Dodaj do ulubionych

Moje serialowe podsumowanie

01.03.13, 16:47
" M jak miłość" - dno, dna. Wszyscy odchodzą, wątki nudne, postacie bezbarwne.

" Barwy szczęścia" - Nie mam zdania. Ogólnie serialowy obojniak.

" moda na sukces" - ciekawe z kim Brooke może jeszcze zajść w ciążę. czekam niecierpliwie na odrodzenie serialu, w którym ta jej córka zakocha się ze wzajemnością w najprzystojniejszym mężczyźnie na ziemi o imieniu na R.

" Rodzinka.pl"- jak dla mnie obecnie najlepszy serial komediowy. Uwielbiam tekst Kożuchowskiej : " jak on mnie denerwuje , jak on mnie wnerwia"

" Ja to masz szczęście" - leżą dialogi i humor. Szkoda bo obsada obiecująca w jakiejś części.

" Przyjaciółki" - obejrzałam wczoraj pierwszy raz w ogolę i wrażenia średnie. Fajny wątek z kłótnią za szybko i banalnie rozwiązany...dałabym sobie rękę za ciebie uciąć ale wcześniej tak tylko nie gadałam z tobą...

" Na krawędzi" - w sumie ciekawe,zobaczymy co będzie dalej. Obawiam się jedynak że pójdzie to w taki banał.

W obliczu takich seriali nie dziwię się, że te paradokumentalne seriale wiodą prym. Coś się dzieje. Jest jakaś akcja.

Zastanawia mnie czym jest nowy cykl pt " ZDRADY"/ Patrząc wczoraj na to jak ciele w malowane wrota zastanawiałam się" Co to jest??????
Obserwuj wątek
    • imasumak Re: Moje serialowe podsumowanie 01.03.13, 21:03
      No ale jest jeszcze NiNZ, które ma się w ostatnich miesiącach całkiem dobrze
      Jest "Prawo Agaty" i "Przepis na Życie"
      Jest "Grey's Anatomy"
      Nie dawno skończył się bardzo obiecujący "Paradoks" - mam nadzieję, ze będzie kontynuacja :).
      "Moda na sukces" była dobra na początku lat 90' kiedy była mała konkurencja
      MjM dawno sięgnął dna.
      "Barwy szczęścia" miło się ogląda, ale denerwuje coraz bardziej przekombinowaniem wątków.
      A od niedzieli premierowe odcinki "Rancza" :) - zobaczymy co będzie
      • baabeczka Re: Moje serialowe podsumowanie 01.03.13, 21:55
        No i jeszcze "Lekarze". I Ojciec Mateusz,taki na uspokojenie nerwow, no,ale nic nie zastąpi Paradoksu...W11i inne nie ogladam
        • elmusko Re: Moje serialowe podsumowanie 01.03.13, 22:35
          Dla mnie najlepszymi serialami obecnie są Klan i Pierwsza miłość.
          Klan - Dlaczego ? Otóż serial ten wyróżnia się od innych. Przynajmniej dlatego, że bohaterowie normalnie chodzą w kapciach po domu, a nie w buciorach. Poza tym domy są w miarę skromne, nie tak jak w innych serialach wszystkie takie bogate. Bardzo ciekawe, że w innych serialach nikt nie ma problemów z pieniędzmi w obecnych czasach. W Klanie jest to pokazane. Firma Jerzego, Antka i Renaty bankrutuje ;)

Pierwsza Miłość - Mimo nierealistyczności serial ten najbardziej trzyma w napięciu i zaskakuje. Postać Anety świetna. Jak zobaczyłem ją z pistoletem w rękach, to poczułem taką adrenalinę ;D No i ta cała ekipa z Wadlewa ^^ Tylko też wszyscy mają bogate domy (oprócz Wadlewa) i chodzą w butach i sukniach po domu.
          • imasumak Re: Moje serialowe podsumowanie 01.03.13, 23:00
            No ale w serialach chodzi też o to, żeby trochę oderwać się od rzeczywistości ;).
            • myszka1969 Re: Moje serialowe podsumowanie 02.03.13, 12:26
              Ostatnio NdinZ" bvardzo mi sie podoba:)
              Barwy szcescia jak zwykle są sympatyczne i jak ich akurat nie oglądam z zaciekmaiwniem zerkam na powtorki
              Przekombinowane to jest dla mnie ostatnimi czasy Mjm...Po kiego czorta tyle tych nowych postaci i beznadziejnych watków?...Az mi sie łezka w oku zakręciła jak pojawił sie nagle Rogowski i szefunio pubu?...kurcze alez brak tego pubu i Maria-medu:( a dlaczego chcą wrobic akurat Michała w te machlojki z Maria- medem i teraz jeszcze w interes Marka to naprawde tragifarsa- przeciez to był zawsze przyzwoity facet!...
              • imasumak Re: Moje serialowe podsumowanie 02.03.13, 12:39
                MjM już od dawna zszedł na psy. BSZ lubię, ale denerwują mnie niektóre ostatnie akcje, np ta z Oksaną.
                • imasumak Re: Moje serialowe podsumowanie 02.03.13, 12:40
                  No i wątki z udziałem Marty. No nie lubię i co poradzę. ;)
                  • myszka1969 Re: Moje serialowe podsumowanie 02.03.13, 18:11
                    Marta osttatnio chyba miała inną fryzurę? ;)..ale ja i tak tez od dawna nie lubię tej postaci...
                • elmusko Re: Moje serialowe podsumowanie 03.03.13, 10:55
                  imasumak napisała:

> MjM już od dawna zszedł na psy. BSZ lubię, ale denerwują mnie niektóre ostatnie
                  > akcje, np ta z Oksaną.

BSZ nie lubię... wszyscy tam są tacy słodcy, denerwuje mnie jęcząca Marta, jej Robert, a ostatnio ta akcja z salonem fryzjerskim... no tak, bo ludzie mają tyle kasy, żeby napiwki rozdawać... Najlepszego wątku z Julią i Pawłem się pozbyli.
                  • angazetka Re: Moje serialowe podsumowanie 03.03.13, 14:06
                    Nie "się pozbyli", tylko aktorzy mieli dość.
                    • myszka1969 Re: Moje serialowe podsumowanie 06.03.13, 10:27
                      Ale to akurat nie ma znaczenia dla faktu, ze nie ma juz tego bardzo dobrego wątku!

A mnie brakuje wątku tej dziewczyny, co musiała przestać grać na skrzypcach bo skaleczyła sobie rękę...Ona i jej mąż stanowili fajną parę...
                      Brakuje mi tez wątku tej mamuśki tej dziewczyny i jej męża - opiekuna psów...Obydwoje byli śmieszną ale fajną parą a ta praca z psami bardzo pasowała do tego faceta:)
                      • imasumak Re: Moje serialowe podsumowanie 06.03.13, 16:37
                        Ale wątek z Potocką nadal jest.
                        • myszka1969 Re: Moje serialowe podsumowanie 07.03.13, 11:22
                          "Ale wątek z Potocką nadal jest. "

Kiedy?? Nie pamiętam..
                          • imasumak Re: Moje serialowe podsumowanie 07.03.13, 14:11
                            Np jak Zenek miał wypadek i rehabilitację, to oni go odwiedzali. Chwilę wcześniej była akcja z urodzinami Potockiej, kiedy zamówiła Bartka do męskiego striptizu, sprawa się rypła i jej maż się wyprowadził do Zenka i Basi. Potem ona go błagała, żeby wrócił, on się zgodził pod warunkiem, że kupią psa. Od jakiś 203 tygodni faktycznie ich nie było, ale to norma przecież, że wątki się gubią na jakiś czas.
                            • myszka1969 Re: Moje serialowe podsumowanie 08.03.13, 10:28
                              No wiesz, dla mnie niezbyt normalne, że wątki i bohaterowie znikają zupełnie bez powodu albo że nagle wszystko kręci się wokół tych samych postaci...
                              W tym serialu przeszkadza mi też, że w tak krotkim czasie jest bardzo duże skomasowanie róznych wątków, które nie są dostatecznie wyjaśnione...no. pojęcia nie mam dlaczego Sara nagle wróciła z Jamajki od własnej rodziny!...Co, tak długo szykowała sie do tego powrotu i nagle natychmiastowy powrót?..To przeciez musiało sie tam stac coś poważnego a wystarczyło, ze raz człowiek nie zobaczy jakiegos odcinka i juz kompletnie nic nie wie....
    • mhadau1 Re: Moje serialowe podsumowanie 06.03.13, 15:30
      M jak milość - oglądam chyba z przyzwyczajenia. Odeszli aktorzy Kozuchowka, Cypriański, Pieńkowska - odejdzie Koroniewska. Zafundowali powrót Muchy. Zjazd po równi pochyłej... chyba że coś wymyslą.

Podobnie Klan - oglądam od wielu lat. Ale jakoś wątek pieska, czy lokatora Grażynki mnie nie wciągnął. To co mogloby być ciekawe np. romans Julii i Michała, umiera śmiercią naturalną. Serial ma potencjał, ale musieliby chyba nowych scenarzystów zatrudnić. Wraca Milecka i co? I nic. Powrót Beaty - nawet graną przez inną aktorkę?

Pierwsza Milośc, Na wspólnej, Wszystko na sprzedaż - jakoś nie oglądam, chociaż w ostatnim przyapdku próbowałem.

Moda na Sukces - wiem że będzie trochę więcej młodzieży, czyli córek Steffy i Hope. Wiem że z pierwotnej obsady odejdzie Ridge i Stephanie, ale to jeszcze rok lub dwa u nas. Jednak to jest "mydlana opera", więc jakby troche iny gatunek serialu.

Barwy Szczęścia - oglądam tak od roku, czy dwóch... brak pomysłów.

• mhadau1 Re: Moje serialowe podsumowanie 06.03.13, 15:46
        cd.

Na dobre i złe - świetny finał poprzedniego sezonu. Momentami miałem wrażenie że oglądam, dobrze zrobiny amerykański serial - bo amerykanie robia najlepsze seriale medyczne (ER). WYmiana obsady, serial nie zjada własnego ogona.

Lekarze - czyli Magda M w szpitalu... nierealny świat, przewidywalna fabula, prawie ta sama obsada. Podobnie jak w Magdzie M - tutaj też Małach ma gdzieś wyjechać. Nawet dobrzy aktorzy nie mają co grać. Potencjał... był...

Prawo Agaty - lepsze od serialu opisanego powyżej. Lubię seriale prawnicze, a ten nie jest najgorszy. Ciekawostki... np. Karolak na drugim planie...

Rodzinki nie oglądam, jakoś mnie nie bawi, ale ten serial rodzinny z Braciakiem i Preiss już tak. Zabawny. Tego oczekuję od serialu.

Głeboka Woda - poki co powtórki, ale pierwsza klasa.

Ojciec mateusz - kolejny z cyklu detektyw w sutannie, ale swój poziom dla swojego widza trzyma.

Ranczo - nie widziałem pierwszego odcinka niwego sezonu, ale poprzednie... bywały zabawne, śmieszne... parodiujące nas - można kontynuować, oby z dobrymn skutkiem.

Przyjaciółki - zaskakująco zabawne. Jest pomysł i sie go trzymamy. Niektórzy aktorzy graja inaczej. Kasprzykowskiego czy Sienkiewicz... faktycznie idzie... znienawidzieć, czyli dobrze napisane wątki, i dobrze zagrane...

Na Krawędzi - dopiero pierwszy odcinek, nasuwa sie serial "Zemsta", ale ... może być dobrze. Grabowska, Bukowsi, Hirsch...

Więcej seriali nie pamiętam...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka