miejscach uczniów z tego gimnazjum w Oli­m­pia­­dzie Ję­­zy­­ka An­gie­l­skie­­go dla Gi­m­na­­zja­­li­­stów: Laureat i Finalista. To jednak jest coś więcej niż plastyka i gotowania:)
        • Gość: rodzic Re: odradzam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.15, 05:15
          Zabrałam moje dzieci z tej szkoły. I proszę mi wierzyć, to była przemyślana i bardzo dobra decyzja.. Zastanawiam się tylko, czy te pozytywne opinie pisze sama dyrektorka czy jakiś poplecznik - nauczyciel, rodzic z zarządu szkoły?. Brawo Zarząd STO! Jak ktoś wcześniej napisał : g...no zawinięte w kolorowy papierek za ciężkie pieniądze.
          • Gość: rodz-ic2 Re: odradzam!!! IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 19.06.15, 16:38
            Jestem szczerze zdziwiona tyloma negatywnymi opiniami na temat szkoły, do której uczęszcza moje dziecko, a drugie rok temu skończyło gimnazjum.
            Szkoła ta jest miejscem, w którym obdwoje moich dzieci czuje/ło się świetnie i rozwija/ało się doskonale. Absolwent gimnazjum dostał się do każdej z trzech wybieranych szkół, wybrał liceum z pierwszej 5 warszawskich liceów i za tydzień otrzyma świadectwo z czerwonym paskiem. Był również finalistą olimpiady przedmiotowej i dość często podkreśla, jak dużo zawdzięcza poziomowi nauki w gimnazjum, dzięki czemu nie musiał ślęczeć nocami nad książkami. Na korepetycje nie wydałam złotówki.
            Z radością wraca do szkoły, aby spotkać się z nauczycielami, chętnie przychodzi na uroczystości szkolne, i umawia na miejscu z innymi kolegami i koleżankami z klasy, gdy tylko nadarzy się okazja.
            Nie mam problemów z komunikacją z żadnym nauczycielem ani z panią dyrektor, która może i wydaje się osobą z dystansem, ale nigdy nie poczułam się zlekceważona.
            Pani z sekretariatu, może i jadła kanapkę, ale to przemiły, ciepły człowiek, który zna każde dziecko z imienia i nazwiska i zawsze pomaga; dzieci mogą się do Niej zwrócić z każdą sprawą.
            Zastraszeni nauczyciele??? co za bzdury!!! Może rodzice jednak powinni przyjrzeć się również swoim dzieciom? Może trochę krytyczniej? Może nie wszystkiemu zawsze jest winny dyrektor/ nauczyciel/ szkoła ogólnie?
            Ja polecam obie szkoły SP i Gimnazjum gorąco i z pełną odpowiedzialnością. Pamiętać jednak należy, że placówka oświatowa, nawet jeśli płatna, to nie to samo co punkt usługowy, w którym jak płacę to wymagam...
            • Gość: mama Re: odradzam!!! IP: *.static.chello.pl 30.09.15, 08:34
              Popieram opinię przedmowczyni poziom wysoki, szkoła bezpieczna, nawet przesadnie Grono dba o bezpieczęństwio, problemem nie są nauczyciele , dyrekcja czy dzieci, problemem są rodzice.coraz więcej żadają, uważają ,ze 5 można kupić, a jak średnia za niska to winna jest Dyrekcja lub nauczycie.Ostatnio przeprowdzono ankietę w szkole, to pomysł Zarządu, pytania były o satysfakcję kontaktów z dyrekcją , psychologiem i czy szkoła ponosi pełna odpowiedzialnośc za nauke, to żenada. Poziom nauczania była bardzo wysoki, sredni uczniowe mieli 100 % wynik na testach np. szecioklasisty. Jesli Dziecko chce sie uczyć a Rodzic to wspiera, można wysoko zajść.. Dla mniej zdolnych możliwośc wielu godzin pomocy ze strony Nauczycieli.Na 18 osób klasę 6 ukończyło 18, wymieniło się dwoje dzieci, 2 odeszła , 2 osoby doszły.
              • Gość: niemama Re: odradzam!!! IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.15, 00:28
                Nie mama a pani dyrektor pisała ten tekst. Ani słowa prawdy.
            • Gość: Karolina80 Re: odradzam!!! IP: *.184.189.154.ipv4.supernova.orange.pl 21.09.17, 20:50
              wszystko zależy od tego czego się oczekuje od szkoły - można wszystko krytykować, ale prawda jest taka że z jakiś powodów ta szkoła jest wysoko w rankingach, nie słyszałam, żeby była w niej stosowana "fala". Uczniowe mają wysoki poziom języków o o czym świadczą zdawane przez nich egzaminy poza szkołą, są też laureaci i finaliści konkursów ogólnopolskich, zajecia dodatkowe i lekcje wyrównawcze dla chętnych. nie bede sie spierać i bić na arguementy. Moja córka za chwile konczy tą szkołę, drugą też zamierzam tu posłać. Wszystko zależy od dziecka i jego ambicji. Osobiście uważam, że zmiana dyrekcji wyszła na dobre tej szkole.
          • Gość: gość Re: odradzam!!! IP: *.dynamic.chello.pl 22.10.16, 20:27
            Popieram tą decyzję, bo w tej szkole to proboszcz rozdaje karty. Wywalenie dyrektorki, która tak naprawdę nie rządziła nic nie zmieni. Tą szkołą kieruje obsługa z manierami dyrektorskimi pod dyktando,...nikt nie wyciąga z tego wniosków,...
            • profesor1959 Re: odradzam!!! 02.09.17, 11:33
              Halo, Zarząd obudźcie się. Po zmianie tej pseudo dyrektorki wszystko miało iść już w dobrym kierunku, a tu jest coraz
              gorzej. Dobry nauczyciel wf-u nie oznacza dobrego dyrektora.Ten człowiek nie potrafi zarządzać nie mówiąc już o byciu
              menadżerem. Widać, że prywata(kasa) dla niego jest ważniejsza niż prowadzenie szkoły. Nic nie zmienił. Jak obsługa się panoszyła tak się panoszy, nie mówiąc już o administracyjnym, a palenie papierosów zajmuje im więcej czasu niż sama praca. Niech ktoś zacznie ogarniać to towarzystwo, bo szkoła traci na opinii z dnia na dzień,...No chyba, że zarząd też tego nie ogarnia,...i nic nie wie co się dzieje w tej szkole,...
    • mad_milk Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa 19.08.15, 10:05
      Bardzo proszę o kontakt z rodzicami dzieci, które uczyły sie w tej szkole. Musze podjąć decyzje która szkole wybrać. Mój mail mad_milk@gazeta.pl
      • ankar_a Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa 17.04.16, 12:46
        Coś nie tak z całą historią przytaczaną powyżej...
        Wiem z całą pewnością, że dyrektorem tej szkoły jest mężczyzna, widziałam na tegorocznych zawodach pływackich szkół STO w Ciechanowie, a ponadto sprawdziłam to na stronie internetowej tej szkoły.
        • Gość: Gość Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.16, 14:43
          Tak to prawda, na szczęście ta panie nie jest już dyrektorem, co nie oznacza, że atmosfera nie pozostawia wiele do życzenia. Wiele osób ma maniery dyrektorskie,...
          • Gość: nmpc Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.16, 18:58
            A tak konkretnie? Co masz na myśli? Co powinienem wziąć pod uwagę przymierzając dzieciaka do tej szkoły?
            • Gość: gość Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.16, 12:56
              Konkretnie, to tylko nieliczni nauczyciele są godni powierzenia naszych dzieci. Tylko oni są
              przygotowani i otwarci na oczekiwania jakie stawiać będzie przyszłe życie naszych pociech.
              Co nie oznacza, że należy rezygnować z tej szkoły. Jak to w życiu, zawsze można potem się wycofać.
              Nowy dyrektor musiałby wprowadzić tu radykalne zmiany, ale czy ma tego świadomość,...?!
              Myślę, że dyrektorem powinien być dyrektor menadżer, a nie dyrektor nauczyciel.
              • Gość: gość Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.16, 16:36
                No i co tak naprawdę się zmieniło,,...?! poza tym, że jest nowy dyrektor. Na walnym obiecywano
                dobrą zmianę, a tu jak widać ekipa po byłej ma się dobrze,...a niby mądry Polak po szkodzie,..
                • Gość: gość Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 03.09.17, 14:22
                  Halo, Zarząd obudźcie się. Po zmianie tej pseudo dyrektorki wszystko miało iść już w dobrym kierunku, a tu jest coraz
                  gorzej. Dobry nauczyciel wf-u nie oznacza dobrego dyrektora.Ten człowiek nie potrafi zarządzać nie mówiąc już o byciu
                  menadżerem. Widać, że prywata(kasa) dla niego jest ważniejsza niż prowadzenie szkoły. Nic nie zmienił. Jak obsługa się panoszyła tak się panoszy, nie mówiąc już o administracyjnym, a palenie papierosów zajmuje im więcej czasu niż sama praca. Niech ktoś zacznie ogarniać to towarzystwo, bo szkoła traci na opinii z dnia na dzień,...No chyba, że zarząd też tego nie ogarnia,...i nic nie wie co się dzieje w tej szkole,...
                  • Gość: Wysoki Re: Gimnazjum STO ul. Ostrobramska 72 Warszawa IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 04.09.17, 15:45
                    Witam
                    Szkoła to tylko może tracić przez takich jak wyżej, jeżeli chcesz coś zmienić, coś wnieść nowego przyjdź, porozmawiaj, przedstaw swoje pomysły,A nie piszesz jakieś wypociny w Internecie.
                    Obsługa?
                    Obsługa to może być w restauracji, w tej szkole jest świetna kadra ludzi.
                    ADMINISTRACJA też zła?
                    Proszę odpowiedź teraz na moje pytanie.
                    Co w takim razie robi twoje dziecko w tej szkole?
                    Ja jestem zadowolony z wyboru tej szkoły I dlatego moje dzieci tam są.
                    Z czystym sumieniem mogę polecić tą szkole I wszystkich tam pracujących.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka