Dodaj do ulubionych

5,4 * 5,4 katorga ?? :P

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 17:33
Rzeczywiście test (cześć mat-przyr) był głupi. Współczuję tym, którym źle poszło. Ja jestem słaba z matmy, ledwo mam 3 i przyznaję że zadania może nie tyle były bardzo trudne, co wymagały maksymalnego skupienia i spokojnego trzeźwego myslenia, które niestety nie było możliwe ze wzgledu na stres i pogarszający tą sytuację brak czasu. Nie jestem super zadowolona z testu, ale też jak wyszłam z sali bałam się że gorzej wypadnę (bede miała ok 31-32pkt). Czytam te wasze wypowiedzi, że egzaminatorzy pogrzebali wasze plany na przyszłość czy inne, że zadania były tak trudne, że nie dostaniecie się do wymażonego liceum.. i trafiłam na wypowiedź kogoś o nicku "Gimnazjalista" pisze on, że chciał iść do najlepszego liceum w mieście, ale się nie dostanie bo te zdania były bardzo trudne do wyliczenia a -tu cytuję- "5,4 do kwadratu - katorga !" No sory Winetou, ale jeżeli ktoś nie potrafi wykonać mnożenia w słupku, które obejmuje program nauczania II klasy szkoły podstawowej, to niech nie liczy na przyjęcie do liceum. To prawda, że ten test był chyba najtrudniejszy ze wszystkich jakie były do tej pory, ale jeżeli kogoś przerasta przemnożenie prze siebie 2 liczb, to.. ehh po prostu brak mi słów.
Obserwuj wątek
    • Gość: BenkU Re: 5,4 * 5,4 katorga ?? :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 19:25
      dobrze napisane ! tacy ludzie tylko sie ośmieszają.. a to zadanie z pitagorasem (5,4 do kw.) to zrobiła moja siostra która chodzi do 6 klasy :P ..żal..
    • Gość: Dast Re: 5,4 * 5,4 katorga ?? :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 22:59
      jak na kogoś kto sie słabo uczy, to mądrze gadasz. Ja egzaminy mam juz za sobą (jestem w II liceum) no i rzeczywiście ten egzamin nie byl taki trudny, ale czasu zdecydowanie za mało. Sam bym nie nadążaył z liczeniem..
      • Gość: A..... Re: 5,4 * 5,4 katorga ?? :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 11:36
        Zadanie byly niektore faktycznie na poziomie 6 klasy tylko ze tam jeszcze licza
        w slupku a w gim juz wszyscy na kalkuratorach i takie sa tego efekty...mu jak
        sie okazalo na szczescie na pr kl tez nie mozemy ich uzywac wiec liczenie w
        słupku opnowane:)
      • Gość: Ona Re: 5,4 * 5,4 katorga ?? :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 10:02
        Heh. jak najbardziej sie zgadzam. mi normalnie takie zadania nie sprawiaja
        klopotow, ale kiedy tyle bylo tego na raz, to na koncu tak mnie zamulilo, ze
        jedno mnozenie ( w tej tabeli drzwi okna cos tam)wykonywalam dobre 15 razy!!!
        na szczescie nie poddalam sie i w koncu rozwiazalam dobrze:]

A co do problemu z 5,4*5,4 - zalosne.....

• Gość: Westi Re: 5,4 * 5,4 katorga ?? :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 18:24
      fesst... czeba mjeć dałna rzeby trzegoś takjego nie umjeć
      • Gość: ziomek Re: 5,4 * 5,4 katorga ?? :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 00:10
        5,4
        * 5,4
        -------
        29,16

baaanał
      • Gość: :) racja IP: *.c160.msk.pl 19.07.06, 10:11
        popieram! zaraz jak wrocialam po egzaminie do domu, to mialam ochote sie
        rozpalakac i wywrzeszczec, ze zniszczono mi plany, bo test byl trudny. dopiero
        po jakims czasie i zastanowieniu - wywnioskowalam, ze ten egzamin to wcale
        trudny nie byl! on byl po porostu - bardzo skomplikowany! trzeba bylo sie
        naprawde mocno uspokoic, zeby policzyc te wszystkie liczby. gdybym w housie lub
        na lekcji robila zad z beczka - nie miala bym zadnego problemu, a tak... zamiast
        dodać 49 .. POMNOŻYŁAM! i co robi stres z ludźmi?!! teraz stwierdzam, ze
        faktycznie byl to najbardziej porąbany test ze wszystkich!
        Ps: Pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka