Dodaj do ulubionych

Monika Zięba NW

07.01.15, 21:32
Czy tylko ja mam nieodparte wrażenie, że ona jest mocno naprawdę mocno walnięta? I że święty by z nią nie wytrzymał? A mamusia, tatuś, Cieślik cackają się z histeryczką zamiast kopnąć ją w tyłek i powiedzieć po prostu: weź ty się ogarnij idiotko!
Obserwuj wątek
    • blawatek33 Re: Monika Zięba NW 08.01.15, 09:05
      Bardzo wiarygodna postać. Z własnego doświadczenia wiem, że takich walniętych, rozhisteryzowanych bab jest całe multum :) I własnie często sie jeszcze wszyscy z nimi cackają. Baaardzo życiowe (niestety)
      • mozambique Re: Monika Zięba NW 08.01.15, 10:31
        mi sie najbardziej podoba ta nagla slepota MOniki która w niczym nie pzreszkadza , nawet w zrobieniu sobie perfekcyjnego makijażu
        no i oczywiscie ten "slepy"wzrok utkwiony melancholijnei w dali
        czy ktos z resyserów widzial kiedys z bliska osobę niewidomą ??????

wg mnie to siwety nie wytrzymalby z Zanetą - wiecznie skrzywinoną, wkur..iona, zgrzytliwą, niemiłą, mowiącą zlośliwym podniesionym tonem, musi byc swietna w łózku skoro ten jej mamelowaty mąż jeszcze z nią jest
        • lilith76 Re: Monika Zięba NW 09.01.15, 15:22
          czywiscie ten "slepy"wzrok utkwiony melancholijnei w dali
          > czy ktos z resyserów widzial kiedys z bliska osobę niewidomą ??????

Właśnie. Niewidoma, ale nie głucha, wie skąd dochodzą słowa narzeczonego.
          • mozambique Re: Monika Zięba NW 21.01.15, 12:19
            nie o to chodzi - zauwaz ze osoby niewidome lub silnie niedowidzące nie mają "martwego, utkwionego w jeden punkt " wzroku tylko czesto wlasnie , jakby to powiedzic , takie "pływające' "pląsające" gałki oczne , jakby nie mogły sie ustabilizowac w jednym miejscu
            gdzies czytalam ze wlasnie z tego powodu czesto nosza ciemne okulary ( im samym sa do niczego nie potrzebne) - zeby nie budzic niezdrowej sensacji u otoczenia
            • lilith76 Re: Monika Zięba NW 23.01.15, 10:43
              Moi znajomi niewidomi nie. Nie wykluczone, że udają ;) Nie patrzą się centralnie w twarz rozmówcy, ale też nie o 180 stopni dalej ;)
              I jest różnica pomiędzy osobą niewidomą od dawna, a tą która dopiero co straciła wzrok.
    • wiotka_trzpiotka Re: Monika Zięba NW 08.01.15, 15:02
      fajna postać- ożywia fabułę...
      przerysowana mocno, ale fajna
    • angazetka Re: Monika Zięba NW 08.01.15, 21:43
      A mamusia, tatuś, Cieślik cackają się z h
      > isteryczką zamiast kopnąć ją w tyłek i powiedzieć po prostu: weź ty się ogarnij
      > idiotko!

U ciebie w rodzinie tak się mówi do bliskich? Współczuję.
      • sinister_echoes Re: Monika Zięba NW 10.01.15, 08:08
        jak dla mnie trochę podtrzymująca stereotyp kobiety, która jest tak owładnięta myślę o ślubie, i żeby Narzeczony "nie odwołał" że zrobi literalnie WSZYSTKO, żeby do niego doszło, łącznie z potencjalnym wpakowaniem się paszczą na udzielającego ślubu księdza
      • iza232 Re: Monika Zięba NW 21.01.15, 20:01
        angazetka napisała:

> A mamusia, tatuś, Cieślik cackają się z h
        > > isteryczką zamiast kopnąć ją w tyłek i powiedzieć po prostu: weź ty się o
        > garnij
        > > idiotko!
        >
        > U ciebie w rodzinie tak się mówi do bliskich? Współczuję.

U mnie nie, ale ja się nie zachowuję jak wariatka. Ani nikt z moich bkiskich. Za wcześnie wysnułaś swoje odkrywcze wnioski.
    • vanmovinia Re: Monika Zięba NW 20.01.15, 23:47
      widziałam wywiad z aktorką, która ja gra (nie pomnę nazwiska), z pełnym przekonaniem powtórzyla trzykrotnie, iż Monika jest tak durna, TAAAAK DURNA, że nei da się jej zagrac inaczej niż nei przerysowując. Akurat mnie ta karykatura histeryczki bardziej przekonuje, niż ewolucja z płytkiej Żanety tipsiary w panterce w intelektualistkę Żanetę stonowaną i błyskotliwą. Choć i ją lubię, zwłaszcza w duecie z mężem. Sceny z wieczoru panieńskiego i kawalerskiego-majstersztyk. Z tego serialu dobra komedia się robi.
      • mozambique Re: Monika Zięba NW 21.01.15, 12:16
        Sylwia Gliwa - znaczy MOnika
      • ap.so Re: Monika Zięba NW 24.01.15, 20:25
        Ja na scenie z balonem, i wydychanym Helu na wieczorze kawalerskim uśmiałam się szczerze, aż nie wierzyłem że można się tak uśmiać z serialu :)
        A Monika? Cóż. Ja traktuję ją jako pastisz taki. Absolutnie nie na poważnie
        • ap.so Re: Monika Zięba NW 24.01.15, 20:26
          Panieński miałam na myśli

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka