Dodaj do ulubionych

Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry...

02.02.10, 23:19
wiem, wiem wiem.
Było już o tym nie raz.
Ale kurka wodna - czemu oni są tacy irytujący?
Twarze mają wiecznie zamulone.
Chodzą już do szkoły, a umysł mają jak Pawełek Lubicz.
A komiczne jest jeszcze to, że wystarczy aby obydwaj normalnie szli po
schodach, a już w tle słychać upomnienie:
-"Proszęnie biegajcie po schodach".
Albo jak bawię się w kuchni to od razu pada tekst:
-"Chłopcy uspokójcie się. Ciszej. Przestańcie biegać" itp.
Jakoś odnoszę wrażenie, może mylne, że scenarzysta robi z nich opóźnionych w
rozwoju :/
Obserwuj wątek
    • reniatoja raczej po raz enty ;) 02.02.10, 23:37
      dupsztalka napisała:

> Chodzą już do szkoły, a umysł mają jak Pawełek Lubicz.

a przypomnijmy, ze Pawełek Lubicz intelektem nie poraża. Jest chyba o trzy lata
      starszy od mojego dziecka, ale od jakiegoś roku to mój syn jest bez porównania
      bardziej rezolutny, wygadany, ma wiecej pomysłów i wyraźniej mówi niż Lubicz
      junior.
      • dupsztalka Re: raczej po raz enty ;) 03.02.10, 00:39
        No właśnie. Dlatego mówię, że Bliźniaki są dużo starsze od Pawełka Juniora, a
        wszyscy są na takim samym poziomie i rozwojowym i intelektualnym. Czyli na
        poziomie jakimś zacofanym. Wszyscy są jacyś cofnięci :P
        • reniatoja Re: raczej po raz enty ;) 03.02.10, 08:53
          Właśnie, wydaje mi się, że oto Zosia dogoniła tych trzech dziwnych chłopców
          rozwojowo. Za chwilę będzie łatwiej się z nią dogadać i spędzic kreatywniej czas
          z nią, niż z którymkolwiek z nich.
          • truscaveczka Re: raczej po raz enty ;) 12.04.10, 10:39
            Nie no, coś ty - dogoni i ustanie w rozwoju. Prawo serialu.
      • quba Re: raczej po raz enty ;) 04.02.10, 09:23

reniatoja napisała:

Jest chyba o trzy lata
        > starszy od mojego dziecka, ale od jakiegoś roku to mój syn jest
        bez porównania
        > bardziej rezolutny, wygadany, ma wiecej pomysłów i wyraźniej mówi
        niż Lubicz junior

Ciekawe, czy Twoje Dziecko byłoby równie swobodne i rezolutne, gdyby
        miało cos powiedzieć na planie, a wokolo byloby pełno ludzi,
        swiateł. kamer i wszyscy by sie na Niego gapili...

pozdrawiam
        • z_plus_z Re: raczej po raz enty ;) 31.12.10, 10:49
          > Ciekawe, czy Twoje Dziecko byłoby równie swobodne i rezolutne, gdyby
          > miało cos powiedzieć na planie

Ojej, biedne, siłą przymuszane do tej harówy, dziecię.

Wiesz jakie tam pieniądze się zarabia? Do roli "bliźniaków" pewnie chętnie wystartowałoby tysiące dzieci - ale nie, przecież muszą zarabiać "swoi", nawet całkiem niezdarni przed kamerą "aktorzy dziecięcy". Żen.
    • renatka_1 Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... 03.02.10, 07:58
      właściwie nie ma się co dziwić, skoro Michał podrzucił ich do dziadków na ferie,
      u których są codziennie! (wielka atrakcja), bo sam chce odpocząć... trochę mi go
      było szkoda, kiedy Kinga powiedziała, że zabiera dzieci do Berlina, ale teraz?
      Kinga zabieraj ich jak najszybciej!
      • Gość: gosc Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... IP: *.radom.vectranet.pl 03.02.10, 08:28
        blizniaki sa straszne - bawia sie na poziomie 3latkow, sa
        nieporadne, wszystko trzeba za nich zrobic - no ale to pewnie maja
        we krwi po tatusiu... Dziadek dzwiga ich w ramach ferii na Sadybie
        na swoim grzbiecie i to ma byc zabawa takich duzych chlopakow? Niech
        juz ich Kinga zabierze, przynajmniej Ela z Jurkiem beda mieli troche
        czasu dla siebie, bo przeciez Misio z Zytka sie nimi nigdy nie zajma
        jak nalezy...
        • railly Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... 03.02.10, 10:05
          Mnie jeszcze jedno: rozumiem, że ubierają ich tak samo, zeby podkreślić, że to
          bliźniaki (fakt, bez tego trudno by było stwierdzić), ale przeciez oni róznią
          się jeden opd drugiego chyba 2 rozmiarami :) To co, babcia Ela biega po sklepach
          i szuka dwóch identycznych obciachowych sweterków w dwóch róznych rozmiarach? A
          jesli nie ma rozmiaru na drugiego kołka, rezygnuje z zakupu i szuka dalej? :)
          • bonnie75 Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... 03.02.10, 13:04
            > Mnie jeszcze jedno: rozumiem, że ubierają ich tak samo, zeby podkreślić, że to
            > bliźniaki (fakt, bez tego trudno by było stwierdzić), ale przeciez oni róznią
            > się jeden opd drugiego chyba 2 rozmiarami :) To co, babcia Ela biega po sklepac
            > h
            > i szuka dwóch identycznych obciachowych sweterków w dwóch róznych rozmiarach? A
            > jesli nie ma rozmiaru na drugiego kołka, rezygnuje z zakupu i szuka dalej? :)

O kurcze - wot i problem Ci sie w glowie ulągł!
            A co bys powiedziala, gdyby w rzeczywistosci ci dwaj chlopcy naprawde byli
            blizniakami? I tak, zdarza sie, ze blizniaki roznia sie miedzy soba nie tylko
            fizjonomia lecz i rozmiarem. I owszem, zdarza sie, ze chca ubierac sie tak samo,
            bo to dzieci jeszcze, potem im przejdzie. I wobraz sobie jeszcze, ze w
            sieciowkach mozna kupic identyczne ciuchy w rozmiarach od 74 do 164...
            Niestety niekorzy chcac sie przypiac do czegos - zawsze znajda dziure w calym.
            • mycha70 Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... 03.02.10, 13:20
              Z tego co wiem, to chłopcy są braćmi, ale nie bliźniakami. W rzeczywistości są starsi od granych postaci. Jest pomiędzy nimi ponad rok różnicy. Jeden chodzi do 4, a drugi do 5 klasy.
              • bonnie75 Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... 03.02.10, 14:10
                > Z tego co wiem, to chłopcy są braćmi, ale nie bliźniakami. W rzeczywistości są
                > starsi od granych postaci. Jest pomiędzy nimi ponad rok różnicy. Jeden chodzi d
                > o 4, a drugi do 5 klasy.

Mozliwe, az tak nie wnikam, napisalam jedynie, ze zdarzaja sie blizniacy bardzo
                od siebie rozni - moi znajomi maja wlasnie takich blizniakow w wieku
                wczesnoszkolnym, stad wiem, ze moga byc i do siebie niepodobni i roznic sie
                rowniez rozmiarem. Nie dadza tez sobie zalozyc roznych ubran - wszystko musi byc
                takie samo. No zdarza sie. Ale ok, rozumiem, ze niektorych moze to dziwic bardzo.
          • bonnie75 railly 03.02.10, 13:07
            Jeszcze jedno, railly.
            Zakladam, ze nie masz dzieci, wiec ci jest trudniej, ale czy milo by ci bylo,
            gdyby ktos, kiedys, w przyszlosci nazwal twoja latorosl per "kołek"??? No ale
            coz...widocznie w twoim otoczeniu tak wlasnie okresla sie dzieci, chocby nawet i
            mniej urodziwe.
    • dupsztalka Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... 03.02.10, 15:10
      Z tego co pamiętam, to kiedy dzieci się urodziły (W Klanie) to było oczywiste, że są to bliźniaki jednojajowe. Kiedy podrośli to ich role były odgrywane przez IDENTYCZNYCH chłopców. A dopiero później, jak podrośli zamienili "aktorów" i okazało się nagle, że są całkowicie różni. Nie tylko pod względem twarzy, ale i wzrostu... Tak jakby o tym decydowało to, że tamci poprzedni chłopcy odeszli, a na ich miejsce przyszli nowi, którzy nie byli podobni, no to już scenarzysta uznał, że mogą przejść transformację z jednojajowych na dwujajowe :)
      • bonnie75 Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... 03.02.10, 15:18
        > Z tego co pamiętam, to kiedy dzieci się urodziły (W Klanie) to było oczywiste,
        > że są to bliźniaki jednojajowe.

Powaznie?
        A ja nie przypominam sobie, ze to bylo jakos wyraznie zaznaczone. Chetnie
        zobaczylabym te scene.

Kiedy podrośli to ich role były odgrywan
        > e przez [b]IDENTYCZNYCH chłopców

Hm...wydawalo mi sie, ze role blizniakow zawsze grali nieidentyczni chlopcy.
        Jednakowoz moge sie mylic :-)

• dupsztalka Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... 03.02.10, 19:44
          A mi świta w głowie, że kiedyś jak jeszcze byli mniejsi, to byli grani przez
          identycznych chłopców. Potem właśnie jak podrośli to nagle zrobili się różni i
          tez na forach była dyskusja dlaczego nie są do siebie podobni, aż w końcu
          wyjaśniono, że są dwujajowi :)
          Ale ja również mogę się mylić :)
          • mycha70 Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... 03.02.10, 20:57
            A ja pamiętam tekst bliźniaków (już różnych) wychodzących ze szkoły, kiedy odbierała ich Elżbieta "Babciu, a pani w szkole nas dziasiaj pomyliła"
            • reniatoja Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... 03.02.10, 22:09
              Może niewidoma była :)
            • dupsztalka Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... 04.02.10, 13:20
              Tak, ja też pamiętam tą scenę i ten tekst. Absurd :) hehe
    • Gość: agata Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.02.10, 16:16
      Bliźniaki takie, bliźniaki siakie... No przecieź kiedyś mówili, że
      oni chodzą do szkoły specjalnej. Urodzili się jako wcześniaki i coś
      tam w głowie im się nie zdążyło poukładać
    • dupsztalka Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... 23.02.10, 20:04
      Dlaczego ten Michał ma wieczne pretensje do całego świata, że ciągle "nie ma z
      kim ich zostawić" to znaczy tych bliźniaków. Luuuudzieee - przecież to są jego
      dzieci. A ciągle traktuje je jak zło koniecznie.
      Jak ktoś się nie może nimi zająć, to wielka obraza majestatu.
      Niepojęte to dla mnie.
      I wiecznie przeprasza za to, że z nimi gdzies przyszedł.
      Tak jakby przepraszał za to, że jego dzieci żyją.
      To okropne !!
    • Gość: fanka klanu Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... IP: *.czeladz.vectranet.pl 24.02.10, 13:03
      A swoją drogą te dzieci już do szkoły chodzą, to bez przesady że wszędzie muszą
      się wlec z tata, czy kimś dorosłym, czy nie można 8- 9 letnich chłopców zostawić
      w domu na godzinę , no bez przesady, zresztą to są takie duże dzieci ze chyba
      nikomu zbytnio nie przeszkadzaja, same sobą sie zajmują.
      • reniatoja Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... 25.02.10, 08:46
        oni są tak dziwni, ze ja bym się bała ich samych zostawic, ciągle się tak samo
        ubierają, wrzeszczą i biegają wokół stołu lub jak słonie po schodach, albo walą
        z całej siły w jakieś bębenki lub dna od garnków. Przy takich nerwowych
        zainteresowaniach zostawianie ich samych grozi wypadkiem, dobrze, ze ich
        Michałek samych nei zostawia. A ciagłe podrzucanie ich knorom i wieczne fumy w
        nosie, gdy tylko elżunia nie moze wszystkiego rzucic, żeby ich pilnowac, to nie
        do pojęcia jest.

Poza tym chyba nie wolno (ustawowo) zostawiac dzieci o lat 12 bez opieki.
        • Gość: fanka klanu Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... IP: *.czeladz.vectranet.pl 25.02.10, 09:43
          12 lat to do samodzielnego korzystania w wiekszosci wind hehe a tak to 7 lat

Kodeks wykroczeń stanowi:
          [lex:tb1mtwer]Art. 82. (...)
          § 2. Kto zostawia małoletniego do lat 7 w okolicznościach umożliwiających mu
          wzniecenie pożaru,
          podlega karze grzywny albo karze nagany.[/lex:tb1mtwer][lex:tb1mtwer]Art. 106.
          Kto, mając obowiązek opieki lub nadzoru nad małoletnim do lat 7 albo nad inną
          osobą niezdolną rozpoznać lub obronić się przed niebezpieczeństwem, dopuszcza do
          jej przebywania w okolicznościach niebezpiecznych dla zdrowia człowieka,
          podlega karze grzywny albo karze nagany.[/lex:tb1mtwer]

ja nie wiem ale zauważylam ze w polskich serialach i reklamach panuje moda na
          uposledzanie dzieciaków

naprzyklad blizniaki co mówią tylko równoważnikami zdań, Natalka w M jak miłość,
          co zachowuje się jak te dziewczyny-a było ich z 3 na 200 były totalnymi
          pośmiewiskami szkoły,

serio w mojej siostrze nauczycielce tez zakochał się uczeń i ją sledzil i był o
          nia zazdrosny ale miał 9/10 lat a nie jakies 14
          • Gość: fanka klanu Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... IP: *.czeladz.vectranet.pl 25.02.10, 09:45
            a metoda star jak swiat ustalam godzine o ktorej wroce, nastawiam budzik nawet i
            jest punkt-
            dzieciaki maja zrobic prace domowa do tego czasu i lub posprztac pokoj- jak nie
            dadz rady
            szlaban - i wsio
            • reniatoja Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... 25.02.10, 11:34
              Kurka, popracuj dziewczyno trochę nad swoimi wypowiedziami w formie pisanej,bo
              nie sposób zrozumieć o czym mówisz, literówki, ortografia, zjadanie literek,
              zero interpunkcji, jak to wszystko się kumuluje w dwóch linijkach tekstu to
              naprawdę ma sie wrażenie, że albo jesteś pijana, albo jesteś Japończykiem po
              dwumiesiecznym kursie jezyka polska trudna jest.
    • joanb333 Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... 24.02.10, 13:50
      I te ich okrzyki na powitanie typu "hurra tata!!"
      • dalenne Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... 25.02.10, 11:51
        Jakie dzieci w tych czasach, przebrane w piuropusze bawią się w
        indian, w Śledzika?!
        Dżizas...
    • kasiuchna1 Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... 10.04.10, 00:15
      Między "bliźniakami" z Klanu jest dokładnie trzy lata różnicy.
      Odnalazłam ich na NK.
      • Gość: autor Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... IP: *.radom.vectranet.pl 10.04.10, 08:39
        dzizas! czym ty sie zajmujesz... kogo jescze znalazlas w swoim
        ambitnym sledztwie?
        • Gość: adam Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... IP: *.infocoig.pl 10.04.10, 14:35
          rozumiem, że ty zajmujesz się tylko pracami nad lekarstwem na raka
      • maciej_syn_ryszarda Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... 12.04.10, 22:27
        SZTOS !!
    • bella_cwir Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... 10.04.10, 15:35
      Ja odnoszę wrażenie, że bliźniaki są "kulą u nogi" dla Michała.
      Wiecznie widzi w nich problem. Narzeka, że nigdzie nie może wyjść sam, bo ciągle ma na głowie swoich chłopców. Sam kiedyś do Elżuni powiedział, że on chce szaleć i się bawić, a przez synów nie może i pewnie najchętniej by się ich pozbył. Co też po części robi, bo wiecznie podrzuca ich na Sadybę.
      Dziwię się, że ich matka, czyli serialowa Kinga ma totalnie "gdzieś" swoje dzieci. Zostawiła ich z ojcem i w ogóle się nimi nie interesuje.
      • Gość: ania Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 23:26
        Spokojnie, poczekajmy jeszcze parę lat, to zastapią ich Mroczkami i
        znów będą identyczni:)
        • Gość: aga Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.04.10, 20:06
          Nie rozumiem jak można bylo z takich rożnych dzieciaków zrobić
          bliźniaki?. Jasne, że 2-jajcowe mogą się różnić, ale żeby aż tak?
          • tou Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... 12.04.10, 20:23
            "2-jajcowe" --
            • Gość: ... Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... IP: *.icpnet.pl 13.04.10, 04:58
              ja tez
              • Gość: k.k Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... IP: *.alfanet24.pl 30.12.10, 14:28
                i ja, hehe :)
                • Gość: niko Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... IP: *.CNet.Gawex.PL 30.12.10, 14:41
                  A ile oni maja lat w serialu? Przeciez temu wiekszemu już się zarost sypie,wygląda raczej jak rówieśnik Jaśka, a nie brat blizniak mniejszego.
                  • aga_ata Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... 30.12.10, 14:53
                    Jedno jest pewne - są przerażający. Ale pasują do tatusia jak ulał.
      • z_plus_z Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... 31.12.10, 10:55
        > Ja odnoszę wrażenie, że bliźniaki są "kulą u nogi" dla Michała.

Dla Kini i Oskaha też. I dla Zyty.
    • vasilip Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... 01.01.11, 10:44
      Są wku...cy po prostu dwa debilki, idiotycznie też zwraca się do nich tatuś "panowie",
      • iza232 Re: Bliźniaki z Klanu, po raz wtóry... 01.01.11, 15:41
        vasilip napisał:

idiotycznie też zwraca się do nich tatuś "panowie",

No bo to ten sam poziom "panów" ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka