matt_banco Re: Homeland 10.09.13, 10:39 Obawiam sie, ze odpowiedz na Twoje pytanie brzmi "prawie wszyscy ogladali ... ale nie w TVP" ;-) I jestem bardzo ciekaw jaka bedzie ogladalnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Homeland 10.09.13, 11:07 No nieeee, a ja tak lubię forumowe poodcinkowe dysputy. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Homeland 10.09.13, 12:18 mnie się udało napuścić na emisję parę osób, które nie oglądają w necie miejmy nadzieję, że załapią bakcyla Odpowiedz Link Zgłoś
glafira Re: Homeland 15.09.13, 13:33 matt_banco napisał: > Obawiam sie, ze odpowiedz na Twoje pytanie brzmi "prawie wszyscy ogladali ... a > le nie w TVP" ;-) 'Prawie' stanowi jednak różnicę, bo ja nie:)) Pierwszy odcinek oczywiście, jak to ja, 'prawie' przegapiłam, to znaczy nie oglądałam od początku, ale i tak się wciągnęłam. Poza tym czytałam tyle dobrego o tym serialu, że na pewno oglądać będę, a i podyskutuję też pewnie od czasu do czasu - to tak dla poprawienia humoru Anmaniki, która obawia się forumowej, poodcinkowej ciszy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
glafira Re: Homeland 18.09.13, 11:43 anmanika napisała: > Dzięki;-) Nie ma za co:) Chociaż o ostatnim, czyli drugim odcinku niewiele mogę napisać, bo przysnęło mi się już na teatrze telewizji, to na pewno znajdę gdzieś w necie, obejrzę i wtedy z pewnością wyrażę swoją opinię, zwłaszcza, że do oglądania tego serialu zainspirowała mnie też aktorka Claire Danes, którą nieodparcie kojarzę z Romeo i Julią, z czasów fascynacji aktorem Leonardo Di Caprio... 100 lat świetlnych temu:))) Odpowiedz Link Zgłoś
notalent Re: Homeland 12.12.13, 15:15 słyszałam ze ogladalnosc niezbyt w tvp? jak to wyglada ktos wie? ja ogladalam Homeland od poczatku w necie na bierząco i myślę że warto:) jest czym czas zająć. miło się ogląda a trzeci sezon bardzo emocjonujący ;D został ostatni odcinek tej serii :) Odpowiedz Link Zgłoś
pepsic Re: Homeland 10.09.13, 12:32 Zapowiada sie interesująco. W I odcinku w inauguracyjnym wątku wyraźnie widać inspirację duńskimi "Braćmi". Tymczasem dzisiaj na POlsacie zapowiadany jest amerykański remake pod tym samym tytułem. Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: Homeland 10.09.13, 13:43 ależ nie w internecie oglądali, ale na Fox, tam już po 1 i 2 sezonie jest. Teraz na Fox też lecą powtórki. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Homeland 10.09.13, 13:57 Dzięki za podpowiedź, postaram się obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: Homeland 10.09.13, 18:14 Ja też oglądałam wczoraj i wciągnęłam się od razu. Czy tylko mnie wydaje się że Claire Danes jest podobna do Koroniewskiej (właściwie jej sposób grania) ? Mnie się to nasunęło po jakichś 10 minutach oglądania. Odpowiedz Link Zgłoś
jaginger Re: Homeland 15.09.13, 10:02 Koroniewska podobna do Danes chyba tylko z koloru włosów :) Jestem po dwóch sezonach ale powtórkę sobie zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Homeland 14.09.13, 14:29 Koroniewska mogłaby jej buty czyścić Zobaczysz potem (znam oba sezony) ZNAKOMITY serial, rozkręca się gdzieś od 7odcinka a potem....... Jak to jest zagrane, zmontowane.. Zwróćcie też uwagę na muzykę - mnóstwo świetnego jazzu! jeep Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: Homeland 14.09.13, 21:40 Jej twarz mi się kojarzy z Koroniewską tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Homeland 17.09.13, 09:10 Ja oglądam :) Jestem staroświecka i korzystam ze staromodnych sposobów oglądania seriali ;) Początek pierwszego docinka znudził mnie, ale potem mnie wciągnęło. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Homeland 17.09.13, 10:28 Teraz już wiemy dlaczego tak późno leci ten serial. Cycki pokazali;-) Swoją drogą niecodzienny widok w amerykańskich serialach. Rozkręca się powoli ale nieubłagalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rozowastrzala Re: Homeland 17.09.13, 20:00 mi się spodobało i chyba zacznę oglądać :) Odpowiedz Link Zgłoś
glafira Re: Homeland 24.09.13, 09:35 Ktoś wyżej napisał, że serial rozkręca się tak gdzieś około siódmego odcinka, według mnie już ten wczorajszy odcinek pokazał, że warto zainwestować swój czas w oglądanie. Ja co prawda znalazłam stronę, gdzie można zobaczyć cały sezon pierwszy i dalsze, ale nie znalazłam jeszcze czasu, aby wprowadzić to w czyn, więc na razie polegam na telewizji:) Warto, naprawdę. Świetna, rewelacyjna gra aktorska, dobry montaż, dobra muzyka i w ogóle... Wciąga i to bardzo, zwłaszcza w porównaniu do tego, co zaserwowała nam nasza rodzima produkcja w tym jesiennym sezonie... Odpowiedz Link Zgłoś
glafira Re: Homeland 24.09.13, 10:38 anmanika napisała: > Cholera przegapiłam, na ipli jest? Na ipli nie ma, jest na seans24. Tam co prawda trzeba zapłacić, aby oglądać bez limitu, ale w końcu bilet do kina też kosztuje, zakup płyty w sklepie czy wypożyczenie jej w wypożyczalni filmów dvd też, więc wybór należy do Ciebie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Homeland 24.09.13, 11:20 na iitv.info są bezpłatne w różnych nurtach streamingowych, do wyboru i płatne też i pojawił się najnowszy Downton Abbey Odpowiedz Link Zgłoś
glafira Re: Homeland 24.09.13, 11:42 scoutek napisała: > na iitv.info są bezpłatne > w różnych nurtach streamingowych, do wyboru > i płatne też > i pojawił się najnowszy Downton Abbey Tak, pełna zgoda, ale przy ograniczonych wymaganiach sprzętowych jakość odtwarzania ma kluczowe znaczenie. Dlatego czasem wolę zapłacić (to nie są aż tak wielkie koszty, przeważnie wychodzi to dużo taniej niż bilet do kina) ale za to mam obraz jak żyleta, a nie zacinające się i kaszlące nie wiadomo co:))) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Homeland 24.09.13, 13:37 glafira napisał(a): również pełna zgoda też płacę wtedy gdy mi zależy, info było tylko niezorientowanych Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Homeland 24.09.13, 10:25 też już obejrzałam i czekam na nowy sezon, ma się zacząć w ten weekend Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Homeland 01.10.13, 12:18 Poprzedniego odcinka nie obejrzałam a podczas wczorajszego zasnęłam, ktoś może szybko streścić? Odpowiedz Link Zgłoś
glafira Re: Homeland 01.10.13, 15:08 anmanika napisała: > Poprzedniego odcinka nie obejrzałam a podczas wczorajszego zasnęłam, ktoś może > szybko streścić? Też zasnęłam, tylko trochę wcześniej. Ostatnio teatr telewizji działa na mnie wybitnie usypiająco, nie wiem dlaczego:) Ale cały czas mam w planach obejrzenie pierwszego sezonu w necie, tylko czasu brak. Odpowiedz Link Zgłoś
p_estka1 Re: Homeland 02.10.13, 20:11 Sierżant Brody daje do zrozumienia kumplowi, że wie o romansie z żoną. Podczas przyjęcia na oczach gości, a co gorsza syna zabija jelenia z pistoletu, bo niszczył tulipany w ogródku. Jessica wstrząśnięta zachowaniem małżonka sugeruje terapię. Sierżantem zaczyna sie interesować współpracownica wiceprezydenta.. Inwigilacja wraz z podsłuchami zastaje wstrzymana z braku podstaw ku niezadowoleniu agentki. Pomiędzy Brodym a Carrya dochodzi do niespodziewanej rozmowy na spotkaniu weteranów wojennych zapowiadającej obustronne zainteresowanie. Pojawia się wątek związany z zabójstwem prostytutki z poprzedniego odcinka i śledzeniem 4 podejrzanych. Wydaje się, że kluczową rolę będzie odgrywać małżeństwo mieszane, o czym agenci jeszcze nie wiedza, bo zostali sprytnie wyprowadzeni w pole. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Homeland 02.10.13, 23:27 Serdecznie dziękuję. Ta prostytutka to ta co miała szpiegować na arabskiego księcia? Odpowiedz Link Zgłoś
p_estka1 Re: Homeland 03.10.13, 20:37 Tak jest, to ta dziewczyna, ktora prześwietlilła jego telefon i obdarowana została drogocennym naszyjnijiem. Ślady prowadziły do pralni. Stąd korzystający z jej usług zostali podejrzani. Odpowiedz Link Zgłoś
lawendowa4 Re: Homeland 01.10.13, 13:10 Obejrzałam parę odcinków serialu, ale jakoś mnie nie wkręcił, więc teraz już nie oglądam... Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Homeland 02.10.13, 14:24 Pomyślałam, że byłoby przewrotnie, gdyby scenarzyści w którymś momencie zasugerowali, że to Carrie może być agentem próbującym wrobić bohaterskiego weterana i śledziłoby się akcję czekając na to, które tak na prawdę jest "odwrócone". Proszę nie spoilerować :) To tylko taka refleksja :) Odpowiedz Link Zgłoś
mhadau1 Re: Homeland 04.10.13, 14:59 oglądam po raz pierwszy... i się wciągam ;p Odpowiedz Link Zgłoś
sl.13 Re: Homeland 09.10.13, 15:33 Ja też niedawno zaczęłam oglądać, ciekawa jestem co dalej, ale ten serial nie wciągnął mnie jakoś ponadprzeciętnie. Sprawdziłam, że są 3 sezony - czy przez ten czas ciągle nie wiadomo, czy Brody jest w coś umoczony, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Homeland 15.10.13, 14:10 I znowu zasnęłam pod koniec, ktoś mi może powiedzieć jak wyszedł test na wariografie Brodiego? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Homeland 15.10.13, 18:07 tak genialnie, że aż Carrie miała dowód, że kłamał i że oszukał wariograf ostatnie pytanie brzmiało: czy zdradził żonę odpowiedział: nie a linia była taka sama Odpowiedz Link Zgłoś
sl.13 Re: Homeland 15.10.13, 19:06 Ok, gdzie indziej zaspokoiłam swoją ciekawość i mniej więcej wiem, jak się akcja rozwinie.:) Jestem ciekawa, czy Sal jest w coś umoczony? I gdzie wątek ze szpiegowaniem Carrie przez tego bruneta z agencji? Odpowiedz Link Zgłoś
daje_co_mam O niczym? 16.10.13, 10:08 Jak na razie ten serial jest o niczym... Watkow 50, zaden nie zmierza do jakiegos glebszego rozwiniecie... Powinna sie juz pojawic jakas wskazowka, albo zwrot akcji... Ile mozna czekac? I tak przez 3 sezony, taka mamalyga? Odpowiedz Link Zgłoś
sl.13 Re: O niczym? 16.10.13, 11:18 Chyba jednak nie mamałyga przez 3 sezony.:) Jak dla mnie od odcinka, może dwóch, zaczęło się dziać coś więcej. Żałuję, że nie pociągnięto dłużej wątku informatorki-kochanki saudyjskiego księcia. Odpowiedz Link Zgłoś
aviance Re: O niczym? 16.10.13, 13:04 O niczym? no cóż, w poniedziałki mam kryzys po kilkunastu godzinach pracy i zawsze walczę ze sobą by nie zasnąć i obejrzeć kolejny odcinek. Dla mnie tych emocji i napięcia jest tam tyle, że często mam później problemy ze snem :) Po ostatnim odcinku cieszyłam się że to TV a nie DVD, bo pewnie obejrzałabym cała serię odcinek za odcinkiem do rana. Super serial, lubię taką kombinację akcji (umiarkowanej, bez natłoku wydarzeń) i psychologii postaci, która póki co jest chyba na pierwszym planie. W tym umiarkowaniu i pozornej surowości, Homeland przypomina mi trochę The Wire. Odpowiedz Link Zgłoś
daje_co_mam Re: O niczym? 16.10.13, 14:42 Emocje i napięcię? Proszę Cię... Gdzie? W którym momencie? Gdzie ta akcja? Akcja to by była gdyby wątki były kontynuowane, a nie są. Prosty przykład: po zabójstwie tej z jachtu za naszyjnik para (profesor+terrorystka_ kupili dom w pobliżu lotniska. Jak CIA się nimi zainteresowało, to ktoś ich ostrzegł (nie wiadomo kto nadal). Profesorek odjechał. Gdzie nocował nie wiadomo, a przecież jego stare mieszkanie i uniwerek były obserwowane. Kto i dlaczego kazał im uciekać z domu? Kto i dlaczego ich ściga, i rozwalił z maszynówki profesorka? Nawet jeśli bohaterowie by nie odkryli sprawców, zdrajców, to jednak widzowi powinna być podana jakaś wskazówka. Taka sama sytuacja z wariografem. Piersze badanie mentora agentki, i puls mu skakał. Można było podejrzewać, że coś ukrywa, ale żadnego pociągnięcia wątku, bo na powtórzonym badaniu już było płasko i tylko komentarz z jego strony, że zawsze ma problemy z tym badaniem. Przyszedł Brody, ostrzeżony wcześniej przez agantkę i wykres płaski na każde pytanie, nawet kłamstwo. Więc co to ma być? Jak dla mnie robienie z widza głupka, a nie emocje i napięcie... Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: O niczym? 16.10.13, 14:49 ale to nie jest film sensacyjny dla 12-latków. Płaska linia pokazuje, że jest świetnie szkolony, aby oszukać wariograf i tyle. I mogą sobie badać. I na tym zagmatwaniu polega urok, że masz czas na zastanowienie się, przeanalizowanie, i nie martw się wątki stopniowo się rozjaśniają, tak jak w życiu, czy na każdą dziwną sytuację od razu masz odpowiedź? Czy czasem dopiero po paru miesiącach okazuje się, że stało się tak dlatego, bo....? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: O niczym? 16.10.13, 14:58 yoka1 napisała: > ale to nie jest film sensacyjny dla 12-latków. i nie musi być wszystko jak krowie na rowie i po kolei to się wszystko poskłada elegancko Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: O niczym? 16.10.13, 15:26 Kto i dlacz > ego kazał im uciekać z domu? Kto i dlaczego ich ściga, i rozwalił z maszynówki > profesorka? > Taka sama sytuacja z wariografem. Piersze badanie mentora agentki, i puls mu sk > akał. Można było podejrzewać, że coś ukrywa, ale żadnego pociągnięcia wątku, bo > na powtórzonym badaniu już było płasko i tylko komentarz z jego strony, że zaw > sze ma problemy z tym badaniem. Przyszedł Brody, ostrzeżony wcześniej przez aga > ntkę i wykres płaski na każde pytanie, nawet kłamstwo. Więc co to ma być? Ty chcesz by wszystko zostało wyjaśnione w jednym odcinku??? To nie sitcom, ani łopatologiczny film, gdzie agent kiedy myśli mówi, że właśnie myśli, by widz czasem nie zapomniał lub gdzie do końca odcinka wyjaśnione są wszystkie wątki. Już myślałam, że "Lost" przyzwyczaił widzów do tego, że trzeba umieć poczekać i łączyć splątane nitki. Jak CIA się nimi zainteresowało, to ktoś i > ch ostrzegł (nie wiadomo kto nadal). Profesorek odjechał. Gdzie nocował nie wia > domo, a przecież jego stare mieszkanie i uniwerek były obserwowane Liczę, że jakieś sceny nawiążą choćby do informatora wewnątrz agencji. Co do tempa i klimatu akcji, to nie pędzi, nie gna i nie "urywa dupy", ale są ludzie którym to nie przeszkadza. Taki slow serial. Odpowiedz Link Zgłoś
daje_co_mam Re: O niczym? 16.10.13, 16:01 Nie oczekuję, że wyjaśnią w jednym odcinku. Ale wątków się tyle namnożyło, że można by je delikatnie zamykać, tym bardziej po 6 odcinkach. Tylko, że sam pomysł serialu powinien skłonic twórców do żywszej akcji. A że się wszystko rozwiąże to chyba logiczne :) w końcu jesteśmy w połowie sezonu. "Losta" nie ogladałem... Odpowiedz Link Zgłoś
sl.13 Re: O niczym? 16.10.13, 17:43 Mnie w ogóle dziwi takie przykładanie wagi przez CIA do testu z wariografem, skoro: a) test jest uznawany za średnio wiarygodny, b) chyba logiczne, że Brody jako żołnierz musiał być szkolony m.in. w kierunku pozytywnego przejścia takiego testu. Odpowiedz Link Zgłoś
dagonet88 Re: Homeland 18.10.13, 15:35 Próbowałem oglądać, ale za nudny. Fabuła zmierza donikąd -------------------------------------------------------------- link Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Homeland 22.10.13, 09:51 Znowu zasnęłam, chyba ten serial nie jest w stanie mnie wciągnąc.. Czy mógły ktoś streścic ostatni odcinek? Odpowiedz Link Zgłoś
sl.13 Re: Homeland 22.10.13, 15:34 Carrie i Brody upijają się i wdają się w awanturę w barze, później jadą do domku nad jeziorem, należącego do rodzinny Carrie, gdzie rozmawiają i uprawiają seks, zbliżają się do siebie rozmawiając m.in. o przeżyciach na Bliskim Wschodzie. W tym samym czasie Saul odnajduję blondynkę (dziewczynę zastrzelonego Saudyjczyka), wiezie ją do siedziby CIA, po drodze stara się zdobyć jej zaufanie - w końcu zaczynają rozmawiać. Carrie przypadkowo wygaduje się przed Brodym (dzięki podglądaniu wie, jaką herbatę on pija i on to zauważa). Przyznaje mu się do tego, że podejrzewa go o współpracę z Al Kaidą i że go szpiegowała. On wymusza na niej przesłuchanie siebie (chce być szczery) i mówi, ze spotkał Abu Nazira i że przebywając w niewoli zatłukł kolegę na śmierć. W międzyczasie do Carrie dzwoni Saul i mówi, że ów kolega wcale nie został zatłuczony i że to on jest "odwróconym jeńcem", nie Brody (informacje ma od aresztowanej przez CIA blondynki). Brody nie wie tego, odjeżdża wkurzony na Carrie. Do połowy odcinek był nudny jak flaki z olejem i już chciałam się poddać, ale dzięki zwrotowi akcji coś zaczęło się dziać. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Homeland 22.10.13, 18:15 Dzięki aniele, widzę, że zasnęłam w nudnej części. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Homeland 22.10.13, 20:46 Ten ostatni odcinek, to taki hollywoodzki był - tak pod Meryl Streep i Roberta Redforda. Brakowała skrzypiec w tle. Odpowiedz Link Zgłoś
sl.13 Re: Homeland 23.10.13, 09:51 A jeszcze zapomniałam o wątku rodzinnym Brody'ego (wątek ten nudzi mnie najbardziej i jest imo najmniej wiarygodny, więc nic dziwnego, że zapomniałam), gdzie córka i Brody mają pretensję do Jessiki, że "się puszczała" (cytat z polskiego tłumaczenia). No rzeczywiście, kobieta, która przez ładnych kilka lat jest świecie przekonana, że została wdową, powinna wdziać wór pokutny na resztę życia i zapomnieć o seksie oraz o jakimkolwiek związku. Generalnie to związek Jessiki z Mikem wydaje się być dla wszystkich większym problemem, niż powrót męża i ojca po 8 latach niewoli i jego przystosowanie się do normalnego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
sl.13 Re: Homeland 29.10.13, 10:26 Ok, teraz wiem, że to tłumacz ma takie odchyły, bo nawet kiedy Brody mówi do Carrie, że pie... go dla kariery, to zostaje to przetłumaczone jako "puszczałaś się". Jakieś problemy z kobietami?:) Co do samego odcinka, to ten zwrot akcji jakoś mniej mnie porwał niż poprzedni i generalnie kwestia, czy Brody jest w coś umoczony, czy nie, coraz mniej mnie interesuje. Obiecałam sobie, że dociągnę do końca sezonu, a później zobaczę co dalej (chociaż ludzie w necie narzekają na drugi sezon) - skoro obejrzałam 6 i 7 serię Dextera, to wszystko zniosę.:) Odpowiedz Link Zgłoś
zajetyromek Re: Homeland 29.10.13, 14:15 już trzeci sezon leci, mnie od razu wciągnęło, rewelacyjny serial... Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu jestem po 5 odcinkach 3 serii 04.11.13, 16:18 ale się dzieje... Poziom coraz wyższy. Z sezonu na sezon jest lepiej. Pozdrawiam jeep Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: jestem po 5 odcinkach 3 serii 04.11.13, 16:55 nic nie chcę mówić ale już jest szósty..... Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: jestem po 5 odcinkach 3 serii 04.11.13, 17:59 :-) liczyłem na taką odpowiedź i mnie nie zawiodłaś!!! Oglądam z domownikami więc czekam na polskie napisy więc sama rozumiesz... Też jesteś na bieżąco czy aż tak Cię nie wciągnęło? j. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: jestem po 5 odcinkach 3 serii 04.11.13, 20:49 staram się być na bieżąco ostatnie zrobiły mi niezłą jazdę umysłową, ale to uwielbiam w filmach i książkach, gdy autor/reżyser bawi się ze mną ale reszta w pamięci, sam wiesz..... Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: jestem po 5 odcinkach 3 serii 05.11.13, 19:31 literki już są, ale uważaj:) Carrie rulez! Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: jestem po 5 odcinkach 3 serii 06.11.13, 13:09 literki już są, ale uważaj:) Carrie rulez! ------------------- ja wiedziałem, że tak będzie! ja wiedziałem! j. Odpowiedz Link Zgłoś
sl.13 Re: jestem po 5 odcinkach 3 serii 05.11.13, 15:23 No proszę, nawet zachęcacie. Jak tak dalej pójdzie, to nie wytrzymam i sobie ciągiem obejrzę.:) Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: jestem po 5 odcinkach 3 serii 05.11.13, 15:53 zarezerwuj sobie długi weekend bo się nie oderwiesz a odcinków 13, 13 i już 6 więc trochę oglądania.... polecam jeep Odpowiedz Link Zgłoś
sl.13 Re: jestem po 5 odcinkach 3 serii 07.11.13, 12:45 Chyba zmęczę pierwszą serię na spokojnie, a maraton zacznę od drugiej.:) Odpowiedz Link Zgłoś
bach28 Re: jestem po 5 odcinkach 3 serii 18.11.13, 16:00 dzieje sie oj dzieje ;) i wciąga niemiłosiernie z serii na serie coraz lepiej ;) w przeciwieństwie do naszych produkcji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Homeland 06.11.13, 16:20 scoutek ostatnie recenzje OK szkoda, że żeby dodać komentarz to trzeba zachodu :-( j. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Homeland 06.11.13, 17:17 za to wiem, że jak ktoś skomentuje to mu zależało:)) ale wystarczy uczucie, że czytasz:) Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Homeland 06.11.13, 19:53 > a gdzie jesteś? Oglądam seriale systemem z XX wieku - w tv publicznej ;) Jestem w pierwszej serii, na TVP1 :) Dowiedziałam się dlaczego dzielny żołnierz postanowił zostać terrorystą i jakoś mnie to nie przekonuje. Zbyt serialowe. Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: Homeland 07.11.13, 01:10 Jak się skończył ostatni odcinek bo zasnęłam :). Odpowiedz Link Zgłoś
sl.13 Re: Homeland 07.11.13, 12:44 Mnie przekonuje - zauważ, że pokazali jedno, zapewne kluczowe wydarzenie, ale on był na różne sposoby urabiany przez 8 lat. Poza tym na razie wygląda na to, że to ten drugi postanowił zostać terrorystą, a Brody raczej ma być wtyką, dzięki które zdobędzie się informacje i poosiąga różne cele. Odpowiedz Link Zgłoś
sl.13 Re: Homeland 11.11.13, 16:34 Jestem po przed-przedostatnim odcinku pierwszej serii i jest coraz ciekawiej.:) Odpowiedz Link Zgłoś
aviance Re: Homeland 26.11.13, 20:09 Oglądałam wczoraj na TV1 w przekonaniu że to ostatni odcinek i byłam rozczarowana, ze taki cliff-hanger zaserwowano mi na koniec. Dopiero potem doszukałam się że będzie jeszcze jeden odcinek :) Czy wiecie może czy będzie 2 seria w TVP? Odpowiedz Link Zgłoś
sl.13 Re: Homeland 01.12.13, 10:10 Z tego co widzę, to nie będzie, ale na FOX będą puszczać mniej więcej od połowy grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
sl.13 Re: Homeland 01.12.13, 10:09 Chciałam tylko napisać, że przedostatni odcinek pierwszej serii to był czad. Ostrzę ząbki na ostatni.:) Odpowiedz Link Zgłoś
mis-mis_01 Re: Homeland 02.12.13, 22:17 a ja chcialam zapytac gdzie jest dzisiejszy odcinek? powinien juz trwac od 15 min. Odpowiedz Link Zgłoś
mis-mis_01 Re: Homeland 02.12.13, 22:20 super, 25 min reklam i zapowiedzi, 15 min spoznienia - ale doczekalam sie. brawo TVP1, gratulacje szacunku dla widza, no żesz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna A jest jakis watek dla ogladajacych 21.12.13, 09:50 na biezaco? Tzn. dla takich, co caly 3 sezon juz widzieli? Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Homeland 05.01.14, 00:15 Strzelę teraz, ewidentnym pewnie dla innych odkryciem :) Wiedziałam, że Brody to jakaś znajoma twarz. Tylko skąd??? I załapałam - to Soames Forsyte z "Sagi rodu Forsytów" :) Posiadacz :) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Homeland 05.01.14, 09:34 dla mnie ważniejsza rola - mjr Richard D. Winters z "Kompanii Braci" Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Homeland 06.01.14, 09:30 I facet z "life". Ale Dick Winters wazniejszy ;). Odpowiedz Link Zgłoś
aviance A jednak 2. sezon w TVP1! 10.01.14, 13:19 Mimo narzekań na słabą oglądalność, Homeland 2 sezon od poniedziałku w TVP1 o zwykłej porze (ok 22.00). Dawno nasza państwowa telewizja tak mnie miło nie zaskoczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Homeland 17.04.19, 19:28 Homeland- obecnie jest krecony sezon 8 i to niestety bedzie juz koniec tego wspanialego serialu. Premiera odbedzie sie pod koniec 2019 r. Akcja rozgrywa sie w Afganistanie, ale krecone jest w Morocco. Odpowiedz Link Zgłoś