Dodaj do ulubionych

GIMNAZJUM PRUS CZY NA ANGORSKIEJ

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.06.05, 16:19
Bardzo proszę o opinię gimnazjalistów i ich rodziców o tych dwóch szkołach.
Która jest lepsza i bardziej przyjazna. (Klasy dwujęzyczne)

Obserwuj wątek
    • Gość: IIIgim Re: GIMNAZJUM PRUS CZY NA ANGORSKIEJ IP: *.net-serwis.pl 22.06.05, 20:01
      Jeśli chodzi o naukę języków to mysle, że najlepszym wyborem jest Gimnazjum
      Dwujęzyczne nr. 25 na ulicy Zwycięzców 44. Sama właśnie kończę to Gimnazjum i
      jestem bardzo zadowolona. Atmosfera jest SUPER, nauczyciele naprawdę pomagają
      uczniom. W szkole uczymy się 2 języków:niemieckiego i angielskiego(są dodatkowe
      przedmioty: historia po angielsku lub niemiecku i KOSS ang/niem. Trzeba też
      zdać test predyspozycji językowych. niestety nie znam terminu tego testu. może
      jest już za późno, ale komuś wiadomość o tej szkole może się przydać.
      • Gość: Gościnna test predyspozycji językowych IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.14, 08:36
        Egzamin predyspozycji językowych jest 13 maja o 8.00 w gimnazjum pierwszego wyboru :)
    • Gość: IIIgim Re: GIMNAZJUM PRUS CZY NA ANGORSKIEJ IP: *.net-serwis.pl 22.06.05, 20:03
      Jeśli chodzi o Prusa to mojej koleżance, która tam chodzi nie bardzo się
      podoba. Nie wiem jednak dlaczego. Myślę, że znajdzie się na tym forum ktoś kto
      powie jak tam jest.
      • demicjusz Re: GIMNAZJUM PRUS CZY NA ANGORSKIEJ 22.06.05, 21:37
        IIIgim,
        miałbym kilka pytań o Twoje gimnazjum, czy mogłym Cię prosić o kontakt na maila?
        • Gość: Zuzka Re: GIMNAZJUM PRUS CZY NA ANGORSKIEJ IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 23.06.05, 22:12
          Ja też kończę 25
          mój mail to suzi@buziaczek.pl
          niestety, jest już po testach, więc w tym roku za późno
          warto jednak porozmawiać z dyrektorką, czasami ktoś odchodzi albo rezygnuje:)
          • Gość: Aga Re: GIMNAZJUM PRUS CZY NA ANGORSKIEJ IP: *.chello.pl 18.07.05, 11:44
            Moja droga, ja chodziłam do dwujęzycznego liceunm Prusa..i te klasy dwujezyczne
            to jeden wielki pic jak dla mnie.nie wiem jak w gimnazjum ale wiem jak w
            liceum. # lata anglika czuje jakbym miała do tyłu.Szkole mila owszem
            nauczyciele całkiem fajni,niektórzy wrecz super..ale co do przedmiotow po
            ang..to wiecej szumu niż potrzeba;/nie jest to poziom ktorego potem wymagają od
            nas na maturze..;/ porażka..ja zdawałam bo MUSIAŁAM maturke dwujezyczna i nic
            mi ona nie dała! a nawet wiecej..tylko mi zaniżyła wyniki na uczelnie..bo nikt
            o tej maturce nei slyszał..no ale w gimnazjum może jest jakoś inaczej..nie
            wiem;/
    • Gość: Absolwent Gimnazjum 18 WaWa IP: *.146.109.108.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.07.14, 20:58
      Witam, właśnie jestem absolwentem owego gimnazjum przy ulicy Angorkiej 2 w Warszawie. Uczęszczałem do klasy dwujęzycznej. Ogólnie nauczyciele zaniżają oceny, nie zachęcając tym do dalszej nauki. Byłem w klasie z drugim językiem niemieckim. (poziom podstawowy) Nauczyciel, szczerze beznadziejny. Przez 3 lata nie nauczyłem się niczego przydatnego. Zniechęcił mnie do dalszej kontynuacji z tym językiem w szkole średniej. Z kolei nauczycielka od geografii jest okropna. Ciągły stres na lekcji, prowadzenie zajęć w sposób nerwowy, chaotyczny. Jeżeli czegoś nie zrozumie się na lekcji, lepiej nie pytaj o dalsze wytłumaczenie, bo będzie na Ciebie, że nie słuchasz i nie uważasz. Nauczycielki od angielskiego bardzo przyjazne. " Trenerka" od wf masakra. Niby gimnastyczka z Rosji czy Ukrainy, a tak na prawdę lekceważy wszystko i wszystkich. Z klasy wybiera sobie " pupilków", którzy potem mają 5/6 na koniec. ( To wiem z rozmów dziewczyn, a co do naszego wf isty jest super :)) Ogólnie nie polecam tej szkoły....
      • ojciecgimbusa Re: Gimnazjum 18 WaWa 25.06.15, 09:19
        Potwierdzam opinię.
        • ojciecgimbusa Re: Gimnazjum 18 WaWa 25.06.15, 09:29
          "Trenerka" to już legenda tej szkoły. O 6 i 5 bardzo trudno, przez co dzieciaki mają kłopot z dostaniem się do najlepszych liceów. Spora różnica między klasami językowymi a rejonowymi, gdzie trafiają też dzieci z upośledzeniem umysłowym. Jeśli jednak dzieciak chce się uczyć to będzie miał bardzo dobry wynik z egzaminu, niezależnie od klasy. Dużo wspaniałych i b. dobrych nauczyciel (historia, chemia, angielski, fizyka, biologia itd. - nie podaję nazwisk), ale oczywiście zależy na kogo się trafi. Szkołę polecam dla tych co cenią wiedzę i nie są kolekcjonerami punków rekrutacyjnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka