Dodaj do ulubionych

Miasto z morza

26.08.12, 09:45
Ale żenada, w sumie po dwóch odcinkach czyli połowie serialiku nie wiadomo czy to film o Gdyni z romansidłem i Kaszubami w tle czy romansidło z Gdynią w tle. A temat mógłby być motorem napędowym dla nowej wersji "Domu"
Obserwuj wątek
    • nchyb Re: Miasto z morza 26.08.12, 19:03
      serial powstał na podstawie książki Fleszarowej-Muskat, a ona takie właśnie książki pisała...
      • timmy21 Re: Miasto z morza 26.08.12, 19:31
        O, nie skojarzyłem tego z Fleszarową, muszę poczytać napisy serialowe :)
        • zuzanna807 Re: Miasto z morza 27.08.12, 13:14
          Książka Fleszarowej ma tytuł: "Tak trzymać"!
      • ksywa Re: Miasto z morza 28.08.12, 15:32
        No nie, moim zdaniem nie pisala książek takich jak ten niewydarzony serial... Poza tym, jaki sens ma adaptowanie tylko jednej, pierwszej części trylogii? W tym momencie odbiorca rzeczywiście moze się zastanawiać nad zamysłem i konstrukcją, podczas gdy całość daje porządny wstęp, rozwinięcie i zakończenie. Sorki, po prostu 3 części Tak trzymać to dla mnie jest kawałek dobrej, ciekawej literatury, a w serialu... wyszło jak zawsze. Oczywiście, jak się nie zna książki, pierwowzorów, dalszych losów, wątków pobocznych etc. to być może odbiór jest w porządku... Nie wiem...
    • ruben.stein Re: Miasto z morza 27.08.12, 00:11
      piękne zdjecia Bajerskiego. wzruszyła mnie końcówka... Myślę, ze to bardzo dobry kierunek - rzecz na poziomie, z madrym przesłaniem, na pohybel malkontentom mówiąca że potrafimy, że czasami nam się udaje.
    • zona_mi Re: Miasto z morza 27.08.12, 19:34
      Jestem zawiedziona.
      Trylogia Tak trzymać Stanisławy Fleszarowej-Muskat to jedna z moich ulubionych książek.
      Helena była Ormianką - co w tej roli robi blond-Foremniak?!
      Reszta też jakaś taka "po łebkach".
      Jak to w adaptacjach...
      • nchyb Re: Miasto z morza 28.08.12, 11:41
        > Helena była Ormianką - co w tej roli robi blond-Foremniak?!

Zona, he he, Helcia Ormianka się rozjaśniła... ;-)
    • jansen25 Re: Miasto z morza 01.09.12, 10:40
      Obsadzenie Pietruchy w roli Łucki jest fatalnym nieporozumieniem.
      • czekolada72 Re: Miasto z morza 02.09.12, 19:15
        Ale jak ja obsadzali to byla na topie...
        • eri22 Re: Miasto z morza 03.09.12, 07:45
          a gdzie to mozna obejrzeć? od 1. odcinka...
          • domi_33 Re: Miasto z morza 06.09.12, 16:45
            TVP HD reklamowało się dziś, że będzie puszczać od pierwszego odcinka. także szansa jest.
    • jhbsk Re: Miasto z morza 03.09.12, 10:21
      A mnie się podobało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka