Gość: gimnazjalistka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 195.95.170.* 22.04.08, 11:18 Pierwsza reakcja - przerażenie! Praca pisemna - charakterystyka wybranego bohatera "Syzyfowych prac" albo "Kamieni na szaniec" z uwzględnieniem cech, które świadczą o dorastaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaś Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:07 No mi poszlo jakos tak :D nie narzekam ^^ ale dlaczego nie ma wynikow !? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArta Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.chello.pl 22.04.08, 12:12 Nawet nieźle, tylko dlaczego nie można zobaczyć wyników ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olik_heH Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:09 nowłasnie ? W czym ja mam te wyniki otworzyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abstract Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:35 zainstaluj sobie adobe reader www.adobe.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 212.244.125.* 22.04.08, 19:00 Mi się wyniki otworzyły... A sam test poszedł w miare dobrze, z zamkniętym mam 18/20 pkt... a praca pisemna... patrze chrakterystyka- dzięki Bogu :) Akurat to przerabialismy^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka. Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 20:44 Jak sądzicie zaliczą mi to, jak napisałam że w wierszu mówi podmiot liryczny? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia1906 Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.08, 11:13 sądze, że nie..... pamiętam jak raz babka nawrzeszczała na mnie za taką odpowiedź.....ale to zależy bardziej od egzaminatora, więc bądź dobrej myśli, bo moja babka od polak jest nie halo xD :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.interspes.pl 23.04.08, 19:40 Napisałaś dobrze - podmiot liryczny występuje w utworxe lirycznym czyli w wierszu:) Odpowiedz Link Zgłoś
natkadancer Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? 26.04.08, 15:25 niestety nie zalicza ci:(pani od polskiego powiedziała tak mojej klasie!!! beznadziejna charakterystyka!!nic z nami nie powtarzali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 27.04.08, 16:11 myślę, że Ci nie zaliczą, ponieważ osobą wypowiadającą się w wierszu zawsze jest podmiot liryczny..to jest ta osoba.. a tu chodziło konkretnie o kogo chodzi..czyli o rozica...matkę :) te pytanie mogłoby być tak sformuowane: Kim jest podmiot liryczny w wierszu ? pozdrawiam Paulina :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klodii Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.08, 11:02 ja tam sie zalamalam jak zobaczylam charakterystyke..ale dzieki bogu lubie spontany...napisalam ja tak na 14p...ogolnie z humana tak z 40 p bede miala....gorzej z matma....zawsze moglo byc gorzej...powiem szczerze ze liczylam na rozprawke:(:*:*: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:14 ale jakie wyniki, o cyzm wy mówicie? Przeciez dzisiaj pisaliśmy ten test, wyniki beda w maju dopiero Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 16:21 w czerwcu, a nie w maju. na poczatku czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 11:20 lipa 3000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LevMiller Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.chello.pl 23.04.08, 02:06 Co Ty gadasz? Na stronie Centralnej Komisji Egzaminacyjnej wyniki zostały podane o 11:20. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aurelka____ Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.eranet.pl 22.04.08, 19:14 tragedia. . charakterystyka mnie przeraziła . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 82.160.25.* 23.04.08, 16:32 Witam! Moim zdaniem test był taki średni. Jak ktoś nie pamiętał "Syzyfowych prac" ani "Kamieni na szaniec" to miał bardzo nieciekawie. Ja na szczęście nie miałam takiego problemu;) Na polskim powtarzaliśmy wszystkie letury, motywy itd. (brawa dla naszej polonistki;P) Z zamkniętych pytań oczywiście max:D Otwarte też bdb zastanawiam się tylko nad dwoma zadaniami, bo nie wiem czy mi uznają te dwie opowiedzi, ale to przecież tylko 2 punkty;) No i oczywiscie kwestia tego jak ocenią charakterystykę... ;] Jeśli chodzi o częsc matematyczno-przyrodniczą to trudne w tym roku było, nie ma co. Ale jak liczyłam punkty to wyszło mi tak co najmniej 45 czyli nie jest źle;) Łącznie to liczę tak na ok. 90 punktów;] Jeszcze ładne ocenki ze świadectwa i już w ogóle. Ogólnie to uważam że test do łatwych nie należał, no ale cóż;) Cieszmy się tym że my w tym roku bynajmniej języka obcego nie pisaliśmy:D Współczuję tym którzy za rok będą równiez taką czesc zdawac, ale jednocześnie cieszę się że my nie musieliśmy się jeszcze tym stresowac:D Najważniejsze że mamy to już za sobą:D:D:D Życzę jak najlepszych wyników wszystkim, dostania się do wymarzonych szkół i oczywiście udanych imprezek z okazji końca egzaminów. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:19 Sprawdzając wyniki zauważyłam 2 błędy... Najgorzej poszło mi z pracą pisemną - charakterystyką... ;/ Omawialiśmy tylko z grubsza "Kamienie na szaniec" w drugiej klasie i nic nie pamiętałam... Połowa uczniów z mojej szkoły oddała puste kartki, część coś pozmyślała, a reszta ledwo coś napisała w miarę sensownego... Temat tej pracy był zupełnie nie trafiony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.08, 13:51 Uważam że był w miare prosty Teksty były zrozumiałe.Może otwarte były troche trudniejsze. Najbardziej zaskoczyła mnie charakterystyka u nas w szkole kazdy był nastawiony na rozprawke.Zrestą jak ktoś nie czytał tych lektur albo nie pamietał to mógł mieć problem a 16 punktów to sporo,dlatego uważam że powinna być dowolna osoba z lektóry.Właściwie nie ma duzego pola do popisu.A "Syzyfowych prac" nawet nie przebieraliśmy w mojej klasie ;/.Jednak wole rozprawke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.186.14.051.vip-net.pl 22.04.08, 12:52 Był banalny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gimnazjalistak^^ Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.150.inds.pl 22.04.08, 17:38 Charakterystyka to troche zalowa byla poniewaz Syzyfowych prac nie omawialismy u mnie w szkole ,a Kamienie na szaniec w I gim przerabialismy wiec trudno mi bylo napisac jak wygladala jakas postac z tej ksiazki... wiec jak dal mnie charakterystyka zupelnie nie trafiona. No i wogole glupie odniesienie o dorastaniu w tych ksiazkach ciezko bylo to sformuowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 212.106.17.* 22.04.08, 19:08 łatwy:D:D 20/20 z zamkniętych. Ogólnie spoko:D tylko ta charakterystyka;oo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dmk Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.gdynia.mm.pl 23.04.08, 13:03 no u mnie nie przerabialiśmy ani jednej z tych dwóch lektur więc cała klasa oddała puste kartki ;/ -czyli 16 punktów jesteśmy do tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 15:08 to powinniście to zgłosić gdzieś.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 22:44 Z jakiej szkoły jesteś ? bo mamy podobny problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milena Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.08, 13:55 Nie spodziewałam sie takiego prostego!!!Nastawiłam sie na środki stylistyczne,rozprawke dlatego mnie troche zaskoczył ale pozytywnie."Kamienie na szaniec" przebieralismy.A wiersz "Elegie o chłopcu polskim"też omawialiśmy na lekcji;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwia Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.08, 13:57 Chaakterysyka była beznadziejna jak ktoś nie orientował sie w lektórze to nic nie napisał a 16 punktów przepada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wk. Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.eranet.pl 24.04.08, 00:09 Jak robisz takie błędy ortograficzne, to reszta punktów też przepada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mmm. Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.08, 20:42 noo to jak sie nie orientował to juz jego problem bo to jest w zakresie gimnazjum! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLA egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.broker.com.pl 22.04.08, 13:07 egzamin był prosty. po sprawdzeniu mam wszystkie zamknięte i otwarte dobrze.. jestem tylko ciekawa jak ocenią charakterystykę. każdą z książek znałam dosyć dobrze, ale pisałam o Alku, gdyż o nim wiedziałam najwięcej.. szczególnie jeśli chodzi o wygląd.. powodzenia jutro :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panienka xy Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:17 Ja mam wszystkie zamknięte dobrze, otwarte raczej też ok, ale charakterystyka była dziwna. Czytałam Kamienie na szaniec, ale moim zdaniem polecenie było trochę dziwne. Mogło być lepiej zformułowane bo nie do końca wiedziałam o co im chodzi z tym dojrzewaniem... A tak wogóle to myślę, że OKE jak się zorientuję, że większość ma całe ostatnie zadanie źle to obnizy wymagania odnośnie znajomości książek. Będzie się liczyć bardziej forma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inez2313 Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 15:01 nie uważam żeby wymagania dotyczące książek były takie ogromne. co prawda ja przerabiałam "Kamienie na szaniec" w 3kl, a nie wszyscy mieli tak dobrze, natomiast "Syzyfowe prace" w 2, więc miałam jeszcze w miarę świeżo w pamięci te lektury. Myślę, że mogła być trochę większa dowolność jeśli chodzi o lektury, postaci, np. mogła być rozprawka na taki temat, bo jeśli chodzi o charakterystykę, to niewiele osób pamięta takie szczegóły jak wygląd zewnętrzny itp. Poza tym poszło mi dosyć dobrze, wszystkie zamknięte zrobiłam prawidłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karaś Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.elb.vectranet.pl 22.04.08, 15:33 juz wole ta rozprawke :/ z probnego z rozprawki mialem 12/16 a z tej dennej charakterystyki moze 8 :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszcz Re: egzamin średni, charakterystyka trudna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 20:28 jak ja to mialem napisac??nie przerabiałem syzyfowych prac a kamienie na szaniec omawialem w 1 klasie pod koniec i to jeszcze tak powierzchowie;/I teraz całe liceum z "dresami":( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika charakterystyka najgorsza! IP: 83.18.132.* 23.04.08, 12:25 test ogolnie był bardzo łatwy ;)mam tylko dwa błedy z zamknietych, za to ta charakterystyka :/ pomyliłam wszystko..zamist syzyfowe prace opisałam mit i syzyfie :/ i mam 0/16 tragedia! byłam przekonana ze bedzie rozprawka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bacha Re: charakterystyka najgorsza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 17:46 nie martw sie moja kol tez tak zrobila bo opisala adama z poczwarki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwek Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: 212.244.223.* 23.04.08, 12:03 A jak Ci dzis poszlo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andziunia Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.04.08, 20:42 Egzamin ogolnie z polskiego nie byl taki straszny dobrze mi poszlo:) ale z matmy to juz gorzej masakra:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homol Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.eranet.pl 22.04.08, 15:49 Charakterystyka dosyć trudna jak się lektur nie czytało. Kamienie na szaniec przerabiałem na początku 2 klasy i pamiętam to dosyć mgliście. Natomiast syzyfowych prac w ogóle nie widziałem na oczy. :/ Także mój Rudy dowodził batalionem i nie miał wyglądu ale przynajmniej punkty za jezyk będą. Reszta spx. Ps Kolega z klasy pustą kartkę oddał, wielu wymyślało bohaterów - pełna improwizacja. Może obniżą progi do liceum?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:58 sami sobie na progi pracujecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.asternet.pl 22.04.08, 16:10 W charakterystyce wcale nie jest wymagany wygląd postaci! :) (wiem od egzaminatora weryfikatora i jednocześnie szanowanej nauczycielki j.polskiego). Ważne było przedstawienie cech i swojej opinii o postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ProfankA Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 19:21 To był poziom 4 klasy szkoły podstawowej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam nadzieje ze ta Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:36 ja tez mam taka nadzieje , ze obniza progi do liceum, poniewaz pragne sie tam dostac, ale jak jutro taki test odwala to ja dzikuje i zawcia czeka na mnie otworem... ja nie lubie matmy i tych wszystkich przyrodniczxych fiza katoraga, a o reszcie to już nie wspomne ... dzisiaj charakterystyka była najłatwiejsza z tego wszsystkiehgo, a ja oczywiscie walnelam sie w najłatwiejszysch zadaniach zamknietych : ( :(:(:(: ja mam nadzieje ze liceum mnie przyjmie!!!!:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kw. Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.eranet.pl 24.04.08, 00:19 Obniżą te progi,czy nie, ale i tak się o nie przewrócicie, z taką wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kww Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.eranet.pl 24.04.08, 00:23 Obniżą te progi, czy nie, to i tak się o nie przewrócicie, z taką wiedzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 13:03 U mnie w sql nie przerabialiśmy ani Syzyfowych, ani Kamieni, więc charakterystyka to kompletna improwizacja była. Coś mi się tam kiedys o uszy o Alku obiło to trochę napisałam, ale połowa szkoły puste kartki oddała. A tak to reszta była prosta. Wszystkie odp dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycjaa Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 13:20 no to chzba u mnie wieksyosc tak zrobila bo u mnie wogole w gimnazjum tego nie przerabialismy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiunia1715 Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 12:53 Nio test sam z siebie nie był taki trudny... Gorzej z charakterystyka...:( Pfff...Nastawiłam sie bardziej na rozprawke a oni wyjechali z lekturami !!!!!!!!!!! Przesadzili w tym roku :( Pozdrawiam wszystkich ktorzy musieli to pisac :*:*:* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basienka Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 17:52 mi moja nauczycielka powiedziala zeby sie nie nastawiac na rozprawke bo byla w poprzednich latach i teraz raczej nie dadza tylko zmienia i bedziemy miec cos innego. ja mialalm o tyle latwiej ze przerabialismy kamienie na szaniec na poczatku 3 klasy(i tak nie wszyscy przeczytali) ale byla to bardzo interesujaca ksiazka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -- Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:50 hahhaha...wątpie ale spoko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polly Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.multicon.pl 22.04.08, 16:00 progi nie są wymysłami dyrektorów, ale własnie wynikami egzaminów ;] jeśli egzamin poszedł źle, a część mat-przyr będzie trudna, to logiczne, że progi nie będą 200punktowe, bo tylko nieliczni będą mieli takie wyniki ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosteka Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:19 Jak dla mnie polecenie ok. Tylko lektura dzika ;/ nie podobała mi się jak ją czytałam iu nie dokońca się przyłożyłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 17:05 ja mam wszystkie zamkniete dobrze. z Otwartymi nie wiem bo nie pamietam dokladnie coo tam powypisywałam i wszystko zalezy od egzaninatora :P btw. teamt wypraocowania to porażka jakaś... powinno im zależeć na formie wypowiedzi, a nie na dkoladnyej znajomosci lektur.. no bo jakby nie patrzec: trzeba opisac wyglad, cechy charakteru, zainteresowanuia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Www Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.110.jawnet.pl 22.04.08, 18:44 Mam pytanie: czy w otwartych tych (21-30) wystarczyło napisać jeden wyraz czy trzeba było odpowiedzieć całym zdaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczeepa Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.olsztyn.mm.pl 23.04.08, 11:58 Wydaje mi sie ze lepiej gdyby pisalo sie calymi zdaniami . Tak na uczono w szkole , ale jezlei dobrze napisalas jednym zdaniem to chyba uznaja ;dd pzdrr;d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adaś Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: 88.199.122.* 22.04.08, 19:19 A charakterystyka to nie egzamin??? Ale w jednym się z toba zgodze bo trudna była charakterystyka:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szpila_a Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: 88.220.140.* 22.04.08, 19:20 tez mam taką nadzieję ze obniżą progi... z polskiego mi nawet dobrze poszło.. większość zamkniętych miałam dobrze tylko 2 zadania mam niepewne.. a pół otwarte to tez dobrze :) z charakterystyką było tak o ..napisałam o Rudym.. ale pomieszałam troszku z Zośką :) w ogóle to zmyślałam co się da ;D i kompozycję miałam złą... ale mysle ze parę punkcików będzie za nią :) moje 4 koleżanki oddały pustą ostatnią stronę =/ mogły chociaż cos pozmyślać.. ale no trudno ;) to nie ja za nie odpowiadam ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwk Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.eranet.pl 24.04.08, 00:13 Ty też masz kłopoty z ortografią?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.ip.netia.com.pl 22.04.08, 13:53 egzamin no nie był aż tak trudny troszkie pogmatwałam w otwartych i charakterystyce? powodzenia na jutrzejszym egzaminie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opl;; Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: 80.51.159.* 22.04.08, 14:17 ja sie zalamalam..Napisalam o Zoske..A zapomnialam ze Zoska to byl mezczynzaa..;/ w otgole masakra.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korci@ Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 15:13 Mi poszło całkiem dobrze. Niedawno omawiałam książkę "Kamienie na szaniec" także wybierając jednego z bohaterów (Rudego) rozpisałam się tak, że wyszłam ostatnia :D A tak poza tym to zadania zamknięte były proste, bo opierały się na tekście. Sprawdzałam wyniki i mam tylko jeden błąd. Jedyne czego się obawiam to błędów interpunkcyjnych i stylistycznych. Ale nie ma źle . Najgorsze przede mną xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patka Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 12:48 Ta charakterystyka była bez sensu....jedni ją przerabiali nie dawno a inni(tak jak ja) w pierwszej klasie gim. moim zdaniem powinni sprawdzac nasza wiedze z wypowiedzi nie wiem np. rozprawka, list opowiadanie co kolwiek ale nie charakterystyka bohatera ksiazki, która byla przerabiana 2 lata temu...moim zdaniem to nie sprawdzalo tego czy umiemy pisac charakterystyki tylko znajomosc lektur...a przeciez wszystkiego i tak nie zapamietamy....a zadania zamkniete tez poszły mi dobrze:) pzdr...Patka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-( Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:31 A ja napisałam charakterystykę dobrze, tylko, że kompletnie zapomniałam imion wszystkich bohaterów Syzyfowych prac, a Kamieni na szaniec w ogóle nie przerabialiśmy w szkole. Trochę sie załamałam, bo nie wiem czy uznają mi tekst z innym imieniem bohatera. Odpowiedz Link Zgłoś
iwkafcb Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza 22.04.08, 15:44 Ja omawiałam te lektury dość dawno, bo w 2kl, więc nie za bardzo pamiętałam, ale udało mi się coś wymyślić. Najgorsze jest to, że w ogóle nie pamiętałam imion... A poza tym to w miarę łatwy tylko trzeba było dobrze czytać. Powodzenia jutro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:18 spox, jeden punkt stracisz najwyżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rgw Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 21:18 Ja zrobiłem tak samo,a nawet jescze gorzej napisalem o Syzfie wgl bo mi sie pomylilo.Porażka Kompletna i sie mozna zalamc Iloscia zeru pkt z Charakterystki :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mycha Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 14:52 Rgw nie będziesz miał 0 punktów ;) Bo jeżeli nawet napiszesz głupoty to i tak Ci to ocenią :P np. ortografię, to czy masz akapity i trójdzielną formę itp. Więc się nie martw za temat najwyżej ci 5 pkt. odejmą jak nie mniej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 17:23 Ja nie jestem gorsza bo zamiast charakterystyki napisałam rozprawke! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAska Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: 212.106.19.* 22.04.08, 22:21 eejjj i ja napsialam rozparwke... i to niby zle? bo na próbnych tez trzeba bylo charakterystykę to ja walnełam rozprawke i maialam 11/12 ! czyli do bani? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mycha Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 14:50 Wiesz te dwie formy raczej się dużo od siebie nie różnią :P tak nam pani z polaka powiedziała...jak będziesz miała wszsytko dobrze i zajeło ci to 3/4 str. to jakieś punkty nawet zdobędiesz :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdusia Jako tako :) IP: *.centertel.pl 22.04.08, 14:42 Troche błędów w zamkniętych i otwartych... Ciekawe jak wyjdzie charakterystyka :):) Jutro najgorzej... POWODZENIA !! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAZIIIIIIIIII Re: Jako tako :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 11:49 eee zamkniete mam prawie wszystkie dobrze 8) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 14:16 ale nie podaje się w tej charakterystyce wyglądu;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izu$$ka Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:25 jak sie nie podaje wygladu?;> charakterystyka to charakterystyka i niech mi ku... nie sciemniaja ze mam zle . <lol> (w sumie to i tak namieszalam wyglad wiec fajnie by bylo jakby tego nie czytali ) <hahaha> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:27 Podaje sie i wglad(chociaz jst mniej wazny) i cechy charakteru poparte przykladami... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SaDi166 Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:37 Ja calkiem pomyliem, bo nie przerabialismy tych lektur i pomylilem Syzyfowe Prace z mitem o Syzyfie...HAHAHAHAH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolka Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 12:52 to byla charakterystyka na temat jego cech ze dorastał a nie na temat wygladu...trzeba czytac uwaznie:):) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
frytka4415 Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza 22.04.08, 14:34 najbardziej obawiam się oceny charakterystyki...wszyscy z mojej szkoły nie spodziewali się takiej formy długiej wypowiedzi... zadania zamknięta i pozostałe otwarte ma dobrze... ale zobaczymy co będzie jutro:) powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata pomocy;pp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:39 prosze czy ktoś moze mi podac odpowiedzi, mój komputer ich nie odtwarza :(( błagam;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PuSZEK Re: pomocy;pp IP: *.chello.pl 22.04.08, 16:58 droga beatko zainstaluj acrobat reader ktory odtwarza pliki pdf :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEWY Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:02 Ja z zamnietych mam 18/20 ciekawe jak charakterystyka:| Te otwarte zadania też jakieś dziwne były, jutro może będzie lepiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelon Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.centertel.pl 22.04.08, 15:31 nie było AZ tak źle...ale pomyliłam w tej krotszej notatce, zamiast ogłoszenia dałam przemowienie, oj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masakra! Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 17:25 załamka ..:/ ja tylko z zamknietych mamm 13/20..... ale trudno na charakterystycy to juz totalnie poległam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:15 to masz problem, bo w charakterystyce trzeba zawrzeć jak najwięcej opinii n.t cech CHARAHTERU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PATRYCJA Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 16:33 TO JEST DODATEK A NIE PRZEWODNIA CZESC CHARAKTERYSTYKI. NAJWAZNIEJSZE SA CECHY CHARAKTERU I NACISK NA DOJRZEWANIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:16 to zle, bo w charakterystyce trzeba zawrzeć jak najwięcej cech charakteru, wygląd zewnętrzny nie jest brany pod uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 16:34 jest rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrz Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.centertel.pl 22.04.08, 17:49 bardzo łatwy z zamkniętych 20 na 20 a charakterystyka tesz poszła zajebiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haiduk Re: egzamin prosty, charakterystyka trudniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 19:18 puknij sie w ciemie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:13 wyniki będą dopiero pod koniec maja. Teraz będzie kwestionowanie odpowiedzi i tematow wypracowań itd itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polly Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.multicon.pl 22.04.08, 16:18 12 czerwca będą wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blanka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 217.96.23.* 22.04.08, 16:27 O matko wez charakterystyka nie pamietam nic z kamieni na szaniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.xdsl.centertel.pl 22.04.08, 17:49 no mi poszło nawet dobrze:))) tylko nie byłam pewna co do tej charakterystyki, że to opisywać wygląd czy jak??? Powodzenia jutro:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niko Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 62.87.237.* 22.04.08, 19:19 Jakich znowu wyników? Ludzie! Wyniki będą w czerwcu! Teraz to dostaliśmy tylko klucze do zadań - trzeba sobie samemu ocenic ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wm Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 19:23 Jak sprawdzałem, miałem wszystkie zamknięte dobrze, te mniejsze otwarte prawdopodobnie wszystkie z wyjątkiem jednego dobrze, a co do charakterystyki... no cóż, zależy kto będzie poprawiał. Raczej nieźle. A jutro siedze w domu ;p nie ma to jak zwolnienie z egzaminu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja;] Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 20:34 32 pkt bez pracy literackiej... jestem z siebie bardzo zadowolony ;] nie liczyłem ze mi tak pójdzie ;) ale powiem szczerze ze te testy... to były jedne z najprostszych jakie robiłem :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zvohunter Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 11:52 O.o' oba egzaminy były łatwe. Pomógł fakt, że charakterysykę bohaterów "Kamieni na szaniec" pisaliśmy jakiśtydzień temu ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Catex Mielnik JAGA Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 11:54 Zajebiście mi poszło 18 na 20 z zamkniętych i otwartę wszystkie dobrze tylko nie wiem jak charakterystyka w której opisywałem Zośke z kamieni na szaniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabina Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 13:36 nie zgadzam się żeby testy zostały unieważnione Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szolniak Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:15 my wogóle tych lektur nnie przerabialiśmy w szkole;/;/; wiec od razu 16 pkt. w plecy;/;/; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 12:46 to macie beznadziejnego nauczyciela bo to podstawowe lektury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 22.04.08, 13:02 Litości, nie żartuj sobie, że nie przerabialiście "Kamieni na szaniec", to podstawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polly Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.multicon.pl 22.04.08, 15:06 a wcale nie podstawowe, bo nawet nie sa to lektury obowiazkowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zal Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.elb.vectranet.pl 22.04.08, 15:35 syzyfowych prac nie przerabialem a kamienie na szaniec mialem w 1 klasie. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:49 Ja miałem kamienie na szaniec w drugiej klasie, ale sobie poradziłem. zamknięte 20/20 ale otwarte mam 3 blędy. Na plastyce nie mieliśmy o perspektywie, nawet mi to do głowy nie przyszlo. Jednak jestem bardzo zadowolony. Szkoda, że narzucili nam bohaterow, więcej mogłbym napisac chociażby o Christiane F. z My dzieci dworca zoo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimnazjalistka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.68.76.229.brzesko76.tnp.pl 22.04.08, 17:39 mi poszło 19/20 a otware chyba trzy źle.Licze na dobrego oceniającego.Ciesze sie czytałam te książki jak je przerabialiśmy bo tak to bym dziś nic nie pamiętała.U nas jedna grupa też wogóle nie brała "Kamini na szaniec".Lepiej by było gdyby dali rozprawke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ane3ka jedwabiście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 18:18 gdyby nie to że mam 5 otwrtych źle i 1 zamknięte to gites malina;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominiśka Re: jedwabiście IP: *.sdl.vectranet.pl 23.04.08, 21:53 uuuu. to słabo z zamkniętymi masz.ja mam wszystko dobrze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 16:36 zaskocze Cie: sa. gdyby nie byly, to nie mogliby ich wymagac na egzaminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol666 Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.autocom.pl 22.04.08, 15:29 TO TAK JAK MY. NIE PRZERABIALISMY TEGO. !!!!!!!!!!!! SKANDAL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka ;)) Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 17:48 ja tam przerabiałam obie i z żadnej bym nic nie wiedziała gdybym wczoraj streszczeń wszystkich lektur nie czytała ale coś mi mówiło że nie bedzię rozprawki xD Napisałam o Zośce o wyglądzie trochę mało ale powinno wystarczyć. Nie wiem do jakiej szkoły chodzicie że nie mieliście tych lektur xP Każdy je musi przerobić:P powodzenia jutro ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monis;)) Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 80.51.196.* 22.04.08, 18:08 Ja mam nadzieję, że poszło mi dobrze,.Jutro będzie trudniej no bo matematyczno-przyrodniczy :/, ale jakoś będzie. Życzę wszystkim powodzenia na jutrzejszym teście ;). Charakterystyka w sumie może być, nie chcę zapeszać :P, ale mogli pozwolić nam sami wybrać bohaterów, bo może nie wszyscy te lektury przerabiali, ja je przerabiałam.Ja też wybrałam Zośkę ;].Podrawiam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 19:05 Ja właściwie to nic nie napisałam o wyglądzie więcej napisałam ocharakterze i jego umiejętnościach. Czy to będzie dobrze? okropnie się boję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr_dziuras Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 20:17 ja tez tylko o tym napisałem..:P nie bój dygaj.. :DDD pozdro.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małap Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 18:39 jest poprostu super fajne pytania były ze mozna było zdac taki test Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aguska Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 193.33.174.* 22.04.08, 12:16 tez się tym załamała bo nic nie pamiętałam, ale stwierdziłam że cos nawymyślam i zdecydowałam sie na Kamienie na szaniec:D Odpowiedz Link Zgłoś
white_lol Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? 22.04.08, 12:22 a ja napisalem charakterystyke w rozprawce i nie wiem czy dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.tktelekom.pl 22.04.08, 12:58 chyba dobrze ale boje sie zagladac wodpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOSIA Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.chello.pl 22.04.08, 13:19 banał....mysłalam ze bedzie trudno...z zamknietych 20/20...syzyfowe przerabialiśmy w zeszłym tygodniu pod tym względem...reszta to luz interpretacja nic wielkiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domi Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:24 koega mnie zapytał na teście kogo opisuję,wiec mu powiedziałam,że Zośke,a on napisał,że Zośka to była ładna dziewczyna itp ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal92 Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:30 hahahahahahhaha :>ładna dziewczyna Zz Zosi haha<poprawa humoru> ;D thx xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sciągawa xD Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 18:24 Pytania zamkniete loozik , otwarte tez nie były złe . Problem z charakterystyka obie lekturki byly w 2 kl. i poszło jako tako. A jak tam u Was sciąganie ?? U mnie babki krzyżówki pisały LOL ale zle usiadłem <pech> Powodzenia jutro DAMY RADE ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:23 ja w sumie zrobilam cos podobnego :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:25 Jeżlei w rozparwce to dostaniesz maks 8 punktów, a jezli bedzie wredy egzaminator to 0. i 16. pnk. w plecy... Co prawada charaktersyktak, nie jest lawtwa ale w poleceniu bylo wyraznie okrelnoe co masz nspiac. A rozprawka a charalkt. to dwie zupelnie odmienne formy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 17:22 Czy w otwartych pytaniach trzeba odpowiadać pełnymi zdaniami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzilaa Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:28 no ja to na tej charakterystyce niezle nazmyslalam ze jub bardziej chyba nie moglam xD napisalam zeby bylo..nie licze na cuda tak z 20pkt powinnam miec..ale ogolem test byl trudny:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ArkoW Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:34 Teścik ogołem latwy......tylko tee ogloszenie zwalilem..ale okolo 40 pkt powinn byc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^^.. Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 194.117.241.* 22.04.08, 12:43 komplet za zamknięte, gorzej z otwartmi, licze na 37+ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomek Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 82.160.115.* 23.04.08, 12:09 siemka ktos juz odpowiedzi??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edytka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.lukman.pl 22.04.08, 12:59 Mi poszlo bardzo dobrze, bez nauki, bez powtarzania jestem pewna ze mam 45 pkt:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moni Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:36 to nie badz taka pewna... to to prawie zawsze jest inaczej niz sie mysli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gttt Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:32 jak dla mnie charakterystyka była beznadziejna mogli nam dać jakaś rozprawke albo coś. Te lektury były dawno i nie kazy pamieta a po za tym np ja napisałam o Ziśce Alku i Rudym a nie o jednym z nich i to tak ogolnie ;/. pewnie nie zaliczą:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sesu Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.astral.lodz.pl 22.04.08, 14:51 Zamknięte były proste. Niektóre troche podchwytliwe ale bez przesady. Za to otwarte to jakiś kanał ;D Z tym obrazem nie miałam pojecia co napisac -.- skoro na plastyce rysujemy same g.wniane wazoniki. A charakterystyka to juz kompletnie mnie powaliła. Jak zobaczyłam co jest do napisania to poczułam sie jakby ktos mnie właśnie rąbnął patelnia w głowę. Rany. Mówili nam ciagle że bedzie na bank rozprawka, że charakterystyka to nie. W dodatku Kamienie na szaniec przerabialiśmy w 1 klasie gima na początku, a Syzyfowych prac w ogóle nie mielismy więc cudownie :D Lałam wodę jak jeszcze nigdy w życiu. Ale life is brutal and full of zasadzkas :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pshemko1992 Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.master.pl 22.04.08, 14:56 rzeczywiscie tam jakies mialo byc swiatlocień czy cos ja plastyki nie mialem od 3 miesiecy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 17:02 taa ja nie mam plastyki od ponad roku 0o i bądź tu mądry człowieku... licze na jakieś 35- 39 pkt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fooxy Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 11:54 ja to pamietalam z 1 gim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izu$$ka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:58 mnie pOwalil ten tekst "life is brutal and full of zasadzkas" zwlaszcza ze moj kumpel tak gada . xD myslalam ze sie posikam ze smiechu ( ; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polly Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.multicon.pl 22.04.08, 15:10 ja zareagowałam podobnie xD jak zobaczyłam ten tekst i jeszcze to, że go tłumaczyli, to myślałam, że padnę na miejscu xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gim_bdg Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 06:39 Na początku, gdy dostałam arkusz... Przeraziłam się, bo miałam nadzieję, że będzie rozprawka, a tu ku mojemu zdziwieniu, patrzę - charakterystyka. To było trochę bez sensu, bo połowa gimnazjalistów przerabiała te lektury np. w 3 klasie, ja miałam to w 1 klasie, więc wiele nie pamiętałam, ale coś tam namaśliłam. A jeżeli chodzi o resztę zadań, były proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrroger Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 10:46 Z matmy wydaje mi się był łatwiejszy niż z polaka :) Można było z niej zdobyć dużo punktów bo niby było dużo pytań z chemii, ale albo był podany wzór, albo było to łatwe zadanie, sory, ale jak ktoś nie wiedział jak przebiega fotosynteza - to nawet zawodówka dla niego za dobra szkoła jest ;p Tera czekamy na odpowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 82.160.227.* 23.04.08, 11:25 trochę przesadzili z tymi lekturami bo my je przerabialiśmy jeszcze przed trzecią klasą i nikt już tego nie pamiętał ;(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 212.160.69.* 23.04.08, 12:18 Moim zdaniem jeżeli już tak bardzo chcieli zrobić charakterystykę to mogli podać temat lecz dać nam do wyboru wybranie bochatera z dowolnej lektury.Ja pomyliłem nazwisko głównego bohatera "Syzyfowych prac". Napisałem zamiast Marcina Borowicza - Marcin Borejko. Ciekawie ile mi odetną punktów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.chello.pl 22.04.08, 15:02 no, według mnie tak samo, zamknięte proste, reszta... no, zobaczymy. [; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.aster.pl 22.04.08, 21:52 ten egzamin był banalny, my rok temu mieliśmy dużo trudniejszy...no chyba,ze ja tak zmadrzalam :P na wiekszosc pytan zamknietych mozna bylo odpowiadac nie czytajac tekstu, bo odpowiedzi byly logiczne! charakterystyka tez nie byla trudna, nawet teraz bym ja napisala, a temat taki, ze mozna 'lać wode'... hehe, ale w przeciwiemstwie do wiekszosci z Was ja rok temu po polskim odetchnelam i cieszylam sie ze jutro matme pisze :P powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cor Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.compnet.com.pl 22.04.08, 15:32 heh twoja wypowiedź to choćby moje słowa;p miałam identycznie:p powodzenie jutro :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 21:15 No ja bede mial gdzies okolo 45 punktow wiec nie jest tak zle;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 17:02 Ja 18 zamknietych mam poprawnie i wszytskie otwarte zrobilem ale nie wiem czy dobrze bo to zalezy czy egzaminator mi zaliczy temtycznie o to samo chodzi co w opowiedziach charakterystyka banalnie prosta bo to ksiazka która przeczytałem w gimnazjum ale ja napisałem o rudym a nie o alku jak wiekszosc. Bład mam w tym czy siostra kujonka czy fox a zaznaczyle fox nie moge sobie tego darowac a pierwsza mysl ,jest zawsze dobra mialem zaznaczyc siostra kujhonka> Obraz banał napisałem kilka cech mi in. kontrast barwa swiatlo proporcjonalonosc my na szxtuce to sie tylko uczymy o epokach a nie jak inni rysuja tylko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darusia Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.08, 11:52 ejj dokąłdnie się z TObą zgadzam!! otwarte to jakiś kanał ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:06 to taka pewna nie bądź, w zeszłym roku też tak było... oj świetnie, świetnie, a jak przyszło do wyników... klucze są z kosmosu brane, temat zeszłoroczny też, więc jak ktoś powie, że wasz gorszy to dam się pochlastać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gimek Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:15 egzamin łatwy zadania zamkniete łatwe tylko głupia praca opisowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelineczek Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.sta.asta-net.com.pl 22.04.08, 15:00 test nie był trufny, zamkniete mam wszystkie dobrze. gorzej z otwartymi, akurat na tej lekcji co przerabialismy ten wiersz mnie nie było;/// dziwne błedy robiłam xD a tak spoko ;D nawet ta charakterystyka w miare mi poszła ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.icpnet.pl 22.04.08, 15:15 haha a mysmy wale go n ie przerabiali ale jak sprawdzalam to mam dobrze na 38 mam 37 zobaczymy ogloszenie mysle ze si ale charakterystyka jak bedzie za nia 10 to bede w niebie ;d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 18:26 Z zamknietych 18 z otwartych w miare dobrze tylko ta charakterystyka cały rok uczylismy sie pisac rozprawke a tu co SZOK!! z lekturą nie było problemów 2 przerabilaismy w 3 klasie tylko to zeby nawiązac do dojrzewania jakies dziwne i chyba nie nawiązałem;) jak za to bedzie 8 to bedzie lux!! ale prawdziwe zmagania dopiero jutro!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia. Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.abaks.pl 22.04.08, 19:14 A dajcie spokój, obie te lektóry w pierwszej klasie przerabialismy, nic nie pamietalam ;]] Wiedzialam tylko, ze byla jakas Zośka, to napisalam co wiedzialam, czyli ze byl chlopcem z '' Kamieni na szaniec' A. Kaminskiego ;D Kolega z tymi ' Syzyfowymi pracami' jeszcze lepiej zrobil, opisal Syzyfa z mitologi ;D Porazka z tymi testami, zobaczymy jutro. Powodzenia wszystkim (: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guska Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 19:58 Koleżanka opisała JURANTA ZE SPYCHOWA. pobiła wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trzeba to zmienić! Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 19:59 a-testy nie sprawdzają naszej umiejętnośći, naprawde uwierzcie, to przypadkowe, losowe pytania, ja osobiscie czytałam notatki, potarzalam, a to było tylko z tekstów, samo czytanie plus do tego pytania, żadnej wiedzy teoretycznej nam nie sprawdzili, jedno pytanie o ten obraz, że to niby miało na caelu sprawdzić naszą wiedze z zakresu sztuki, no faktycznie jedno, przypadkowe pojęcie, to smieszne, niby wiedza, to był tylko tekst i pytania, niekiedy naprawde dziwne, to trzeba zmienic!to nie sprawdza naszej wiedzy! a już gratuluje pomysłodawcom tego ostatniego polecenia, naprawdę."kamienei an sznaiec" to ja miala w drguiej klasie, syzyfowe w trzeciej, ale to co, ja nie pamiętam, nie pamięta sie takich rzeczy! ludzie, ej!naprawę, naprawde uwierzcie, nie jestesmy w stanie zapamiętać jaki kolor, oczu cechy etc w tylu lekturach, osobiscie obie czytałam i nic nie pamietałam, ogólny zarys jedynie. Testy-albo trafisz na coś, co umiesz, albo nie.dziękuje. amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guśka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 20:07 Co do charakterystyki i jej tematu to bylo nienormalne zadanie i to za 16pkt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osiewicz:) Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 20:30 hihi to i tak dobrze wybrneliście z tego problemu!!:) myśmy na nieszczęście omawiwli tylko nikt niepamiętał bohaterów i wogóle pisali osyzyfie i takie inne śmieszne żeczy ja napisałam o marcinie tym z syzyfowych prac tylko dałam mu na nazwisko baryka a nie borowicz:) ciekawe ile m=nam dadzą za to punktów???????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guska Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 19:51 Lol to wyście przerabiali ten wiersz?? JA go pierwszy raz na oczy widziałam tak samo z obrazem. Charakterystyka. No spodziewałam sie rozprawki i nie na taki dziwny temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 20:23 Hey... CZy ktoś był by tak miły i umieścił odpowiedzi zamknięte tutaj. Ja nie mogę ich otworzyć. Proszę... Powodzenia jutro. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Garnek_kg Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:37 testy byl jakis poryty a szczegolnie ta charakterystyka ale 30 pnktow bedzie jutro powino byc lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
suszii Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? 22.04.08, 15:08 moim zdaniem testu łatwiejszego być nie mogło, akurat trafiłam, że wiersz przerabialiśmy dwa dni temu, a fragment o Agatonie był z książki, którą czytałam niedawno ;P zamknięte spoko, te krótkie otwarte raczej też. nie napisałam tylko tego odnośnie obrazu, nie miałam wgl o tym pojęcia ;/ a charakterystyka ? napisałam typową charakterystykę, pięć akapitów itd, ale kompletnie zapomniałam, że trzeba było uwzględnić te cechy świadczące o dorastaniu, czy coś ! ;o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Happy Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:32 W sumie nie było tak źle... Tylko ta charakterystyka;P Ale nie jets najgorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra Łatwee! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 12:15 Spodziewałam się rozprawki, a tu charakterystyka. Luzik... Panie od przedmiotów humanistycznych z gimnazjum w S.D., będą miały co świętować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.szczecin.mm.pl 22.04.08, 12:32 hahaha xD to co napisalam w tej charakterystyce to sie w glowie nie miesci xD Kaminski to sie pewnie w grobie przewraca...jakie ja tam bzdury powymyslalam xD i do tego pomylilam Zośke z Rudym...xD ale reszta była nawet ok...xD chociaz inne pytania otwarte byly glupie...no oprocz tego ogloszenia xd powodzenia wszystkim jutro na matematycznym xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaaaa.. Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.metrointernet.pl 22.04.08, 13:30 Ja tez zoske z rudym pomieszalam..:/ jak myslicie skresla cala charakterystyke za to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phenix Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:41 Niestaty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:47 wiecie moze czy za bład rzczowy wogle sie nie dostaje pkt?????? bo pomyliłem andrzeja radka i cały opis jest o "zosce" a nie o radku: ( czyli mam 0 pkt za to??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:49 no zamkniete to ja mam 20/20:) ale charakterystyka to całkiem do dupy:X Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polly Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.multicon.pl 22.04.08, 15:12 odejmują tylko za błąd rzeczowy, a i to nie zawsze, bo np. mój znajomy napisał w swojej rozprawce mnóstwo błędów rzeczowych i mu nie odcięli xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guska Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 20:02 Nie tylko ty. No coż zoska bedzie miec cechy rudego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:39 Ja tez juz jestem po egzaminie.Lektur tych wogóle nie przerabialiśmy więc odrazy 16 pkt w plecy !!! :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kai Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 89.174.23.* 22.04.08, 13:01 Liczyłam na 40pky i sie przeliczyłam. Charakterystyka mnie dobiła :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 22.04.08, 17:34 ja tez bym wolala rozprawke.ale jakos przezyje. gorzej z jutrzejszym testem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guśka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 20:04 Nie tylko ciebie, w końcu przygotowani wszyscy byli na rozprawke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:04 ja tez nie pamietalem i zdecydowanie postawilem na kamienie na szaniec z ktorych cos pamietalem a reszte nawymyslalem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia & Kasia Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:56 No widzę, że większość nie jest zadowolona z pracy pisemnej! ;/ My też~! po prostu pożal się Boże! ;(;( <załamka> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Kobylnica Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.systemymrk.net 22.04.08, 15:57 Z zamkniętych spoko - 19/20 (poległem na Marcie FOX). Otwarte totalna lipa... Moim zdaniem trudne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosz Jak wam poszło na egzaminie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 19:17 Ja wszystkie zadania do ogłoszenia wlacznie mam dobrze... nie były az tak trudne... czyli juz 34, ale charakterystyki sie obawiam... popieprzylo mi sie i mam blad rzeczowy... ale za do to kilka ptk odejma... mam nadizeje ze nie 16 w plecy..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aś :) Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.CNet.Gawex.PL 22.04.08, 18:20 Ekchem. Zobaczyłam temat testu to się ucieszyłam. Pomyślałam, że będzie charakterystyka więc luzik. Ale jak zobaczyłam "bohater z Kamieni na szaniec bądź Syzyfowych prac" to mi szczęka opadła. Przegięcie, by stawiać CAłĄ pracę pod kątem tego, czy ktoś czyta czy nie. Czuję się pewnie w przedmiotach humanistycznych, czytam lektury, czytałam również opracowanie, gdy powtarzałam sobie wszystko, lecz skupiłam się bardziej na problematyce. A tu nagle charakterystyka i to z góry narzucona. Moja praca przypomina istne lanie wody - pisałam ją przez pryzmat tego, jaki ktoś jest, gdy dorasta i dopasowywałam to do Borowicza xD Czyli masło maślane, przekładane masłem z dodatkiem margaryny, taki masmix x/ Co do zadań zamkniętych - fakt, dosyć proste były. Mam jeden błąd z mamidłem xP A co mnie baaaardzo zdziwiło to odbita na kolorowa reprodukcja obrazu :D Ale cóż, będzie jak będzie,no nie? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polly Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.multicon.pl 22.04.08, 20:28 a ja myślałam, że tylko ja byłam w szoku, widząc kolorową reprodukcję ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luśka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 18:04 Matko, zapomniałam jak ten gościu (Borowicz) się nazywa, ale napisałam, że jest to bohater, od którego losów zaczyna się książka ,,Syzyfowe prace". Mysle, że nie powinni wymagać od nas czegoś takiego, jak ta charakterystyka... Może to zemsta na p.Giertychu, który chciał usunać ,,Syzyfow... " z lektur naszym kosztem....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:16 Ja byłam trochę przerażona charakterystyką. "Syzyfowych prac" nie pamiętam więc opisałam " Zośke" z "Kamieni na szaniec". Ogólnie egzamnin nie należał do łatwych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daruśkasss Ehh! ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:26 Dokładnie!! Mi normalnie łzy w oczach, bo syzyfowych nie czytałam zbyt uważnie, bo po prostu mi się nie podobałyy... a kamienie były dawno i nawet nie pamiętam wszystkich ksywek xD Do tego byłam na baank pewna że zapodadzą rozprawkę! xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mihau Re: Ehh! ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:54 welcome in my club Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ehh! ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:06 Ja też! Paranoja! Nie mogłam sie nawet wykazać i wypisać... Beznadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Ehh! ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:15 Gość portalu: gość napisał(a): > Ja też! Paranoja! Nie mogłam sie nawet wykazać i wypisać... Beznadzieja. a co ty myślisz, że test jest od wykazania, to rzemiosło, wszystko wg wytycznych, jak tu się do cholery wykazać i rozwinąć, jeśli tu trzeba myśleć wąskotorowo, wg klucza, który wymyśla coraz to starsza polonistka, uważająca, że społeczeństwo jest coraz głupsze... mogę was pocieszyć tematy pracy maturalnej i rozległe wytyczne ich oceniania są dopiero porypane... no cóż, ale jak chcą z nas zrobić masą pracującą, a poziom matury jest ułożony specjalnie dla średniej krajowej... żeby z boku ładnie wyglądało, że mamy wykształcone społeczeństwo. taaa, żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goooooosiaaaaaa Re: Ehh! ;D IP: *.konstantynow.mm.pl 22.04.08, 13:34 ja jak zobaczyłam charakterystykę to się przyżegnałam! Ale wziełam Borowicza i powymyslałam o nim to co pamiętałam itd xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mossa44 Re: Ehh! ;D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:14 Mi pomieszały się wszystkie imiona i nazwiska. Cudem przypomniałem sobie nazwisko Borowicz, ale razem z imieniem Stanisław... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xD Re: Ehh! ;D IP: *.interdom.net.pl 22.04.08, 16:50 Ja też napisałem o Borowiczu ale imienia nie mogłem sobie przypomnieć :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ehh! ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 18:58 Ja byłam lepsza;-) zapomniałam imienia tego z kamieni. Wiedziałam tylko że mówili na niego zdrobniale więc wymyśliłam Janeczka ;-) Man nadzieję że za tą małą pomyłkę nie będę miała 0 puk.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syllllwia Ale namieszałam :\ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 17:28 Ja pomyliłam bochaterów :\ Myślałam Ze Stanisława Bozowska była bochaterka Syzyfowych prac!! I opisałam własnie ją...A ona jest z Siłaczki...Pewnie mi nie zalicza:( jak myślicie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalona Re: Ehh! ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:49 Dokładnie! Jak zaczęliśmy otwierać testy to kolega obok się mnie zapytał kto byl głównym bohaterem w kamieniach na szaniec? Ja przerzuciłam na ostatnią stronę i jak zobaczylam ze charakterystyka to mało z krzesła nie spadłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal92 Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:33 juz mi sie nawet nie chcialo zabierac za charakterystyke ;/ jak zobaczylem.. a było pytanie kto byl autorem siostra kujonki czy ta fox ?:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucci Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.3s.pl 22.04.08, 12:37 siostra kujonki ;P: też sie na tym zawiesiłem ;P ale wybrałem siostra kujonki bo z tekstu to wynikało ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal92 Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:40 o to mam żle jezeli ty masz dobrze :D:D pzdr powodzenia jutro :D ja wole jutro :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziom Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:42 No tez sie na tym machlem ... ;/ ;d ale 16pkt z zamknietych bede mial wiec chyba zle nie jest ... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolcia Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:54 Też się na tym przejechałam =) Ale mam 18/20 =D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lool.załosne. Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:54 Fox, przecież pod textem pisało kto tyo był.! ;d lool . żeby takiego czegoś nie zauważyć ? phhi/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal92 Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:13 dobra kurw. ale noob z ciebie lool.zalosne ... Ty jestes zalosny/sna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona: Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: 81.210.103.* 22.04.08, 14:18 nio racja.. ja zaznaczylam ze siostra kujonki bo tam pisalo kim byl podmiot liryczny, a jesli nie wiemy na 100% czy to byl autor tekstu nie mozemy napisac ze to on! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izu$$ka Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:20 bOsh robicie problemy ;/ sa juz na tej stronie odpowiedzi podane a wy sie sprzeczAcie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olus Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: 83.168.75.* 22.04.08, 16:02 PODMIOT LIRYCZNY WYSTEPUJE JEDYNIE W WIERSZU! -.- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syluś Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:21 Ale to była autorka, a autorka nie musi być od razu narratorem ;P To się machnęłaś. Było napisane Kujonek - siostra bohaterki opowieści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamcia Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: 217.97.167.* 22.04.08, 14:57 a ja to miałam dobrze:D a i mam 17/20 to chyba dobrze a te otwarte zadania do wiersza i obrazu to masakra:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izu$$ka Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:03 mnie sie zdaje ze mam wszystko dobrze poza 2 zamknietymi i ta cholerna charakterystyka ;/. ale nie wiem jak oni to dokladnie oceniaja . to sa moje przypuszczenia ;D ;PP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xmalenka15x Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:02 no to jesli masz dwa zamkniete zle i charakterystyka nie do konca to napewnoi nie masz wszystkiego dobrze...;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nell Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.telbeskid.com.pl 22.04.08, 15:09 no to wkoncu jaka jest prawidlowa odp?? bo mi nie odtwarza odpowiedzi komputer :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xmalenka15x Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:03 siostra kujonki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rox Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.net.wektormedia.pl 22.04.08, 14:58 siostra kujonki w tekście było, coś że kujonka i był odnośnik, że to siostra bohatera tekstu więc z logiki, skoro kujonek była siostrą bohatera który opisywał to, to bohater był siostrą Kujonki ;D ale się pomieszało^^ nie można mówić, że jak jest tekst w narracji pierwszoosobowej, to autorem tekstu jest pisarz. a charakterystykę myślałam, że zawalę, bo nigdy nie pisałam takowej :D zwłaszcza jak zobaczyłam tytuły książek, które nie były przerabiane.. bynajmniej nie u mnie. -.- nawymyślałam,że Rudy był bardzo odważny itd itd itd :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:39 Miałem 19/20 i tylko na tym się przejechałem a co do @up wcale nie było takie łatwe bo pod tekstem jest wytłumaczenie kto to był kujonek. Przecież narracja jest pierwszoosobowa (tak mi się wydaje xD) a autorem tego tekstu jest "Marta Fox" (napisane pod tekstem). Trochę podchwytliwe pytanie 0_o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olus Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: 83.168.75.* 22.04.08, 16:04 dla tych, którzy maja małą wiedzę to rzeczywiście mogło być podchwytliwe xp ale szanujmy się... autor to wyrażenie wcale nie równoznaczne z narratorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:33 jak znzleźć te wyniki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzz Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:47 lool??tak sie składa ze prawidłowa odpowiedź to siostra kujonki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 16:38 zaskocze Cie. poprawna odpowiedzia jest siostra kujonki. masz odpowiedzi na stronce. :) pozdrawiam ( jak mogles czegos takiego nie zauwazyc?? phi!:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xmalenka15x Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:55 też na tym tak samo jak ty...i 18/20 :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:55 Przeciez, Fox to autorka tekstu ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal92 Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:14 ojjj i co ze autorka xD ale 30 pkt bez charaktersytki jest :D:D:D pdr;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:23 Ja zaznaczyłem autorkę :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: 195.136.148.* 23.04.08, 12:00 Fox bo ja rozwiazywalam podobny tekst Wojtek i tam było Marta FOx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Jutro będzie lepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:38 HEheh mi średnio chyba poszło. Nie sprawdzam bo sie boje a na początku podobnie jak wy charakterystyka wybranych bohaterów z tych dwóch książek mnie przeraziła ale jakoś napisałem o Rudym. Ogłoszenie-banał tylko reszta otwartych troszkę dziwna. Ale licze że nadrobie jutro :D Powodzenia wysztkich :** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reni Re:Jutro to dopiero będzie......... IP: *.gprs.plus.pl 22.04.08, 14:47 Noo teścik nawet,nawet.Jutro będzie gorzej:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angie Re:Jutro to dopiero będzie......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:54 ja właśnie bardziej bałam się humana i wypracowanka, a nie obliczeń i matmy, ale human już za mną więc teraz to z górki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniak haha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 20:21 pierwsze cozobaczylam, to charakterystyka i mowie o kurr.., ale zadania otwarte latwizna, to z ta fox to tylko logika, a i umiejetnosc czytania malego tekstu;p wiersz przerabialismy 2 dni temu,a opisalam marcina borowicza bo jednego go pamietalam, a poza tym moj kolega sie tak nazywa;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalona Re: Jutro będzie lepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:52 Jutro to dopiero będzie armagedon:DTragedia!! Tylko żebym wylosowała miejsce mniej więcej tam gdzie dzisiaj to będzie dobrze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olus Re: Jutro będzie lepiej IP: 83.168.75.* 22.04.08, 16:07 dzisiaj była piła jutro będzie teksańska masakra xp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Jutro będzie lepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:47 Ja sie obawiem,ze jutro nam strzeją takim testem, że sie nie pozbieramy...=/// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polly Re: Jutro będzie lepiej IP: *.multicon.pl 22.04.08, 15:18 oj, ja też się boję sprawdzać odpowiedzi xD wolę żyć w błogiej niewiedzy; przynajmniej do jutra, żeby przed drugą częścią się nie załamać xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilopnkcckla Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:38 ja tez tak mam ale i tak do bani ogolnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: epuls: BlaCk_BoY- Syzyfowe Prace !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:38 Napisałem złe imie bohatera co z nim zrobią?? skreślą i odejmą 1 pkt?? ale napisałem o kogo mi chodzi to się domyślą chyba co nie?? to w końcu tylko złe imie a powinno być Marcin. Odpowiedz Link Zgłoś
7echo Re: Syzyfowe Prace !!! 22.04.08, 17:22 mam ten sam problem. zastanawiam sie czy uzają charakterystykę?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :> Re: Syzyfowe Prace !!! IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 17:44 co najwyżej to ci tylo punkta odejmą...:/ na szczęscie to tylko głupie imie:> będzie spoko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polly Re: Syzyfowe Prace !!! IP: *.multicon.pl 22.04.08, 20:31 dokładnie. przecież ze względu na jedno imię nie obetną Ci 16 punktów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:31 za zamkniete mam komplet, z ostatnim to tak doje,bali ze kamienie bralem w zeszlym roku a syzyfowe bede dopiuero po egzaminie robił.... dziady z kuratorium, kto wogole robi te egzaminy????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kam. Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:40 ja tak samo mam kamienie ponad rok temu omawiałam a syzyfowych jeszcze nie omawiałam. ;/;/;/ po prostu cudownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olus Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: 83.168.75.* 22.04.08, 16:08 ja w sumie tak samo tyle że kamienie to moja ulubiona lekturka xp Odpowiedz Link Zgłoś
paulinka_p15 Re: Siostra kujonki czy fox ?:D 22.04.08, 15:03 Siostra Kujonki;D Mam 1 pkt [lol] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nell Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.telbeskid.com.pl 22.04.08, 15:12 huraa jak siostra kujonki to ja tez mam jeden pkt :D:D haha dobre i to :)):)):)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polly Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.multicon.pl 22.04.08, 15:20 to jak ja ;p i jeszcze jeden za dynastię Krzywoustego ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaguś32 OMG :| IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 19:27 Z pytaniami zamkniętymi nie było źle 19/20, złapałam się na dynastii Krzywoustego, grr. ;/ Otwarte, trochę dziwne, ale na szczęście przerabiałam wszystkie wiersze Baczyńskiego i z tym nie było wielkiego problemu. Byłam wręcz PEWNA, że nie będzie rozprawki - była przez 2 lata z rzędu i przygotowywałam się na charakterystykę.. jednak nie spodziewałam się tak tragicznego tematu! 'Syzyfowe prace' tylko oglądałam, a 'Kamienie na szaniec' czytałam na początku 3gim. Potrzebowałam trochę czasu, aby wybrać jakiegoś bohatera i napisać z sensem.. ;/ Ah.. dzisiaj to był pryszcz.. jutro będzie ZABAWNIE .. :) Życzę wszystkim powodzenia na mat-prz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polly Re: OMG :| IP: *.multicon.pl 22.04.08, 20:30 WSZYSTKIE wiersze Baczyńskiego w szkole omawiałaś...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xD Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.interdom.net.pl 22.04.08, 16:48 Siostra kujonki jest na 100% dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:52 siostra kujonki 120000000% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:44 siostra kujonki :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf_gim Re: ........................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:14 my "kamieni na szaniec" w ogóle nie mieliśmy jako lektury, ale na szczęście ja przeczytałam sama(co prawda 2 lata temu). dostanę punkty w zadaniach otwartych, jeśli nie napisałam dokładnie tego co jest w odpowiedziach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfdf Re: ........................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:05 no właśnie... ja mam ten sam problem;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrrr Re: ........................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:54 Myślę że jak napisaliscie zgodnie z tematem i poprawnie stylistycznie to dostaniecie, przecież ile ludzi tyle stylów pisania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bumcyk Re: ........................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:38 Cóż, nie ma możliwości, żeby za inne ujęcie tego, co poprawnie zinterpretowaliście, nie dostali punktu ;D zależy oczywiście, jak bardzo wypowiedzi różnią się od tych podanych w odpowiedziach. Jestem ciekawa jak mi poszło to z przeróbką tekstu xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olus Re: ........................... IP: 83.168.75.* 22.04.08, 16:10 w odpowiedziach są tylko przykłady ale jeśli napisałaś podobnie to myślę, że nie będzie problemu. w sumie wszystko zależy od komisji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harry Re: ........................... IP: 83.238.141.* 22.04.08, 20:33 my mielismy obydwie ksiazki:) (Żadnej nie przeczytalem xD) ale sobie poradzilem bo ogladalem film o tych wydarzeniach;D ja opisywalem rudego:) i bede zadowolony jak bede mial te dwa punkty xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:45 siostra Kujonki na pewno;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daguś Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:06 Ej własnie... wyglądało że to Fox pisała...jakieś poryte z deczka.. wyszła siostra co nie?? Ehh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:31 a ja napisałam że Marta Fox;-( źle przeczytałam;-( Stres Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:54 Siostra kujonki :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piti Charakterystyka - Masakra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:44 Niefortunnym pomysłem było dawanie nam charakterystyki do napisania... nie każdy pamięta takie szczegóły :( Pozdrawiam... :( Jutro i tak będzie załamka :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klima Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.kolornet.pl 22.04.08, 12:58 Siostra kujonki niestety. ;-/ Sam zaznaczyłem Marię Fox. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olcia Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:05 maria fox to autorka tego tekstu, a pytanie było kto jest narratorem więc poprawna odpowiedż to siostra kujonki :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olus Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: 83.168.75.* 22.04.08, 16:12 MARTA fox xp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesol Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:33 hehe ja mam 16/20 wiessz osoba co pisze ksiazke nie moze opowiadac xD a w innym dalem ze podmiot liryczny to rodzic i to jest jego syn xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal92 Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:37 oj mądrale pomyliło mi się :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amy Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:56 Marta Fox;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:11 Siostra kujonki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja:) Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:03 To pytanie akurat nie przyspożyło mi żadnych problemów:) Przeciez z Tekstu wynikało ze jest to siostra kujonki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eweness Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:01 w tym pytaniu siostra kujonki matka kujonki kujonka i td. to bylo banalnetroche z tym obrazem popaprałam a ten krzywousty tez mnie dobil a prace napisalam o alku z kamieni na szaniec xD mysle ze bedzie ok alco..nie bd zapeszac powodzenia na jutrzejszym!!!!!!! brrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olus Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: 83.168.75.* 22.04.08, 16:13 no właśnie... nie wiem ludzie jak tu można się walnąć o.0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:15 oczywiście że siostra kujonki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:37 siostra kujonki :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paolciaaa Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.chello.pl 22.04.08, 14:16 siostra kujonki. sprawdzilam w odpowiedziach i bylo to w gwiazdce pod tekstem a ja jestem zla na siebie bo nie zobaczYlam tej gwiazdki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hytujt Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:34 ja zaznaczyłam ze Marta fox :/ tez sie na to złapałam. ale trudno sie mowi...boje sie jutra!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: *.subscribers.sferia.net 22.04.08, 14:28 siostra kujonki.. pod tekstem bylo napisane ze kujonka to siostra bohaterki . a bohaterka byla siostra kujonki w takim razie;):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olus Re: Siostra kujonki czy fox ?:D IP: 83.168.75.* 22.04.08, 16:14 siostra kujonkA - to tak a propo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimnaz. Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:33 tak macie dobrze bo takie lektury przerabialiscie. A ja pierwszy raz o nich słyszałam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzialaaa Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:03 ja ogóolnie lans. mam 18/20 z zak\mkniętych. jedno zadanie otwarte źle. bo zamiast 2wojna światowa napisałam wojna. charakterystyke pomyliłam... wydawało mi sie że Andrzej to był z Kamieni... i tak pisałam... mam nadzieje zę bede mieć z 43punkty.. ;d i powodzenia Wam jutro życze ;d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykujony Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 13:17 ksiazka jak ksiazka mniej wiecej sie orientowalam....:/ ale moja polonistka po tescie powiedziala ze to miala byc rozprawka a nie charakterystka....:/ co o tym myslicie...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olaaaaaa Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 13:20 to znaczy ze twoja polonistka jest lekko przytepawa. tam wyraznie jest napisane ze charakterystyka wiec jakim cudem rozprawka?! miala byc charakterystyka! to jest wlasnie czytanie ze zrozumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylmal Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 195.116.19.* 22.04.08, 13:35 ej to byla charakterystyka z elementami rozprawki :p czyli mialac na koncu ocenic ja !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taskaaa Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:31 a kto tak powiedzial?? gdzies to pisalo?? bo ja wlasnie nie zauwazylam...nie wiem... moze slepa jestem;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olus Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 83.168.75.* 22.04.08, 16:21 charakterystyka się właśnie cechuje tym, że na koniec się ją podsumowuje... ale to nie znaczy ze charakterystyka jest rozprawką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dada Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:08 ...że Twoja polonistka jest głupia?? xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olus Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 83.168.75.* 22.04.08, 16:20 ze masz glupią polonistkę. jesli pisze scharakteryzuj to scharakteryzuj a nie napisz rozprawkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 83.1.92.* 22.04.08, 12:35 u nas było podobnie panika i wogóle z tą pracą pisemną było zamieszanie bo nikt nie wiedział o czym pisać, ale ogólnie to mam dobrze z abc mam 1 błąd reszta ok więc myślę że bedzie dobrze. Charakterystyka tez w miare poszła, zajęla mi całe dwie strony więc chyba jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzio Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:33 ojojoj co ty nie powiesz... szkoda zescie sraczki jeszcze nie dostali.. taka panika kto by pomyslal....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:36 Co to ma być!? Charakterystyka? w dodatku narzucili nam lektury!!! Bardziej spodziewaliśmy się rozprawki. W niej bardziej można się wykazać a charakterystyka to stała formuła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kopernik.. ;] Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:06 Stała, nie stała, w charakterystyce musisz się również wykazać- ot, chociażby budową pracy... To,że nie będzie rozprawki, było łatwe do przewidzenia. Czwarty rok pod rząd..? W takie cuda nie wierzę.. Mam nadzieję na 40+ .. Inaczej.. Mogę sie pożegnać z moją potencjalną szkołą.. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polly Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.multicon.pl 22.04.08, 15:24 czwart rok Z RZĘDU, jesli już ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:35 jaki problem jest jeszcze zawodowka... tam cie moooze przyjma chociaz nie wiem.. hehe:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olus Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 83.168.75.* 22.04.08, 16:23 rozprawka też ma stałą formułę. a to, że narzucili nam lektury to nie masz sie o co pultać bo mają takie prawo. owe lektury znajdują się w podstawie programowej, która jest obowiązująca na testach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczennica Kolejne pytanie? IP: *.metrointernet.pl 22.04.08, 16:29 Piszac charakterystyke pomylilam Zoske z Rudym.. i pisalam o tym, ze to Zoska nie wydal przyjaciol gestapowcom. Skresla cała charakterystyke czy odejma tylko kilka pkt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Kolejne pytanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:47 Eeee... spokojnie:) w porównaniu do błędów jakie inni popełnili, to psikus - nie ma mowy, żeby skreślało całą rozprawkę. Twój błąd da się podciągnąc pod prawdę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polly Re: Kolejne pytanie? IP: *.multicon.pl 22.04.08, 20:32 odetną Ci za błąd rzeczowy, ale to góra trzy punkty, więc głowa do góry ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika:) Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:37 byłam zaszokowana jak zobaczyłam temat charakterystyki i przez cały czas próbowałam cokolwiek sobie przypomnieć z lektur i sie udało coś tam napisałam ale ogólnie nie były tak trudne zobaczymy jutro:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal92 Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:44 SA ODPOWIEDZI !!! BOJE SIE ZAGLADAC :d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anika Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 15:04 To było bardzo proste. Po egzaminie próbnym spodziewałam sie masakry, a tu prosze straciłam tylko 1 pkt w zamknietych 1 w otwartych...i pewnie ze trzy w wypracowaniu. Wydaje mi się, że nie ma co narzekać na charakterystyke - w końcu uczy się jej człowiek jeszcze w podstawówce, a gimnazjum tylko ulapesza się styl. Trohce nie fair ze narzucili nam lekture, ale za zgodność z oryginałem jest najwyzej 1 pkt chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izu$$ka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:11 "Autor: Gość: anika IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 15:04 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz To było bardzo proste. Po egzaminie próbnym spodziewałam sie masakry, a tu prosze straciłam tylko 1 pkt w zamknietych 1 w otwartych...i pewnie ze trzy w wypracowaniu. Wydaje mi się, że nie ma co narzekać na charakterystyke - w końcu uczy się jej człowiek jeszcze w podstawówce, a gimnazjum tylko ulapesza się styl. Trohce nie fair ze narzucili nam lekture, ale za zgodność z oryginałem jest najwyzej 1 pkt chyba. " nO własnie . ;/ zgOdnośC z oryginalem :| ale jak sie nie pamieta jak jaki bnohater wygladal to raczej trudno napisac charakterystyke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polly Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.multicon.pl 22.04.08, 15:26 było zaznaczone, żeby skupić się na cechach, a nie na wyglądzie, więc może nie będą tego wymagać ;p w sumie nie trzeba pamiętać, jak bohaterowie wyglądali, ale jak się zachowywali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: octaa Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:27 mozna to bylo potraktowac jako charakterystyke z elementami rozprawi, zeby udowodnic , ktore cechy swiadcza o dorastaniu, ale to nie zmienia faktu ze to byla charakterystyka. lektury banalne. nie wiem na co narzekaacie ;p najbardziej w 3 klsie one wlasnie sa omawiane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal92 Hmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:40 a jak myslicie uznaja mi zamiast 2 Wojna swiatowa ja napisalem wojna ? nie bylo nawet tam nic ze to 2 wojna swiatowa mogla by by 1 xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siasia Re: Hmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:43 był rok gdzies podany 1944 bodajze :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olus Re: Hmmm IP: 83.168.75.* 22.04.08, 16:27 dokladnie... byl rok i myślę ze samej wojny nie beda uznawac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olgaaaa Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 82.160.114.* 22.04.08, 13:48 tak ale my te lektury mięliśmy w 1 klasie ;// festt w dodatku namieszałąm tam że szok ;/ sshiiit ;/ napisałam o Marcinie Borowiczu i że byl z Kamieni na szaniec ;// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dada Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:12 No to jeszcze i tak dobrze... ja napisalam o "Michale Borutowiczu" xD i w ogóle nielogicznie to jakoś było;/ Poza tym, tak dawno to przerabiałam, że pamiętałam tylko jakieś urywki z filmu...:/ I nieźle nakręciłąm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polly Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.multicon.pl 22.04.08, 15:25 to zależy od szkoły ;/ ja np. 'kamienie na szaniec' miałam w pierwszej klasie, 'syzyfowe prace' na początku drugiej więc nie bardzo ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.pronet.lublin.pl 22.04.08, 13:33 Rozumiem was,ale wyobrazcie sobie,ze moj rocznik kiedys zdawal zupelnie co innego,mielismy 3 tematy do wyboru,moglo byc wszystko i pol strony nie wystarczylo,a temat zwykle dotyczyl kilku lektur czy tez poezji,ale rozumiem was,nie powinni byli wam narzucac lektur.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bedynka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:30 egzamin nie był trudny,ale prosty też nie był ;) my obydwie lektury przerabialiśmy dawno temu,ale napisałam co było trzeba. opisałam Zośkę;) słyszałam, że niektórzy opisywali Syzyfa jako mit ;D szkoda tylko że Żeromski nie bardzo wtedy żył- więc żeby tak napisać to trzeba być strasznie mało inteligentnym ;D co do Narratora to zaznaczyłam siostrę kujonki. W dynastii (Piastów) też dobrze zaznaczyłam ;) walnęłam się na mamidle i jakimś tam jeszcze jednym. otwarte całkiem nieźle;) zobaczymy ile dostane za charakterystyke. Już nie mogę się doczekać wyników ;)) pozdro dla rocznika '92 ;)) :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalona Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:04 Z zamkniętych 18/20 :D Reszta ujdzie. Zadnej z książek do potrzebnej do charekterystyki nie czytalam. Troche pamiętałam z lekcji a reszte nazmyślałam o dziwo dobrze (ktoś mi kiedys powiedział że jestem mistrzynią wodolejstwa hihi) Żeby tylko błędów ortograficznych nie było i stylistycznych(bo to najgorsze) :D Jak będę miała 40pkt to będę zadowolona:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.ztpnet.pl 22.04.08, 12:42 ta charatkterystyka byla bez sensu bo my yte lektury mielismy 2 lata temu;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moni Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:49 testy gimnazjalne to sprawdzian Twojej wiedzy z gimnazjum a nie tylko z 3 klasy!!! trzeba bylo powtorzyc lub przynajmniej przypomniec sobie o co chodzilo w tych ktorych nie pamietasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tala Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:02 ja się zgadzam z monią bo te lektury kamienie na szaniec i syzyfowe prace tp były w pierwszej klasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >;;;)< Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.cust.tele2.pl 22.04.08, 14:05 Ogólnie było dobrze, a z charakterystyką nie było najgorzej powodzenia jutro;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazzur Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.gprs.plus.pl 22.04.08, 14:59 Cóż, mnie to trochę załamała ta charakterystyka... A jak myślicie jak się "oficjalnie" nie napisało tego "uwzględnienia cech o dojrzewaniu" to dużo mogą odjąć? A jutro to będzie banał:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:44 Myślałam, że umrę. Jeżeli pomyliłam bohatera, to nie dostanę nic, prawda? Pisałam O Zygierze, napisałam "Andrzej Radek"..... :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:44 Ja nie wiem... bez charakterystyki straciłem 2 pkt. jak tak teraz parzę . Jak myślicie dużo mogę w tej charakterystyce stracic jak nie podalem wyglądu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JacQ Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.toop.pl 22.04.08, 13:14 W sumie wystarczylo napisac jedno zdanie dotyczace wygladu. nie bylo to tak istotne, gdyz mielismy sie glownie skupic na tych terminach dotyczacych dorastania. No ale charakterystyka to charakterystyka. Zewnetrzne cechy takze obejmuje;p Ja za malo pryzmiotnikow uzylam, mysle, ze takze zbyt wiele opisywalam sytuacji, zamiast skupic sie na tym co wazne- cechach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beataaa Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.centertel.pl 22.04.08, 14:46 mam prośbę... czy możecie zamieścić na tym forum odpowiedzi,bo ja wiadomo dlaczego nie mogę ich ściągnąć.! <prosi> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: octaa Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:22 ja napisalam jedno zdanie na tematwygladu. a oprocz charakterystyki to mam zle tlyko jendo zamkniete(dynastia), restza zgodnie z przykladami, JEAAAAAA. xd haha. xd tlyko mialam watpliwosci czy w ogloszneiu sie podpisac, ale nie trzeba ;] a charakterystyke tez zaczelam jak rozprawke, kutrddd. nastawilam sie wgl na list z elemantimi rozprawki, to by byla bajka. a teraz to nic innego jak powtorzyc wzory ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulaaa;D Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.it-net.pl 22.04.08, 14:50 Ja też nie opisałam wyglądu... trzeba było się skupić raczej na cechach charakteru ;p ja tylko ciągle, że patriota i patriota xD ale ogólnie to dość łatwy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lazarek Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.satfilm.net.pl 22.04.08, 12:45 OMG :P Pierwsze co patrze jaki temat rozprawki ...szok..charakterystyka wybranego bohatera..-.-'fajnie ze czytałem xD Ale sprawdziłem opowiedzi 29 pkt + charakterystyka (max 16.) wiec ok 40 będzie ;p Jutro to będzie masakra :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:47 Moim zdaniem było trudne poza tym ta charakterystyka! Ja już tresc zapomniałam . . . hmm gorzej jutro :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kASIEx masakra xD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:07 boshe... niby łatwe, ale nie do końca... bardzo mi się spodobały teksty, były dosyć łatwe do zinterpretowania... nawet dobrze mi posżły zamknięte [mam 19 na 20] ale co z zamkniętymi to już nie wiem, ale jak patrzyłam na klucz i na to co mogą uznać sprawdzający to nie wiem już sama... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninikam Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:08 PZRERAŻenie i STRACH to najlepsze słowa to opisujące. Jestem zdruzgotana charakterystyką! Niespodziewałam się! Nie mogłam wogóle znaleźć słow i pozbierać myśli! Ale pocieszenie znajduje w zadaniach zamkniętych. Mam pytani: czy jeśli napisałam w pytaniu o obraz "gra cienia" będzie dobrze? ."". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania różne wersje testów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:35 różne wersje odpowiedzi... no żal.pl. .. paranoja!!!. . . już się bałam że nie mam w ogóle żadnego punktu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koshulcia Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:37 wstępnie ok 30/34 bez charakterystyki ; )) szok na wstępie! "napisz charakterystykę jednego z bochaterów syzyfowym prac (...) " <- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nell Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.telbeskid.com.pl 22.04.08, 13:38 Egzamin ogólnie nie byl trudny.. ale syzyfowe prace;/ my tego nie przerabialismy! a kamienie na szaniec w 1 kl wiec juz prawie nic nie pamietalm... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syzyfowy_pracuś charakterka IP: 88.156.66.* 22.04.08, 13:41 Mam pytanie?: Jesli w charakterystyce zamiast "Aleksa Dawidowskiego" napisałem "Aleksandra Dawidowskiego" to będzie błąd rzeczowy i 0 pkt?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syzyf Re: charakterka IP: 88.156.66.* 22.04.08, 13:48 Mam pytanie?: Jesli w charakterystyce zamiast "Aleksa Dawidowskiego" napisałem "Aleksandra Dawidowskiego" to będzie błąd rzeczowy i 0 pkt?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasa Re: charakterka IP: 88.156.66.* 22.04.08, 14:25 "http//i25.tinypic.com/2qx2f4i.png%22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasasa Re: charakterka IP: 88.156.66.* 22.04.08, 14:27 Czy jesli sie pomylilem z imieniem Alka w charakterystyce to bedzie duzy blad?? Nazwisko i pseudonim podany dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiterC Bardzo przyjemny, łatwy egzamin :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:42 bułka z masłem, schrupałem go :P zobacyzmy jak charakterystyka zostanie oceniona. oprócz tego wszystko dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:44 źle był bardzo trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:51 egzamin był trudny . I niesprawiedliwy zwłaszcza, że nasza szkoła nie przerabiała ani nie czytała syzyfowych prac i kamieni na szaniec. ;/ Wszyscy u nas stracą 16 pktów ;/ . Jaka tu sprawiedliwość? zwłaszcza, że narzucono książki ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polacyek Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.08, 13:57 Suchajcie! Jeśli jakaś szkoła nie przerabiała "syzyfowych prac" lub kamieni na szaniec" to może warto jakieś PISMO NAPISAĆ!!! Nauczyciele nie wywiązali się ze swojego obowiązku nauczenia was tego co trzeba to niech oni za to odpowiadają a nie wy!!! WALCZCIE O SWOJE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżimnazjalistka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:52 Wszystko dobrze :) Tylko nie wiem, co z tą charakterystyką będzie. matmy się boje :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.tktelekom.pl 22.04.08, 14:24 matma-zgroza boje sie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia:) Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.lukman.pl 22.04.08, 13:54 Pierwsze moje wrażenie-strach!!!!! ale póniej luzik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izu$$ka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:59 Ja byłam przekonana że znowu bedzie rozprawka. ( ; szczesliwa otwieram ostatnią stronę i patrze........ charakterystyka ;/ jeszcze postaci ktorych nie pamietalam <lol> ale ogolnie bylo git . wlasnie sprawdzilam odpowiedzi i poza ta charakterystyka to mam 2 zadania zamkniete źle ( ; tylko ciekawe jak bedzie po rozdaniu wynikow ;PP pOwodzenia jutro. bo szczescie się przyda xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Załamana Ja nieomawiałam tych książek co były w charakt. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:05 zal. poszło mi di bani mam 14 z otwartych.. a to ostatnie mną wszcząsneło... ;( ;( ;( 16pkt. w plece ;( ;( ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalek Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:11 nie było tak zle, ale charakterystyka to troche lipa. dorastanie- ale temat hahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:13 po prostu masakra!!! poziom byl troszke wsyzszy niz na probnych egzaminach ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gness Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:22 Było zdumiewająco proste. Dzięki za odpowiedzi :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwuśka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:35 dla mnie egzamin nie był trudny:)dobrze mi poszedł bardzo się cieszę:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MASAKRA Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.interq.pl 22.04.08, 14:44 Powiem "napisze" tak MASAKRA ;( nie dostane sie do tej szkoly do ktorej chce:( powtoszcie testy i dajcie latwiejsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jamonia Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:56 Mam jeden błąd w zadaniach a charakterystyka była dość głupia...bo kto pamięta lektury...no ale cóż coś napisałam...mam nadzieję,że będzie dobra a wtedy test humanistyczny napisze na wysoką liczbę punktów...gorzej z jutrzejszym testem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emcia Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:58 Hmmm.. Uwazam ze tegoroczny test humanistyczny to banał..Teraz jestem w 2 gim i dla mnie ten test to sielanka. Jak mozna miec problemy z charakterystyka głownych bokaterow ksiazek.. Zawsze jak przerabiamy w szkole lektury to piszemy charakterystyki bohaterow własnie tych tytułowych. Wystarczyło troche pomyślec i przypomniec wiadomosci. Naprawde zadna filozofia. Zreszta zawsze tak bywa ze rocznik 92 ma najałatwiejesze testy. sytuacja z podstawowki. Egzaminy z 91 o wiele bardziej przerosły moje umiejetnosci. szkoda ze nie jestem rocznikiem 92 tylko 93. napewno nam dowala tak jak w podstawowce było (ale i tak miałam 38pkt) Niech wam jutro myslenia nie odpuszczaja hehehexPpp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izu$$ka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:06 emcia . :> latwo powiedziec a co innego zrobic;> test byl latwy . ale jak sie nie pamieta wygladu czy zachowania bohaterow to nie napiszesz logicznie ;> ciekawe jak napiszesz za rok. ;/ tez powiem ze to byl banal i ze tylko logicznego myslenia ci zabraklo .:| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snarek testy IP: *.15.229.209.oskbraniewo.pl 22.04.08, 15:07 Pierwsza reakcja? Mam wy..e ... na matme sie nie ucze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:16 test banalny!!! charakterystyki sie nie spodziewałam,ale nie byłą trudna :) wszystko dobrze a co za pisemna to sie zobaczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biały Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:33 zajebiscie prosty ten test :D nie moge sie doczekac jutra:p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagmara Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.xdsl.centertel.pl 22.04.08, 15:51 Powiem tylko tyle:MASAKRA!! Mówiono nam ze na 95%bedzie rozprawka!! Totalna załamka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polly Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.multicon.pl 22.04.08, 16:02 dlatego można było się spodziewać, że rozprawki nie będzie ;D Z resztą rozprawka była rok i dwa lata temu, więc to by było zbyt proste ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssww Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 83.2.101.* 22.04.08, 16:04 ten egzamin to normalnie kompletna lipa!! Bylem nastawiony na rozprawke a tutaj jakas nienormal;na charakterystyka. Ci ludzie co ukladali test jacys nienormalni sa. !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 17:10 Liczyłam na rozprawkę...są fajniejsze ,bo można WYPOWIEDZIEĆ się na dany temat i bardziej sprawdza naszą wiedzę.Mam zastrzeżenia do ogłoszenia proponowałam bym taką treść: Napisz ogłoszenie o spotkaniu na temat dorastania ,które wygłosi znany pedagog w Twojej szkole. Przepraszam ,ale pod wpływem zdenerwowania nie zrozumiałam polecenia i straciłam 4 punkty z egzaminu!Muszę dodać ,że wiele osób nie zrozumiało tego zadania! Nie tylko z mojej szkoły!!! P.S.jestem zła :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mexxicoman Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 17:29 Pierwsze wrażenie - szooooook!!! Nie spodziewałem sie charakterystyki, myślałem, że recenzja będzie... ale nie powinno być aż tak źle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 17:42 Wydawał się trudny ta charakterystyka trochę mnie zagięła ale poza tym spoko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madz Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 18:32 z..m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.110.jawnet.pl 22.04.08, 18:46 Mam pytanie: czy w otwartych tych (21-30) wystarczyło napisać jeden wyraz czy trzeba było odpowiedzieć całym zdaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sciagawa xD Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 18:53 Wydaje mi sie ze trzeba pisac całymi zdaniami ale wszystko zalezy od egzaminatorów jaki to czy uzna Michala zamiast Marcina albo Borowieckiego zamiast Borowicza. Ps. Opisał ktos Andrzeja Radka (nie chce być wyjatkiem) 3 majcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrysia92 Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 18:58 A mi poszło dosć dobrze ;] na około 40 licze:d ale sie zobaczy xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.koba.pl 22.04.08, 19:03 tragedia... liczyłam na rozprawkę i zaproszenie, a tu proszę - charakterystyka i ogłoszenie... ;/ Ogólnie zadania zamknięte były banalne, otwarte też nie tak strasznie... pomijając to wypracowanie. Beznadziejny temat. Jutro będzie gorzej. No tak, nie ma to jak pozytywny look na świat. life is brutal and full of zasadzkas, hahaha xD Powodzenia rapy ;* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zocha Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 19:03 zamkniete do napisania ale charakterystyka to beznadzieja straszne ble ble ble, ale jutro bedzie gorzej!! powodzenia wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faneczkaad Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 19:17 ja dopiero za rok pisze ale już żaluje że jestem rok starsza x/ ten egzamin był prosty łatwiejszego wymarzyc nie mozna było!! charakterystyka!!!!! jak ja bym chciała miec charakterystyke zamiast głupiej rozprawki!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olenka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 19:17 część zamknięta testu naprawdę bardzo łatwa, polegająca głównie na rozumieniu tekstu :) początkowo przeraziłam się charakterystyki, bo w ogóle nie pamiętałam tych lektur. Jednak zaczynając pisać, wszystko zaczęło mi się przypominać!! :) jestem dobrej myśli, z zadań zamkniętych mam 19/20. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość_92 Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 19:27 Zgadzam sie z poprzedniczką... Jak zobaczylam wypracowanie to zbladlam, ale ogolnie nie bylo zle. Test nie nalezal do trudnych. A Ama ktos przecieki co bedzie jutro?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.centertel.pl 22.04.08, 19:33 oj jak zobaczyłam że trzeba napisać charakterystyke i w dodatku kogo musze scharakteryzowac to byla kompletna klapa,pomyliłam bohaterow z innej ksiażki i napisałam o kims zupełnie innym niedawno sprawdzilam na ile pytan dobrze odpowiedzialam to bylo ich ok 30 czyli nie najgorzej:) jutro bedzie zle bo matematyczny;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolcia Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 19:34 Mnie tak samo dobiła charakterystyka z Syzyfowych Prac lub Kamieni na Szaniec a.le ostatecznie wybrałam źoske Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.centertel.pl 22.04.08, 20:19 Sam test był prosty. Temat bardzo mi się spodobał, ponieważ interesuję się psychologią i problemy młodzieży w tym kontekście są mi znane. :) Wszystkie zadania zamknięte mam dobrze, z otwartych chyba jedno źle - chodzi o streszczenie wyprawy Bolka na Pomorze, ja zawsze napiszę za dużo. :) Jednak, gdy spojrzałem na temat pracy, zrobiłem się zielony, później czerwony, a na końcu zeszła mi nawet opalenizna z solarium. :/ To była jakaś katastrofa! Przerabialiśmy te książki ponad rok temu. Dodam, że to jedyne lektury, których nie przeczytałem... Mógłbym coś zmyślić, gdybym chociaż pamiętał postaci. A tak, napisałem ogólnie o problemie dzieci objętych programem rusyfikacji, o której pisał Żeromski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harry Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 83.238.141.* 22.04.08, 20:23 no prawda, to praca pisemna byla straszna. ale reszta w miare latwa:) Ciekawe co nas jutro czeka ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.171.192.178.crowley.pl 22.04.08, 21:55 jakie przerazenie latwizna hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankaaa Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 06:40 egzamin banalny ;) fajna ta charakterystyka, bo akurat cos z kamieni na szaniec pamiętałam ;) jest super, ale max nie bedzie;/ trudno ;) ciekawe jak dzisiaj z majcy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mandeka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.xdsl.centertel.pl 23.04.08, 11:41 ej porazka byla z ta charakterystyka!!! zawsze byla rozprawka i teraz tez powinna byc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ori Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 11:42 Benadziejny test.. jak mozna było cos takiego wymyslec;/ charakterystyka do bani jak zobaczylismy ze trzeba charakterystyke napisac to kazdy sie prawie popłakał bo nie bralismy tych lektu:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 11:51 jak tylko dostalam arkusz to dawaj na koniec zeby zobaczyc co piszemy ;p czytam: charakterystyka wybranego bohatera z syzyfowych prac. reszty nie doczytalam, bo kazali nam instrukcje czytac.. no to se myśle.. KAPUT bo nawet nie czytalam syzyfowych.. ale pozniej jak doczytalam juz do konca wtrakcie testu to kamien spadł mi z serca ;) ja pisałam o Zośce z kamieni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieźle Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 12:16 mialam 18 pkt na 20 z zamknietych w sumie bede miała koło 40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.comnet.zicom.pl 23.04.08, 13:10 Siemka xD Jak dla mnie ten egzamin był banalny po 45 minutach siedziałam i sie nudziłam. Matematyczna czesc to chyba była robiona z myślą o "słabszych uczniach"... zadania na poziomie chyba..zerówki a o humanistycznym to sie juz nie mówi jaki BANAŁ!!! ;D ;D ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 14:35 najgorsza była charakterystyka! wy przynajmniej braliście te lektury a my nie ciekawe co bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 14:41 żal!żal!żal! human-nieciekawie. mata-spaciłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.08, 16:27 nikt mi nie wmówi, że mówiąć "mamidło" wyrażamy czułość!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foka ;] Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 11:19 Ogólnie test nawet łatwy, jedyne zadanie które było głupie to to z tym obrazem... Czekamy na jutro, bo dla mnie matma = porażka ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabrzanin Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.stk.vectranet.pl 22.04.08, 11:24 test oglnie byl taki sobie...ale ta charakterystyka to byl koszmar;/ oby mi mata lepiej poszla;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.134.murka.net 22.04.08, 11:30 Mi temat przypasował :) Ogólnie spodziewałam się, że będzie gorzej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliv Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.jaskom.pl 22.04.08, 12:11 Ogolnie test b6yl okropny ! porażka .. . a ta charekterystyka? o jaa / czemu nie ma odp.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piterq Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.reszel.arkusnet.pl 22.04.08, 12:15 O żall... test taki sobie ale charakterystyka to żalowo.. praktycznie u mnie w szkole nikt tego nie napisał.. Zal mi tych co to układali... !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam01 Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.reszel.arkusnet.pl 22.04.08, 12:17 Pa..i ci co to układali. Żeby charakterystykę dać z lektury która dawno temu miałem to chyba trochę głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudia Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.chello.pl 22.04.08, 13:28 ja jestem bardzo zadowolona z charakterystyki. a ogólnie mam 2 błędy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nati M. Jutro matma!!!!! IP: *.lukman.pl 22.04.08, 14:03 to było łatwe gorsze jutro!!! powodzenia na matmie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siasia Re: Jutro matma!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:11 A czego mozna sie spodziewać jutro? wie ktos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izu$$ka Re: Jutro matma!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:14 wszystkiego mozna sie spodziewaĆ. ;/ jak dali charakterystyke na poslki to czego mozna sie spodziewac na matmie ?;/ nie wiadomo. <bezradny> ale moim zdaniem będzie skala do obliczenia bo ona jest co roku ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siasia Re: Jutro matma!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:16 hehe, noo zawsze cos :P ja slyszalam ze ma byc kula, sila i mapa swiata no i z chemii wiazania jonowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izu$$ka Re: Jutro matma!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:18 wiązania jonowe?? ;/ a co to takiego <hahaha> . ! trzeba sobie wzory z fizyki powtorzyc bo bez tego ani rusz ;d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaniaa Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.malbork.mm.pl 22.04.08, 14:04 ja niestety tylko 12/20 z zamknietych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolcia Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 83.2.79.* 22.04.08, 11:30 mnie też ta charakterystyka przeraziła. ale ogólnie test łatwy, pytania zamknięte nawet proste. jutro [jak dla mnie] będzie gorzej. pzdr :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojciec Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 11:38 test ogolnie latwy, ale temat wypracowania porazka 1/2 szkoly nie napisala nic xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marel Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 11:43 Masacra z tą charakterystyką, załamałem sie jak to zobaczyłem, każy był na rozprawke nastawiony a tu buch charakterystyka;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qura12 Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.ztpnet.pl 22.04.08, 14:24 W sumie bardzo prosty ;] Jedyne co mogło pójść troche nie tak to ta charakterystyka bo tak się składa że ani jednej ani drugiej lektury nie pamiętam zbyt dobrze... Sprawdzałem już swoje odp z tymi podanymi na stronie to pomijając ostatnie zadanie naliczyłem 33 pkt ;] A tak na moje oko z rozprawki bd 8-10 pkt ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POKONANY Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.it-net.pl 22.04.08, 11:39 Czy ja wiem, egzamin jakis taki dziwny, charakterystyka straszna z uwzglednieniem cech to byla porazka na całej linii. Odpowiedz Link Zgłoś
piieter1992 Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? 22.04.08, 11:42 Wg mnie pytania zamknięte raczej proste 17/20 będzie. Gorzej z otwartymi... Wydaje mi się, że charakterystykę napisałem dosyć dobrze.... Może będzie 12/16 pkt. Licze na ok. 35 pkt ;) POZDRAWIAM :)!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.elektron.com.pl 22.04.08, 11:44 no co wy wypracowanie to było easy wolelibyście rozprawke? no nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lirael0 Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:10 No ja bym wolała rozprawkę, na ten temat jakoś weny nie miałam :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gali Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.rudanet.pl 22.04.08, 12:53 Ja cię nie mogę jeżeli te wyniki to prawda to będzie git. 20/20 z ABCD - sprawdzałem + jeszcze tekstowe, które myślę, że poszły mi dobrze i charakterystyka. Liczę więc na powyżej 32 pkt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nell Jak sprawdzacie wyniki??? IP: *.telbeskid.com.pl 22.04.08, 13:52 ej jak wy sprawdzcie te wyniki bo ja jak pobieram to mi wychodzi cos dziwnego i sie nie da tego otworzyc :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: THE REDS FAN Jak myslicie >>/? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:57 Co może być jutro?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tasia Re: Jak myslicie >>/? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:27 gowno jak nie wiesz co... a skad kto moze o tym wiedziec?? zadzwon do tej komisji to ci moze powiedza;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yulia Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.static.xcore.pl 22.04.08, 11:46 ta charakterystyka była najgorsza, chyba rozprawka byłaby lepsza. I z tym obrazem to też była czarna magia. Zamknięte pytania nawet nie były trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hi Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.icpnet.pl 22.04.08, 12:12 Charakterystyka osoby sama w sobie byłaby fajna. Ale nienawidze gdy ktoś narzuca mi kogo mam opisać. Wymyśliłam bohatera .. tragedia z tą charaterystyką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berry Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 12:31 Spodziewałem się czegoś trudniejszego, a tu proszę ;] Ciesze się, że była charakterystyka. Kamienie na szaniec przerabialem z 3 miesiące temu więc pamiętałem dosyć i opisałem Alka. Moim zdaniem test należał do łatwiejszych, i dobrze, że nie dali rozprawki <pozdro> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba wymyslony bohater IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:36 za wymyslonego bohatera bd punkty? bo ja tez wymyslilem, tak jak i wieszkosc osob, a nie ktorzy wgl nie napisali. powinny byc chociaz pkty za ulozenie tej charakterystyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awert Re: wymyslony bohater IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:03 powinni dawac patrzac na sam charakterystyke a nie czy to byl ten bohater Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi^^ Re: wymyslony bohater IP: *.pogodanet.pl 22.04.08, 13:10 no chyba sobie żartujesz ! jak możesz dostać punkty za charakterystykę bohatera książki, którego wymyśliłeś ? no to w tym momencie sam nową książkę tworzysz :P może jakieś tam punkty dostaniesz...ale takie coś to jest błąd rzeczowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal92 Re: wymyslony bohater IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:18 ja napisalem o jakims marcinku ;d i nazmyslalem tyle ze hoho xD z syzyfowych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: wymyslony bohater IP: *.master.pl 22.04.08, 13:30 Noo dostaniesz pkt. ale za temat 0 !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polly Re: wymyslony bohater IP: *.multicon.pl 22.04.08, 15:42 coś dostaniesz, ale z maksem możesz się pożegnać ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maro Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:42 Jaką postać wybraliście na charakterystykę? Tak na marginesie, to są szkoły w których żadna z tych lektur nie była przerabiana :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polly Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.multicon.pl 22.04.08, 15:43 generalnie to w żadnej szkole książek się nie przerabia. Co najwyżej się je omawia ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ataga Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.enterpol.pl 22.04.08, 11:50 Szczerze mówiąc spodziewałam się czegoś prostszego. Zdecydowanie wolałabym rozprawkę. Pytania do obrazu - masakra. Z wierszem jeszcze jako tako. Pytania zamknięte zawsze są proste więc o to jestem umiarkowanie spokojna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czuki Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:54 testy był przecietny tak szczerze to łatwy najgorsza była ta charakterystyka byłem pewien rozprawki a tu jednak co innego jak to zobaczyłem to mi serce zadrżało ale jakos bedzie opisałem M.Borowicza syzyfowe... powinno byc jakies 10-12/16 mam nadzieje a wam życze jeszcze wiecej pozdro;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.toya.net.pl 22.04.08, 11:56 Było w miarę ok. Średnio się czuję w charakterystyce, ale Syzyfowe prace i Marcina Borowicza mam w jednym palcu :D Nieraz o tym pisałam. Więc w sumie jestem zadowolona. A z tym obrazem to jak miało być? Co sprawia wrażenie głębi? Ja napisałam, że użycie perspektywy i jaśniejsze koloru na środku obrazu ;/ A jutro będzie masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kepasa Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 83.238.116.* 22.04.08, 11:59 a o co chodziło z tą datą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kepasa Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 83.238.116.* 22.04.08, 12:00 a o co chodziło z tą datą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polly Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.multicon.pl 22.04.08, 15:44 o to, że rok 1944 wskazywał na to, że na adresata wpłynęła II wojna światowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nell Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.telbeskid.com.pl 22.04.08, 13:45 a ja napisalam ze kontrast barw... rozne odcienie czerni zieleni i zolci... (pewnei zle) jutro to masakra bd :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.broker.com.pl 22.04.08, 12:00 Jeśli chodzi o pytania zamknięte i otwarte to były banalne. Wystarczyło trochę myśleć.. Jedyną trudność mogła sprawić charakterystyka, przy której musiałam się trochę wysilić.. Pisałam o Alku, o którym wiedziałam sporo.. Ogólnie.. tematyka bardzo mi się podobała. Nawet pytanie ze sztuki, której tak się obawiałam było całkiem proste. Teraz czekam na jutro :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezimienny Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.dynamic.mm.pl 19.04.18, 03:18 Niestety ale Alek jest postacią autentyczną, a tu miała być postać literacka. Odpowiedz Link Zgłoś
ulubieniecbogow Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? 22.04.08, 12:00 Kurde:/ Jak myślicie - czy jeśli zamiast bohaterów z "Kamieni na Szaniec" albo "Syzyfowych Prac" przez pomyłkę dałem Pawła Obareckiego z "Siłaczki" jako postać którą miałem scharakteryzować (napisałem, że był bohaterem "Syzyfowych Prac"...) to nie uznają, że napisałem nie na temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 83.2.77.* 22.04.08, 12:09 na 100% nie na temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrekT92 Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.mmpnet237.tnp.pl 22.04.08, 12:45 niestety tak :( 0 punktów.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juleczka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:35 to będzie źle, przecież nie na temat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polly Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.multicon.pl 22.04.08, 15:45 jeżeli pomyliłeś nazwiska i pisałeś o nim jako o bohaterze 'syzyfowych prac' to odetną za błąd rzeczowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimnazjalistka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:51 ehhh, ja popełniłam taki błąd, że pomyliłam tytuły - tzn. byłam święcie przekonana , że buszujący w zborzu to syzyfowe prace... tak jakby ktoś okladke z buszujacego zamienil na syzyfowe i pisalam tak - "glowny bohater syzyfowych prac Holden Caufield..." to nadal bedzie rzeczowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polly Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.multicon.pl 22.04.08, 15:55 chyba tak... mysle, ze za to, ze charakterystyka i ze o dorastaniu to naprawde choc pare punktow sie dostaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:01 Jejku z tą charakterystyką to rzeczywiście porażka. U mnie też dużo osób w ogóle nic nie napisało. Ja na szczęście trochę pamiętałam i napisałam charakterystykę Marcina Borowicza. Zajęłam wyznaczone miejsce i nawet jeszcze trochę dalej :) Powinno być ok. A jeżeli o ten obraz chodzi to ja też napisałam o perspektywie i o tym, że te drzewa najpierw są przedstawione bardzo szczegółowo, a te co są tak jakby "na końcu" tego obrazu to mają rozmyte kontury itd. A co napisaliście o tym małym chłopcu, który był pasowany przez starca??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.komputersat.pl 22.04.08, 12:06 UWAGA!!!! UWAGA!!!! ZADANIA Z CZęśCI HUMANISTYCZNEJ EGZAMINU GIMNAZJALNEGO znajdują się już na www.cke.edu.pl- zyczę wysokich wyników(starszy kolega) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LECHIAAAA Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.chello.pl 22.04.08, 12:05 gdyby nie ta charakterystyka to byloby ok ale tak to koszmar!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznajoma123 Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:35 Mam pytanie jezeli napisalam na temat wogole innej osoby z nie tych ksiazek ktore podali to odejma mi 16 punktow czy nie? bo ja slyszalam ze jak sie pisze na inny temat to sie odlicza 2 punkty prawda to jest??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juuuuuu Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:37 w ogóle nie na temat, czyli 0 punktów. 2 punkty to można odjąć za jakieś błędy stylistyczne, czy coś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polly Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.multicon.pl 22.04.08, 15:48 jeżeli to była charakterystyka i mówiła o dojrzewaniu to może coś dostaniesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumix.pl Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 12:06 Kiedy odpowiedzi?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.komputersat.pl 22.04.08, 12:07 już są- powtarzam: www.cke.edu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid są już odpowiedzi na www.cke.edu.pl IP: *.komputersat.pl 22.04.08, 12:11 na stronie CKE www.cke.edu.pl znajduje się arkusz i odpowiedz i do testu, ktory skonczyliscie pisac godzine temu- sprawdzajcie, liczcie- trzymma kciuki(starszy kolega) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lirael0 Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:08 Ano jakoś poszło ^^ próbne były prostsze, ale te też luzik :P liczę na jakieś 45 pkt xD zobaczymy jak jutro pójdzie ;) powodzenia na jutrzejszym teście :D lubie takie testy, o! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chi Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:15 wypracowanie mnie zabiło. Rozmawiałam z polonistką i nawet ona stwierdziła, że takiej charakterystyki jeszcze nie było. nie spodizewałam się jej kompletnie ;] to co mi wyszło to takie średnio charaktestykowate ;p ale reszta była wporządku ;] Ja w tym obrazie napisałam, ze autor użył swiatłocienia by uwypuklić obraz, i rozjaśnił drugi plan, żeby odbiorcom wydawał sie on oświetlony przez słońce ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:32 Ja napisałam ze użył swiatła, ciekawe czy bedzie dobrze?? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:09 Chyba za 2 godziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.is.net.pl 22.04.08, 12:09 Prócz ostatniego zadania, to wszystko ok. Niestety nasza pani od polskiego nie przerobiła z nami wymaganych lektur i cała klasa nie zrobiła zadania ostatniego. Straciliśmy 16 pkt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gimnazjalistka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 213.192.70.* 22.04.08, 12:10 Ciężko . Najgorsza ta charakterystyka, moja klasa w ogole nie czytała Dyzyfowych prac . A ja nic kompletnie nie pamietam z Kamieni na Szaniec . ;( Mogła być rozprawka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfd Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.chelm.mm.pl 22.04.08, 13:24 19/20 ale ta charakterystyka byla latwa jesli zna sie tematyke utowru, bo mozna nawymyslac ze taki Rudy byl "patriota, dzieklny odwazny uczynny" itp;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: : Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:10 W ogole ziomki nie wiem jak wam ale mnie sie nie chce otworzyc strona z wynikami, chociaz chcialabym zobaczyc te wyniki xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nenyss Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:13 Strona się nie otwiera!;| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:10 Ehh nastawiałem sie na rozprawkę a jak zacząłem przeglądać arkusz i zobaczyłem słowo "charakterystyka" to jakby piroun na mnie ;/ Test trudny nie był ale charakterystyka mnie dobiła ;/ Mam nadzieje ze jutro będzie lepiej bo matma dla mnie tnie problem ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agatka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:10 Według mnie poszczęściło się nam, bo test naprawde nnie był trudny. Charakterystyka? Hmm... problemy mógł mieć jedynie ktoś kto nie czytał ani jednej lektury, na szczęście przeczytałam Kamienie na Szaniec. ;] Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzencia Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:10 łatwe było:P ale nie mogłam sie skupic i miałam mega katar^^ ale sie zobaczy jakie wyniki;] nie chce sie otworzyc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abstract Tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:11 Poszło mi tragicznie, wogóle nie pamietam treści tych lektór... z próbnych miałem 40 pkt tutaj 30 będzie ogromnym sukcesem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:11 Strona sie nie otwiera! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nenys Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:11 Zaskoczyła mnie chrakterystyka, ale zadania zamknięte były proste:) Wiersz był dosyć trudny do interpretacji. ps. nie chce mi się otroztyć strona z poprawnymi odpowiedziami i arkuszami. Pisze, że jest błedny adres, ma ktoś juz arkusze i poprawne odpowiedzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:14 Mam ten sam problem ze strona z arkuszami. Test dla mnie był dość trudny, charakterystykę chyba zawaliłem ;( Oby jutro było lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:16 Nastawiałam się na coś gorszego;) Wypracowanie - rzeczywiście masakra, jeśli ktoś nie czytał lektur:P Ja pisałam o Marcinku i myślę, że jest w miarę ok;) W obrazie napisałam o światłocieniu i rozjaśnianiu barw. Ale nie wiem czy to zadanie o tym porównaniu chłopca i Bolesława K. dobrze mi poszło. Co tam napisaliście?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juui Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:14 że Bolesław byłbardziej szanowany i mógł brać udział w bitwach, a dla chłopca była to tylko zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc poratulu Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 12:13 nie wiem , czemu niedzialaja odpoweidzi na huma n? Odpowiedz Link Zgłoś