Dodaj do ulubionych

Belle Epoque

• the_accidental Re: Belle Epoque 07.06.17, 10:55
      Przeczytałam wywiad z Iloną Łepkowską. Rozmowa ogólnie ciekawa, bo IŁ wypowiada się w zdecydowany sposób o wielu współczesnych aktorach, ale m. in. pada pytanie o Małaszyńskiego i BE:
      "Zapewne obejrzała go pani w najbardziej hejtowanej i najintensywniej reklamowanej polskiej produkcji, czyli "Belle Epoque".
      - Przyznam ze smutkiem, że w ogóle mnie on nie wciągnął. Chciałam go oglądać, ale wydał mi się wydumany, sztuczny i wtórny, na przykład w stosunku do "Tabu". A Paweł Małaszyński grał jakby z łaski.
      Jego bohater chyba umarł. A stacja przerwała prace nad serialem.
      - Mogę coś poradzić. Jest tam taka młoda dziewczyna, siostra patomorfologa. Gdyby chcieli robić drugą serię, to według mnie z niej powinni zrobić główną bohaterkę".
      To chyba niezły pomysł? Przenieść punkt ciężkości na Weronikę - ale wtedy, postuluję, koniecznie też na Lubosa. Jeśli w ogóle ma/musi być druga seria, oczywiście.

Czytaj więcej na www.styl.pl/raporty/raport-show/ludzie/news-ilona-lepkowska-nie-udawajmy-ze-jestesmy-mlodzi,nId,2402663#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
      • bene_gesserit Re: Belle Epoque 07.06.17, 17:55
        Moim zdaniem ta dziewczyna albo była dobrze obsadzona, albo ma niesamowity talent - świetnie pasowała do roli.
        Para ona + Lubos w roli głównej też byłaby czymś ożywczym - prowadzącego śledztwa rodzeństwa patomofologów jako żywo nie kojarzę z żadnego kryminału, filmowego czy nie.

Ale o co zakład, że TVN na to nie pójdzie. Oni muszą bo się uduszą mieć amanta i amantkę na pierwszym planie.
        • the_accidental Re: Belle Epoque 07.06.17, 22:01
          Łepkowska wciąż ma nosa do tych rzeczy i większość jej pomysłów jednak się sprawdza. Ale i my - widzowie - też przecież z największą sympatią oglądaliśmy rodzeństwo Skarżyńskich (i komisarza Jelinka). Tradycyjni amanci przeważnie są nudnawi, a już w BE to wprost nie dało się ich oglądać. Do tego rodzeństwo S. jest stanu wolnego, a więc rozwojowe jeśli chodzi o akcję. Oprócz spraw kryminalnych odcinki mogłyby się toczyć wokół ich wątków romansowych. Jeśli muszą być amanci, to mogliby być niekonwencjonalni. Mam nadzieję, że może ktoś z ekipy przeczyta wywiad z Łepkowską i da mu to do myślenia. Choć z drugiej strony masz rację, że TVN zawsze wie lepiej.
          • maniaczytania Re: Belle Epoque 03.08.17, 19:59
            dopiero jakoś po przerwie trafiłam do wątku i na ten fragment wywiadu z I. Łepkowską. No cóż - wyczucie świetne! Mimo że obejrzałam jedynie dwa lub trzy odcinki, to się zgadzam całkowicie - dziewczyna kradła sceny, ja w opcji - 'ma niesamowity talent' :)
      • antropoid Re: Belle Epoque 03.08.17, 20:59
        Czy Łepkowska to ta, która ma w tvp takie chody, że jej tasiemcowate gnioty od lat wypełniają ramówkę stacji utrzymywanej z podatków?
        • maniaczytania Re: Belle Epoque 03.08.17, 21:29
          a jak się to ma do tematu wątku?
          • antropoid Re: Belle Epoque 04.08.17, 02:24
            Ja nie odpowiadam na post założycielski, tylko na ten, który sugeruje, że Łepkowska to jakiś autorytet w dziedzinie poziomu seriali.
            • nioma Re: Belle Epoque 10.08.17, 14:22
              bo i jest autorytetem, zauważ, że ona zaczyna seriale
              potem scenariusz przejmuje ktoś inny
              ona odpowiada za pomysł. i jeśli jej pomysły latami się sprzedają to znaczy, że ma talent, nosa i może być autorytetem
    • mysliciel662 Re: Belle Epoque 25.06.17, 12:16
      Nie dało się oglądać już pierwszego odcinka...
    • czekolada72 Cóż... 03.08.17, 17:38

kultura.gazeta.pl/kultura/7,127222,22185104,pierwszy-nie-zachwycil-ale-to-juz-pewne-bedzie-2-sezon-belle.html#Czolka3Img
      • bene_gesserit Re: Cóż... 03.08.17, 19:17
        Cusz, przyznaję, że ja jestem ciekawa, co też się zmieni w serialiku.

O co zakład, że czytali ten i całe mnóstwo innych wątków na temat. Ciekawe, co też sobie realizatorzy wzięli do serca, a które z błędów zechcieli powtórzyć. A może postawili na nowe błędy? Będzie zabawnie. Chciałabym się miło rozczarować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka