malwa127 13.04.09, 21:34 erkan oldu irak bomba paladi erkan oldu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kadifeli Re: bardzo proszę o tłumaczenie to bardzo ważne 16.04.09, 17:37 chyba powinno byc erken oldu ja bym to przetlumaczyla tak: wczesnie sie stalo w iraku wybuchla bomba wczesnie sie stalo aczkolwiek nie ma tam miejscownika w iraku ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
malwa127 Re: bardzo proszę o tłumaczenie to bardzo ważne 16.04.09, 19:39 erkan to imie mojego turka. on jest w iraku a jego kuzyn przysłał mi taką wiadomość. dziękuje troche mi to rozjaśniło. tylko nic nie wiem co z nim jest. dziekuje bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
amw77 Re: bardzo proszę o tłumaczenie to bardzo ważne 16.04.09, 20:10 oj:( obawiam sie, ze to bardzo przykra wiadomosc, oby to nie byla prawda ale moim zdaniem "Erkan oldu" to znaczy: Erkan nie zyje: ((((...ale moge sie mylic, prosze wiec o weryfikacje..... Odpowiedz Link Zgłoś
amw77 Malwa! 16.04.09, 21:17 Czy w tej wiadomosci mialas: öldü czy oldu??? To wazne bo jesli samo oldu to twojemu facetowi nic sie nie stalo i mozna to tlumaczyc, ze on ma sie dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
malwa127 Re: Malwa! 16.04.09, 21:23 samo oldu tak jak napisałam. ja myśle że to i tak juz nie wazne podejrzewam ze on mnie okłamuje Odpowiedz Link Zgłoś
amw77 Re: Malwa! 16.04.09, 21:28 Jesli ktos ci napisal tak dla zartow, to bylo to ponizej pasa i nie warto sobie zawracac glowe;) Odpowiedz Link Zgłoś
malwa127 Re: Malwa! 16.04.09, 21:34 on napewno dobrze sie ma w turcji a nie w iraku Odpowiedz Link Zgłoś
malwa127 Re: Malwa! 21.04.09, 14:52 myliłam sie mój turek jest w iraku:-( dostałam wiadomości od jego znajomych ale narazie dokładnie nie wiedzą czy cos mu sie stało:-( Odpowiedz Link Zgłoś
sebyzbarma Re: Malwa! 21.04.09, 15:33 Malwa, skoro nie wiedza, czy cos mu sie stalo, to po co Ci pisza, ze wybuchla bomba i Erkan zginal? Odpowiedz Link Zgłoś
sebyzbarma Re: Malwa! 21.04.09, 15:34 "Czy w tej wiadomosci mialas: öldü czy oldu??? To wazne bo jesli samo oldu to twojemu facetowi nic sie nie stalo i mozna to tlumaczyc, ze on ma sie dobrze..." Tu na pewno chodzi o "öldü", bo "Erkan oldu" nie ma zadnego sensu w tym zdaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
malwa127 Re: Malwa! 22.04.09, 07:48 tą wiadomość że wybuchła bomba i że mój turek nie żyje dostałam od jego kuzyna który z tydzień przed wysłaniem mi tej wiadomości podwalał się do mnie, moim zdaniem nawet obrażał erkana. ja mu napisałam ze mozemy tylko zostać przyjaciółmi. nie pomyslałam ze mógłby mi zrobic na złość jeszcze w taki sposób. jak mysłam o tym co sie stało w iraku niemogłam coraz bardziej uwierzyć w to co mi napisał. zaczełam szukać erkana znajomych napisałam wiadomość na jego telefon "czy to prawda że wybuchła bomba w iraku, czy erkan jest zdrowy czy nic mu sie nie stało" jego znajomi odpisywali mi że to prawda i teraz czekają na wiadomość od niego. ja tu przeżywam koszmar, że nic tak naprawde nie wiem. wolałabym wogóle niewiedzieć o tym że tam wybuchła bomba. ja wierzę że nic mu nie jest:-( Odpowiedz Link Zgłoś
sebyzbarma Re: Malwa! 22.04.09, 09:07 Jesli ten kuzyn dla zartu wyslal ta wiadomosc to jest zwykla kanalia. Takich rzeczy sie nie robi. Czy nie masz mozliwosci skontaktowania sie z jego rodzenstwem, czy rodzicami, by sie upewnic, ze wszystko jest w porzadku? Co on w ogole robi w Iraku i czemu sam sie nie odzywa? Pytam, bo zakladam ze wiadomosc od jego kuzyna nie jest prawdziwa. Odpowiedz Link Zgłoś
malwa127 Re: Malwa! 22.04.09, 09:24 jak erkan jechał do iraku pisał mi że nie bedzie miał telefonnu i internetu. napoczątku jak tam był napisał mi jedną wiadomość. pojechał tam żeby zarobic pieniadze żeby móc przyjechać do mnie. jego telefon ma jego bardzo dobry kolega on mi teraz wysyła wiadomości. napisałam do jego brata meila i teraz czekam na odpowiedz. mi też wydaje sie że jego kuzyn kłamie bo teraz wogóle ze mną nie chce rozmawiać unika mnie. moja mama mówi ze gdyby erkan zginął to rodzina by sie szybko o tym dowiedziała i napewno ktos by do mnie napisał bo wiedzą że jesteśmy razem. Odpowiedz Link Zgłoś
amw77 Re: Malwa! 22.04.09, 11:28 Skoro rodzice wiedza o was to powinnas kontaktowac sie z jego rodzicmi, a nie znajomymi........ Odpowiedz Link Zgłoś
malwa127 Re: Malwa! 22.04.09, 17:10 nie mam kontaktu z jego rodzicami. napisałam do jego brata i teraz czekam na odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś