Dodaj do ulubionych

Norbert u Lubiczów

27.10.10, 19:30
Chciałabym się dowiedzieć jakie jest Wasze zdanie na ten temat; mianowicie spanie Norberta na kanapie w salonie. Nie wiem czy po prostu nie jestem zbyt nowoczesna ale w wypadku dwudziestocztero(?)letniej córki raczej jasne byłoby dla mnie że jej chłopak śpi u niej. W końcu to nie jakiś przygodny lowelas tylko chłopak z którym spotykają się już dłuższy czas. Nie wiem czy moje zdziwienie to wynik posiadania dość liberalnej rodzicielki (chłopak spał ze mną kiedy u nas nocował kiedy miałam lat 19) czy to rzeczywiście troszkę przesada. Dla mnie oczywiste jest że Ola i Norbert jako raczej dobrze wychowani nie urządzaliby całonocnych głośnych orgii z doktorostwem za ścianą, wiedzieliby co wypada a co nie i wspólne spanie sprowadziłoby się rzeczywiście do spania.

Inna rzecz że jeśli okaże się że jestem całkowicie osamotniona w swoich poglądach to mogliby mu chociaż pozwolić spać w pokoju Agnieszki, który stoi pusty. Niby gościna ale "znaj swoje miejsce". Czy boją się że u Agi za blisko i mogliby się odwiedzać w nocy? W obecnej sytuacji skrzypiące schody natychmiast zaalarmują o schadzce.
Obserwuj wątek
    • bonnie75 Re: Norbert u Lubiczów 27.10.10, 20:35
      Fakt - troszku to zenujace w momencie kiedy jeden pokoj stoi pusty (chociaz, czy przypadkiem nie zajmuje go obecnie junior?).
      Jednakowoz jedynie sluszny politycznie serial nie moze promowac tak paskudnych rzeczy jak wspolne spanie przedmalzenskie pod dachem potencjalnych tesciow :-))) Wiesz, takie pozory tworza...
      • Gość: me Re: Norbert u Lubiczów IP: *.home.aster.pl 27.10.10, 22:12
        Dla mnie to też trochę dziwne... Tym bardziej, że Olka już kilka razy wyprowadzala się z domu do swoich chłopaków. Doktor Lubicz coś ostatnio mało wyluzowany, chyba doktorowa się za słabo stara! :)
        Pokój Agnieszki, zdaje się, został przerobiony na pokój Juniora.
        • elde23 Re: Norbert u Lubiczów 28.10.10, 08:03
          Na domu Lubiczów powinien pojawić się banner o treści:
          "Noclegi u Oleńki, ceny konkurencyjne". I proszę się nie irytować. Jeśli fakt "niemania chaty", jest wystarczający, aby się wprowadzić, to interes trzeba rozwijać.
          • thaures Re: Norbert u Lubiczów 28.10.10, 11:53
            He,He. Przypomniało mi się jak miałam nalot rodziny i w związku z tym musiałam spać u mojego ówczesnego chłopaka. Jego mama pościeliła nam jedno wspólne łóżko- myślałam,że padnę (wydawała się bardzo konserwatywna), całą noc nie spałam, bo wydawało mi się,że podejrzewają nas o niecne czyny. A my jak aniołki.. Może tu Lubiczowie zadbali o dobry sen swej córki po prostu...
    • Gość: Mosfilm Re: Norbert u Lubiczów IP: *.catv.ext.ru 28.10.10, 13:21
      Pokój starszej siostry jest zajęty przez młodszego brata.
      A Ola ma łóżko "młodzieżowe", szerokości 90 cm. Wyspać się na nim dwie dorosłe osoby nie mogą. To pewnie dlatego.
      • marslo55 Re: Norbert u Lubiczów 28.10.10, 14:21
        Mosfilm napisał(a):
        "A Ola ma łóżko "młodzieżowe", szerokości 90 cm. Wyspać się na nim dwie dorosłe osoby nie mogą. To pewnie dlatego."
        Na upartego daliby rade, ale.. dziwne, ze w domu mieszkaja cztery osoby i sa w nim tylko dwa lozka (z czego jedno spartanskie). Trudno, Norbert musi poczekac na wygodne lozko, az Pawelek dorosnie:D

• Gość: aniola Re: Norbert u Lubiczów IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.10, 14:19
      Dla mnie to też dziwne, że Norbert śpi na kanapie w salonie. Możliwe, że faktycznie łózko Olki jest za małe na dwie osoby...
      • elde23 Re: Norbert u Lubiczów 29.10.10, 19:07
        Wszystko to sztuczne do bólu. Byłoby oczywiste, gdyby chodziło o parę nocy, bo remont, rury wywaliło itp. Ale on się wprowadził na stałe. No to gdzie trzyma swoje rzeczy, buty, brudne skarpetki. Też w salonie? A jak Lubicz wstanie wcześniej, to ma budzić gamonia, czy chodzić na paluszkach, bo gość śpi? No i jeszcze drobna kwestia, czy dzielny chłopiec partycypuje w kosztach, czy pozwala łaskawie się futrować, nie tylko a propos kursu ratowników. No i współczuję tym rannym, którzy trafią w przyszłości, w ręce studenta psychologii "po kursie".
        • pluskotka Re: Norbert u Lubiczów 29.10.10, 19:21
          Studenta resocjalizacji po kursie.
          • elde23 Re: Norbert u Lubiczów 30.10.10, 07:45
            Tyż prawda. Tyle, że to mniej więcej ten sam poziom wiedzy medycznej.
            Byłoby dobrze, gdyby autorzy scenariusza przeczytali wpierw, kto to jest Ratownik Medyczny .
            Bo "na kursie", to można najwyżej zdobyć prawo jazdy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka