Gość: Ace IP: *.acn.pl / 10.64.7.* 16.11.02, 13:30 no wlasnie jak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: niezapominajka Re: JAK SIE UCZYC? IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 16.11.02, 21:56 a co nigdy tego nie robiles(as) ??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: JAK SIE UCZYC? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 16.11.02, 22:21 efektywnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patek Re: JAK SIE UCZYC? IP: *.szklarska-poreba.sdi.tpnet.pl 22.11.02, 18:44 ja ucze sie nocami cisza w domu wchodzi najlepiej itd. nie mam teraz czasu na siedzenie na necie jesli kogos moje sposoby interesuja to moze napisac na patek@eranet.pl postaram sie odpowiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackson Re: JAK SIE UCZYC? IP: *.sienkiewicz / 192.168.1.* 26.03.03, 13:21 zajrzyjcie na: www.nauka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sawkas Re: JAK SIE UCZYC? IP: *.vecco.com 26.03.03, 14:56 sama tą metodę poznałam na forum: (była niby do nauki języków-słówek, ale równiedobrze stosuję ją w historii do dat, gografii do stolic itd) tniesz kartkę na małe karteczki po jednej zapisujesz np "1410" po drugiej "Bitwa pod Grunwaldem" , zapisujesz na kolejnych inne daty i fakty, jak juz masz kupkę, to patrząc na jedną stronę karteczki(1410), odgadujesz drugą (Grunwald), jak sie zgadza- stawiasz kreseczkę. po paru takich kreeczkach (np 5, juz powinieneś to dobrze umieć) i wtedy odwracasz karteczkę i uczysz się na odwrót- tzn patrząc na "Grunwald", odgadujesz "1410"... Mi się ta metoda bardzo podoba. Ostatnio dostałam 5 z klasówy z hstorii a było mnóstwo dat... tylko że trzeba się za naukę zabrać juz jakiś czas orzed klasówką i poświęcać np 2 razy dziennie czas na naukę... Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
sawkas Re: JAK SIE UCZYC? 27.03.03, 18:10 może ktoś ma jeszcze jakiś sposób.. w razie jakichś niejasności prosze pytać :) Odpowiedz Link Zgłoś
kalgar Re: JAK SIE UCZYC? 27.03.03, 20:50 ja uczę się poprzez czytanie tzn na taką na przykład kartkówkę z historii (średnio 40 stron z książki) kilkakrotnie w powiedzmy godzinnych odstępach czasu czytam wyznaczony materiał, a ostatecznie najważniejsze fragmenty czytam na kilka chwil przed rozpoczęciem się sprawdzianu i mnie to wystarcza; słówek z angielskiego czy z innych języków uczę się poprzez wielokrotne czytanie ich, resztę przedmiotów raczej staram się zrozumieć niż wykuć na pamięć, bo to jest moim zdaniem właściwsze. Jednak najwięcej wynoszę z lekcji. Na większości przedmiotów wystarczy po prostu słuchać nauczyciela, przynajmniej u mnie w szokole. Samych sukcesów w nauce życzę i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś