Dodaj do ulubionych

metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze strese

16.08.07, 23:51
Co sądzicie o tych kursach dla młodzieży w gimnazjum prowadzi je
Optimum Centrum kształcenia w Olsztynie czy warto 45 godzin
lekcyjnych 1000 zł - metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze
stresem szybkie czytanie i zapamiętywanie?

Obserwuj wątek
    • Gość: Ola Bydgoszcz Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 18:29
      Warto na prawdę. Zapisałam syna i on rzeczywiście z ochotą chodził na te zajęcia
      i podobno pomagają mu w uczeniu sie do klasówek.
      • Gość: Panna X Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s IP: *.elblag.dialog.net.pl 22.11.08, 14:58
        chodzilam na kurs szc zerze.. szkoda kasy:) ale to tylko moje zdanie
        • marcel109 Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s 04.10.12, 10:58
          Samemu też można się tego nauczyć, po co wydawać 1000 zł ?
          • Gość: ona Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s IP: 185.29.14.* 16.03.14, 22:06
            jak samemu sk ąd znać metody>?
          • Gość: Ja Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.14, 18:07
            BRAWAO!!!!!
          • Gość: ja Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s IP: 185.29.14.* 02.08.14, 12:10
            nie prawda samemu się nie da
        • Gość: Gimnazjalistka Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s IP: 185.29.14.* 16.03.14, 22:05
          to widocznie myslałaś o niebieskich migdałach.mi bardzo pomaga w nauce:P
      • internetowyhit_pl Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s 28.07.11, 18:48
        To zależy od szkoły, jedne pomagają a inne nie. Ogólnie radziłbym takie coś sprawdzić.
        ---------------------------------
        Czy wiesz, że?
        Najlepsze informacje
    • Gość: Tata Metody efektywnej nauki IP: *.olsztyn.mm.pl 21.07.08, 11:27
      Ja zapisałem swoją córkę na kurs do Akademii Kształcenia OMNIBUS - chodzi z
      ochotą, mówi, że jej to bardzo pomaga w szkole, zajęcia są multimedialne, a
      prowadzący na wysokim poziomie. Polecam
      • kinga_93 Re: Metody efektywnej nauki 03.12.08, 21:25
        Moim zdaniem to indywidualna sprawa. Jednemu pomoże, a drugiemu nie..
    • Gość: angela. Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 17:54
      Wiitam .
      Rok temu uczęszczałam na te zajęcia i szczerze mówiąc one nic mi nie
      dały ucze sie tak samo nie ma żadnych zmian .
      Odradzam ten kurs
      Uwirzcie nie warto

Pozdrawiam ; **
      • Gość: gimnazjalista Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s IP: *.gprs.plus.pl 13.01.09, 15:06
        Szkolenie zupełnie nieskuteczne,szkoda kasy,metody przekazywane
        przez trenera są ogólnodostępne i można je samodzielnie przyswoić
        (internet,książki),nie trzeba wydawać 1000 zł.
    • Gość: jakub Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.09, 23:11
      Mnie ten kurs wiele dał. Łatwiej mi zapamiętywać wiele rzeczy,
      szczególnie wtedy, kiedy trudno jest coś zapamiętać.
      • Gość: Emila Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s IP: 217.98.5.* 16.02.09, 17:43
        A ja gorąco polecam! Moja córka chodziła na ten kurs, miała problemy z nauką,
        poprawiła średnią z 2,9 na 4,15 w ciągu roku. Nieźle co? Jeśli macie okazję, to
        skorzystajcie, naprawdę warto.
    • 1234.qwer Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s 16.03.09, 21:23
      Ten kurs,nic nie daje!!!Szkoda kasy!!!Jak zawierają z Nami umowę to
      tyle obiecują,że lekcje odbędą sie w domu,a tak nie było!!!
      Zapominają poinformować o lekcji organizacyjnej,co było w naszej
      sytuacji!!!Przesuwają godziny lekcyjne bez konsultacji z rodzicami!!!
      Ten kurs odbywa sie wieczorami,a dzieci są zmęczeni po szkole i nie
      przyswajają tego materiału,którego się uczą na tym kursie!!!
    • Gość: patryk Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s IP: *.stg.pl 16.03.09, 21:32
      ten kurs to chała! niczego nie można się na nim nauczyć,to tylko
      strata kasy i czasu. Radzę Wam nie wysyłajcie tam swoich dzieci!ja
      uczyłem się całego kursu, i czego się nauczyłem?By podczas stresu
      zaciskać pięści! Nawet małe dzieci zawsze zaciskają pięści jak się
      denerwują.Czyli w skrócię NICZEGO się nie nauczyłem!
      O.....D.....R......A.....D.....Z.....A.....M.....!!!!!
      • Gość: Ania Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s IP: *.stg.pl 16.03.09, 21:36
        Zgadzam się z Patrykiem!
        Ten kurs jest do niczego!
        gdyby tu nie było ograniczenie wypowiedzi, napisała bym ostrzej!
    • Gość: centrum kitu [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 18:51
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: gość Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s IP: 212.244.127.* 05.08.09, 14:52
      Trzeba na nich uważać i na wszystkich im podobnych.
    • Gość: Piotr Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s IP: *.chello.pl 20.08.09, 11:58
      Myślę, że warto spróbować, ale nie dają one gwarancji, ze po zakonczeniu kursu
      odniesiesz znaczaca poprawe.
      Pozdrawiam
      Piotr
      --------------------
      www.korkodyl.eu
    • Gość: fiszak [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 11:07
      • Gość: carlo Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 12:30
        To czego niby ci nie powiedzieli ... - konkretnie?
      • Gość: Anonim [...] IP: 91.189.0.* 08.08.11, 15:26
        • Gość: właściciel Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.11, 15:55
          Informacje z samego źródła - nie Pani Aniu, nikt się taki nie pojawił. Widocznie nie ma pokrzywdzonych, albo prawnicy oceniają sprawy inaczej niż Pani to rysuje. Za to my dowody na zniesławianie nas w sieci zbieramy ...
        • Gość: anula Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.11, 12:03
          tak obecnie mam sprawe w sadzie i bardzo prosze osoby ktore by mi pomogly
          • Gość: sluna Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s IP: *.malbork.mm.pl 11.01.12, 08:22
            Właśnie jestem po drugiej rozprawie w sądzie! Dzwoń 501645328 Goście są zupełnie nieprzygotowani. To jest chore!!! pomogę jak potrafie.
        • Gość: gosc Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.11, 16:46
          aktualnie sie sądzimy
        • Gość: VANA Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.12, 09:51
          WŁAŚNIE WYGRALIŚMY SPRAWĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
    • Gość: zadowolony rodzic Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s IP: *.chello.pl 31.10.09, 16:22
      Moja córka była uczestnikiem takiego kursu w I klasie gimnazjum, zajęcia z
      Optimum na Śląsku 60 godz lekcyjnych , po lekcji pokazowej byłam pełna nadziei,
      że córka nabędzie zapału do nauki i nie zawiodłam się, zaczęła cieszyć się nauką
      przynosząc dobre i bardzo dobre oceny, to wszystko zależy od indywidualnego
      podejścia ucznia, ja polecam, cieszę się bo dobrze zainwestowałam w rozwój
      swojego dziecka, przed nią myślę bardzo dobre liceum i studia :-)
      • Gość: mimo Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s IP: *.chello.pl 11.12.09, 21:36
        Zgadzam się z przedmówczynią. Gdy zapukali do moich drzwi w sprawie mojej córy
        porozglądałam się tu i tam na internecie - spotkałam się z wieloma negatywnymi
        opiniami ale wcale nie muszę być informatykiem aby zauważyć pewne powielane
        opinie przez powtarzające się osoby... dałam szkole szanse i nie żałuję. Moja
        córka - dyslektyk notabene - świetnie sobie radzi dzięki tym zajęciom i z nauką
        i z sobą samą - w programie jest szereg metod radzenia sobie ze stresem,
        autoprezentacja. Świetnie zainwestowane pieniądze w przyszłość dziecka.
        • Gość: Centrum Żenada Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s IP: *.bb.sky.com 07.09.12, 01:03
          Panie Marku (wlasciciel) niech pan sobie sam nie pisze pozytywnych opinii. Smierdzi oszustwem na kilometr!
          • Gość: Obserwator Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.14, 01:02
            Ja tez zauwazyłam,ze te pozytywne, elokwentne opinie może? od rodziców sa napisane z tego samego adresu,choc jako autor wpisu widnieje inna osoba.... dziwne? nie dziwne? sami osądźcie
    • Gość: kora Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s IP: *.stk.vectranet.pl 31.08.10, 13:01
      nie polecam nic to nie daje, to jest tylko dla bardzo madrych dzieci, te które
      sobie nie radzą z nauką i z tym sobie nie poradzą, obiecują i nie dotrzymują
      słowa.
    • arana7 Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s 31.08.10, 13:05
      nie polecam, dzieci które mają problemy z nauką i z tym sobie nie poradzą,
      wywaliłam 1500zł bo u nas w Zabrzu było drożej(60 h- obiecane), ktoś inny
      rozmawiał z nami, a ktoś inny to prowadził, porażka. Dyplom lepiej by sobie sam
      syn wypełnił, wstyd to pokazać, a w nauce się jeszcze opuścił. Miało być
      spotkanie dla rodziców by pokazać jak sobie radzą - nie było. SkończLyo sie o 2
      miesiace za wcześnie, jak złodzieje sie zachowali.
    • klassi Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s 22.09.10, 14:11
      Jesli chodzi o sposoby na szybka naukę to ostatnio czytałam o mapowaniu umysłu, które usprawnia naszą naukę i pozwala na lepsze i szybsze zapamiętywanie nowej wiedzy. Poza tym pomaga w komunikacji i organizacji różnych rzeczy. Na stronie May Agency jest bardzo dobrze wyjaśniony cały proces mind mappingu. Im lepiej jest się przygotowanym tym jest mniejszy stres na egzaminie - wiem to z doświadczenia.
    • Gość: zuza [...] IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.11, 19:26
      • Gość: Optimum Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.11, 13:45
        Niestety wchodzenie w jakiekolwiek polemiki na forach jest pozbawione jakiegokolwiek sensu – bowiem takie enuncjacje to tylko inny rodzaj chuligaństwa, niż ten zaprezentowany ostatnio w Londynie. Zatem jedyną oficjalną naszą odpowiedzią na te doniesienia niech będzie ów wniosek – www.optimum.edu.pl/wniosek.pdf
      • Gość: sluna Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s IP: *.malbork.mm.pl 11.01.12, 08:17
        Dokładnie! Odradzam wszystkim!!!
    • Gość: Ala Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s IP: *.ip.netia.com.pl 23.07.11, 19:00
      Nie wiem jak u Was, ale u mnie stres wywołuje świadomość nadchodzącej śmierci. I to właśnie ona przeszkadza mi w nauce. Na szczęście już poznałam jej datę i wiem, że mam jeszcze trochę czasu.
      Fajna stronka, nie zmuszam, ale zachęcam Was do wejścia na nią: poznajdate. - z dopiskiem 'com'.
      Wejdźcie choćby dla zabawy. A co do metod nauki, preferuję notatki z ważniejszych tematów i ciągłe powtarzanie sobie materiału.
    • internetowyhit_pl Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s 10.08.11, 11:27
      Jak już wcześniej wspominałem, dla mnie było to całkowicie nie przydatne ;)
      ---------------------------------
      Czy wiesz, że?
      Drukarnia Internetowa Warszawa
      akcesoria kuchenne
      • Gość: Tymon Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.12, 13:23
        Coś mi się zdaje, że na tym forum piszą jedynie osoby niezadowolone ze wszystkiego w życiu. Moje dziecko chodziło w gimnazjum na kurs zapamiętywania i sobie bardzo chwaliło. W zasadzie, z tego co widziałem, cała grupa młodzieży była zadowolona. Z samego kursu sam skorzystałem, w ten sposób, że dzieciak przychodził z zajęć i wiedzę przekazywał tatusiowi. Robiłem podyplomówkę i byłem 400% skuteczniejszy w kuciu na sesję.

PS. Nie jestem pracownikiem szkoły ;).
        • jotde3 Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s 25.09.12, 13:07
          jak by te cuda wianki ( nie wymyślone przecież wczoraj ) miały pomóc w nauce to kuratorium już dawno zobligowane badaniami skuteczności tych technik musiało by wprowadzić je do programu .aktualnie funkcjonuje to to na zasadzie np homeopati w medycynie - dowodów brak ale zawsze jakiegoś jelenia da sie ustrzelić . a prawda jest taka że to rodzic powinien wziąść za d... swojego bachora trzymając w jednej ręce kij a w drugiej marchewe . wiem że to politycznie nie poprawne ale to jedyna prawda o podnoszeniu skuteczności w nauczaniu , problem też w tym że rodzicowi sie nie chce zainteresować i z dzieciakiem siąść nad lekcjami .
          • Gość: K Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.12, 19:57
            W niektórych krajach UE są wprowadzone do programów nauczania. U nas jak zawsze brak kasy na reformę programów i przeszkolenie nauczycieli.
            • jotde3 Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s 17.10.12, 16:40
              Gość portalu: K napisał(a):
              > W niektórych krajach UE są wprowadzone do programów nauczania. U nas jak zawsze
              > brak kasy na reformę programów i przeszkolenie nauczycieli.

w których , co dokładnie , w jakim wymiarze ? czemu tylko w niektórych skoro to takie super skuteczne ? czy kraje te maja lepsze rezultaty w nauczaniu ? jak to zmierzono ?
    • Gość: Optimum Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.11, 13:43
      Wchodzenie w jakiekolwiek polemiki na forach jest pozbawione jakiegokolwiek sensu – bowiem takie enuncjacje to tylko inny rodzaj chuligaństwa, niż ten zaprezentowany ostatnio w Londynie. Zatem jedyną oficjalną naszą odpowiedzią na te doniesienia niech będzie ów wniosek – www.optimum.edu.pl/wniosek.pdf
    • Gość: Piotr Dziwne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.13, 19:18
      Dlaczego współwłaściciel tak ciągle wszystkich straszy sądami, pismami... Usuwane są negatywne opnie np. na gowork czy med24, dziwne.
    • Gość: Natalia kurs efektywnej nauki odradzam IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.14, 17:44
      Mam 17 lat i sama jestem po kursie. Stanowczo odradzam wszystkim zastanawiającym się rodzicom czy by nie zapisać swoje dziecko na kurs. Porażka. Pierwsza bezpłatna lekcja pokazowa była w porządku dlatego się skusiłam, reszta masakra!! Pranie mózgu i wyrzucone pieniądze. Przykładowo musieliśmy się uczyć 36 wyrazów pod rząd byle jakich np. długopis,drzewo,park, kiszona kapusta itp, masakra, prawda? tak i ja musiałam tak się tego uczyć. Metody są beznadziejne, jestem w II kl liceum metody się nie przydają do nauki, słyszałam że jak zacznę kurs odpadną mi takie zajęcia jak korepetycje, za przeproszeniem gó... prawda, kurs niczego nie uczy, naciąganie, i kasa w błoto. pzdr.
    • Gość: mama 13-letniej An warto IP: 185.29.14.* 02.08.14, 12:09
      Moje dziecko miało problemy z nauką dokładnie z zapamietywaniem tego co było w szkole, musiałam z nią przerabiać to co było w szkole, strasznie duzo czasu mi to pochłaniało, teraz po kursie córka wie o czym była mowa na lekcjach, odrabianie lekcji teraz to pestka...BARDZO polecam, rewelacyjne metody.
    • Gość: xolax Re: metody efektywnej nauki i radzenia sobie ze s IP: *.cdma.centertel.pl 04.05.15, 16:05
      Siostra zglosila sie do konkursu. Pan nie poinformowal ze jest to platne. Nastepnie umowil sie z mama w domu zeby dokonac zapisu. Mama odmowila gdyz opinie internautow i warunki finansowe nie dalaby rady. Pan automatycznie zaczal obrazac mame, jej prace. Byl arogancki i wyzywal. Nie polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka