Gość: beti IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.06.05, 16:19 Bardzo proszę o opinię gimnazjalistów i ich rodziców o tych dwóch szkołach. Która jest lepsza i bardziej przyjazna. (Klasy dwujęzyczne) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: IIIgim Re: GIMNAZJUM PRUS CZY NA ANGORSKIEJ IP: *.net-serwis.pl 22.06.05, 20:01 Jeśli chodzi o naukę języków to mysle, że najlepszym wyborem jest Gimnazjum Dwujęzyczne nr. 25 na ulicy Zwycięzców 44. Sama właśnie kończę to Gimnazjum i jestem bardzo zadowolona. Atmosfera jest SUPER, nauczyciele naprawdę pomagają uczniom. W szkole uczymy się 2 języków:niemieckiego i angielskiego(są dodatkowe przedmioty: historia po angielsku lub niemiecku i KOSS ang/niem. Trzeba też zdać test predyspozycji językowych. niestety nie znam terminu tego testu. może jest już za późno, ale komuś wiadomość o tej szkole może się przydać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościnna test predyspozycji językowych IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.14, 08:36 Egzamin predyspozycji językowych jest 13 maja o 8.00 w gimnazjum pierwszego wyboru :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIIgim Re: GIMNAZJUM PRUS CZY NA ANGORSKIEJ IP: *.net-serwis.pl 22.06.05, 20:03 Jeśli chodzi o Prusa to mojej koleżance, która tam chodzi nie bardzo się podoba. Nie wiem jednak dlaczego. Myślę, że znajdzie się na tym forum ktoś kto powie jak tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
demicjusz Re: GIMNAZJUM PRUS CZY NA ANGORSKIEJ 22.06.05, 21:37 IIIgim, miałbym kilka pytań o Twoje gimnazjum, czy mogłym Cię prosić o kontakt na maila? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzka Re: GIMNAZJUM PRUS CZY NA ANGORSKIEJ IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 23.06.05, 22:12 Ja też kończę 25 mój mail to suzi@buziaczek.pl niestety, jest już po testach, więc w tym roku za późno warto jednak porozmawiać z dyrektorką, czasami ktoś odchodzi albo rezygnuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: GIMNAZJUM PRUS CZY NA ANGORSKIEJ IP: *.chello.pl 18.07.05, 11:44 Moja droga, ja chodziłam do dwujęzycznego liceunm Prusa..i te klasy dwujezyczne to jeden wielki pic jak dla mnie.nie wiem jak w gimnazjum ale wiem jak w liceum. # lata anglika czuje jakbym miała do tyłu.Szkole mila owszem nauczyciele całkiem fajni,niektórzy wrecz super..ale co do przedmiotow po ang..to wiecej szumu niż potrzeba;/nie jest to poziom ktorego potem wymagają od nas na maturze..;/ porażka..ja zdawałam bo MUSIAŁAM maturke dwujezyczna i nic mi ona nie dała! a nawet wiecej..tylko mi zaniżyła wyniki na uczelnie..bo nikt o tej maturce nei slyszał..no ale w gimnazjum może jest jakoś inaczej..nie wiem;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Gimnazjum 18 WaWa IP: *.146.109.108.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.07.14, 20:58 Witam, właśnie jestem absolwentem owego gimnazjum przy ulicy Angorkiej 2 w Warszawie. Uczęszczałem do klasy dwujęzycznej. Ogólnie nauczyciele zaniżają oceny, nie zachęcając tym do dalszej nauki. Byłem w klasie z drugim językiem niemieckim. (poziom podstawowy) Nauczyciel, szczerze beznadziejny. Przez 3 lata nie nauczyłem się niczego przydatnego. Zniechęcił mnie do dalszej kontynuacji z tym językiem w szkole średniej. Z kolei nauczycielka od geografii jest okropna. Ciągły stres na lekcji, prowadzenie zajęć w sposób nerwowy, chaotyczny. Jeżeli czegoś nie zrozumie się na lekcji, lepiej nie pytaj o dalsze wytłumaczenie, bo będzie na Ciebie, że nie słuchasz i nie uważasz. Nauczycielki od angielskiego bardzo przyjazne. " Trenerka" od wf masakra. Niby gimnastyczka z Rosji czy Ukrainy, a tak na prawdę lekceważy wszystko i wszystkich. Z klasy wybiera sobie " pupilków", którzy potem mają 5/6 na koniec. ( To wiem z rozmów dziewczyn, a co do naszego wf isty jest super :)) Ogólnie nie polecam tej szkoły.... Odpowiedz Link Zgłoś
ojciecgimbusa Re: Gimnazjum 18 WaWa 25.06.15, 09:29 "Trenerka" to już legenda tej szkoły. O 6 i 5 bardzo trudno, przez co dzieciaki mają kłopot z dostaniem się do najlepszych liceów. Spora różnica między klasami językowymi a rejonowymi, gdzie trafiają też dzieci z upośledzeniem umysłowym. Jeśli jednak dzieciak chce się uczyć to będzie miał bardzo dobry wynik z egzaminu, niezależnie od klasy. Dużo wspaniałych i b. dobrych nauczyciel (historia, chemia, angielski, fizyka, biologia itd. - nie podaję nazwisk), ale oczywiście zależy na kogo się trafi. Szkołę polecam dla tych co cenią wiedzę i nie są kolekcjonerami punków rekrutacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś